Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2006-04-02, 10:54 am

twari napisał(a):Moje zdanie jest takie - dopóki Kłoda nie wróci na obronę a Tochel do systemu 4-4-2 to o wyniki będzie można się bać!
(oczywiście wolałbym się mylić...)

dokładnie.. podsumowując jak środka nie mieliśmy tak nie mamy.. z tym że teraz sami sobie podcieliśmy skrzydła, na których wyprowadzane były szybkie i całkiem nie złe akcje, a przecież mamy Bednara.. dla którego przy takim ustawieniu brakuje miejsca w składzie. Porównajcie ilość strzałów w dowolnym meczu z rundy jesiennej lub poprzedniego sezonu z tym co prezentujemy w 2 pierwszych meczach tej wiosny.. średnio 25 do 12, przy naszej skuteczności nie trzeba mówić co to oznacza. Mam nadzieje, że zespół z trenerem na czele już w tej chwili wyciągają z tego wnioski i już 8-go na Ludowym zobaczymy inne Zagłębie..
keff79

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 10:55 am

samą wiara to my piewrszej ligi nie zdobędziemy! obrażano mnie już jesienią za krytyczne podejście... i że wiona będzie nasza bo Tochel to spec... itp... i zawsze wiosna jest super i my jesteśmy rycerzami wiosny... i co? i dalej kaszana jeszcze większa niż była!

gramy bez stylu bez pomysłu bez niczego... Chylaszek to jest porażka... ten człowiek to się kompletnie nie nadaje do gry w 2 lidze... ale Tochel chyba tego nie zauważa... to nie pierwsze jego tak słąbe mecze...

nie wiem czy ktoś wie jakim wynikiem zakończył sie mecz Widzewa z Lechią w połowie tego tygodnia? lechia dostała 4:0 i nie istaniała na boisku... nie mieli nic do powiedzenia... widzew ich zmieżdzył! my odpoczywaliśmy od niedzieli... oni od środy o ile dobrze pamiatam... i dosatliśmy lanie w Gdańsku... osobiście się boje 2 najbliższych meczów...

ustawienie to kolejna kompromitacja tochela... panu już dziękujemy!
problematyk-ziom

Postprzez zgredos 2006-04-02, 10:57 am

Thomi napisał(a): nie nalezy kogos odrazu przekreslac po 2 meczach

To był 6 mecz bez zwycięstwa :!:
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-02, 11:12 am

Proponuje o opamietanie sie w pisaniu na temat Naszego Trenera
a w szczegolnosci do Pana Zdzislawa KUJAWY z CHICAGO - to co
Pan napisal to jest nie w porzadku.
Jest sprawa oczywista ze My prawdziwi Kibice i ZYCZLIWI nie bedziemy
bluzgali na naszym FORUM - jednak zdenerwowanie jest a ma ono prawo
powstac po tych wszystkich wypowiedziach na temat AWANSU.
Mnie najbardziej boli brak prawdy w tym co mowily rozne osoby odpowie-
dzialne za AWANS + zawodnicy. Jest rzecza wiadoma ze DIABEL TKWI W
SZCZGOLACH, jednym z nich to przestawienie druzyny na gre w systemie
3-5-2 natomiast pozostale pozytywne to tkwia w psychice zawodnikow.
Nie wiem czy to jest dobrze ze przed meczem w Gdansku zawodnikom
powiedziano jakie to cieniasy ta LECHIA - noi nasi profesjonalisci zlekcewazyli przeciwnika.
Te wszystkie GADKI o zmianie trenera to sa wziete z KOSMOSU - KTO JAK NIE TRENER TOCHEL WPROWADZI ZAGLEBIE DO I LIGI?
PO PROSTU NIE MA TAKIEGO FACHOWCA.
Naszemu trenerowi potrzebny jest dzien zastanowienia w spokoju i wyszukanie slabego ogniwa w druzynie.
Odpowiedz dostaniemy w najblizszych meczach CZY AWRIA W FUNKCJONOWANIU I SKUTECZNOSCI ZOSTALA USUNIETA CZY JEST TO
SPRAWA DLUGOTRWALA.
UWAZAM - ze jezeli Zaglebie wygra ze SLASKIEM w sposob przekonywujacy i jezeli ZAGLEBIE wygra z WIDZEWEM w sposob przekonywujacy to mozemy powrocic do myslenia o AWANSIE chociaz
czekaja nas inne nie mniej wazne mecze.
Na te chwile zostawmy TRENERA i DRUZYNE w spokoju oni dostali
ZIMNY PRYSZNIC W GDANSKU.
Tylko pozytywne myslenie i WIARA W SUKCES MOGA NAM POMOC I
TEGO SIE TRZYMAJMY.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MrCricket 2006-04-02, 11:54 am

Ja daleki jestem od wyzwisk pod adresem trenera, zbyt wiele zrobił dla sosnowieckiej piłki. Ale on jest dyrygentem tej orkiestry, która w ostatnim meczu fałszowała niemiłosiernie, a w poprzednich grała słabiutko. Powyrzucał kilku grajków(Skrzypka zostawił :lol: ), innych sprowadził -bynajmniej nie z ulicy. Jeżeli odpowiednio ich nie nastroi w następnym meczu i nie zagramy koncertowo - to batutę będzie musiał przejąć ktoś inny. Nie widzę innego wyjścia :(
MrCricket

re

Postprzez Qba 2006-04-02, 11:59 am

Socio napisał(a):Zgadza sie, ustawienie 3-5-2 jest fatalne. trzema obroncami mozna grac jak sie ma 3 rownych, super-pewnych graczy a Jankowski raczej takim nie jest. Pomysl z Kloda tez wg mnie chybiony, bo facet ktory gral najlepiej i najrowniej w poprzedniej rundzie teraz jest niewidoczny. Pomoc zero. Nie ma sensu mowic ze Zuban czy Bajera sa beznadziejni , nieskuteczni skoro nie ma kto pilki im dograc. Po raz kolejny Zaglebie zrobilo fatalne transfery. Czekam tylko co powie jutro KT.

no to ja Ci powiem co powie! dowiemy sie, ze zawodnicy nie realizowali zalozen i musza zostac ukarani finansowo.

Panie Tadeuszu, skonczylby Pan z ta szopka. nie mozna zlego slowa powiedziec na trenera, bo od razu pojawia sie Panska odpowiedz, ze musimy sie wstrzymac z ocena i takie tam.
Ktos tu napisal, ze trener nie gra - tego to ja juz w ogole nie rozumiem, jak nie ma wynikow - trener placi za to glowa, proste i logiczne.

Zaraz pewnie jeszcze pojawi sie cala rzesza amatorow-trenerow, dla ktorych szkolka pilkarska Trenera Tochela jest swieta i bedziemy mieli powtorke z rozrywki na forum.

problematyk-ziom - radze Ci juz szykowac sie na fale narzekan i tone bluzgow. ale trudno takie zycie.

Moje zdanie jest takie, ze jezeli Zaglebie nie wygra meczu ze slaskiem, KT powinien za to poniesc konsekwencje w postaci zwolnienia, nie widze innej mozliwosci, bo to sie robi zalosne. Przykro mi o tym mowic, bo K. Tochel jest dla mnie ikona Zaglebia i ciezko bedzie sie przyzwyczaic do jakiegokolwiek innego czlowieka na stanowisku trenera, obawiam sie, ze niestety nie bedzie innego wyjscia...

pozdrawiam
Qba

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 12:14 pm

brawo QBA!

są ludzie patrzący obiektywnie a nie tylko fanatycy...
problematyk-ziom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-04-02, 1:54 pm

Kol.Qba - zblizamy sie do Wielkiej Nocy - szopki beda w grudniu.
Nikomu nie zamykam ust, nikomu nie zabraniam krytykowac trenera -
jest jedna rzecz trzeba to robic wedlug okreslonych standardow.
CZY PAN PODPISZE SIE POD KRYTYKA PANA ZDZISLAWA KUJAWY?
Brakuje mi w Pana wypowiedzi konsekwencj powiada Pan za brak wynikow GLOWA TRENERA natomiast nie podaje Pan KTO ma prowadzic
druzyne po scietej glowie.
Tak jestem FANATYKIEM dwoch rzeczy mojego SOSNOWCA i mojego
ZAGLEBIA SOSNOWIEC.
Proponuje, aby Pan przeczytal ostatni akapit Panskiej wypowiedzi -
jest SUPER jest ZAGLEBIOWSKA.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Asja 2006-04-02, 3:21 pm

Krzysztof Tochel zwolniony!
Niedziela, 02.04.2006, godz. 16:08,
Krzysztof Tochel nie jest już trenerem Zagłębia. Dzisiaj w godzinach porannych zapadła decyzja o zwolnieniu Tochela ze stanowiska pierwszego trenera naszego zespołu. Na razie zajęcia z zawodnikami będą prowadzili Bogdan Pikuta i Waldemar Włosowicz. Trwają poszukiwania nowego szkoleniowca. Jak udało nam się nieoficjalnie dowiedzieć, jednym z najpoważniejszych kandydatów jest Marek Motyka, który ostatnio pracował w Górniku Zabrze, a wcześniej m.in. w Polonii Warszawa, Tłokach Gorzyce i Szczakowiance Jaworzno.

http://zaglebie.sosnowiec.pl/
Asja
Gwiazda

Postprzez keff79 2006-04-02, 3:34 pm

To chyba najbardziej popierd***ny Łykend od paru dobrych lat.. :?
i że niby co?! ktoś kto nie przepracował okresu przygotowawczego, nie zna drużyny i nie podejmował decyzji transferowych nas zbawi?! :evil: - takie decyzje przed rundą, a nie w trakcie!

Wielkie dzięki dla Krzysztofa Tochela, nie udało się... szkoda..

ps. przypomne tylko opinie czołowych piłkarzy Zagłębia.. np. Lachy, Teresy pytanych o ewentualną zmianę barw - póki w Zagłębiu Sosnowiec jest Krzysztof Tochel gramy do końca.
keff79

Postprzez eL-Grego 2006-04-02, 3:36 pm

No i stało się.

Należy trenerowi podziękować za zasługi ale cieszę się, że jest szybka reakcja, komuś jeszcze być może na awansie zależy.

Obrońcom KT przypomnę wystawianie Małochy zamiast Pitrego, brak akceptacji dla Wróbla bo mamy Chwalibogowskiego:), Łuczywka też nie widział swego czasu w składzie, Lachowski w destrukcji itd.

Reasumując Panie Krzysztofie szacunek ale trzeba zmiany!
eL-Grego

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 3:39 pm

hmmm a wydanie słabego Drzymonta za rewelacyjnego Bębna? Dzrymon został sprzedany do Korony Kielce i grał cały mecz z Zagłebiem, a Bęben... :roll: yyy gdzie on właściwie jest :?:
problematyk-ziom

Postprzez Asja 2006-04-02, 3:42 pm

problematyk-ziom napisał(a):hmmm a wydanie słabego Drzymonta za rewelacyjnego Bębna? Dzrymon został sprzedany do Korony Kielce i grał cały mecz z Zagłebiem, a Bęben... :roll: yyy gdzie on właściwie jest :?:

GKS Jastrzębie
chjyba :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-02, 3:51 pm

"Za ten bałagan na boisku w jakimś stopniu odpowiadam, ale to nie jest tylko tak, że jak jest źle, to tylko trener jest winny, a jak dobrze, to zasługa zawodników. Razem z drużyną odpowiadam za ten stan, musimy jakoś to przejść, żeby było lepiej. " Krzysztof Tochel

może nstępni by się przed nami położyli :?: Pan odpowiada w 100% bo to pana zespół, przez pana przygotowany, przez pana umotywowany, przez pana ustawiony :!:

zobaczymy czy trener zachowa się honorowo i przyzna się do błedu i rozwiąże kontrakt... czy będzie ciągle brał kasę... już czekam na jego komentarz...
problematyk-ziom

Postprzez Blaszany 2006-04-02, 3:53 pm

Jak trenerem bedzie Motyka to ja nas widzę ale w 3 lidze świetny fachowiec a jakie ma sukcesy same spadki no rewelacja moze jescze jest rozpatrywana kandydatura mietka Broniszewskiego to najbardziej bezsensowna decyzja jaka moze byc
Blaszany

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna