Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-06, 7:41 pm

Kol.PTAQ84 - Tak naprawde to my Kibcie latamy sobie w KOSMOSIE i bujamy - dlatego ze nie wiemy ilu i jakich zawodnikow Zaglebie chce kupic
jakie sumy pieniedzy Wlasciciel przeznacza na ten cel, nie wiemy za jaka kwote Zaglebie chce oddac Przemka P. Po prostu nie wiemy NIC.
To co pamietam transfer Pana MU to 400.000.- PLN to jest mniej wiecej
tyle co za III ligowego napastnika - Marcin Robak ( EURO 100.000.-)
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez ASTER 2005-12-06, 11:56 pm

Kto może kupić Pitrego?
Craxa??? Chce walczyć o puchary, chyba PP jest jeszcze za słaby na te cele.
Amica?? Jeśli by doszło do fuzji z Lechem- małe prawdopodobieństwo iż PP bedzie tam grał.
Może Lubin? Tutaj widzę z całej tej trójki największe szanse. Franz lubi młodych chłopaków w swoim składzie, ale ostatnio Lubinianie strzelają, i to strzelają niebyle komu. Więc szanse PP maleją.

Jak dla mnie menedżer naszego snajpera za szybko chciał otworzyć swemu dostarczycielowi kaski EKSTRAKLASE. Przemo się troche napalił i powiedział coś czego nie powinien, że chce teraz odejść, jak klub i kibice na niego liczą.
"- Doceniam to, że dostałem szansę gry i promocji w Zagłębiu, ale nie chcę przedłużać umowy - podkreśla napastnik."
Szkoda,że PP nie pamięta jak doznał kontuzji i jak to włodarze klubu starali się o niego zdrowie.
ASTER

Postprzez Cygan 2005-12-07, 1:02 am

ASTER napisał(a):Kto może kupić Pitrego?
Craxa??? Chce walczyć o puchary, chyba PP jest jeszcze za słaby na te cele.

Tu bym dodał jeszcze, że tą walka o puchary, może życie jeszcze zweryfikować :lol: Właśnie Filipiak postanowił sie wycofać z Craxy. Zobaczymy niebawem, czy to prawda? http://sport.onet.pl/1207731,wiadomosci.html
Narazie zapowiedział, że nie bedzie żadnych wzmocnień i ograniczył przyszłoroczny budżet. Cyt: "postanowiłem wycofać się z futbolu. Nie mogę tego zrobić z dnia na dzień, bo wiążą mnie kontrakty podpisane z piłkarzami, ale będę to robił stopniowo. W przyszłym roku ograniczę dotację na drużynę z pięciu do czterech milionów złotych"
Także kupno Przemka przez Cracovię raczej upadło.

A co do samego artykułu o Przemku: nie wzięliśmy pod uwagę, że jego słowa mogły zostać przekręcone. Ja nie twierdzę, że tak napewno było, ale nieraz zdarzało się to pismakom.
Może Adam przeprowadziłby z nim (czyt. Przemkiem) specjalny wywiad (taki na okoliczność jego odchodzenia z naszego klubu) i zawarł w nim między innymi pytanie dotyczące tego wywiadu? Moglibyśmy też resztę pytań do Adama podesłać? Adam co Ty na to?
Pozdrawiam
Cygan

Postprzez MarcelZS 2005-12-07, 7:42 am

Przemek jak nie odejdzie to niech zagra wiosnę dla Zagłębia i dla siebie, grjąc dla klubu podziękuje za promocje sportową, a grając dla siebie zapewni sobie dobry kontrakt w dobrym klubie.
MarcelZS

Postprzez michaelus 2005-12-07, 10:40 am

http://90minut.pl/news.php?id=354607

Młodzieżowcy (procentowy udział zawodników poniżej 21 lat w barwach drużyn - wg minut na boisku)
(...)
Zagłębie Sosnowiec 16 16787 0,1%

Ostatnie miejsce w lidze w tej klasyfikacji. Niedobrze. Bardzo niedobrze. Doświadczonych już mamy na młodzież czekamy :!:
michaelus

Postprzez MrCricket 2005-12-07, 12:23 pm

michaelus napisał(a):http://90minut.pl/news.php?id=354607

Młodzieżowcy (procentowy udział zawodników poniżej 21 lat w barwach drużyn - wg minut na boisku)
(...)

Ostatnie miejsce w lidze w tej klasyfikacji. Niedobrze. Bardzo niedobrze. Doświadczonych już mamy na młodzież czekamy :!:

Też mnie to martwi :( W takim Chorzowie tyle młodzieży gra i są solidnymi punktami drużyny. A u nas NIC !!! Nie mogę zrozumieć czemu np taki wyróżniający się i bramkostrzelny junior Smarzyński wystąpił dosłownie w kilku "ogonach" , a zamiast niego, na boisku tyle czasu przebywał bezproduktywny Małocha. Nie pojmuję Tochela :shock:
Uważam, że nie tędy droga i te żałosne liczby powinny dać niektórym sporo do myślenia.
(Tak nawiasem mówiąc, to jestem za wprowadzeniem w 2 lidze przepisu nakazującego udział w pierwszej jedenastce, przynajmniej 1 polskiego zawodnika do 21 lat)
MrCricket

Postprzez Cygan 2005-12-07, 12:49 pm

MrCricket napisał(a):
michaelus napisał(a):http://90minut.pl/news.php?id=354607

(...)

Też mnie to martwi :( W takim Chorzowie tyle młodzieży gra i są solidnymi punktami drużyny. A u nas NIC !!! Nie mogę zrozumieć czemu np taki wyróżniający się i bramkostrzelny junior Smarzyński wystąpił dosłownie w kilku "ogonach" , a zamiast niego, na boisku tyle czasu przebywał bezproduktywny Małocha. Nie pojmuję Tochela :shock:
Uważam, że nie tędy droga i te żałosne liczby powinny dać niektórym sporo do myślenia.
(Tak nawiasem mówiąc, to jestem za wprowadzeniem w 2 lidze przepisu nakazującego udział w pierwszej jedenastce, przynajmniej 1 polskiego zawodnika do 21 lat)

Ponoć Smarzyński to wielki talent (ponoć nawet większy niż Szatan), z tym że nieprofesjonalnie podchodzi do footballu. Powiedział mi tak człowiek, który kiedyś działał w juniorach, przy okazji jego gry. Nieprofesjonalnie - tzn., że zawsze coś ważniejszego niż trening mu wypadało: a to urodziny babci, wyjazd rodzinny itp. Z takim traktowaniem piłki daleko nie zajdzie, a i swój talent zmarnuje. Szkoda
Cygan

Postprzez Przemek26 2005-12-07, 2:18 pm

Mam nadzieje że dyr. Rudy nie jest na urlopie i że pocichutku załatwia tranfery bez rozgłosu, i na poczatku stycznia dowiemy sie że mamy w Zagłebiu kilku zajebistych piłkarzy dzieki którym I liga w 2006 roku. wpadnie do Sosnowca z wielkim hukiem. :D :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez luks 2005-12-07, 2:39 pm

Przemek26 napisał(a):Mam nadzieje że dyr. Rudy nie jest na urlopie i że pocichutku załatwia tranfery bez rozgłosu, i na poczatku stycznia dowiemy sie że mamy w Zagłebiu kilku zajebistych piłkarzy dzieki którym I liga w 2006 roku. wpadnie do Sosnowca z wielkim hukiem. :D :lol: :lol:

Ja niestety obawiam się, że nic takiego nie będzie miało miejsca. Spodziewam się "łatania" dziur "Butrynami".
luks

Postprzez krzysztof 2005-12-07, 3:04 pm

Wzmocnienia Zagłebia w przerwie zimowej pokażą nam, czy bardziej potrzebny jest nowy trener czy dyrektor sportowy odpowiedzialny za zarządzaniem klubem i transfery.
krzysztof

Postprzez Przemek26 2005-12-07, 3:11 pm

krzysztof napisał(a):Wzmocnienia Zagłebia w przerwie zimowej pokażą nam, czy bardziej potrzebny jest nowy trener czy dyrektor sportowy odpowiedzialny za zarządzaniem klubem i transfery.

Sądzę że Krzysztof Tochel jest wstanie awansować z tym co ma teraz tylko ze w I lidze długo nimi nie pograł wiec raczej nowy dyr. sportowy sie by sprzydał.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2005-12-07, 5:39 pm

Co do Rudego - to też jestem zdania, że jest za słaby, ale też jestem ciekaw za ile pracuje i bym się nie zdziwił jakby się okazało, że Rudy dostaje 2-3tyś zł brutto.

Poprostu nas niestać na lepszego Dyrektora Sportowego, a to mnie dziwi, bo na tym stanowisku, to szuka się pieniędzy i zysków dla klubu, więc można by zatrudnoć naprawdę kogoś dobre i niekoniecznie związanego z piłką, bo by się jego wypłata zwróciła z nawiązką.

PS. Pomimo faktu, że to nie dla niego miejsce, szanuje jego osobę i to co zrobił dla Zagłębia.
MarcelZS

Postprzez adas 2005-12-07, 6:27 pm

Cygan napisał(a):Może Adam przeprowadziłby z nim (czyt. Przemkiem) specjalny wywiad (taki na okoliczność jego odchodzenia z naszego klubu) i zawarł w nim między innymi pytanie dotyczące tego wywiadu? Moglibyśmy też resztę pytań do Adama podesłać? Adam co Ty na to?
Pozdrawiam

MOŻE BYĆ PROBLEM ZE ZŁAPANIEM TERAZ PRZEMKA BO POROZJEŻDZALI SIĘ ZAWODNICY. SPRAWĘ PRZEMKA ZAŁATWIA MANAGER BOLEK I NIE CHCE MI SIĘ SZCZERZE MÓWIĄC WIERZYĆ, ŻE PRZEMEK WYPOWIEDZIAŁ TAKIE SŁOWA. POSTARAM SIE ZDOBYĆ NA TEN TEMAT WIĘCEJ INFORMACJI.
adas

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-07, 7:39 pm

Kol. ADAS - a czy mamy info Co bedzie robil Przemek P -jesli zaden z Klubow I ligi nie zechce kupic zawodnika w tym oknie transferowym ?
Dziekuje za odpowiedz
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-12-07, 7:46 pm

adas napisał(a):JUŻ SIĘ DOWIEDZIAŁEM INFO ZA 10 MINUT NA STRONIE :)

Przemysław Pitry w minionej rundzie należał do wyróżniających się zawodników naszego zespołu.

Sorry Adaś ale to duuuże nadużycie. Pitry dobrze pokazał sie max 2 może 3 razy. Reszte rundy przespal /zastanawiał sie gdzie przejdzie/ nie miał formy. wyróżniał sie chyba tym ze w relacjach jesli chciano o nim wspomnieć trzebaby napisać ze "przemek Pitry znów traci piłke na przedpolu" lub " Przemek Pitry upatrzył sobi kibica na sektorze pod zagarem / na sektorze gosci. Zgodze sie ze miał dobre mecze - 4 bramki z Radomiakiem. Trzeba go dobrze sprzedac i kupić USTABILIZOWANEGO zawodnika !
BuBy_MaDnEss_#4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna