przez MrCricket 2005-06-15, 1:02 pm
Myśle, że Tochel będzie jednak szukał zawodników w wieku 25-27, już to kiedyś mówił. Zawodnicy o bardzo znanych nazwiskach i z wieloletnią 1 ligową przeszłością raczej nie będą brani pod uwagę. Słyną oni z tego ,że nie pracują za czapke gruszek , a z ich formą sportową różnie bywa (np. Bała) .
Kilka moich słów o zawodnikach którzy są najbardziej krytykowani na forum lub tych, którzy być może odejdą z Zagłębia:
UJEK- wydaje mi się, że jednak odejdzie :( .Po tym co zobaczyłem wiosną w jego wykonaniu nie mogę uwierzyć ,że ten facet mając 28 lat, rozegrał tylko 3 mecze w 1 lidze. Ale czas leci i jego wypowiedzi wskazują,że trafiła mu się życiowa okazja.
MAŁOCHA- zostanie na 99% . Wielu go krytykuje ,ale on jest naprawdę efektywny. Może z punktu widzenia kibica jego gra jest brzydka dla oczu, ale swoje zadania wykonuje nieźle. Tochel lubi grać wrzutkami ,a on jest bardzo groźny w takich sytuacjach. Poza tym dobrze zgrywa piłki innym co powoduje dużo sytuacji podbramkowych o czym niektórzy zapominają.
LACHOWSKI-wiele nie pokazał na wiosnę przez kontuzje, ale on jest na tyle młody i dobry, że prędzej czy później będzie grał w ekstraklasie.Raczej zostanie w Zagłebiu.
WARAKOMSKI-solidny grajek, nie był zły, ale zgadzam się z Tochelem, że Kłoda jest lepszy.
BĘBEN-no cóż zawalił kilka bramek,ale to wciąż jest dobry bramkarz. Troche centymetrów mu brakuje, żeby być lepszym na przedpolu. Jak to bywa w przypadku bramkarza wszyscy pamiętaja ostatnie błędy bardziej niż udane interwencje. Wolę ,żeby został przynajmniej do końca jesieni,bo nowy bramkarz miałby mało czasu na zgranie się z obrońcami.
PIĘTKA-pokazał kilka dobrych interwencji, ale on na tak wysokim szczeblu jeszcze nie grał ,więc troche tremy może mieć. W kilku meczach rezerw prezentował się bardzo dobrze.Jeśli nabierze większej pewności to będzie ok. Jak dla mnie zostaje
MORAWSKI-Tochel powiedział ,że potrzebuje defensywnego pomocnika. To jest pozycja wymagająca naprawde solidnej kondycji. Morawski ,który jest dobrym piłkarzem ofensywnym, ale ma dużo zadań defensywnych i widać, że brak mu sił na 90 minut walki. Ma świetny strzał z dystansu. Zostawić go, ale szukać dla niego alternatywy.
KRUSZYŃSKI- młody, ale ciekawy zawodnik. 2 liga to troche za wysokie progi jak na razie dla niego. Niech pogra regularnie w jakiejś 3-ligowej drużynie i zobaczymy co będzie. Wypożyczyć go !
LISIECKI- też młody, ale za mało grał, żeby go oceniać. Za duża konkurencja jest w obronie i raczej nie ma szans dla niego. Sprzedac albo chociaż wypożyczyć go.
MADŻAR-mało grał ,ale na mnie zrobił pare razy dobre wrażenie. Ale skoro mimo kontuzji Lachowskiego, trener nie widział go w składzie to musi odejść.