KORONA - ZAGŁĘBIE

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-04-24, 9:24 pm

Niestety gra bardzo słaba. Zwłaszcza Małochy i MadĹžara. Szybko stracona bramka ustawiła trochę mecz, a czerwona kartka dla Kłody niestety podcięła skrzydła naszym piłkarzom. A była niestety całkowicie słuszna. Głupi, niepotrzebny faul. Brawa za doping dla kibiców obu drużyn.
Ostatnio edytowano 2005-04-24, 9:52 pm przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Postprzez Wally 2005-04-24, 9:31 pm

Pozdrawiam kolegę z Kielc. Szanuje bardzo Koronę, mam swoje powody i nic do nich nie miałem nigdy, a teraz jeszcze lajt, bo widzieli jak wracamy w 7 osób z sektora gości i nawet nas nie ruszyli. Mecz słabszy w naszym wykonaniu, Madżar i Morawski nie na swoim poziomie. Dzisiaj nie mam nic do Małochy, co zrobić, on sam nie wygra meczu, a pomocy wcale nie mieliśmy. Korona też zagrała w półrezerwowym składzie. Hurraoptymiści zeszli na ziemie, Arka i Korona pokazały nam miejsce w szeregu. Jeszcze trochę nam brakuje do ekstraklasy. Należy mieć tylko nadzieję, że będzie lepiej :wink:
Wally

Postprzez Warson 2005-04-24, 9:35 pm

Hee Wally Cos o Tym wiem :P Troche Przypał Był Ale Jakoś Daliśmy Rade :-)
Warson

Postprzez WOJTEK 2005-04-24, 9:38 pm

Warson napisał(a):Hee Wally Cos o Tym wiem :P Troche Przypał Był Ale Jakoś Daliśmy Rade :-)
PRZYPAŁ TO ROBISZ TUTAJ. OD KILKU DNI NAPINASZ SIĘ JAK TO TY NIE JEDZIESZ I GDZIE TY NIE BYŁEŚ. NA INNYCH WYJAZDACH JAKOŚ NIE ROBISZ TAKIEJ KARIERY. WTEDY PEWNIE AUTO NA PRZEGLĄDZIE JEST I OLEJ WYMIENIASZ. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez problematyk-ziom 2005-04-24, 9:49 pm

" Mecz słabszy w naszym wykonaniu, Madżar i Morawski nie na swoim poziomie. Dzisiaj nie mam nic do Małochy, co zrobić, on sam nie wygra meczu, a pomocy wcale nie mieliśmy. Korona też zagrała w półrezerwowym składzie."

czy Ty wogóle byłeś na meczu? Morawski najlepszy na boisku zasuwał za dwóch a Wojciech Drewniak Małocha przestał, przeszedł obok meczu...
problematyk-ziom

Postprzez Warson 2005-04-24, 10:14 pm

Oj Wojtek, to teraz na Forum widze nic sobie nie moża jush napisac
Warson

Postprzez Wally 2005-04-24, 10:27 pm

Problematyk - ty chyba masz na prawde problemy :lol: Od Morawskiego i od Madżara piłka się właśnie odbijała jak od drewna, nie potrafili dobrze piłki przyjąć. Małocha jest napastnikiem, on ma dostawać piłkę i kończyć akcję, a od kogo ma dostawać piłki, jak pomocnicy pilki nie potrafią utrzymac przy sobie. Najbardziej zapieprzał dziś Kłoda. Pokazał jak się gra ambitnie.

Takie uwagi czy byłem na tym meczu, to sobie wiesz gdzie wsadź, jeszcze ci troche brakuje do mnie.
Wally

Postprzez florian 2005-04-24, 10:58 pm

Mecz w wykonaniu Zagłębia niestety słaby.Gramy bardzo schematycznie, nasi napastnicy całą swoją energię wkładają w pojedynki główkowe niestety w wiekszości przegrywane. Jak rozgrywać piłkę pokazał malutki Hermes,który brał udział w większości ofensywnych akcji Korony.Jesteśmy tuż nad strefą spadkową i raczej tak zostanie bo jest kilka druzyn słabszych od naszej.8-10 miejsce będzie odpowiednie do naszego poziomu sportowego.Tego nie powinienem pisać bo to powinno być normą,ale chciałem podkreślić b.dobre sędziowanie w dzisiejszym spotkaniu (czerwona kartka zasłużona) PS.Do WOJTKA.Jesteś na pewno najlepszym kibicem Zagłębia,ale nie zpominaj,że kiedy nie byłeś moderatorem tego forum byłeś największym szydercą.Najwyraźniej znajomość z trenerem Tochelem i dyr.Rudym uderza do głowy.Pozwól bez swoich komentarzy (żałosne gnojki itp.)wpisywać nam swoje,bo przcież po to jest to FORUM :!:
florian

Postprzez eniac 2005-04-24, 11:23 pm

byłem na meczu kartka dla Kłody sie należała ale żółta. Było to w okolicach środka boiska i nie było bezpośredniego zagrozenia. Wydaje mi sie ze sedzia chciał przypilnowac wyniku i tak postąpił. Dobry mecz Ujka ale kicha w wykonaniu Małochy i Madziara nie pozwolila wywiezc z Kielc przynajmniej punktu. Z Mławą 3pkt BĘDĄ!!!!!
eniac

Postprzez Gigaland 2005-04-24, 11:48 pm

eniac napisał(a):byłem na meczu kartka dla Kłody sie należała ale żółta. Było to w okolicach środka boiska i nie było bezpośredniego zagrozenia. Wydaje mi sie ze sedzia chciał przypilnowac wyniku i tak postąpił. Dobry mecz Ujka ale kicha w wykonaniu Małochy i Madziara nie pozwolila wywiezc z Kielc przynajmniej punktu. Z Mławą 3pkt BĘDĄ!!!!!

Kartka dla Kłody:
To był atak na nogi z tyłu i niestety należała się czerwona kartka.

Kibice:
Zagłebie - świetny doping w pierwszej połowie. W drugiej trochę słabiej. Flagi na kijach, balony, pasy super. Gorzej wypadło foliowe(?) "1906". Nie było prawie nic widać przez słońce, które się odbijało.
Korona-podobało mi się zachowanie kibiców Korony, którzy nagradzali brawami niemal każdy pokaz swoich ultrasów.

Gra:
Zagłebie
Trudno kogoś wyróżnić. Przyzwoicie - Tereściński, Ujek, Kłoda.
Słabo - Chwalibogowski, Madżar.
Korona
Nie prezentowała się jak drużyna ze szpicy tabeli z pierwszoligowymi aspiracjami
Stadion:
obecny - najwyżej "drugoligowy".
przyszły - zapowiada się bardzo dobrze (przejeżdżałem koło placu budowy).

Pogoda
super :)
Gigaland

Postprzez eniac 2005-04-25, 12:08 am

Treścinski niestety nie popisal sie na poczatku meczu dopuszczajac do strzału Piechny główką. Po 6 minucie było przyzwoicie. Drużyna zagrała słabo tak jakby grali pierwszy raz ze sobą. Szkoda ze Kłoda wypada ze składu ale dochodzą Wolański i Łuczywek. Doping z obu stron super i nawet z pogodą się zgadzam :lol:
eniac

Postprzez Oko 2005-04-25, 12:22 am

Wypowiedź jednego z kibiców Korony na ich forum:
Jeśli chodzi o sam mecz to bardzo mi się podobał, szczególnie ta szybko strzelona bramka:)mielismy przewage i sytuacje do zdobycia więcej bramek, no ale mowi się trudno 1:0 też jest dobre:)martwi mnie tylko że nie wszyscy potrafią sie bawić i w momencie gdy juz raczej pewne jest zwyciestwo Korony na pytanie "kto wygra mecz?" słychać było jeden ryk:"Zagłębie!!":
Oko

Postprzez WOJTEK 2005-04-25, 6:25 am

FLORIAN, NIC MI DO GŁOWY NIE STRZELIŁO. PRZEJRZYJ TEMATY O KORONIE I ZOBACZ ILE BYŁO WPISÓW O WYJEĹšDZIE WARSONA . A SZYDERCĄ JESTEM DALEJ TAKIM SAMYM...ALE ZBACZAMY Z TEMATU.
WOJTEK
Adventure Group

!

Postprzez Gilardino 2005-04-25, 9:11 am

Jeśli chodzi o doping to należą się gorące brawa i pochwały. Bardzo dobre wszystko czyli śpiew i oprawa. (szczególnie flagi robiły super wrażenie)

Co do samego meczu to niestety odwrotnie aniżeli kibice:

- przez cały mecz nasi zawodnicy oddali jeden (słownie: jeden) strzał w kierunku bramki Korony (strzał głową Małochy) Na dodatek był to strzał niecelny, bo jakieś 2 metry nad bramką. Wniosek taki, że gdyby Mielcarz w czasie meczu był na kawie w klubowej kawiarence, a nie między słupkami to wynik byłby taki sam !!!! :shock: :shock: :shock:

cały zespół bardzo słabo !!!
Jesli mozna znaleźć jakis pozytywny występ któregos z naszych to chyba tylko Hosic. Grał bardzo pewnie i ofiarnie. Teresa na podobnym poziomie (dużo główkowych pojedynków zapisał po stronie wygranych) niestety prawdopodobnie zawinił przy bramce (piszę że prawdopodobnie, stałem po drugiej stronie czyli baardzo daleko, a jaka widoczność to kazdy kto był to wie) co obniża jego ocenę.
Boczni obrońcy cieniutko i w defensywi i w akcjach zaczepnych

Cała druga linia fatalnie i to powinno wystarczyć.

Napad: Ujo walczył, biegał i tylko tyle bo żadnego zagrożenia nie stworzył, ale to i tak lepiej niż Wojtek "Strzelba" (chyba nienabita) Małocha, bo ten to nawet za dużo sie nie nabiegał, chyba nawet sie nie musiał kąpać po meczu, ani sie nie pobrudził ani nie spocił. Specjalnie zwracałem na niego troszkę baczniej uwagę w drugiej połowie i nie wiem czy miał z dwa razy piłkę przy nodzę ??? Przy czole chyba tak bo coś tam przdłuzył głową. Natomiast jest jeszcze taka sprawa, że przy takim wzroście to powinien zdecydowanie więcej pojedynków powietrznych wygrywać. Ale tu też plaża... Chociaż z drugiej strony patrząc na statystyki z początku mego wpisu to Strzelba w tym meczu był naszym najgroźniejszym napastnikiem. :lol: :lol: 8)
Gilardino

Postprzez zgredos 2005-04-25, 12:25 pm

Trener Tochel mówi że zagrał by lepiiej od tych jugoli, ja się z tym zgadzam Ale mam pytanie kto ich tu sprowadził?
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna