Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez tiktak 2012-07-22, 6:46 pm

RRRR18 napisał(a):Rozłamy, łączenia, fuzje, przeniesienia, negocjacje.

Bajkopisarz, jedyna fuzja jaka by się tu przydała, to taka z kilkoma nabojami do odstrzelenia kilku głupich głów na czele z autorem tego tekstu i tych którzy pozwalają mu to pisać.
PS. Chodzi o autora z weszło.
tiktak

Postprzez django 2012-07-22, 8:22 pm

Jestem też ciekawy o jakich to "skompromitowanych ludzi z zarządu" autorowi - bajkopisarzowi chodziło. Już wtedy zarząd był jednoosobowy pod postacią LB. O ile nie należę do fanów sposobu zarządzania klubem przez Baczyńskiego, to trzeba mu oddać, że w ostatnich 20 latach niewiele osób zrobiło dla Zagłębia więcej niż on. I taką postacią wyciera sobie twarz niedouczony "autor" tego tekstu. Cóż, Weszlo w pozyskiwaniu czytelnika z wiadomego targetu może się już tylko ścigać z Gazetą Polską Codziennie.
django

Postprzez davidian 2012-08-17, 2:06 pm

davidian

Postprzez LucasUSA 2012-08-17, 10:11 pm

Po Gorskim podobno zostala sterta popiolu, bo sie ze wstydu spalil... Dobre podsumowanie jego dzialalnosci na kanwie sportowej na przestrzeni ostatnich lat.
LucasUSA

Postprzez patrios91 2012-08-18, 8:52 am

LucasUSA napisał(a):Po Gorskim podobno zostala sterta popiolu, bo sie ze wstydu spalil... Dobre podsumowanie jego dzialalnosci na kanwie sportowej na przestrzeni ostatnich lat.

Powinni takie plakaty wywieszac na miescie by Ci,ktorzy na niego glosowali pukneli sie w czolo.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez RUDI 2012-08-18, 9:16 am

LucasUSA napisał(a):Po Gorskim podobno zostala sterta popiolu, bo sie ze wstydu spalil.

No widać Łukasz że przebywasz daleko od ojczyzny ,u nas "politycy" rzadko spalają się ze wstydu ,po kilku latach brylowania w polityce całkowicie zanika gen odpowiadający za wstyd,honor i rozumienie zwykłych ludzkich spraw .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez STACH PL 2012-08-18, 10:11 am

patrios91 napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Po Gorskim podobno zostala sterta popiolu, bo sie ze wstydu spalil... Dobre podsumowanie jego dzialalnosci na kanwie sportowej na przestrzeni ostatnich lat.

Powinni takie plakaty wywieszac na miescie by Ci,ktorzy na niego glosowali pukneli sie w czolo.

Sport,Festiwal Kiepury w Krynicy,cała Silesia itd :czerwona:
Nieudolność tego pana przeraża powinien już dawno podać się do dymisji lub mieszkańcy tak jak w niektórych miastach powinni powiedzieć STOP i wybrać nowe władze :!:
STACH PL

Postprzez LucasUSA 2012-08-18, 3:11 pm

Tak to jest, jak beton glosuje na partie, a nie na poszczegolnych kandydatow czy programy. Poza tym system naliczania glosow i listy wyborcze promuja taka pseudodemokracje. Dozywotnich politykow ciezko bedzie przegonic.
RUDI, to bylo takie "myslenie zyczeniowe". :lol:
LucasUSA

Postprzez RUDI 2012-08-22, 5:01 pm

"Mirosław Mosór, dyrektor chorzowskiego klubu nie wyklucza, że Patryk Stefański wzmocni sosnowieckiego drugoligowca.
22-letni pomocnik grał już w Zagłębiu w sezonach 2010/11 oraz 2011/12. Kibice cenili go za rajdy na skrzydle, przebojowość i dobrą współpracę z Rafałem Jankowskim - najlepszym napastnikiem drużyny ze Stadionu Ludowego. Stefański prezentował się w Sosnowcu tak dobrze, że wiosną grał już w pierwszoligowym GKS-ie Katowice.

Teraz wrócił na Cichą i leczy kontuzje.

- Nie wykluczam, że Stefański znowu trafi do Sosnowca. Słyszałem, że Zagłębie mocno rozczarowało w ostatnim meczu z Rozwojem Katowice. Może to właśnie Stefański pomoże trenerowi Wyrobkowi odmienić grę zespołu? - zastanawia się Mosór, który szuka także klubów dla innych piłkarzy niebieskich."

GW -Śląsk Sport.Pl
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez patrios91 2012-08-22, 6:03 pm

Bylo by pieknie....o ile kontuzja minie.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez August 2012-08-27, 9:35 pm

Jako kibica z wieloletnim stażem zbulwersowały mnie texty dotyczące postawy kibiców Zagłębia podczas ostatnich dwóch meczy, jakie ukazały się na 100% (tu we szczególności), w Wyborczej autorstwa, jak mniemam Todura oraz materiału filmowego autordstwa Jaroszewskiego. Tym bardziej bulwersujące, że autorami są osoby, które prywatnie rzekomo są równiez kibicami ZS. Przy czym najwieksze mam do materiału ze 100% gdyz dały pozywkę Todurowi, który zachował się jak ostatnia medna.
Uzasadnienie:
Nie ulega wątpliwości, że tego rodzaju zachowanie jest wulgarne i chamskie. Pragne przy tym zaznaczyć iz lata temu sam zwracałem na to uwagę, kiedy chodziłem z dziećmi na mecze. Niemniej jedak w mojej ocenie wszystkim autorom zbrakło co najmniej zwykłej, ludzkiej solidności. Nikt, absolutnie zaden z autorów nie zająknął sie oł słowem o genezie takich zachowań. Który mamy sezon w 3 lidze ? Dlaczego ten czas nalezy uznać za wszechmiar stracony ? Co spowodowało, ze po kilku latach "rozwoju" klub z ponad 200-tys. miasta dostaje wp...ol od zespołu z miasteczka mniejszego niz wiekszość dzielnic Sosnowca.Albo ruszcie tyłki Panowie dziennikarze i zapytajcie o to Pana Prezydenta Sosnowca. I nie zapomnijcie zapytać czy nie jest mu wstyd, że Burmistrz Rypina ma lepszy zespół.
I nie piszcie głupot o środowisku biznesowym bo tu wystarczy słyszeć to, co się od lat dzieje w klubie i przeczytać wynik meczu.
I niech Pan Panie Todur nie pisze i takich głupot typu : "Dziwili się też fani Rozwoju, którzy twierdzili, że miejscowi kibice zachowują się tak, jakby Zagłębie przegrało minimum pięć meczów z rzędu" bo to nie jest sprawa ludzi z Rzwoju to po piwersze a po drugie, to napisz Pan , że kibice się zachowują tak jakby Zagłębie miało spied...ny piaty sezon z rzędu. A zdziwienia nie będzie. I na koniec. O jakiej liczbie wściekłych kibiców dla klubu z 200 tys. miasta mówimy ? Wiekoszść juz dawno sobie dała spokój wiedząc, że jest tak jak z dowcipem, "co najczęściej je kibic Zagłębia Sosnowiec ? Kibic Zagłebia Sosnowiec najczęściej je dymany".
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-08-27, 10:30 pm

August napisał(a):Jako kibica z wieloletnim stażem zbulwersowały mnie texty dotyczące postawy kibiców Zagłębia podczas ostatnich dwóch meczy, jakie ukazały się na 100% (tu we szczególności)

Cóż, jako autorowi całego tego zamieszania, pozostaje mi odpowiedzieć na Twoje zarzuty. Jeżeli chodzi o genezę zachowania kibiców, to nie było jej tu, bo artykuł (co wyraźnie jest zaznaczone w lidzie) był poświęcony pięciu ostatnim meczom, a nie pięciu ostatnim sezonom. Na 100% pojawiały się wcześniej artykuły poświęcone "dymaniu kibiców Zagłębia", na tyle dobitne, że serwis był min. straszony przez byłego właściciela skierowaniem sprawy na drogę sądową. Trudno więc mówić o braku solidności, tym bardziej, że w tym samym artykule sformułowane są również zarzuty wobec piłkarzy i sztabu szkoleniowego. Nie jest moją winą, że w GW ukazały się tylko akapity dotyczące kibiców. Udowadnia to jednak tezę, że w mediach przebije się to, co jest najbardziej skandaliczne. W tym przypadku zachowanie sporej części widowni. I chyba nie jest głupotą to, że środowisko biznesowe czyta, jakby nie było, najbardziej opiniotwórczą gazetę w kraju. Chciałbym Ci tylko przypomnieć apel szefa sportu w katowickiej GW do potencjalnych sponsorów o niefinansowanie klubu, który założyła część kibiców w poprzednim sezonie. A także intensywną kampanię tej samej gazety w tym samym czasie o ratunek dla Zagłębia. Efekty mówią same za siebie, a lekceważenie siły oddziaływania na środowisko biznesowe takich mediów jak TVP Jaroszewskiego, czy GW Todura to poważny błąd. Powiedz - co my wszyscy, jako kibice, zrobiliśmy, żeby w tym klubie było lepiej? Bo gdyby cokolwiek takiego było zrobione, to zapewniam Cię, że media by to nagłośniły, tak jak było w przypadku demonstracji pod UM kilka lat temu. Mamy w tej chwili wokół Zagłębia Panów Działaczy, Panów Piłkarzy i Panów Kibiców. Dopóki któraś z tych grup nie wzniesie się ponad zwykłą ludzką małość, to w tym klubie nigdy nie będzie lepiej.
django

Postprzez August 2012-08-27, 11:06 pm

Coż, będę obstwała przy swoim twierdząc, że pisanie o kibicach w oderwaniu w tym samym artykule od przyczyn jest dużym błędem. Ani ja ani wiekszość czytajacych z Todurem na czele nie bedzie robić analizy porównawczej innychh artykułó na 100%. A jeśli są przeszkody natury formalnej (czytaj szantaże decydentów) to lepiej w ogóle nie pisać. Moim zdaniem ocena postawy ludzi, którzy w sposob prostolinijny dają upust swojej wieloletniej frustracji jest wypaczona. Tym nardziej, że dodatkowo dałeś Todurowi gotowy materiał na artykuł. A nawet jesli nie, to przynajmniej facet nie powoływałby się na portal w swoich wypocinach. Co do tego ostatniego i Jaroszewwskiego. ja nie neguję ich "oddziaływania" (chociaż mialbym watpliwości co do ogladalnosci sport info w tvp katowice) tylko zwracam uwagę, ze ostatnie 4 lata i dzialalność kolejnych ekip na Kresowej i bez tego zeszmaciły opinie o klubie. mam jeszcze swoje uwagi o obu Panach redaktorach rodem z Sosnowca. W szczególności o Myster Jaroszewskim, który wychował się, uczył się (w Prusie) i mieszka kilkaset metrów od Ludowego (na Piastów). Dlatego też swietnie Panowie znaja okoliczności związane z działalnością klubu w ostatnich latach. I tym bardziej negatywnie oceniam ich warsztat.
Piszesz wreszcie o 'Panach kibicach". Musisz usciślic kogo masz na myśli pytając co zrobiliśmy by w klubie było lepiej. Znam takiego pana Bogusia, kumpla mojego ojca. Facet chodzi na Zagłębie od niepamiętnych czasów. Choć człek prosty to Chodząca encyklopedia. swoja drogą z takim można by zrobić ciekawy artykuł o dobrych czasach klubu. I co - Twoim zdaniem - powinien zrobić dla tego klubu ? Bo moim zdaniem robił i robi. Chodzi na mecze Zagłębia.Jeśli juz pisać o grupie kibicowskiej to w pierwszej kolejności należałoby pisać o grupie prowadzącej działalność biznesową. Czemu - zamiast pisac o kibicach - nie poszedłeś z interwiu do Juszczyka ? Moze zapytać goscia o powody braku współpracy klubu z Zagłębiowską Izbą Gospodarczą. Albo z byłym członkiem zarzągu Baranem ? W każdym razie skończmy z dopieprzaniem się do zwykłych kibiców. a zacznijmy wymagac od tych, od których cokolwiek może zależeć.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2012-08-27, 11:46 pm

August napisał(a):Coż, będę obstwała przy swoim twierdząc, że pisanie o kibicach w oderwaniu w tym samym artykule od przyczyn jest dużym błędem. Ani ja ani wiekszość czytajacych z Todurem na czele nie bedzie robić analizy porównawczej innychh artykułó na 100%. A jeśli są przeszkody natury formalnej (czytaj szantaże decydentów) to lepiej w ogóle nie pisać. Moim zdaniem ocena postawy ludzi, którzy w sposob prostolinijny dają upust swojej wieloletniej frustracji jest wypaczona. Tym nardziej, że dodatkowo dałeś Todurowi gotowy materiał na artykuł. A nawet jesli nie, to przynajmniej facet nie powoływałby się na portal w swoich wypocinach.

Zastanawianie się przed napisaniem czegoś, czy przypadkiem nie zacytuje tego Gazeta Wyborcza to absurd. Niepisanie czegoś ze względu na szantaże decydentów to autocenzura. Pewnie, że najłatwiej sobie uprawiać takie radosne pisanie w stylu Trybuny Ludu, bo nikt nie będzie miał pretensji. Kiśmy się dalej we własnym, coraz mniej licznym, za to coraz bardziej sfrustrowanym gronie, byleby tylko nic nie wyszło w świat.

August napisał(a):Piszesz wreszcie o 'Panach kibicach". Musisz usciślic kogo masz na myśli pytając co zrobiliśmy by w klubie było lepiej. Znam takiego pana Bogusia, kumpla mojego ojca. Facet chodzi na Zagłębie od niepamiętnych czasów. Choć człek prosty to Chodząca encyklopedia. swoja drogą z takim można by zrobić ciekawy artykuł o dobrych czasach klubu. I co - Twoim zdaniem - powinien zrobić dla tego klubu ? Bo moim zdaniem robił i robi. Chodzi na mecze Zagłębia.Jeśli juz pisać o grupie kibicowskiej to w pierwszej kolejności należałoby pisać o grupie prowadzącej działalność biznesową. Czemu - zamiast pisac o kibicach - nie poszedłeś z interwiu do Juszczyka ? Moze zapytać goscia o powody braku współpracy klubu z Zagłębiowską Izbą Gospodarczą. Albo z byłym członkiem zarzągu Baranem ? W każdym razie skończmy z dopieprzaniem się do zwykłych kibiców. a zacznijmy wymagac od tych, od których cokolwiek może zależeć.

Uściślając, mam na myśli tych, którzy mogą coś zrobić, a nie robią. A jeszcze bardziej tych, którzy nie dość, że nie pomagają, to jeszcze przeszkadzają. Uściślałem to już zresztą w postach na forum. Info o sobotnich wydarzeniach pojawiło się już wcześniej w TVP Info i GW, więc to naprawdę nie jest tak, że jak czegoś n 100% nie napiszą, to nikt się nie dowie. "Interwiu" robiłem już z różnymi ludźmi, pisałem też o różnych rzeczach. Tym razem o tej, kiedyś może wykorzystam pomysły, które mi podsunąłeś. Trudno w każdym artykule dodawać nad tytułem gwiazdkę z odnośnikiem do artykułu o ciężkiej doli bycia kibicem Zagłębia Sosnowiec, prezydencie, wszystkich trenerach, prezesach i kto tam jeszcze przyczynił się do tego co mamy, byleby tylko kibic nie poczuł się urażony.
django

Postprzez LucasUSA 2012-08-27, 11:55 pm

Ja rowniez mialem, podobnie jak August, mieszane uczucia po przeczytaniu artykulu i jego fragmentow dotyczacych kibicow. Dzieki za podanie pozakulisowych informacji o naciskach po ukazaniu sie poprzednich artykulow (gdzie mozna bylo przeczytac miedzy innymi: ""Co wy robicie? Wy nasze barwy hańbicie", "Szmaciarze", "Piłkarzyki pajacyki" - takich słów musieli wysłuchać po zakończonym meczu piłkarze Zagłębia. Zejście do szatni nie było dla naszych graczy najprzyjemniejsze, ale trudno się dziwić sosnowieckim kibicom. ") Tym bardziej mozna odniesc wrazenie, ze w redakcji nie ma zgody. Przeciez i redaktorow relacjonujacych mecz i piszacych relacje na zywo nie raz poniosly emocje i rzucili "miesem" - wiec jak sie dziwic zwyklemu "Kowalskiemu"?
Teraz podaliscie na srebrnej tacy pewnym osobom wspaniala wymowke - juz sobie wyobrazam gadanie w stylu: "my sie staramy, ale nie da sie wygrac przed taka gowniana publicznoscia, szukamy sponsorow, ale nikt nie chce tu przyjsc, bo podobno na trybunie padaja brzydkie slowa :redface: ". Przeciez juz Baczynski sie skarzyl na niewdzieczna publike i mala frekwencje na sesji Rady Miejskiej.

Zaloze sie tez, ze ta niewdzieczna i "sfrustrowana" publicznosc w duzej mierze w zeszlym sezonie stala murem za swoim ukochanym klubem, na dobre i na zle, i nie opuscila Ludowego w czasie schizmy w srodowisku kibicow. W sumie ten fragment o kibicach nie rozni sie niczym od tekstow Pierscionka, tyle tylko, ze za posrednictwem Todura wyplynal na szersze wody. Oj, beda mialy hanysy ubaw przez dluzszy czas.

Pamietajcie, ze nie dzialacie w prozni i zdanie: "Za pośrednictwem mediów wiadomości o „wspaniałej publiczności Stadionu Ludowego” docierają też do środowiska biznesowego." odnosi sie takze do Was. Todur Was wspaniale wydymal i zaliczyl wierszowke Waszym kosztem (swoja droga co to za dziennikarstwo, gdzie polowa artykulu to cytat ze strony redagowanej przez kibicow). Zreszta o jakim "srodowisku biznesowym" mowimy? Wyglada na to, ze owe wspaniale srodowisko (o ile w ogole istnieje) ma Zaglebie gleboko w 4 literach - moze o tym warto napisac, jak sugeruje August.

Poza tym miejcie jaja i napiszcie o tych naciskach - jaki skurwiel mial czelnosc Wam grozic, gdy napisaliscie sama prawde o dymaniu kibicow. Chetnie bym sie dowiedzial.
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna