Stolpa

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bbartek 2003-06-03, 6:42 am

Brawo Tomek !
Ja zacząłem ten temat i proponuje zakończmy go obserwując dalszy rozwój piłkarski Tomka.
Podtrzymuje , że Tomek może być czołowym napastnikem Zagłębia.
bbartek

Postprzez bankier 2003-06-03, 6:55 am

tak może być - w druzynie rezerw, którą Zagłębie zgłosi do rozgrywek w przyszłym sezonie! czy nie widzicie, ze chłopak nie ma na tyle talentu aby stać się czołowym graczem, który jedną, indywidualną akcją może zmienić losy meczu? zachwycacie sie bramką prezentem - wepchniętą do siatki drużyny broniącej sie degradacją z III ligi!!! wartość zawodnika poznaje się w meczach z takimi rywalami jak sulma czy piast! jest młody ambitny, ale doświadczenia powinien nabierać w innym klubie.... grając całe mecze!

ps. ciekawe jakby mógł grać Ujo - czy Tochel wstawiłby Stolpe do podstawowego składu Zagłębia! ja mówię, ze nie!
bankier

Postprzez voytech 2003-06-03, 12:29 pm

W zeszlym sezonie to wieszaliscie psy na Marcinie Drzymoncie, a prosze, jak ladnie chlopak sie rozwija pilkarsko.
Tomek Stolpa jest wciaz jeszcze mlody. Skoro mu KT daje szanse, to dobrze, oby ja wykorzystal z korzyscia dla nas wszystkich.
voytech

Postprzez Gigaland 2003-06-04, 12:22 am

Czytam ten temat i mam pytanie do kilku osób bluzgających na Stolpę. Czy ktoś pamięta Andrzeja Kubicę??? Śmiało się z niego pół Sosnowca, a do dzisiaj strzela bramki w całej Europie.
Pozdrowienia dla normalnych
Gigaland

Postprzez WOJTEK 2003-06-04, 5:22 am

Gigaland napisał(a):Czytam ten temat i mam pytanie do kilku osób bluzgających na Stolpę. Czy ktoś pamięta Andrzeja Kubicę??? Śmiało się z niego pół Sosnowca, a do dzisiaj strzela bramki w całej Europie.
NIE PRZESADZASZ?IZRAEL TO NIE CAŁA EUROPA.IZRAEL LEŻY W AZJI.MY,NORMALNI CZUJEMY SIĘ POZDROWIENI.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Gigaland 2003-06-04, 9:35 pm

WOJTEK napisał(a):
Gigaland napisał(a):Czytam ten temat i mam pytanie do kilku osób bluzgających na Stolpę. Czy ktoś pamięta Andrzeja Kubicę??? Śmiało się z niego pół Sosnowca, a do dzisiaj strzela bramki w całej Europie.
NIE PRZESADZASZ?IZRAEL TO NIE CAŁA EUROPA.IZRAEL LEŻY W AZJI.MY,NORMALNI CZUJEMY SIĘ POZDROWIENI.

Fakt zapomniałem dodać "na całym świecie" :
Austria Wiedeń 94/95
Legia Warszawa 95
SV Waregem 96
Standard Liege 96,98
OGC Nice 97-98
Arminia Bielefield 99
Urawa Red Diamonds(Japonia) 00/01
Oita Trinita 01/02

Chyba to nie przypadek, że był w składach kilku dość znanych klubów... a może do Zagłębia był za słaby (wg kibiców)....

Pozdrawiam
Gigaland

Postprzez bankier 2003-06-04, 9:38 pm

no to wręcz liga mistrzów!!! a ile pucharów zdobył - ja go pamiętam z występów w sosnowieckim klubie! był hiperśmieszny :)))
bankier

Postprzez WOJTEK 2003-06-04, 9:41 pm

STRZELA ???NA RAZ?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Gigaland 2003-06-04, 9:57 pm

bankier napisał(a):no to wręcz liga mistrzów!!! a ile pucharów zdobył - ja go pamiętam z występów w sosnowieckim klubie! był hiperśmieszny :)))

O ile pamiętam to zdobył puchar Francji z Nice. I nikt chyba nie pomyśli, że w tych klubach gdzie grał płacili mu za frajer. "Był hiperśmieszny!" - niestety my Polacy jesteśmy mistrzami w drwinach, wysmiewaniu itp.

Pozdrawiam
Gigaland

Postprzez bankier 2003-06-04, 10:00 pm

pamietasz jego występy na Ludowym w dugiej lidze - jak mijał bramkarza i nie potrafił skierować piłki do pustej bramki??? bo ja tak! nie zabieram mu ambicji - ale jego umiejętności były na początku lat dziewięćdziesiątych mierne!
bankier

Postprzez Gigaland 2003-06-04, 10:08 pm

nie mówię że tak nie było... ale do tego właśnie zmierzam. dajmy chłopakowi trochę czasu. przecież nie ma 28-30 lat, tylko 20. ma jeszcze czas na rozwój. widać, że ma ambicje, tylko coś musi zatrybić. nie dołujmy go, wręcz przeciwnie - to chłopak z Sosnowca, my sosnowiczanie powinniśmy go wesprzeć a nie bluzgać. Jestem przekonany, że będzie z niego co najmniej solidny ligowiec.

Pozdro
Gigaland

Postprzez WOJTEK 2003-06-04, 10:09 pm

PAMIĘTAM GO Z 1 LIGI.DREWNO JAKICH MAŁO.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Fan 2003-06-04, 10:26 pm

No ale na pewno lepszy od Stolpy i Karola razem wzietych :wink: A najbardziej kaleczacym napastnikiem jakiego widzialem ostatnio u nas to Milewski.
Fan
Working Class

Postprzez bankier 2003-06-04, 10:27 pm

nikt na stolpe nie bluzga - ale albo walczymy o awans - albo jesteśmy farmą doświadczalną! w czasie walki o najwyższe cele nie ma czasu na eksperymenty i nabieranie doświadczenia!!! bo potemm braknie 4 punktow!!!

nikt stolpie nie zabiera możliwości gry - ale są inne kluby gdzie moze rozwijac swoj talent! a w odpowiednim czasie moze wrocic do Zaglębia!
bankier

Postprzez Gigaland 2003-06-04, 10:42 pm

mecz Grunwald-Zagłebie... Stolpa i Bogacz od 1 minuty na boisku. To ich dziełem jest pierwsza bramka! Za parę minut strzał głową w poprzeczkę w wykonaniu Stolpy. Czy to nie cieszy że dwóch młodych zawodników naszego Zagłęnia występuje w głównych rolach na boisku???
Dlaczego nagle taka odmiana??
Po prostu inaczej się gra od początku, a inaczej "ogony". Pewnie czują jakim zaufaniem obdarzył ich Tochel wstawiając do pierwszego składu.
Na ocenę ich przydatności przyjdzie czas za kilka lat. Na pewno wolę 20 latka w składzie niż np. wyeksploatowanego Pikutę
Gigaland

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna