Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-01, 2:17 pm

To ze Pitry odejdzie to bylo wiadomo, jest kwestia kto na jego miejsce przyjdzie, powiem inaczej kogo trener KT chce miec na miejsce Pana Przemka. Stare porzekadlo mowi Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA.
Wszyscy mowimy jednym chorem w ostatnich meczach Panu przemkowi nie szlo i to wyraznie, nawet NASZ TRENER byl bardzo zly.
Po prostu trzeba wyrazic zgode i niech sobie szuka nowego gniazdka w I lidze, ale juz nie z ZAGLEBIEM.
Ja wiele rzeczy jestem w stanie zrozumiec ze: trzeba zarabiac KASE, trzeba grac w I lidze, trzeba grac w Klubach za granica, trzeba myslec o grze w Reprezentacji itd. itp.
Jednej rzeczy nie moge zrozumiec DLACZEGO LUDZIE NIE POTRAFIA/ CHCA ROZSTAC SIE Z KLUBEM, KIBICAMI Z KLASA.
Aby za jakis czas mogli przyjsc do nas i powiedziec Dzien Dobry a drzwi beda otworzone, ale to jest ich problem.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Gość 2005-12-01, 2:21 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):To ze Pitry odejdzie to bylo wiadomo, jest kwestia kto na jego miejsce przyjdzie, powiem inaczej kogo trener KT chce miec na miejsce Pana Przemka. Stare porzekadlo mowi Z NIEWOLNIKA NIE MA PRACOWNIKA.
Wszyscy mowimy jednym chorem w ostatnich meczach Panu przemkowi nie szlo i to wyraznie, nawet NASZ TRENER byl bardzo zly.
Po prostu trzeba wyrazic zgode i niech sobie szuka nowego gniazdka w I lidze, ale juz nie z ZAGLEBIEM.
Ja wiele rzeczy jestem w stanie zrozumiec ze: trzeba zarabiac KASE, trzeba grac w I lidze, trzeba grac w Klubach za granica, trzeba myslec o grze w Reprezentacji itd. itp.
Jednej rzeczy nie moge zrozumiec DLACZEGO LUDZIE NIE POTRAFIA/ CHCA ROZSTAC SIE Z KLUBEM, KIBICAMI Z KLASA.
Aby za jakis czas mogli przyjsc do nas i powiedziec Dzien Dobry a drzwi beda otworzone, ale to jest ich problem.
Pozdrawiam
Tadeusz

Jesli chodzi o Pitrego to byl zbyt krotko aby nam udowodnic klase. Ale skoro chce lawki rezerwowej to jego problem
Gość

Postprzez CharoN^ 2005-12-01, 2:26 pm

Jeśli chce odejść, niech odchodzi. Z niewolnika nie ma zawodnika, a obrażony Pitry z pewnością nie zagwarantuje Zagłębiu ekstraklasy. Swoją drogą... Amica? Cracovia? Obawiam się, że Przemek może źle skończyć (a nie życzę mu tego...). Powinien pięć razy dokładnie przemyśleć swoje decyzje w tej sprawie. Właśnie takie posunięcia decydują o karierze piłkarskiej zawodnika... A przecież Pitry nie jest jakimś fenomenem. Szanuje go i lubię, ale nie przesadzajmy. Popularność na polskim rynku zyskał zdecydowanie tym, że do drugoligowego Zagłębia przeszedł z V ligi, i radził sobie bardzo dobrze. Choć miniona jesień pozostawiała wiele do życzenia...

Oczywiście Pitrego trzeba sprzedać za konkretne pieniądze, które wystarczą na pozyskanie odpowiedniego napastnika. Nawet, gdybyśmy mieli dołożyć te 200 tys. zł. do zakupu np. Iheanacho, to byłoby b.dobre rozwiązanie. O Iheanacho będzie jednak niezmiernie trudno, podobno interesuje się nim połowa ekstraklasy... Może Bajera? Bardzo dobry zawodnik, zapamiętałem jego grę z Zagłębiem (powtarzam to ponownie, ale wtedy był wyróżniającym się zawodnikiem na boisku). Znów trzeba napisać to, co najbardziej nas irytuje - pozostaje nam czekać...
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez luks 2005-12-01, 3:04 pm

Jeśli chodzi o Przemka to zdecydowanie bardziej podobała mi się jego gra w zeszłym sezonie. W tym stracił motorykę i jakby chęci. I zmarnował zbyt dużo 100%. Na pierwszą ligę jest jeszcze za słaby, ale to jego decyzja. W ostatnich spotkaniach Zagłębia grał zdecydowanie poniżej moich oczekiwań. Z taką grą chyba bliżej mu do rezerw Cracovii lub Wronek.
luks

od Tygrysa

Postprzez tygrys1906 2005-12-01, 3:17 pm

Czy pisanie prawdy o tym jacy sa niektorzy nasi pilkarze i jak sie przykladaja i czym sie kieruja grajac dla nas jest powodem do zamykania teamtu?????????Chcemy zawodnikow z ktorymi bedziemy sie identyfikowac i beda cos znaczyc dla nas i naszego klubu czy gwiazdy co przyjda zagrac dwa dobre mecze po to by sie pokazac innym i uciekac nie robiac nic dla nas???Chcecie gwiazdy dwoch meczy chcecie sprzedawczykow bo ja nie!!!Zaglebie to My!!!!
tygrys1906

Postprzez czeladzianin 2005-12-01, 3:29 pm

kiedy pisalempare dni temu,zePitry na 99% odejdzie to paru pewnych kibicow kazalo puknac sie w glowe, prosze bardzo informacje nie od ciotki... Pozdrowienia i zegnamy kolejnego Pana bez ambicji,ktory chce grzac lawe albo grac w rezerwach a po Pszczynie bedzie chadzal dumny z tego, ze gra w Cracovi lub we Wronkach :evil: mam nadzieje,ze nie sprawdzi sie drugie co slyszalem a chodzi o brak awansu. My kibice chcemy I ligi :!: :!: :!:
czeladzianin

Postprzez SCORPARO 2005-12-01, 3:41 pm

czeladzianin napisał(a):kiedy pisalempare dni temu,zePitry na 99% odejdzie to paru pewnych kibicow kazalo puknac sie w glowe, prosze bardzo informacje nie od ciotki... Pozdrowienia i zegnamy kolejnego Pana bez ambicji,ktory chce grzac lawe albo grac w rezerwach a po Pszczynie bedzie chadzal dumny z tego, ze gra w Cracovi lub we Wronkach :evil: mam nadzieje,ze nie sprawdzi sie drugie co slyszalem a chodzi o brak awansu. My kibice chcemy I ligi :!: :!: :!:

...i ja również przejawiam taką nadzieję...
Pora pojsc po rozum... ale gdzie ?? Tyle się pisze o wzmocnieniach... niestety tylko pisze... wydaje mi się ze juz najwyższa pora aby zacząść testować eventualne "wzmocnienia" w jakichś grach kontrolnych!!! Pora coś działać !!! - niestety - jak to w Polsce - wszystko na ostatnią chwilę, beznadzieja!!!
Można sobie pisać, kogo kupić a kogo sprzedac - wydaje się ze władze klubu nie są zbytnio tym zainteresowane (patrz tępo poszukiwań/testowania "nowych" zawodników Zagłębia), a jeżeli już zaczną coś sprowadzać będą to same Chylaszki i Butryny... (bez urazy - moim zdaniemm 2 niewypały - i wiem ze są tcy którzy sie zachwycają Chylaszkiem...)
Za długo czekamy w Sosnowcu na I Ligę !!! Za DŁUGO !!! (niestety to tylko prózne wołanie - które sie nie odbija od żadnej ściany ...).
Uważam ze skoro są choćby minimalne warunki aby zatrudnć dobrych graczy, powinno sie to robić !!! - a my co?? czekamy na ochłap !!! ehhh...
SCORPARO

Postprzez FIGHTER1906 2005-12-01, 4:54 pm

Kolejna pseudogwiazdka odchodzi. Ja osobiście się cieszę, za tego zawodnika można uzyskać całkiem niezłe pieniądze (choć szkoda, że konttrakt kończy mu się za pół roku - to na pewno znacznie obniża jego wartość). Zagłębie potrzebuje zawodników, którym zależy na grze, i mają Zagłębie w sercu, a nie w dupie...
Przykłądem jest D. Skrzypek. Dla mnie ta drużyna nie ma gwiazd, a gdybym miał wymienić najlepszych piłkarzy Zagłębia to wymieniłbym Piętke, Kłodę oraz Hosica.
Nie czarujmy się I ligi nie będzie, a już na pewno nie w tym sezonie. Ja nie narzekam i wierzę do końca, jednak patrząc realnie tak to właśnie niestety wygląda.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-01, 5:51 pm

Kol.SCORPARO - SWIETE SLOWA - MY KIBICE ZAGLEBIA ZA DLUGO CZEKAMY NA I LIGE W SOSNOWCU. OJ ZA DLUGO.

Ale mysle, ze tym razem Pan Prezes kupi tych zawodnikow o ktorych prosi NASZ TRENER. Nie stresujmy sie i zwrocmy uwage iz te transfery
wisza w powietrzu - mam na mysli II lige.
Pan Prezes BONIEK w jednej ze swoich wypowiedzi oznajmil, iz we Wloszech nauczyl sie NIC NIE MOWIC na temat transferow do zamkniecia okna transferowego, podobna opinie prezentuje Pan J.Kopa.
Jedno jest pewne, iz trener KT bedzie chcial miec pelny sklad wyjezdzajac
na pierwsze zgrupowanie. To nie jest juz tak dlugo.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Krzysztof15 2005-12-01, 6:22 pm

Powodem kolejnego zamieszania związanego z odejściem następnego zawodnika są genialne :wink: umowy do których rękę zapewne przyłożył nasz genialny manager- dyrektor :(
Jeżeli do tego przykłada się, tak jak do pozyskiwania sponsorów i reklamodawców to co pól roku możemy liczyć na podobne emocje :!:

Można od czasu do czasu sprzedać jakiegoś zawodnika, ale za dobrą cenę i tylko wtedy, kiedy klubowi to pasuje, a nie tak na "łapu capu" , bo za pół roku za darmo sam odejdzie :!:

Niestety, czarno to widzę i nie chodzi tu w tym momencie o Pitrego, ale o beznadziejną politykę klubu i to generalną !

A może własnie polityka klubu jest realizowana w 100%, a tylko my, naiwni kibice mamy inny cel (awans) niż działacze klubowi :?:
Krzysztof15

Postprzez mike79 2005-12-01, 7:04 pm

Ktoś tu chce sprowadzać, sprawdzać i testować nowy grajków. No to ja pytam JAK,GDZIE I KIEDY ?? RAZ nie ma takich warunków i takiej potrzeby bo KTO MA PRZYJŚĆ TO PRZYJDZIE(patrz "lista Tochela :wink: ), DWA - drużyna z tego co wiem do końca tego tygodnia ma roztrenowanie a potem MIESIĄC URLOPU więc wszystko wyklaruje się dopiero w nowym roku...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez WAB 2005-12-01, 8:50 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Ja wiele rzeczy jestem w stanie zrozumiec ze: trzeba zarabiac KASE, trzeba grac w I lidze, trzeba grac w Klubach za granica, trzeba myslec o grze w Reprezentacji itd. itp.
Pozdrawiam
Tadeusz

Głęboko nie zgadzam się z powyższą opinią. W przeciwieństwie do pewnego szczUra, który przygotowywał się z drużyną do samego końca a potem zostawił kolegów i trenera na lodzie, Pitry z otwartą przyubicą powiedział jakie ma plany. Postawił sprawę uczciwie, dając czas na szukanie ewentualnych zastępców. A pewnie wiedział, że kibice i tak tego nie zrozumieją i będą wyzywać od sprzedawczyków. Nie rozumiem takich reakcji, bo czego oczekiwać od gościa nie związanego w żaden sposób emocjonalnie z Zagłębiem. Dla mnie zachował się super uczciwie.
Inna sprawą są jego szanse w ligowej piłce, życzę mu dobrze, ale wątpię. Przez większą częśc rundy był przeraźliwie słaby (zresztą jak reszta :lol: ), a grał jedynie z powodu braku alternatywy w ataku. Może gdzie indziej się odnajdzie.
WAB

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-12-01, 9:11 pm

Stopniowo zaczyna sie krecic karuzela transferowa otoz popoludniu 90 minut podaje iz KUJAWIAK - ma nowego rozgrywacza - Serba Aleksandra
Atanackovic - zawodnik gral w zupelnie dobrych Klubach.

Druga wiadomosc to - BEREK podpisal z KSZO kontrakt do 2007. - KSZO
zapowiada walke o I lige.
No coz zobaczymy.-
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Wally 2005-12-01, 10:40 pm

Berek to w KSZO chyba posąg powinien mieć :lol: Ciągle mi gadała o nim koleżanka "z branży"; no i spiker w Ostrowcu, skądkolwiek nie byłby rzut wolny, to zawsze ogłaszał, że Berensztajn go wykonuje.

A co do tej walki awans, to z 7 klubów o niego walczy :wink:
Wally

Postprzez Przemek26 2005-12-02, 7:35 am

Moraś i Malina zostaja więc chyba nie pozbędą sie wszytkich dobrych grajków . Ale jeżeli słyszę ze trener Krzysztof Tochel miał troche inne plany personalne, ale musiał przystać na decyzje dyrektora Rudego to sie pytam jeżeli nie awansujemy to kto wyleci Tochel czy Rudy. Wiadomo ż ebez zastanowienia kazdy powie Tochel. A dyrcio nadal bedzie grzał stołek napychał portfel i dobrze sie bawił.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna