Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-26, 9:04 pm

Napisze kilka slow otoz przeczytalem wypowiedz WDOWCA przed meczem z Wisla Krakow - chodzi o zawodnikow ktorych on nie widzi u siebie - Co mnie zainteresowalo, a mianowicie OSOBA JACKA MAGIERY - zawodnik do
zaangazowania u nas jesli PRAWDA FINANSE POZWOLA. Ja osobiscie widzialbym tego zawodnika jako ROZGRYWACZA.
Moze trener KT czyta i pochwyci to nazwisko -Zobaczymy.
Przelecialem transfery I i II ligi przesadze troche ale wiekszosc Klubow
widzi u siebie zawodnika MARCIN ROBAK - nie wiem dlaczego on twierdzi
ze na 99% bedzie gral w Sosnowcu.
Dziele sie z Wami moimi spostrzezeniami - otoz nasz trener wyrabia sobie opinie
taka wiazaca, decydujaca w glownej mierze na podstawie treningow - takim jaskrawym przykladem jest WARA - przeciez ten zawodnik gral niewiele w I skladzie.
A propos Napastnikow to mysle ze Przemek zostanie z nami w Sosnowcu.
We Wronkach nastapila zmiana trenera to moze koncepcja inna, ale co ciekawe Wronki widza u siebie 4 mlodych zawodnikow z Czestochowy.
To by bylo na tyle,
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez emdżej 2005-11-26, 9:19 pm

W@llace napisał(a):Warchlak teraz pewnie płacze bo Małocha odszedł :wink:

On na pewno. A w mieście w ramach żałoby opuszczamy flagi do połowy masztu. Żegnaj Wojtku. Sosnowiec Cię na zawsze zapamięta :lol:
emdżej

Postprzez Ader 2005-11-26, 11:10 pm

Zmiencie nazqwe tematu na TRANSFERY ZIMOWE lub cos takiego
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez krzysztof 2005-11-27, 12:10 pm

emdżej napisał(a):Prędzej pozbyłbym się Butryna niż Warakomskiego. Jak dla mnie "Wara" dostawał po prostu za mało szans. A za Małochą jakoś nie zatęsknię

No właśnie. Wara może nie błyszczał techniką, ale waleczności mu nie można odmówić. A przecież tego w Zagłębiu brakuje najbardziej.
krzysztof

Postprzez czeladzianin 2005-11-27, 2:24 pm

Jesli chodzi o odchodzacego jednego z pilkarzy nie zaluje go nic a nic, po tym co wygadywal w "domu" hazardu i uciechy pijany jak bela, ze w Zaglebiu on i polowa skladu nie chce grac, atmosfera jest na 4 lige a nie na 1, Zawodnicy maja sie usmiechac i potwierdzac, ze graja o najwyzsze cele a jest to g.... prawda, po tym co uslyszalem nie mam watpliwosci, ktokolwiek by nie przyszel do Zaglebia awansu na 99% nie bedzie, chyba ze jakims fuksem. Jesli chodzi o Pitrego odejdzie prawie na pewno bo mimo, ze opowiada jak to bardzo chce pomoc Zaglebiu w awansie jest to kolejna bzdura, juz szykuje sie do wyjazdu z Sosnowca, droga wolna, szlak przetarl Ujek, wyniki wszyscy znamy.... Niestety sa to informacje z pierwszej reki. Oby sie cos nie sprawdzilo z tych wiadomosci i obysmy ogladali mecze na pierwszoligowym stadionie. Pozdrowienia dla all.
czeladzianin

Postprzez twari 2005-11-27, 2:38 pm

czeladzianin napisał(a):Jesli chodzi o odchodzacego jednego z pilkarzy nie zaluje go nic a nic, po tym co wygadywal w "domu" hazardu i uciechy pijany jak bela, ze w Zaglebiu on i polowa skladu nie chce grac, atmosfera jest na 4 lige a nie na 1, Zawodnicy maja sie usmiechac i potwierdzac, ze graja o najwyzsze cele a jest to g.... prawda, po tym co uslyszalem nie mam watpliwosci, ktokolwiek by nie przyszel do Zaglebia awansu na 99% nie bedzie, chyba ze jakims fuksem. Jesli chodzi o Pitrego odejdzie prawie na pewno bo mimo, ze opowiada jak to bardzo chce pomoc Zaglebiu w awansie jest to kolejna bzdura, juz szykuje sie do wyjazdu z Sosnowca, droga wolna, szlak przetarl Ujek, wyniki wszyscy znamy.... Niestety sa to informacje z pierwszej reki. Oby sie cos nie sprawdzilo z tych wiadomosci i obysmy ogladali mecze na pierwszoligowym stadionie. Pozdrowienia dla all.

O kim mowisz jesli mozna spytac? Bo z dwojki odchodzacych bardziej mi to do Wary pasuje niz Malochy...
twari

Postprzez mathik 2005-11-27, 3:46 pm

moim zdaniem proste jesli chcemy myslec o ekstraklasie to musimy wzmocnic zaglebie bo inczej to niema co sie pchac :?
mathik

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-11-27, 5:39 pm

Znowu bedzie że czepiam sie ortografii ale nie moge patrzeć jak ktoś Zagłębie pisze z małej litery :x :roll:

Co do tematu. Pozyskać tego Kelechi, 2 pomocników którzy od razu wejda do gry a nie za 2 lata i obrońce. Szkoda odejscia Wary chłopak grał ambitnie pracował i w ataku i w obronie. Z tego co widać klub chciał chyba zostawić Małoche skoro on sam rozwiązał kontrakt a z Warą rozwiazano
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez MrCricket 2005-11-27, 5:41 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Co mnie zainteresowalo, a mianowicie OSOBA JACKA MAGIERY - zawodnik do
zaangazowania u nas jesli PRAWDA FINANSE POZWOLA. Ja osobiscie widzialbym tego zawodnika jako ROZGRYWACZA.

Wątpie, żeby Zagłębie było na niego stać, a poza tym Magiera to raczej facet od przeszkadzania rywalowi, niż do rozgrywania.

czeladzianin napisał(a): Jesli chodzi o odchodzacego jednego z pilkarzy nie zaluje go nic a nic, po tym co wygadywal w "domu" hazardu i uciechy pijany jak bela, ze w Zaglebiu on i polowa skladu nie chce grac, atmosfera jest na 4 lige a nie na 1, Zawodnicy maja sie usmiechac i potwierdzac, ze graja o najwyzsze cele a jest to g.... prawda, po tym co uslyszalem nie mam watpliwosci, ktokolwiek by nie przyszel do Zaglebia awansu na 99% nie bedzie, chyba ze jakims fuksem. Jesli chodzi o Pitrego odejdzie prawie na pewno bo mimo, ze opowiada jak to bardzo chce pomoc Zaglebiu w awansie jest to kolejna bzdura, juz szykuje sie do wyjazdu z Sosnowca, droga wolna, szlak przetarl Ujek, wyniki wszyscy znamy.... Niestety sa to informacje z pierwszej reki. Oby sie cos nie sprawdzilo z tych wiadomosci i obysmy ogladali mecze na pierwszoligowym stadionie. Pozdrowienia dla all.

Coż za sensacyjne rewelacje :shock: Czyżbyś był reporterem Faktu czy Super Expressu ? Mi to wygląda na opowieści z cyklu "Jedna pani powiedziała, drugiej pani, że coś tam coś tam..." , chociaż nigdy nic do końca nie wiadomo. A Pitry odchodzi: prawie czy napewno ? Ciekawe czyja to "pierwsza ręka" tak nadaje :x
MrCricket

Postprzez twari 2005-11-27, 7:29 pm

To sie nazywa polityka transferowa:
http://90minut.pl/news.php?id=350938
Chodzi mi o dlugosc kontraktu!! 5 LAT!!
twari

Postprzez krzysztof 2005-11-27, 9:58 pm

gazeta.pl napisał(a):Klub nie chce się pozbywać za darmo Marcina Morawskiego i Tomasza Malinowskiego. Gdy tylko pojawiły się pogłoski, że Morawski żegna się z Zagłębiem, zainteresowali się nim działacze Piasta Gliwice.

No cóż dwaj panowie znani z trudnych charakterów. Ciekawe, czy wpadnie jakaś kasa za nich do klubu. Jeśli w przypadku Morawskiego to są ku temu jakieś przesłanki, to z Maliną może być ciężko.
krzysztof

Postprzez twari 2005-11-28, 12:46 am

krzysztof napisał(a):
gazeta.pl napisał(a):Klub nie chce się pozbywać za darmo Marcina Morawskiego i Tomasza Malinowskiego. Gdy tylko pojawiły się pogłoski, że Morawski żegna się z Zagłębiem, zainteresowali się nim działacze Piasta Gliwice.

No cóż dwaj panowie znani z trudnych charakterów. Ciekawe, czy wpadnie jakaś kasa za nich do klubu. Jeśli w przypadku Morawskiego to są ku temu jakieś przesłanki, to z Maliną może być ciężko.

Niestety nie uwazam ze pozbywanie sie Morasia to dobry pomysl... To badz co badz dobry zawodnik! Napewno lepszy od Butryna! A w wypadku gdy go sprzedamy grac na jego pozycji bedzie wlasnie Butryn! :/
twari

Postprzez slawekchicago 2005-11-28, 2:46 am

czy to prawda ? Adam Kompala w Sosnowcu?
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez Cygan 2005-11-28, 3:10 am

slawekchicago napisał(a):czy to prawda ? Adam Kompala w Sosnowcu?

Ja słyszałem, że albo Adam Kompała, albo "znów" Berensztajn. Tylko na Berka nie chce zgodzić sie Motto, bo "juz raz odmówił Zagłębiu"/
Tak jak pisałem w temacie o meczu Jaga - Zagłebie - sponsorzy sie wycofują, a Kompała ma jeszcze problem z dogadaniem sie z Nawałka, wiec ten transfer jest bardzo realny.
Cygan

Postprzez Gość 2005-11-28, 10:36 am

Jednego nie rozumiem. Czyli że jak?? Małocha poprosił o rozwiązanie kontraktu i Rudy się zgodził?? To znaczy że co?? Znowu nie dostaniemy nawet złamanego grosza za zawodnika?? No bo jak kontrakt rozwiązany to go już nie sprzedamy nawet za butelkę wina ;)

Czy coś zostało niedopowiedziane czy mam rację?? Bo jeśli to drugie to już nic nie mówię o P. Rudym :?

Pozdrawiam :)
Gość

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna