ZAGŁĘBIE Sosnowiec - RADOMIAK Radom, środa 11.05.2005

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

ZAGŁĘBIE Sosnowiec - RADOMIAK Radom, środa 11.05.2005

Postprzez slawojka 2005-05-09, 7:38 am

Radość goni radość, emocje gonią emocje. Za 2 dni kolejna dawka - na pewno tego drugiego, a czy pierwsze pójdzie w parze? Wszyscy liczymy na kolejne - piąte z rzędu, a dziewiąte na wiosnę zwycięstwo. I nie śledząc rozgrywek wydawałoby się to po prostu pewne, bo nasz najbliższy rywal z Radomia okupuje cały sezon dolną część tabeli.
W tym miejscu chcę zwrócić uwagę że ten prze wielu uznany już jako spadkowicz wiosną zdobył już 18 punktów!!! Odniósł 6 zwycięst i poniósł 4 porażki. Kontrastując z naszym Zagłębiem - 8 zwycięst i 2 porażki. Moje pierwsze spostrzeżenie to brak choć jednego remisu. Obie drużyny zawsze grają o pełną pulę - wóz albo przewóz.
W Radomiu za wszelką cenę chca utrzymać II ligę - sprowadzono m.in. Terleckiego, Mikulenasa, Salamiegeo... Przypomina to troszkę nasze niespełnione gwiazdy które chca jeszcze coś udowodnić. Drugie podobieństwo między obiema drużynami to słowa: "zmienić cel".
W Sosnowcu mówiło sią tylko o bezpiecznym utrzymaniu - teraz mówi się o barażach o awans. W Radomiu zaś mówiono o uniknięciu bezpośredniej degradacji, teraz ich cele sięgają naszego pierwszego - bezpiecznego utrzymania. Bo pojawiła się taka szansa. I żeby ją osiągnąć przyjadą do Sosnowca po zwycięstwo.
Zapowiada się moim zdaniem bardzo ciekawy mecz. Oczywiście liczę na dominację naszych, kolejne zwycięstwo i kolejny skok w tabeli.
Uwagę obrońców trzeba skupić na bardzo bramkostrzelnym na wiosnę Salamim. A Ujo i reszta zrobią swoje z przodu.
Czekam na Wasze opinie przed i po meczu. Lecimy !!!
slawojka

Postprzez RaRy 2005-05-09, 8:31 am

3-1
RaRy
Adventure Group

Postprzez mdc dg 2005-05-09, 8:36 am

Myśle że to może być jeden z najcięższych meczy w tej rundzie.Faworytem na papierze jesteśmy my ale Radomiak to jest bardzo solidna ekipa i będzie ciężko z nimi wygrać.Oby nasi piłkarze podeszli do tego meczu w pełni zmobilizowani, wystarczy sobie przypomnieć dwumecz z Radomskiem(0:1,2:1) a przecież to ostatnia drużyna.
mdc dg

Postprzez bankier 2005-05-09, 8:43 am

Pocieszajacym jest fakt, iż Radomiak gro punktów zdobywa u siebie. Na wyjazdach nie prezentują się już tak dobrze - wygrane ze słabiutkim w tej rundzie Ruchem i autsajderem z Radomska nie wzbudzają respektu. Z drugiej strony jest to drużyna która za wszelką cene chce uniknąć degradacji do III ligi i pwenie postawi Zagłebiu wysokie wymagania. Taktyka gości powinna ograniczać sie do uważnej gry w tyłach i ew. szybkich kontrach. Tym razem to Zagłebie będzie musiało rozmontować defensywę gości atakiem pozycyjnym i grą kombinacyjną. Interesujące spotkanie zapowiada się na Ludowym - Zagłebie 4 wygrane pod rząd - Radomiak również! http://www.90minut.pl/mecze_druzyna.php ... d_sezon=65

ps. jeśli Zagłebie nie straci pierwsze gola - trzy punkty będą nasze!
bankier

Postprzez Kamil^ 2005-05-09, 8:53 am

2 - 1 dla nas po bardzo ciężkim i ciekawym meczu.
Kamil^

Postprzez krzysztof 2005-05-09, 8:56 am

Obawiam się również tego meczu. Zobaczymy znów na ludowym Adasia Bałę ;-)
Jednak uważam, że większym zagrożeniem będą Terlecki i Salami.
Z tego co czytałem w relacji meczu Radomiaka z Piastem to pierwsza drużyna miała przewagę i ciągle atakowała. Tylko dzięki dobrej postawie bramkarza Piasta mecz skończył się tylko wynikiem 1:0.
Piast nieby nie prezentuje się dobrze w rundzie wiosennej, jednak ma silną motywację aby nie spaść do III ligi.
Ciekawe czy Zagłębiu starczy motywacji aby wygrać ten mecz ?
krzysztof

Postprzez kuzyn 2005-05-09, 9:06 am

Slawojka jakbym Cię nie znał to bym Cię kupił :D :D :D Jak będę miał pisać listy do dziewczyny to Cię zatrydnię 8) . Temat super ale z tym optymizmem dotyczącym awansu to trzeba poczekać. Aby awansować trzeba mieć stadion, a Stadion Ludowy musi przejść modernizację i tutaj jest duży problem choćby ze względu na czas jaki pozostał do rozpoczęcia nowego sezonu. O pieniądzach nie mówię bo może się znajdą. Szkoda byłoby zaprzepaścić taką okazję no ale... Jeśli chodzi o mecz z Radomiakiem to przypuszczam że kolejne 3 punkty powinny być bez problemu. Może się mylę ale nigdy nie przestałem ani nie przestanę wierzyć w NASZE ZAGŁĘBIE. Chłopaki walczą i nie wydaje mi się żeby odpuścili sobie. Nie ma litości!!!
Mój typ 2-0
Pozdrawiam
kuzyn

Postprzez Gilardino 2005-05-09, 9:24 am

Chciałbym - jak wszyscy tutaj - naszego zwycięstwa, ale jakoś dziwnie pachnie mi tu remisem. Może to przez zbyt duże podejscie o charakterze statystyczno-bukmacherskim. Zobaczymy !!! Do boju !!!!
Gilardino

Postprzez zs 2005-05-09, 9:32 am

Moim zdaniem może to być najciekawszy mecz na Ludowym w tej rundzie(z tych co już rozegraliśmy).Obie drużyny będą chciały podtrzymać dobre serie(4 zwycięstwa z rzędu oby drużyn).Jednak niebyłbym sobą gdym nie wierzył w zwycięstwo ZAGŁĘBIA.Według mnie wygramy 3-1 po bramkach UJKA,MAŁOCHY I MORAWSKIEGO.
zs

Postprzez Robson_sc 2005-05-09, 9:47 am

Bedzie to na pewno bardzo ciekawy ale i trudny mecz. Obie drużyny są rozpędzone i będa chcialy podtrzymac dobra serię. Nasi pilkarze więdzą, ze jesli chca jeszcze wlaczyc sie do walki o baraze muszą ten mecz wygrać. Jesteśmy więc pod presją kolejnego zwycięstwa. Radomiak natomiast może grac z nami bez obciązen. Kazdy zdobyty punkt będzie dla nich sukcesem. Myśle, że Zagłebie zmobilizuje się na ostatni mecz przed przerwą i na Ludowym obejrzymy dobre widowisko.Ostatnio komentator w TVP3 komentując mecz w Jaworznie mowil o 9 zwyciestwie na wiosnę. Nie mial bym nic przeciwko by to zwyciestwo przyszlo w środe w meczu z Radomiakiem.
Robson_sc

Postprzez slawojka 2005-05-09, 9:48 am

By jeszcze trochę podgrzać atmosferę zapodam, że nasi najpoważniejsi konkurenci do 4-ego miejsca grają tez arcyciekawe mecze:

KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Widzew Łódź
Podbeskidzie Bielsko-Biała - Świt Nowy Dwór Mazowiecki

zarówno Widzew jak i odbeskidzie wcale nie musi zdobyć kompletu punktów, zarówno w Ostrowcu jaki Nowym Dworze także myślą o barażach, więc kto wie na której pozycji będziemy w środowy wieczór...
(oczywiście zakładam nasze zwycięstwo :wink: )
slawojka

Postprzez Robson_sc 2005-05-09, 10:02 am

Przydaly by sie remisy w tych meczach. Sytuacja przedstawia sie arcyciekawie.
Robson_sc

Zaglebie - Radomiak Radom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-05-09, 10:02 am

Kol. EMDZEJ - zwracam sie z pytaniem czy z meczu z Radomiakiem mozemy liczyc na transmisje?
Co sie zas tyczy meczu pozytywny wynik bedzie zalezal od determinacji, konsekwencji w grze oraz koncentracji naszej druzyny.
Chce, aby Zaglebie zdobylo bramke na poczatku meczu, noi aby w srode na LUDOWYM nie padalo i nie bylo blota (cholerne Radomsko).
Jak zwykle jestem soba, indywidualista - optymista ZAGLEBIE wygra spotkanie z Radomiakiem. Zadne remisy sio, sio,
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Meczyk

Postprzez ASTER 2005-05-09, 10:08 am

http://radomiak.info/sosnowiec.doc
Może być ciekawie.
Poza tym Zagłębie wygrało w Radomiu 3-0 , więc tym bardziej ich grajki będą chcieli wygrać. Myślę,że w takim przypadku - będzie remis. No chyba,że sie myle.
http://www.radomiak.superhost.pl/niusy/ ... php?id=205
Ale i tak wierze w ZWYCIĘSTWO!!! :D
pozdro
ASTER

Postprzez kondi 2005-05-09, 10:14 am

.... mecz faktycznie może być bardzo Ciekawy.

Nie zapominajmy, że Radomiak będzie walczył na 120 %. Mam nadzieję, że nasi zawodnicy nie będą grali (jak Tochel powiedział na meczu w Jaworznie) "na luzaka" i nie zlekceważą przeciwnika.

Ciekaw jestem jak Bała zagra, na pewno będzie chciał coś udowodnić.

A co do wyniku to obstawiam 2:1
kondi

Następna strona

Powrót do Piłka nożna