prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: prezes Zagłębia Marcin Jaroszewski

Postprzez novack 2014-11-09, 5:34 pm

Pewnie chodziło Ci o władców ze Zwycięstwa? A jeśli chodzi o koszt funkcjonowania w lidze wyżej, to wbrew temu co sądzi wiekszość, jest on niewiele większy niż w drugiej lidze i w zasadzie różnica dotyczy wyłącznie pensji piłkarzyków, które po awansie mają wzrosnąć o 30%. Reszta kosztow pozostaje bez zmian. Koszt funkcjonowania klubu to nie tylko pierwsza drużyna, ale też drużyny młodzieżowe, koszty transportu, sedziów, wynajem sal gimnastycznych itd itp. Na pierwsza drużynę nie wiem czy idzie połowa budżetu. Pamietać należy też o kwotach płaconych przez Orange, bo w pierwszej lidze sa juz transmisje w tv, a to tez dziala na potencjalnych sponsorów.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Desantis 2014-11-09, 5:58 pm

Kol.Novack-własnie chodziło mi o "władców" z ul.Zwycięstwa i przepraszam wszystkich Sosnowiczan za moje przejęzyczenie:) Być może ogólna opinia o wysokich kosztach utrzymania w 1 lidze jest błędna dlatego tym bardziej trzeba ruszyć do urn i zrobić z tym "żelbetonem" porządek. Nadzieja na lepsze umiera ostatnia dlatego ja ciągle wierzę że jeszcze obejrzę na Ludowym taki mecz Zagłębia jak np:pucharowy z Górnikiem...pozdro dla wszystkich optymistów:))
Desantis

Postprzez Anakin 2014-11-10, 12:19 pm

Pan Jaroszewski godząc się na powołanie w skład Zarządu godził się jednocześnie na wszelkie związane z tym prawa i obowiązki.To zarząd prowadzi sprawy klubu i go reprezentuje. Obejmując funkcję Prezesa zarządu Jaroszewski zgodził się również na przyjęcie obowiązku prowadzenia spraw Spółki i związaną z tym odpowiedzialność wobec klubu, właścicieli, podmiotów trzecich, jak kibiców. I to on odpowiada za Smyłę.
Anakin

Postprzez bbartek 2014-11-10, 9:38 pm

Wielokrotnie krytykowałem Prezesa na forum.
Wydaje mi się niepojęte ,ze facet, od dziecka twardy kibic Zagłebia z tatuażem Klubu, chodzący na mecze z synem tak trzyma sie stołka widząc, ze po prostu taki job mu nie leży i nie daje rady.
Jest na tyle inteligentny ,że doskonale sobie zdaje z tego sprawę.
Pytanie dlaczego nie rezygnuje teraz?
Jedyne wytłumaczenie to presja Kazimierza Schyłkowego i jego Prezydentki aby Prezes nie składał dymisji przed wyborami bo bedzie to traktowane głównie jako ich PORAŻKA a tego stratedzy doradzający Kaziemierzowi Schyłkowemu nie akceptuja.

Myślę ,że dymisja Prezesa nastąpi po zakonczeniu rundy bez wzgledu na wynik wyborów.
bbartek

Postprzez Anakin 2014-11-13, 9:24 am

Ja myślę że Jaroszewski w pełni świadomie wszedł w układ. Musiał mieć świadomość jak to wszystko wygląda zarówno jako dziennikarz jak i kolega wiceprezydentowej.
Anakin

Postprzez szajba555 2014-11-14, 1:42 pm

Ja już pod koniec zeszłego sezonu krytykowałem naszego pseudo prezesa przecież oprócz tego Berlińskiego kutasa jakim jest jego kamrat Smyła to tysiące innych trenerów by potrafiło pełnić swoją funkcję . Pewna osoba tutaj przez swoją łatwowierność wobec tego szmatławcy jakim jest prezes i partacz jakim jest trener to jest mi dłużna przeprosiny ale że sytuacja już doprowadza się do napiętej to mówię że jesteśmy jedną rodziną i za dwa dni musimy zająć się obalaniem z posad takich osób jak Kazimierz Górski, Agnieszka Czechowska-Kopeć, Marcin Jaroszewski i Mirosław Smyła ale mimo tego chcę zaprosić do obalania tego socjaldemokratycznego marazmu to zapraszam do batalii o lepsze jutro dla Zagłębia jeśli oczywiście nie daj Boże wygra stary komunistyczny cwel Kazio Górski :twisted: to nie dwie a trzy osoby zrobią ruinę z jednego z najstarszych klubów sportowych jakim jest Zagłębie Sosnowiec plus jeszcze lalcia barbie z ryjem rottweilera . Się dziwić też że mało kto chce przychodzić na Kresową wyniki też robią swoje ale i stan stadionu to już takie kluby jak Widzew czy też Nieciecza mają stadiony w lepszym same pomimo że w Łodzi panuje nieudolna pani prezydent która pogrzebała 1,5 roku temu
ŁKS i z naszego tavarisza Górskiego robi się chyba druga pani Hanna Zdanowska kibice ŁKS-U krytykowali ją za to że woli utrzymywać hale sportowe niż Łódzki Klub Sportowy i również przez panią Zdanowską o upadłość ociera się RTS to tak w pewnym sensie powoli to samo robi się co w Łodzi Kazio remontuje pływalnie a obietnice powtarza na okrągło które dotyczą nowego stadionu i hali a za plecami na siłę Zagłębie ten stary komunistyczny cwel wprowadza w stan agonalny . Przepraszam za te ostre słowa na początku ale ja do tych osób straciłem zaufanie już na przełomie maja i czerwca bieżącego roku
szajba555

Postprzez comitam 2014-11-14, 6:18 pm

mam do was pytanie? czy dzieciaki, które chodzą na treningi w Zagłębiu płacą za te treningi? jak tak to miasto powinno sponsorować ich edukację bo tylko w ten sposób niezamożna część młodzieży będzie mogła się pokazać,a tych biedniejszych środowiskach jest naprawde duzo zdolnej młodziezy.
comitam

Postprzez werty2 2014-11-14, 11:38 pm

Tak płacą, składka wynosi 80 zł, do tego stroje meczowe treningowe itp, itd...
werty2

Postprzez bbartek 2014-11-15, 7:55 pm

Kiedy przeczytałem , że Pan Marcin został Prezesem zdawałem sobie sprawę z braku doświadczenia w zarzadzaniu przedsiębiorstwem ( Klub to też FIRMA), ale myślałem że przynajmniej odbuduje( stworzy) marketing wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe z TV Katowice..
Dzisiaj mecz z Niepołomic można był obejrzeć w TV internetowej. Dlaczego nie można zorganizować takich transmisji w Sosnowcu ?
Kiedyś było fajne radio, gazetka klubowa? Zakładałem, że w tym obszarze Prezes czuje się pewnie i tutaj zrobimy duży krok w kierunku profesjonalizmu.
Niestety życie zwerfikowało brutalnie tę i inne nadzieje..które wiązałem z Panem Marcinem.
Z czego zapamietamy Pana Marcina:

- na pewno z wyboru Trenera i jego wypowiedzi na konferencjach pomeczowych,
- "poufnych spotkań " z kibicami,
- zatrudnienie najliczniejszego sztabu trenerskiego na poziomie II ligi,
- uruchomienie sprzedaży piwa na Ludowym,
- wątpliwej umowy z Legią,
-skuteczne obniżenie frekwencji na Ludowym, rozumiem, w celu aby Trener i zawodnicy nie byli pod zbyt dużą presją kibiców.
Może ktoś uzupełni liste
bbartek

Postprzez August 2014-11-15, 8:03 pm

bbartek napisał(a):Kiedyś było fajne radio, gazetka klubowa? Zakładałem, że w tym obszarze Prezes czuje się pewnie i tutaj zrobimy duży krok w kierunku profesjonalizmu.

Lepszy marketing był w latach 80. Pamiętasz sklepik na stadionie przy wejściu do budynku ? Nyskę, która jeździła po Zagłębiu z głosnikami przed meczem ? były też plansze przed Dziennikiem TV z zapowiedziami meczy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez werty2 2014-11-15, 8:41 pm

bbartek napisał(a):Kiedy przeczytałem , że Pan Marcin został Prezesem zdawałem sobie sprawę z braku doświadczenia w zarzadzaniu przedsiębiorstwem ( Klub to też FIRMA), ale myślałem że przynajmniej odbuduje( stworzy) marketing wykorzystując swoje doświadczenie zawodowe z TV Katowice..
Dzisiaj mecz z Niepołomic można był obejrzeć w TV internetowej. Dlaczego nie można zorganizować takich transmisji w Sosnowcu ?
Kiedyś było fajne radio, gazetka klubowa? Zakładałem, że w tym obszarze Prezes czuje się pewnie i tutaj zrobimy duży krok w kierunku profesjonalizmu.
Niestety życie zwerfikowało brutalnie tę i inne nadzieje..które wiązałem z Panem Marcinem.
Z czego zapamietamy Pana Marcina:

- na pewno z wyboru Trenera i jego wypowiedzi na konferencjach pomeczowych,
- "poufnych spotkań " z kibicami,
- zatrudnienie najliczniejszego sztabu trenerskiego na poziomie II ligi,
- uruchomienie sprzedaży piwa na Ludowym,
- wątpliwej umowy z Legią,
-skuteczne obniżenie frekwencji na Ludowym, rozumiem, w celu aby Trener i zawodnicy nie byli pod zbyt dużą presją kibiców.
Może ktoś uzupełni liste

1. Transfery
Struski, Sadowski, Grudniewski, Grzesik, Kaliciak, Arłukowicz, Wojcieszyński, zawodnicy sprowadzeni i odpaleni za kadencji pana Marcina, pomimo zapowiedzi w miesiącu marcu mówiących o tym że:
a) obserwowali ich i wiedzą kogo biorą
b) skład drużyny latem się nie zmieni zbyt wiele

2. Komunikacja, marketing
Strona internetowa, dramat pod każdym względem, błędy merytoryczne, stylistyczne, ortograficzne. Social Media, podobnie.
Sprzeczne komunikaty, wprowadzanie w błąd kibiców (3 kolory, karty kibica, bilety), brak odpowiedzi na pytania przesłane do klubu (bilety@zaglebie.eu)

Dziwna umowa z AP Sport, otwarcie baru bez pomysłu i możliwości generowania przychodów. Brak zewnętrznych źródeł dochodów, słaba polityka biletowa, brak działań mających na celu zwiększenie frekwencji, brak reakcji na niezłe pomysły kibiców. Brak potrzeby zatrudnienia osób, profesjonalistów z w/w dziedzin.

Ktoś coś doda?
werty2

Postprzez pyla 2014-11-15, 10:36 pm

Panie Prezesie czekamy na komunikat o zmianie trenera - cierpliwośc kibiców ma swoje granice :twisted:
pyla

Postprzez August 2014-11-15, 11:07 pm

pyla napisał(a):Panie Prezesie czekamy na komunikat o zmianie trenera

Jakieś "przepraszam" w stosunku do ludzi też by chyba się przydało. Wszak za sprawowania mandatu przez Prezesa - (rzekomo również) kibica nie zdarzyło się ani razu. Raczej było zwalanie winy na presję ze strony kibiców
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez szajba555 2014-11-20, 9:04 pm

A jeżeli pan Jaroszewski odejdzie ze stołka to co powiecie żeby za naszymi sterami stanął pan Maciej Adamiec może i należy do partii politycznej Niezależni ale coś widzę że ta partia będzie chylić się ku upadkowi co nie co doświadczenia w zarządzaniu ma to może i dałby radę w zarządzaniu naszym klubem . Też co za tym idzie może potrafiłby znaleźć sponsora dla nas nie musi być koniecznie z naszego regionu ponoć naszym sponsorem jest Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Sosnowcu oni mają kontakty do takich marek autobusów jak Solaris to może ta firma zostałaby naszym sponsorem :) . A co do Niezależnych to wiadomo że poszczęściło się tylko kandydujących na radnych w Dąbrowie na fotel prezydencki kandydował pan Tomasz Pasek i przegrał dość mocno walkę o tą posadę z Podrazą . Tego pana proponuję na stanowisko prezesa klubu dlatego że ma jakieś doświadczenie w zarządzaniu i jest być może fanem swojego lokalnego klubu jakim jest Zagłębie oraz ma nasz klub w sercu a nie wydziarany herb jak pan Jaroszewski
szajba555

Postprzez werty2 2014-11-20, 9:07 pm

szajba555 napisał(a):A jeżeli pan Jaroszewski odejdzie ze stołka to co powiecie żeby za naszymi sterami stanął pan Maciej Adamiec może i należy do partii politycznej Niezależni ale coś widzę że ta partia będzie chylić się ku upadkowi co nie co doświadczenia w zarządzaniu ma to może i dałby radę w zarządzaniu naszym klubem . Też co za tym idzie może potrafiłby znaleźć sponsora dla nas nie musi być koniecznie z naszego regionu ponoć naszym sponsorem jest Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej w Sosnowcu oni mają kontakty do takich marek autobusów jak Solaris to może ta firma zostałaby naszym sponsorem :) . A co do Niezależnych to wiadomo że poszczęściło się tylko kandydujących na radnych w Dąbrowie na fotel prezydencki kandydował pan Tomasz Pasek i przegrał dość mocno walkę o tą posadę z Podrazą . Tego pana proponuję na stanowisko prezesa klubu dlatego że ma jakieś doświadczenie w zarządzaniu i jest być może fanem swojego lokalnego klubu jakim jest Zagłębie oraz ma nasz klub w sercu a nie wydziarany herb jak pan Jaroszewski

Nie pisz już nic więcej, proszę.
werty2

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna