ZAGŁĘBIE - GKS TYCHY / niedziela / 6.09.2020 / 12:40

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ZAGŁĘBIE - GKS TYCHY / niedziela / 6.09.2020 / 12:40

Postprzez novack 2020-09-06, 1:35 pm

Dla mnie najlepszy w Zagłębiu Oliveira, no i wejście smoka Karbowego.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adamek182 2020-09-06, 1:42 pm

Portugalski napadzior to dla mnie najlepszy transfer. Gosc jest ulozony. Przyjal, zastawil sie, poczuł kontakt, zrobil fikolka a do tego glodny gry i bramek. Zabral pilke Karbowemu.
Ogolnie co do transferow to wydaje mi sie ze mamy najlepsze okienko od lat. Gojny dla mnie wypas tak jak caly zaciag portugalski. A i obrona daje rade!
Oczywiscie jest za wczesnie zeby oceniac ale poprzednie okienka po dwoch meczach wiedzielismy ze transfery byly nie trafione.
Adamek182

Postprzez Tomcjo 2020-09-06, 1:47 pm

Ale knockout . Przestałem czytać nudne relacje , patrzę na wynik i oczom nie wierzę . Tychy na deskach i nie było sensu liczyć do 10 .
Tomcjo

Postprzez Kamilosx 2020-09-06, 2:42 pm

Co do nowych nabytków

Duriska - Jestem mile zaskoczony. 100 razy pewniejszy niż Polczak, silny, dobry w powietrzu.
Gojny - na tą ligę na pewno będzie jednym z najlepszych lewych obrońców. Top transfer.
Oliveira - Świetny odbiór, dobre ustawianie, silny, mocny w powietrzu. Do przodu za wiele nie zdziała, ale każda drużyna potrzebuje takiej szóstki.
Maia - Jescze nie wiem czy umie grać w piłkę, ale na pewno fajne jest to, że wreszcie mamy kogoś, kto CHCE w nią grać i cały czas prosi o futbolówkę.
GG - typowy napadzior, wydaje mi się, że spokojnie strzeli w okolicach 15 bramek.
Nowak - Ktoś nam podmienił Olafa, w niczym nie przypomina tego chłopaka z Ekstraklasy. Trzeba go odbudować.

Transfery wyglądają dobrze. Potrzeba jeszcze prawego obrońcy/skrzydłowego.
Kamilosx

Postprzez Adam1906 2020-09-06, 3:07 pm

Adam1906

Postprzez turku 2020-09-06, 3:18 pm

Kamilosx napisał(a):Nowak - Ktoś nam podmienił Olafa, w niczym nie przypomina tego chłopaka z Ekstraklasy. Trzeba go odbudować.

No dębek to go raczej nie odbuduje, bo to jest dyletant trenerski.
turku

Postprzez novack 2020-09-06, 3:29 pm

Przy takim defensywnym pomocniku jak Oliveira, to nawet Polczak nie będzie miał "pecha".
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tomcjo 2020-09-06, 4:42 pm

Maciej Gałat @GalatMaciej
Olaf został przewieziony do szpitala gdzie ma przeprowadzone szereg badań. Chodzi o własnych siłach i jest z nim normalny kontakt. Wygląda na to że opuści szpital i dziś wróci do domu. Skończyło się na strachu Zdrowia Olo
5 @100Zaglebie @zaglebie_eu @_1liga_ Translate Tweet 2:59 PM - Sep 6, 2020 · Twitter for Android
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2020-09-06, 4:52 pm

Kamilosx napisał(a):Co do nowych nabytków (...)

Transfery wyglądają dobrze.

Co prawda jest jeszcze za wcześnie, żeby móc oceniać nowych zawodników, bo będzie to możliwe dopiero po minimum 6-7 ligowych kolejkach, ale muszę przyznać, iż już teraz widzę zalążek całkiem fajnej drużyny :niezle: Podsumuję więc choć wstępnie nasze nowe nabytki, dając im oceny: transfer na plus (+), na minus (-) lub niewiadoma (?)

Lukáš Ďuriška - swego czasu w Rakowie Częstochowa bardzo dobry obrońca, który zanotował zjazd po ciężkiej kontuzji. Przyszedł do nas ze spadkowicza z Grudziądza i obawiałem się, czy nie będzie to drugi Piotr Polczak. Nie będzie (+)

Dawid Gojny - od początku uważałem, że powinien to być dobry transfer na lewą obronę i taki jest. Będziemy mieć z Dawida bardzo duży pożytek (+)

Gonçalo Gregório - jeszcze za krótko grał, ale jestem przekonany, iż będzie z niego kawał dobrego napadziora (+)

Mateusz Grudziński - jak na razie nie zjada go trema i daje radę na środku obrony. Jak tak dalej będzie mu szło, to Piotrek Polczak go nie wygryzie (+)

João Oliveira - spokój, technika, przegląd pola. Z każdym meczem powinien być coraz lepszy na pozycji defensywnego pomocnika (+)

Michał Kieca - niestety w odróżnieniu od swojego taty, z którego był kawał byka, Michał ma słabe warunki fizyczne. Cieszy mnie jednak, że wprowadzamy choćby na końcówki swojego wychowanka, więc nie odbieram mu szansy na dalszy rozwój, choć nie jestem go jeszcze w stanie ocenić (?)

Martim Maia - ma fajne przebłyski w swojej grze i myślę, że z biegiem czasu będzie coraz większym wzmocnieniem (+)

Olaf Nowak - pomimo, iż Olaf jest cały czas w dołku i ewidentnie widać, że przez swój brak skuteczności jest zablokowany, uważam iż będzie to dobry transfer i chłopak da nam jeszcze kupę radości (+)

Jakub Sangowski - nie grał, choć w sparingu gola zdobył. Raczej chłopak na przyszłość (?)

Łukasz Turzyniecki - nie przekonuje mnie ten transfer rezerwowego z Widzewa, choć... obym się mylił (?)

Nikolas Korzeniecki - nie jestem w stanie nic na jego temat powiedzieć, więc jest dla mnie też raczej pieśnią przyszłości (?)

Jako dyżurny krytyk wszelkich nieprawidłowości w naszym klubie i, jak to "elegancko" określił prezes, jeden z kundli obszczekujących naszych dzielnych klubowych włodarzy, muszę być zarazem uczciwy w swoich ocenach i na chwilę obecną... muszę szczerze pochwalić transfery dyrektora. Obym tylko się nie mylił Panie Tomczyk, bo mam cichą nadzieję, że nareszcie Panu wyszły te transfery i, jak tylko tak dalej pójdzie, to może nareszcie zbudujemy drużynę która, wraz z oddaniem do użytku nowego stadionu, nie tylko awansuje do Ekstraklasy, ale i w niej się utrzyma na lata. Tylko nie zjeb Pan tego, co zaczyna powoli się tutaj budować, bo znowu nie będzie zmiłuj... ;-)
Adam1906

Postprzez August 2020-09-06, 5:52 pm

Adam1906 napisał(a):muszę szczerze pochwalić transfery dyrektora

Aż strach się bać gdzie wleziesz Tomczykowi jak wygrają z Odrą. :lol: Nie można zapominać, że do 75 min. spotkanie przypominało zwykłą kopaninę i nawet jak na I ligę było słabym widowiskiem gdzie przypadkowa akcja każdej ze stron mogła ustawić spotkanie. Nasi sprawiali nieco lepsze wrażenie ale nie przekładało się ono na płynne akcje i jakąś liczbę okazji bramkowych. Na nasze szczęście to Nedić postanowił zabawić się w swoim polu karnym w Polczaka/Radkowskiego dzięki czemu mieliśmy karny a to ustawiło spotkanie (miał też swój udział w wolnym na 3-0). Zwycięstwo cieszy ale trzeba też przyznać, że tak słabych tyskich to ja jeszcze (w meczu z nami) nie widziałem. Niech Dębek w spokoju przygotowuje się do następnych meczów. Czas pokaże co z tego wyjdzie niemniej na jakiekolwiek oceny m.in. co do transferów to po zaledwie dwóch spotkaniach cokolwiek za wcześnie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2020-09-06, 6:19 pm

Dlatego napisałem, że oceniać nowych piłkarzy będzie można nie wcześniej niż po 6-7 meczach a moja obecna ocena jest trochę na wyrost i wręcz życzeniowa, co nie zmienia postaci rzeczy, że osobiście widzę coś w tej drużynie. Tylko dlatego na dzień dzisiejszy Tomczyk ma u mnie małego plusa, co nie oznacza, że w przypadku gdybym się jednak pomylił w moich wyżej wymienionych ocenach poszczególnych piłkarzy i okazali się oni szrotem będę nadal upierdliwym "kundlem" :lol: Mam jednak cichą nadzieję, że nareszcie Tomczyk nie spierdolił okienka transferowego i z meczu na mecz wreszcie będziemy oglądać takie Zagłębie o jakim od dawna marzyliśmy. Oby tak było, czego życzę sobie i wszystkim pozostałym kibicom ZS :niezle:
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2020-09-06, 6:36 pm

Ja jestem ciekaw czy treneiro będzie umiał tak ustawić drużynę żeby grała z Nowakiem i Gregorio jednocześnie . Do tej pory takie próby gry na dwóch napastników wyglądały fatalnie . Przy odblokowanym Nowaku i Gregorio w formie to może być bardzo silny atak jak na I Ligę . Na razie nie szalałbym z optymizmem bo potrójne uderzenie wyglada bajecznie ale to nie wynika z świetnej gry drużyny tylko wyjątkowo dobrych zmian . Ja z ocenami poczekałbym nawet do 10 kolejki bo mamy kolejna rewolucje w składzie i wszystko jest możliwe . Cieszmy się ze zwycięstwa i czekajmy co pokażą już w Opolu i kolejnych meczach bo bilans jest 0-1 0-1 3-0
Tomcjo

Postprzez wojtaszko 2020-09-06, 7:58 pm

Bileciki na Lks dostępne kupowac moi drodzy forumowicze . Bedzie pożytek z portugalskiego zaciągu obrona na plus ale z całym szacunkiem dla Pawłowskiego jest bez formy na te chwile Karbowy go przewyższa zeby nie było kolorowo Debek Karbowy powinien grac od początku nasiąknięta murawa ma kopyto w nodze a sadzasz go na ławce a my nie oddajemy pol strzału z dystansu taka mala uwaga ale druga połowa jak najbardziej na plus
wojtaszko

Postprzez slawekchicago 2020-09-06, 8:46 pm

Witam Witam
Zdania nie zmieniam i dalej komentować nie będę. Pytanko . Po ile są te koszulki. Dla mnie super wyglądają :niezle: :niezle: :niezle: . Bez nazwy tych dwóch sponsorów na przodzie byłyby po prostu miodzio. Przynajmniej dla mnie ;-)
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez achter 2020-09-06, 11:34 pm

Adam1906 napisał(a):Dlatego napisałem, że oceniać nowych piłkarzy będzie można nie wcześniej niż po 6-7 meczach a moja obecna ocena jest trochę na wyrost i wręcz życzeniowa, co nie zmienia postaci rzeczy, że osobiście widzę coś w tej drużynie. Tylko dlatego na dzień dzisiejszy Tomczyk ma u mnie małego plusa, co nie oznacza, że w przypadku gdybym się jednak pomylił w moich wyżej wymienionych ocenach poszczególnych piłkarzy i okazali się oni szrotem będę nadal upierdliwym "kundlem" :lol: Mam jednak cichą nadzieję, że nareszcie Tomczyk nie spierdolił okienka transferowego i z meczu na mecz wreszcie będziemy oglądać takie Zagłębie o jakim od dawna marzyliśmy. Oby tak było, czego życzę sobie i wszystkim pozostałym kibicom ZS :niezle:

Dziwne, bo gdybym to ja napisał juz rzuciło by mi się stado do tyłka, że przydupas prezesa. "No ale co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"
achter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna