Do Bankiera i zwolenników "CZERWONEGO ZAGŁEBIA"

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Flaga

Postprzez Krawiec 2003-06-01, 10:22 pm

Cześć Krawat !!!
Tak jak powiedział Bankier juz dawno pomysł z Gierkiem padł - jeszcze przed moimi wpisami.
Wspomniałeś o Czarzastym inngo typu aferzystami, których przecież nie brakuje równiez w obozie post-solidarnosciowym ,że wspomnę takiego "orła" jak Wieczerzak . W tym przypadku równiez Bankier zawarł sedno idei powstania flagi Cz Z tzn. ze nie jest to kwestia obecnych wyadażen politycznych ale tradycji nie tylko lewicowych. Tu muszę uprzedzic tych wszystkich którzy szukaja info o 1905 w encyklopediach bo zagłębiowskie 1905 miało przebieg nieco inny niż 1905 w innych miejscach i należy do tego podejść indywidualnie( pisałem juz troszke o tym wcześniej )
Poza tym jestem pod wrażeniem zainteresowania tematem przez kibiców. W tym miejscu wielki szacunek dla Krawata za treść ostatniego wpisu (jako gość).
Pozdrawiam !!!
Krawiec

Postprzez Krawat 2003-06-02, 9:09 am

Witam Krawiec i thx.

Oczywiście, że przekręty nie mają barw politycznych (chociaż akurat Wieczerzak nie jest dobrym przykładem, bo właśnie sie okazuje, że "dawał" zarówno "na lewo" jak i "na prawo" - ale rzeczywiście można rzucić różnych Tomaszewskich, Grabków i innych). Kwestia jest tylko taka, że nikt nie dyskutuje pomysłu flagi np. z Wałęsą ( :lol: ), nawet Lechia Gdańsk. Natomiast trafiłem tu na coś takiego z tow. Edwardem.

Pisząc o czarzastej rzeczywistości miałem na myśli stan oligarchizacji państwa, przy którym łebki z tzw. "prawicy" (żyjemy chyba w jedynym kraju, gdzie jakiś związek zawodowy może się nazwać "prawicowym") to amatorka i małe złodziejaszki, które dorwały się do stołków. Dla mnie różnice - pod wzgledem rozkładu państwa są ogromne. I ta mentalność, jak z "Misia", gdy "zajebali" Tymowi płaszcz z szatni w knajpie, a szatniarz mówi: "- nie mamy pańskiego płaszcza i co nam pan zrobi?". A na ścianie, ukryta za drzwiami tabliczka "za pozostawione ubrania szatnia nie odpowiada".

No dobra. Trochę ponosi mnie publicystyczny temperament. Życzę powodzenia z CZERWONYM ZAGŁĘBIEM i na usprawiedliwienie swoich wywodów jeszcze raz podkreślam, że gardłuję tylko dlatego, że był pomysł na taka flagę (z Gierkiem), a nie dlatego, że mam czarno-białą (właściwie "czerwono" :wink:) wizję świata i koniecznie muszę się nią dzielić.

Pozdrawiam
Krawat

Postprzez 88 2004-09-01, 4:55 pm

Słyszałem że jednak nie zrezygnowaliście z robienia tej szmaty. Osoba która wpadła na pomysł zrobienia flagi komunistycznej włączając w to nasz klub jest pewnie zwykłym synalkiem który miał rodziców w PZPR którzy zapewne dorobili sie majątku na krzywdach niewinnych ludzi. Wojtku wkórwiłeś mnie na tyle by w końcu wymierzyć Ci kare gierkowski szmaciarzu. Nie ręcze za siebie ale pamietaj ze gdzies kiedyś stanie Ci sie coś poważnego!!!
88

Postprzez zgredos 2004-09-01, 5:16 pm

88- kolego ile ty masz lat, że wypowiadasz się na temat PRL-u. Za czasów Gierka pewnie nie było Cię jeszcze na świecie, a czasy socjalizmu znasz z radia Maryja
zgredos

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-09-01, 5:23 pm

88 napisał(a):Słyszałem że jednak nie zrezygnowaliście z robienia tej szmaty. Osoba która wpadła na pomysł zrobienia flagi komunistycznej włączając w to nasz klub jest pewnie zwykłym synalkiem który miał rodziców w PZPR którzy zapewne dorobili sie majątku na krzywdach niewinnych ludzi. Wojtku wkórwiłeś mnie na tyle by w końcu wymierzyć Ci kare gierkowski szmaciarzu. Nie ręcze za siebie ale pamietaj ze gdzies kiedyś stanie Ci sie coś poważnego!!!

Ty pewnie bys wolal flage z Rudolfem ale tak juz niestety jest w Polsce :evil:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez fabian 2004-09-01, 6:49 pm

88 ban. Temat zamykam.
fabian

Poprzednia strona

Powrót do Kibice