prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez Anakin 2014-12-03, 7:25 am

August napisał(a):Bo to było tak :
https://www.youtube.com/watch?v=FZJKuk3gVdU

Wymiata. I nawet nazwa Prezesa pasuje:"Kiwaczek". A kiwa on kibiców na prawo i lewo.
andi1961 napisał(a):Jak dla mnie to Prezes i trener mogą zostać .Dajmy im popracować ,przecież to jest za krótki czas by im podziękować .Na wiosnę zaczniemy grać lepiej i awans będzie faktem .

Prezes jest od 1,5 roku, trener od ponad roku. I jakie widoku na progres? Prezes poza pomalowaniem tramwaju i autobusu nie ma pomysłu na jakieś akcje skierowane do ogółu kibiców. Nie ma udogodnień zachęcających do przychodzenia rodziców z dziećmi na mecze, ni widu ni słychu o próbach pozyskiwania choćby drobnych sponsorów, brak informacji o tym co się na co dzień dzieje w klubie, spotkania , jak to ktoś określił kiedyś ładnie, mają cos ze spotkań w wiejskiej remizie i owiane tajemnicą przez co masa ludzi spoza regionu czuje się rozgoryczona i lekceważona. Trener z kolei trzyma się uparcie swoich schematów, powiela te same błędy, stawia na zawodników, którzy nic nie wnoszą do gry robi zmiany z sufitu. Nawet jeśli udałoby się awansować, czy jest to facet z umiejętnościami na I ligę?
Ja mam pytanie co teraz myślą ci którzy ustawicznie pisali "Marcin zrób to czy tamto" kiedy wiadomo że Prezes trzyma się i będzie się trzymał tego samego kursu. Bo jakaś cisza nastąpiła bo wtorkowym spotkaniu.
Anakin

Postprzez ojcieczawodnika 2014-12-03, 10:11 am

Uważam, że problem klubu jest wynikiem strachu podjęcia jakiś diametralnych decyzji. Od kilku lat Prezesi się zmieniają, ale dostają w spadku grono pracowników, których ze względu na różne układy nie są w stanie się pozbyć. Pracownicy Ci nic od kilku lat nie wnoszą w pomoc dla Prezesów, ponieważ tego nie potrafią. Rozumiem wypowiedzi zażenowanych kibiców, ale sam Prezes w jednego wszystkiego nie zrobi. Nie znam Pana Prezesa osobiście, ale wydaje mi się, że nie jest to osoba, która potrafi walnąć pięścią w stół. Do takiego zarządzania trzeba mieć jaja, a pracownik musi czuć, że nie jest niezastąpiony. Przecież od czego jest ta grupa ludzi. Owszem ktoś może uznać, że Prezes powinien załatwić sposnorów, ale to jest rola marketingu i odpowiedniej promocji. Prezes nad takimi sprawami powinien mieć pieczę, ale ludzie to tego zatrudnieni powinni się wziąć mocno do roboty.
ojcieczawodnika

Postprzez django 2014-12-03, 12:06 pm

ojcieczawodnika napisał(a):. Owszem ktoś może uznać, że Prezes powinien załatwić sposnorów, ale to jest rola marketingu i odpowiedniej promocji. Prezes nad takimi sprawami powinien mieć pieczę, ale ludzie to tego zatrudnieni powinni się wziąć mocno do roboty.

Problem w tym, że u nas nie ma ludzi zatrudnionych do tego.
django

Postprzez Anakin 2014-12-03, 12:51 pm

A tu fragment:
- Zwolnienie trenera byłoby tylko i wyłącznie rzuceniem ofiary na żer tych,
którzy krzyczą i wyzywają, a nam potrzeba cierpliwości. Taka decyzja byłaby
skrajnie nieodpowiedzialna. Zadowolilibyśmy kilku ludzi, a samym sobie dali
alibi. Tak naprawdę winny tego, że jest tu Smyła, jestem ja. I bardzo mi z tym
dobrze
- powiedział nam sternik II-ligowca.
http://katowickisport.pl/pilka-nozna/ii ... 12479.html

Kupa arogancji, pychy i sprowadzenia kibiców, zwłaszcza tych najwierniejszych do poziomu zużytej nalepki na piwo.
Tylko na ostatnim meczu na Ludowym, za który zapłaciłem z własnych pieniędzy i na którym strasznie zmarzłem obejrzałem kompromitację zespołu oraz indolencję trenera. Kolejny prezes który wypłaca sobie pensje z kasy pochodzącej z dotacji miejskich czyli naszych podatków nie tylko nie widzi problemu ale jest skłonny ludzi rozczarowanych 6-letnikm czekaniem na awans i calkowitą stagnacją sprowadzić do roli krzykarzy i pieniaczy. Jaroszewski okazujesz że jesteś marnym skurwysynkiem i to w najlepszym układzie. Poczekam sobie na twój upadek który nastąpi wcześniej czy później.I będę się z niego cieszył. Bo jesteś nie tylko cieniutkim Prezesem ale i dużej maści gnidą.
Anakin

Postprzez bbartek 2014-12-03, 3:15 pm

„Zwolnienie trenera byłoby tylko i wyłącznie rzuceniem ofiary na żer tych,
którzy krzyczą i wyzywają, a nam potrzeba cierpliwości. Taka decyzja byłaby
skrajnie nieodpowiedzialna.”
Wyglada na to ,że Panu Jaroszewskiemu ( dotychczas pisałem Prezesowi) puściły nerwy. O tyle jest to dziwne, ze jako były dziennikarz zdaje sobie sprawę, że każdy ma prawo do krytyki osób publicznych, a takim jest, niestety jeszcze, Pan Jaroszewski.
Czuje się obrażony jako kibic Zagłebia od ponad 50 lat nazwaniem mnie krzykaczem i odmawiania mi prawa krytyki swoich, niestety nieudolnych, nad czym boleje, poczynań .
Oczekiwałbym od pracodawcy Pan Jaroszewskiego reakcji na jego wypowiedź.
Ostatnia wypowiedź tylko utwierdziła mnie w przekonaniu jak skrajnie nieodpowiedzialną była decyzja już Przeszłego Kazimierza o nominacji Pana Jaroszewskiego na stanowisko Prezesa Zagłębia.
Mój Klub zasługuje na coś więcej i oczekuje szacunku do WSZYSTKICH KIBICÓW a Pan Jaroszewski nie ma prawa do kategoryzacji kibiców na tych dobrych i krzykaczy
bbartek

Postprzez jondek 2014-12-03, 5:09 pm

Trzeba dotrzeć z apelem do nowego sternika miasta na co idą podatników pieniądze,jesli chodzi o sport.Bo wydaje mi się,że pieniądze te są marnotrawione.Większego sztabu szkoleniowego,to nie ma nawet Real Madryt,że o Legii nie wspomnę. :kiepsko: Kumotrzy,kolesie i przydupasy "rządzą" klubem.I BUFONY. :czerwona:
jondek

Postprzez Lars 2014-12-03, 5:19 pm

marcinie jaroszewski by cie chu j. ciekawe w ktorej kolejce mirek straci szanse na awans? to bedzie twoja ostatnia kolejka ciulu, bo pewnie z mirkiem jesteście po śląsku, gdy gracie w halowy fusbal szpile. W każdym razie kibice tacy jak Perez, Bbartek, August, na koniec ja i kilkadziesiąt i innych plus pewnie kilkaset, którzy już to wszystko olali nie niszczyliby klubu jak ty gnido. Bezczelna k***a nas obraża w dodatku. Prezydent ma dobry PR i publicity, więc Panie Prezydencie wytłumacz Pan temu cieciowi o co chodzi.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez fan78 2014-12-03, 6:49 pm

o jego ostatniej kolejce zadecuduje prezydent. Moze byc tak ze i nastepny sezon w 3 lidze zaczniemy z Marcinem jako sternikiem. Obrazil kibicow i obrazil ich iloraz inteligencji. Typ jest czlowiekeiem komuny. zZ nim daleko nie zajedziemy.
fan78

Postprzez fan78 2014-12-03, 6:51 pm

Marcin jaroszewski miroslaw smyla stare dobre malzenstwo, forever na ludowym dopuki ich nie wywioza:)
fan78

Postprzez August 2014-12-03, 9:00 pm

Symptomy zeszmacenia Jaroszewskiego widoczne już były wcześniej a obecne zachowanie to tylko ptwierdza. Prezesik macha szabelką tyle, ze w niewłasciwą stronę. Przekaz Prezesa rzeczywiście jest dośc jasny. To on rządzi w klubie i nie ugnie sie pod presją kibiców. Tyle, że kwestia Smyły to nie kwestia kibicowskiego widzimię jak to próbuje sugerować. Zresztą wypowiedź o kilku kibicach przypomina mi inną wypowiedź a mianowicie byłego pryncypała podczas debaty w Humanitasie. Wypoiedź bardzo arogancka w stosunku do ogółu kibiców. Coż, trzeba uzbroić się w cierpliwośc i poczekać co przyniesie wiosna. Związek Jaroszewskiego przypomina związek Biedronia z ukochanym. Związek gdzie z mąki chleba nie będzie. Ale skoro Prezes woli kontratakować kibiców, rady nie ma. Mógłby oczywiście jakieś ruchy wykonać Checiński ale wątpie aby klub był teraz jego priorytetem. Raz, że juz po wyborach, dwa, że najpierw musi sobie ustawić władzę w Mieście.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez andi1961 2014-12-03, 9:33 pm

Dzisiaj wszyscy chcą aby Prezeso i Mirko wylecieli ,ale zauważcie że w Legii i Wiśle kibice też zaczęli rządzić po swojemu i jak to wyszło ,to sami oceńcie . Kary pozapłaca pan Leśniodorski, Bednarza zwolnili bo przecież kibice są najważniejsi a my kibice Zagłębia zwolnimy Prezesa i Mirosławai co dalej,mieliśmy już Pana Rudego i co narobił.Poczekajmy do wiosny i się okaże czy duet śląski pójdzie na zieloną trawkę.
andi1961

Postprzez August 2014-12-03, 9:48 pm

W przeciwieństwie do Legii i Wisły problem Zagłębia nie wynika z konfliktu grup kibicowskich z Zarządem czy tez burd za ktore musi płacić klub. Problem Zagłębia i to od lat a nie od dzisiaj polega na fatalnym zarządzaniu klubem. Jaroszewski niestety okazuje się nie być tu chlubnym wyjątkiem. Kibice nie od dziś czekaja z nadzieją na to, ze coś koońcu drgnie ku lepszemu a od spadku z ówczesnej oranżady. Ile to klubów, z którymi w tym czasie rywalizowaliśmy, gra co najmniej o jedną klasę wyżej, nie pamietając pojedynków z Zagłębiem ? W czym jesteśmy gorsi od Chojnic czy Grudziądza ? Jednym na pewno: jakoscią pracy działaczy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez STACH PL 2014-12-03, 9:51 pm

W każdej normalnej firmie,przedsiębiorstwie, przychodzi czas w grudniu na tzw audyt (rozliczenia, jakość i efektywność wykonywanej pracy,zaangażowanie pracowników,innowacje itp,itd ogólnie + i - do wyeliminowania) w każdym razie dopóki nowy prezydent nie zajmie się takim" podliczeniem " bo pewnie teraz nie ma na to głowy, możemy troszkę podpowiedzieć na początek Chęcińskiemu o co chodzi wręcz zapytać co w swoich minutach,no może godzinach (dziennie) zrobił prezes,co "SAM" załatwił,myślę że jako kibice możemy sami taki mini audyt zrobić,choć wiadomo nie będziemy posiadali pełnych danych i nie będzie to proste.
STACH PL

Postprzez jondek 2014-12-03, 9:58 pm

Dobra atmosfera i kibice nie wrócą nawet po ewentualnym awansie.Sprawy zaszły za daleko.I jak tu żyć ze świadomością,że moim ukochanym klubem rządzi bufon,nieudacznik i do tego jeszcze cham. :redface:
jondek

Postprzez andi1961 2014-12-03, 10:15 pm

Przecież ,Leszek Baczyński to swój chłop i dobrym był prezesem .Jak kiedyś go widziałem po meczu ,płaczącego to zrobiło mi się go żal.I to go wywalili .Takich ludzi nam trzeba i Pan Jaroszewski mu do pięt nie dorasta ,lecz musimy poczekać aż góra zdecyduje czy odejdzie czy zostanie.
andi1961

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna