PrzeglÄ…d prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: PrzeglÄ…d prasy

Postprzez August 2010-05-13, 10:18 pm

YOOSHKY napisał(a):No pięknie Zagłębiacy... Chyba czegoś nie zrozumiałem....
Poprawiłaby Wam humory wiadomość że inni kibice muszą cierpieć tak samo jak my teraz??
Ja tam nikomu zamykania stadionu nie życzę.
Tu nie chodzi o to by zaczęto prześladować też innych ale o to żeby przestano prześladować nasz klub, przestano obarczać wszystkimi "chujami" tego świata nasze Zagłębie.

Tu chodzi o to by wszystkich traktowac tak samo. Ja nie zyczÄ™ rzecz jasna zamykania stadionu na Cichej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sarmat 2010-05-13, 10:19 pm

Poprawiłaby Wam humory wiadomość że inni kibice muszą cierpieć tak samo jak my teraz??
Tu nie chodzi o to by zaczęto prześladować też innych ale o to żeby przestano prześladować nasz klub, przestano obarczać wszystkimi "chujami" tego świata nasze Zagłębie.

niech ku19R20wy cierpią - ale tylko pieniężnie , za nienawiść przepraszam inaczej nie umiem. ;-)
Sarmat

Postprzez eMeR 2010-05-13, 10:37 pm

Sarmat napisał(a):za nienawiść przepraszam inaczej nie umiem. ;-)

to nie przepraszaj tylko zmień obrazek w avatarze... niszcz nazizm i nienawiść do Śląska nie idą w parze.
takie małe odbiegnięcie od tematu.
eMeR

Postprzez Sarmat 2010-05-13, 10:41 pm

eMeR napisał(a):
Sarmat napisał(a):za nienawiść przepraszam inaczej nie umiem. ;-)

to nie przepraszaj tylko zmień obrazek w avatarze... niszcz nazizm i nienawiść do Śląska nie idą w parze.
takie małe odbiegnięcie od tematu.

Przecież nie wszystko musi być w życiu poukładane wg szczebelków - jeśli to na tak , to to na nie - u mnie to chyba tak nie idzie. Aczkolwiek nienawiść do Nazistów i Ślązaków jak dla mnie aż tak bardzo się nie gryzą. Ale nie róbmy OffTopic'a
Sarmat

Postprzez YOOSHKY 2010-05-13, 10:43 pm

August napisał(a):Tu chodzi o to by wszystkich traktowac tak samo. Ja nie zyczę rzecz jasna zamykania stadionu na Cichej.

Przecież to właśnie napisałem.
YOOSHKY napisał(a):Tu nie chodzi o to by zaczęto prześladować też innych ale o to żeby przestano prześladować nasz klub....

Tylko co to znaczy równo?
Analogia:
Jak jedna żona jest codziennie bita to nie znaczy ze trzeba bić wszystkie żony, a i tej bitej żony marzeniem nie będzie to by jej koleżanki również codziennie łomot dostawały. Zakładam że żona jest w miarę OK i nie daje na lewo i prawo :lol:
YOOSHKY

Postprzez PawełK 2010-05-13, 10:48 pm

YOOSHKY napisał(a):Analogia:
Jak jedna żona jest codziennie bita to nie znaczy ze trzeba bić wszystkie żony, a i tej bitej żony marzeniem nie będzie to by jej koleżanki również codziennie łomot dostawały. Zakładam że żona jest w miarę OK i nie daje na lewo i prawo :lol:

Są takie co mogą wpierdol dostawać byle na "waciki" było... takie k***a czasy, że rządzi pieniądz...
PawełK
pyszałek

Postprzez Sarmat 2010-05-13, 10:51 pm

PawełK napisał(a):

Są takie co mogą wpierdol dostawać byle na "waciki" było... takie k***a czasy, że rządzi pieniądz...

a jak na fajnÄ… kiecuszkÄ™ takiej dorzucisz to i kocham powie... :czerwona:
Sarmat

Postprzez YOOSHKY 2010-05-13, 10:52 pm

Sarmat napisał(a):
PawełK napisał(a):

a jak na fajnÄ… kiecuszkÄ™ takiej dorzucisz to i kocham powie... :czerwona:

W ten oto sposób zburzyliście mój światopogląd, będę musiał go na nowo zbudować... ;p
YOOSHKY

Postprzez nexus7777 2010-05-13, 10:55 pm

Chodziło mi o to, że w tej Polsce są równi i równiejsi. Jeżeli każe się klub za race na stadionie to należy zamknąć wszystkie stadiony a nie tylko jeden i to w dodatku nasz. Wystarczy popatrzeć na kary jakie dostały inne kluby - no k***a (przepraszam) Śmiech na sali. Przytoczę jedno zdanie Hytrego wypowiedziane podczas wczorajszej transmisji, z którym się muszę zgodzić. ZS za korupcje zostało ukarane trzy razy,za race na stadionie dwa razy. Ja się dodatkowo pytam - Ludowy został dopuszczony do organizacji meczu eliminacyjnego do Ligi Mistrzów z udziałem Wisły Kraków, do organizacji meczów ekstraklasy z udziałem Wisły i Cracovii, gdzie przed tymi dopuszczeniami stadion był wielokrotnie sprawdzany m.in. przez Polską Policję w sprawie bezpieczeństwa na stadionie i wtedy nikt nie miał nam nic do zarzucenia. A tu nagle się okazuje, że na starą trzecią Polską ligę stadion nie zapewnia bezpieczeństwa i musi być kolejny raz sprawdzany przez Policję.

"YOOSHKY" - nie życzę żadnemu innemu kibicowi, żeby przechodził przez to co my. Że na całą rundę może zobaczyć trzy mecze swojej kochanej drużyny, gdzie zaplanowanych jest osiem (chodzi mi tylko o mecze ligowe i na własnym stadionie). Chodzi mi o to, że kary muszą być jednakowe dla wszystkich.. Skoro za race zamyka się stadion na sześć meczy (wliczam Bałtyk) to zamknijmy wszystkie stadiony na sześć meczy. A nie może by tak, wręcz jest to niedopuszczalne, że inne kluby dostają kilka tysięcy złotych kary a na następnym meczu jest recydywa - nie wiem czy dobrze pamiętam ale bodajże Pogoń dostała karę finansową po raz szósty w tym sezonie. Niech pieprzony PZPN w końcu zrobi cennik np za odpalenie rac/racy 50000pln, za rzucenie butelką 70000, za burdy na stadionie 100000 i wtedy każdy będzie miał jasność (oczywiście te kwoty wziąłem z powietrza). Poza tym uważam, że skoro klub dostał licencję z PZPN-u to taki marszałek powinien się odstosunkować od klubu (chociażby dla tego, że to ich przerasta - czego mamy przykład) a karanie klubu powinno tylko i wyłącznie podlegać pod PZPN. Ale to jest tylko moje zdanie i nie każdy się z nim musi zgodzić.
Mam nadzieję, że w sobotę znów się wszyscy spotkamy na trybunach naszego kochanego LUDOWEGO.
nexus7777

Postprzez YOOSHKY 2010-05-13, 11:07 pm

nexus7777 napisał(a):Chodziło mi o to, że w tej Polsce są równi i równiejsi. Jeżeli każe się klub za race na stadionie to należy zamknąć wszystkie stadiony a nie tylko jeden i to w dodatku nasz. Wystarczy popatrzeć na kary jakie dostały inne kluby - no k***a (przepraszam) Śmiech na sali. Przytoczę jedno zdanie Hytrego wypowiedziane podczas wczorajszej transmisji, z którym się muszę zgodzić. ZS za korupcje zostało ukarane trzy razy,za race na stadionie dwa razy. Ja się dodatkowo pytam - Ludowy został dopuszczony do organizacji meczu eliminacyjnego do Ligi Mistrzów z udziałem Wisły Kraków, do organizacji meczów ekstraklasy z udziałem Wisły i Cracovii, gdzie przed tymi dopuszczeniami stadion był wielokrotnie sprawdzany m.in. przez Polską Policję w sprawie bezpieczeństwa na stadionie i wtedy nikt nie miał nam nic do zarzucenia. A tu nagle się okazuje, że na starą trzecią Polską ligę stadion nie zapewnia bezpieczeństwa i musi być kolejny raz sprawdzany przez Policję.

Tak się akurat składa że większość tworzy normę.
Dlaczego nie chodzimy z gołymi dupami po ulicach? Pomijając fakt ze leżymy w strefie klimatycznej umiarkowanej...
Dlaczego nie uprawiamy seksu na ulicach i jest to zakazane?
Dlatego że 90% społeczeństwa sobie tego nie życzy bo ich to obrzydza, gorszy... itd... (jeśli o mnie chodzi to jestem wśród tych 10% :lol: ) tworząc w ten sposób jakąś tam normę tu akurat obyczaju.
To Zagłębie jest traktowane poniżej normy i to należy zmienić a nie zaniżać normy. Chcesz żeby za głośniejszy pierd w młynie zamykali stadiony?
Ostatnio edytowano 2010-05-13, 11:39 pm przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-05-13, 11:37 pm

YOOSHKY napisał(a):Dlaczego nie chodzimy z gołymi dupami po ulicach?

Bo brzydko wygladaja :)
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez nexus7777 2010-05-14, 11:21 am

CIĄG DALSZY AFERY "GARBATYCH NOSÓW"

Kibice i PZPN umywają ręce
od "garbatych nosów"
KTO ODPOWIADA ZA ANTYSEMICKIE TRANSPARENTY I OKRZYKI?

Nikt na stadionie podczas sobotnich derbów Rzeszowa między Stalą a Resovią nie zareagował na antysemickie hasła i transparenty kibiców gości. Nikt nie zareagował, choć na meczu była policja i przedstawiciele PZPN. - Nie mogę wchodzić w kompetencje, kto inny rozgrywki prowadzi - stwierdził szef Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej Kazimierz Greń, który obserwował mecz. Wydarzenia potępiło, ale zarazem od nich się odcięło Stowarzyszenie Przyjaciół Piłki Nożnej CWKS Resovia.
W Rzeszowie w sobotę na stadionie Stali były sportowe emocje (Resovia wygrała 2:1), ale zakończyło się skandalem. Sympatycy gości na derby powędrowali pod hasłem "Aryjska Horda", a na meczu wywiesili skandaliczny transparent "Śmierć garbatym nosom".

Sprawą zajęła się już policja. Wciąż pozostaje zagadką, dlaczego nikt nie zapobiegł wywieszeniu obraźliwego płótna, choć spotkanie oglądali ochroniarze, policjanci, a także ludzie z PZPN.

PZPN, ale nie PZPN

Dla jednej z miejscowych stacji radiowych wydarzenie piłkarskie rundy Podkarpacia relacjonował Kazimierz Greń. Szef Podkarpackiego Związku Piłki Nożnej nie czuł kompetentny, aby zainterweniować.

- Byłem tam, ale organizatorem tego meczu nie był Podkarpacki Związek Piłki Nożnej tylko Polski Związek Piłki Nożnej. On obsadza mecze Ekstraklasy, pierwszej i drugiej ligi, sędziów delegatów, obserwatorów – wylicza kiedyś najbliższy współpracownik prezesa PZPN Grzegorza Lato, a obecnie jego zaciekły przeciwnik (w grudniu 2009 r. zarząd związku odwołał go z funkcji delegata ds. bezpieczeństwa w obecnym 2009/2010).

- Nie mogę wchodzić w kompetencje, kto inny rozgrywki prowadzi – powtarzał jak mantrę. Wyjaśnił, że zająłby się sprawą na miejscu, gdyby był to mecz "od szczebla trzeciej ligi w dół". – Wtedy mam prawo reagować – dodał.

Jego zdaniem, całkowicie nie spisały się inne osoby odpowiedzialne za organizację meczu. – Kierownik ds. bezpieczeństwa, zabezpieczająca mecz policja, firma ochroniarska – przeszedł do kolejnej wyliczanki.

Przeprosili i się odcięli

Oburzone zachowaniem kibiców Resovii jest Stowarzyszenie Przyjaciół Piłki Nożnej CWKS Resovia. W oświadczeniu skrytykowali tych, którzy stali w sobotę za antysemickimi hasłami, ale - jak można przeczytać w oświadczeniu - Stowarzyszenie potępia i "pragnie odciąć się od zachowania niewielkiej grupki kibiców, którzy wywiesili transparent o treści antysemickiej".

"Pragniemy gorąco przeprosić wszystkie osoby, które owym transparentem zostały urażone i zapewniamy iż zrobimy wszystko, aby podobne incydenty nie miały już nigdy miejsca". Stowarzyszenie przeprosiło i jednocześnie podkreśliło, że transparent, dzięki szybkiej interwencji jej przedstawicieli został "po krótkiej chwili usunięty".

http://www.tvn24.pl/-1,1656267,0,1,kibi ... omosc.html
nexus7777

Postprzez YOOSHKY 2010-05-14, 11:49 am

Stal i Resovia ukarane po derbach Rzeszowa

Wydział Dyscypliny PZPN ukarał Stal Rzeszów i Resovię za wydarzenia, które miały miejsce na trybunach podczas spotkania między tymi drużynami 8 maja.

Stal Rzeszów została ukarana zakazem rozgrywania meczów z udziałem publiczności przez 3 tygodnie oraz karą pieniężną w wysokości dwóch i pół tysiąca złotych.

Resovię WD PZPN ukarał zakazem rozgrywania meczów z udziałem publiczności oraz zakaz wyjazdu zorganizowanych grup kibiców na mecze wyjazdowe klubu przez miesiąc.

źródło: PZPN
-> http://www.90minut.pl/news/123/news1233 ... szowa.html
YOOSHKY

Postprzez patrios91 2010-05-14, 1:12 pm

Policja zatrzymała kibiców piłkarskich za antysemicki incydent

Policjanci z Rzeszowa zatrzymali dwóch 18-latków, którzy są odpowiedzialni za rozwinięcie na stadionie piłkarskim transparentu z antysemickimi hasłami - poinformowała PAP w piątek Marta Tabasz z zespołu prasowego podkarpackiej policji.
W sobotę 8 maja, podczas meczu piłkarskiego między Resovią Rzeszów a Stalą Rzeszów, kibice
drużyny Resovii rozpostarli na stadionie transparent z napisem "Śmierć garbatym nosom" i wielki rysunek przedstawiający karykaturę Żyda w niebiesko-białej jarmułce (w takich barwach występowali piłkarze przeciwnej drużyny). Ten sam transparent nieśli także, idąc na mecz.

Jak powiedziała Tabasz, sprawcy zostali ustaleni dzięki monitoringowi. - Według zapisu z kamer, to oni są odpowiedzialni za rozwinięcie transparentów z hasłami antysemickimi - dodała.

Mężczyźni zostali zatrzymani w czwartek; jeszcze dziś mają zostać przesłuchani przez prokuratora i usłyszeć zarzuty. Policja nie wyklucza kolejnych zatrzymań w tej sprawie.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... ki-incyde/
A kto u nas jest odpowiedzialny za odpalenie rac ? Tez jest monitoring.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez torquemada 2010-05-14, 2:05 pm

patrios91 napisał(a):
Policja zatrzymała kibiców piłkarskich za antysemicki incydent

Policjanci z Rzeszowa zatrzymali dwóch 18-latków, którzy są odpowiedzialni za rozwinięcie na stadionie piłkarskim transparentu z antysemickimi hasłami - poinformowała PAP w piątek Marta Tabasz z zespołu prasowego podkarpackiej policji.
W sobotę 8 maja, podczas meczu piłkarskiego między Resovią Rzeszów a Stalą Rzeszów, kibice
drużyny Resovii rozpostarli na stadionie transparent z napisem "Śmierć garbatym nosom" i wielki rysunek przedstawiający karykaturę Żyda w niebiesko-białej jarmułce (w takich barwach występowali piłkarze przeciwnej drużyny). Ten sam transparent nieśli także, idąc na mecz.

Jak powiedziała Tabasz, sprawcy zostali ustaleni dzięki monitoringowi. - Według zapisu z kamer, to oni są odpowiedzialni za rozwinięcie transparentów z hasłami antysemickimi - dodała.

Mężczyźni zostali zatrzymani w czwartek; jeszcze dziś mają zostać przesłuchani przez prokuratora i usłyszeć zarzuty. Policja nie wyklucza kolejnych zatrzymań w tej sprawie.

-> http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna ... ki-incyde/
A kto u nas jest odpowiedzialny za odpalenie rac ? Tez jest monitoring.

co za konf..... bez komentarza.... najlepiej jak by rac nie bylo, wogole zadnej oprawy no nie....
torquemada

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników