przez Lars 2005-12-01, 11:19 am
co do Pitrego. nie dziwie mu sie - na jego miejscu zachowałbym sie tak samo.
Chciałbym tylko zauważyć jak dobrymi psychologami i jak ogromną siłe przekonywania mają menagerowie zawodników. Pitry zanim pogadał z managerem mówił ze nie ma zamiaru odchodzić, że chce tu zostać, grać z Zagłębiem w ekstraklasie itp.
Pewnego popoludnia do mieszkania Pitrego zadzwonił dzwonek do drzwi. to był jego menager. przyszedł, pogadał, postawił półlitra, powiedział "Przemek stara sie o ciebie craxa, wronki i pół Polski, a ty chcesz sie marnować w Zagłebiu? przeciez ty lepszy od franka jestes, pograsz sezon góra dwa w amice i znajdziesz sie w bundeslidze" po czym menager opuscił mieszkanie Przemka. na drugi dzien Przemo powiedział Gazecie, ze chce odejsc.
Chłopak ma talent ale dwa dobre mecze jesienią (Podbeskidzie, Radomiak) to troche mało i myśle ze jest zawodnikiem do zastąpienia. przez kogo? Salami to wcale nie jest głupi pomysł oglądałem go w meczach Radomiaka z Górnikiem i był najlepszy na boisku, waleczny, ambitny. 'Zeal' to tez wcale nie glupi pomysl, skoro w tak słabej Drwecy nastrzelal troche bramek, to w lepszym klubie może strzelic ich tylko wiecej.
Tylko żeby ci napastnicy strzelali potrzebny jest zawodnik który zagra obok Lachy, zawodnik ograny, doświadczony, umiejący dobrze podać, rozejrzeć sie, przytrzymać piłke. tylko ze taki troche kosztuje. a przeciez trzeba dodac: z karta na reku, nie po 30sce, z niezbyt wysokimi wymaganiami kontraktowymi. któs już tu chyba wspomniał - Jacek Magiera, ja rówiez jestem ZA
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE