Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez Zagłębiak_1906_ 2009-10-05, 1:57 pm

Ja bym ich wszystkich wypieprzył z tej Legii...

http://www.efakt.pl/Legia-baluje,galeria,779,14.html
Zagłębiak_1906_

Postprzez django 2009-10-05, 2:55 pm

August napisał(a):Ciekawe czy Maciuś kiedy grał u nas był spokojnieszy czy też po prostu tabloidy nie interesują się 3-ligoymi graczami z prowincji. Chociaż muszę przyznać , że wielokrotnie spotykałem Gostomskiego w Delmie (w Plazie) na zakupach. I nie przypominam sobie aby kupował coś na stoisku z alkoholem ani z .. owocami :)

Nie wiem, czy rzucał ananasami, ale balował ostro. Z resztą w towarzystwie kilku innych młodych gwiazd, z których część teraz odbudowuje formę na wypożyczeniach.
django

Postprzez August 2009-10-07, 11:10 am

Dyscyplina taktyczna i pozytywne nastrajanie piłkarzy do meczów - charakteryzuje trenera Roberta Moskala, Ryszard Czerwiec, który występował pod jego skrzydłami w Szczakowiance.

Według Czerwca przejęcie Odry przez trenera Roberta Moskala powinno dobrze wpłynąć na drużynę znad czeskiej granicy. - Gdy podjął pracę w Szczakowiance Jaworzno, to zaczęliśmy odnosić sukcesy. Przeżywaliśmy wtedy trudny okres, a on potrafił wyciągnąć z nas wszystko, co najlepsze - wspomina były reprezentant Polski. - Być może wodzisławianie nie mają wielkiego potencjału, ale ten trener może wprowadzić pewien powiew świeżości do tego zespołu. Czeka go trudne zadanie. Jednak może uda mu się wyzwolić u zawodników większą wolę walki. Poprzedni szkoleniowcy koncentrowali się chyba zbyt mocno na taktyce i zapominali o motywacji - uważa czterokrotny mistrz kraju.

Byli podopieczni Moskala podkreślają, że jest on bardzo pracowitym i wymagającym szkoleniowcem. - Na treningach trzeba dawać z siebie wszystko. Przywiązuje do tego bardzo dużą wagę. Charakteryzuje go także dyscyplina taktyczna i pozytywne nastrajanie piłkarzy do meczów. To wyjątkowo ambitny człowiek - zaznacza Czerwiec. - Jest z pewnością trenerem chłonnym wiedzy - dodaje napastnik Zagłębia Sosnowiec, Marcin Lachowski.
http://sportslaski.pl/Czy-Moskal-odmien ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Koterwa 2009-10-07, 8:16 pm

Po spotkaniu piłkarzy z prezesem. Trzech złoży wyjaśnienia
Bodziach, źródło: Gazeta Wyborcza

Wczoraj piłkarze Legii mieli spotkanie z prezesem klubu w sprawie imprezy, która miała miejsce po powrocie z Białegostoku. Zdaniem prezesa Miklasa trzech piłkarzy złamało reguły obowiązujące w klubie i będzie musiało złożyć wyjaśnienia przez Zarządem. Chodzi o "Kostię" Machnowskiego i Adriana Paluchowskiego, którzy następnego dnia grali mecz w Młodej Ekstraklasie oraz Macieja Gostomskiego, który zachowywał się nieprzyzwoicie.
Według prezesa warszawskiego klubu, trzeci bramkarz Legii przeprosił już osobę, w którą rzucał kawałkiem ananasa.

Miklas odbył z drużyną rozmowę, w której przypominał piłkarzom m.in. o prawidłowym podchodzeniu do swoich obowiązków. Wymienionych na początku trzech graczy niebawem zostanie wezwanych na zebranie Zarządu klubu. Dopiero wtedy być może zapadnie decyzja o ewentualnych karach finansowych.
http://www.legialive.pl/news/32322_Po_s ... ienia.html i jeden z komentarzy:

A czemu nikt nie piszę o tym, że było zdjęcia Gostomskiego z papierosem ? Gostomski szaleje:P
Koterwa

Postprzez August 2009-10-08, 10:32 am

Jak wynika z naszych informacji, piłkarzami Podbeskidzia Bielsko-Biala, którzy zostali karnie przesunięci do rezerw, są dwa letnie nabytki, Piotrowie: Bagnicki i Rocki.

Przed sezonem z tym duetem napastników wiązano w Bielsku-Białej ogromne nadzieje. Piotr Bagnicki był typowany na następcę Krzysztofa Chrapka, z kolei Piotr Rocki miał zastąpić Pawła Żmudzińskiego. Jak na razie, niewiele z tego wyszło.

Bagnicki, za którego "Górale" zapłacili Odrze Wodzisław ponad 100 tysięcy złotych, rozegrał do tej pory 12 ligowych spotkań, strzelając w tym czasie jedną bramkę. Identycznym dorobkiem strzeleckim legitymuje się popularny "Rocky". Były zawodnik Legii Warszawa od początku rozgrywek pojawił się na boisku w 10 meczach.

http://sportslaski.pl/Bagnicki-i-Rocki- ... ,info.html
August

Postprzez August 2009-10-13, 12:14 pm

Ciekawe czy ktoś z klubu śledzi formę naszych piłkarzy aktualnie wypożyczonych do innych klubów, takich jak np. Cygnar:

Paweł Cygnar został najlepiej ocenionym zawodnikiem w spotkaniu Bruk-Betu z Stalą Rzeszów. Zawodnik został nie tyko piłkarzem spotkania, ale też całej kolejki w zestawianiu prowadzonym przez Gazetę Krakowską. W uzasadnieniu wyboru czytamy m.in. ładne strzały z dystansu stają się powoli jego wizytówką. W niedzielę był jednym z wyróżniających się graczy Bruk-Betu.
 Przypomnijmy, że zawodnik pięknym strzałem z dystansu ustalił wynik spotkania. To jego druga bramka w barwach zespołu z Niecieczy. Gola zadedykował swoje żonie.

W prowadzonej przez tę redakcję jedenastce kolejki oprócz Cygnara znalazło się kilku innych graczy z Niecieczy: Norbert Baran, Michał Czarny i Marcin Zontek.

http://www.bruk-bet.nieciecza.pl/index. ... sci&id=315
August

Postprzez August 2009-10-13, 6:18 pm

Skutki sytuacji w Rakowie:

Kadra Rakowa Częstochowa uszczupliła się dzisiaj o jedno nazwisko. Za porozumieniem stron z drugoligowcem rozstał się obrońca Arkadiusz Świder - poinformował "SportSlaski.pl".

Były piłkarz Zagłębia Sosnowiec trafił na Limanowskiego w lecie tego roku, ale od tego czasu w lidze zagrał tylko raz.

- Dlaczego odszedłem? Sytuacja finansowa klubu jest na tyle trudna, że takie rozwiązanie wydało mi się najlepsze. Muszę przecież jakoś zarobić na rodzinę - mówi.

źródło: SportSlaski.pl
http://www.90minut.pl/news/105/news1054 ... kowem.html
August

Postprzez PawełK 2009-10-16, 8:04 am

Dziś 36 lat kończy Jacek Berensztajn. Najlepszego Panie Jacku!
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-10-16, 10:26 am

PawełK napisał(a):Dziś 36 lat kończy Jacek Berensztajn. Najlepszego Panie Jacku!

Zapomniałeś dodać jeszcze Roberta Stachurskiego. W każdym razie najkepszego !
August

Postprzez Smazu 2009-10-20, 6:06 pm

Chodzi o mecz z Wartą Poznań i Przemysława Pitrego. Były zawodnik m.in. Lecha Poznań po jednym ze wślizgów rywala musiał opuścić boisko. Co się stało? Jego noga wyglądała, jakby pogryzło go jakieś zwierzę. Jak donosi oficjalna strona klubu, rana miała dokładnie: 8 cm długości, 4 szerokości i była głęboka na 1,5 cm! Horror.

Dla kibiców, którzy akurat siedzieli na trybunach w pobliżu tego zajścia, to był obrzydliwy wręcz widok. Piłkarz opuścił szpital z 14 szwami, ale na prawą nogę nie będzie mógł stanąć przed dwa najbliższe tygodnie. Na pewno w tej rundzie już nie wybiegnie na murawę. A być może będzie musiał pauzwać nawet dłużej...

Ani lekarz, ani ja czegoś takiego jeszcze nie widzieliśmy. Nie chcę nikogo oskarżać, albowiem do tego wypadku doszło w ferworze walki i nie ma żadnego dowodu na to, że obrońca Warty zrobił to celowo. Dwa razy poszedłem na wślizg i zostałem trafiony. Cała moja noga jest zryta, ta rana wygląda tak, jakby ktoś ją szkłem pociął. Nie wiem, jakie kołki w butach miał mój rywal, ale musiały być metalowe i to jeszcze ostro zakończone, że doszło do tak ciężkiego uszkodzenia mięśnia i tak wielkiej rany - opisuje całe wydarzenie Pitry.

http://www.sportfan.pl/artykul/12673/po ... oge-zobacz
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez PawełK 2009-10-21, 8:31 am

Gostomski i Machnowskyj ukarani przez Legię

Bramkarze pierwszego zespołu Legii Warszawa Maciej Gostomski i Kostiantyn Machnowskyj zostali przez zarząd klubu ukarani zabraniem odpowiednio tygodniowej i dwutygodniowej pensji.

Przed władze klubu na dywanik został wezwany także Adrian Paluchowski. Zawodnik poprosił jednak o odroczenie jego sprawy. Zarząd zajmie się tym w przyszły wtorek.

Prezes Legii Leszek Miklas oraz dwaj pozostali członkowie zarządu Jarosław Ostrowski i Marek Drabczyk rozmawiali z zawodnikami na temat zachowania po meczu z Jagiellonią Białystok, kiedy zespół spotkał się na wspólnej imprezie.

Zachowanie tej trójki uznano za nieprofesjonalne. Ukraiński bramkarz oraz Paluchowski nie powinni brać do późnej nocy udziału w spotkaniu, kiedy zostali powołani na mecz Młodej Ekstraklasy, który odbywał się następnego dnia. Z kolei Gostomski wdał się w kłótnię z mieszkańcem jednej z kamienic, czym zakłócił ciszę nocną. Wcześniej ci gracze zostali też ukarani finansowo przez trenera Jana Urbana.

źródło: Przegląd Sportowy, http://www.90minut.pl/news/106/news1060 ... Legie.html
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-10-23, 10:21 am

23 października powody do świętowania z okazji urodzin mają Smółka z Folcem.
August

Postprzez August 2009-10-24, 12:13 pm

24 października urodziny obchodzi Wojciech Rudy. Do niedawna mówiło się, że to jeden z najwybitniejszych zawodników w historii Zagłębia. Dzisiaj patrząc przez pryzmat wydarzeń ostatnich lat - postać , do której można mieć chyba co najmniej stosunek ambiwalentny. Mam nadzieję, żę Rudy pewnego pięknego dnia będzie miał cokolwiek do powiedzenia kibicom.

W tym samym dniu urodziny obchodzi również Hubert Kościukiewicz.
August

Postprzez August 2009-10-25, 8:45 am

Piotra Bajera nie jest już piłkarzem Zawiszy. Za porozumieniem stron rozwiązał on umowę z bydgoskim klubem - poinformowała "Gazeta Wyborcza".

Napastnik Zawiszy niedawno ukarany został sześciomiesięczną dyskwalifikacją za udział w aferze korupcyjnej.

- Z tego, co wiem, Piotr odwołał się od tej kary i trochę jeszcze poczekamy na ostateczny werdykt. Pomimo tego sam piłkarz poprosił nas jednak o rozwiązanie z nim umowy i my się na to zgodziliśmy - mówi Piotr Burlikowski, wiceprezes WKS Zawisza SA.

źródło: Gazeta.pl
http://www.90minut.pl/news/106/news1064 ... wiszy.html
August

Postprzez August 2009-10-25, 9:49 am

Gdyby żył, 25 paźdizernika urodziny obchodziłby Zdzisław Kostrzewa. Jako bramkarz Zagłębia był na Mistrzostach Świata w Argentynie. Choć na samym turnieju ne zagrał.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna