Pojednanie dla Papieża

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Monti 2005-04-13, 7:56 pm

No i dyskusja schodzi na temat kto jest a kto nie jest katolikiem dla kogo Papież był autorytetem a kto Go nie szanował, a ten temat tyczy pojednania i dla kogos kto jest ateista nie powinno być przeszkodą że ktoś inny nazwał go pojednaniem dla Papieża. Rzecz w tym czy możliwe kiedyś będzie by mówiąc "jestem kibicem" zwykli ludzia nie widzieli w Tobie potencjalnego mordercy.
Monti
Moderator

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-04-13, 8:52 pm

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... hp?id=1862

Już niektórzy sie napieli tam :?
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2005-04-13, 11:04 pm

Ciekawe jakie to CANAL + wystosuje metody .. chcieć to móc jak sie ma pieniadze.Szkoda tylko ze pseudokibicow jest wielu i bedzie ich wielu zawsze i nawet wielkie pieniadze nie usuna tego problemu w 100% milo byloby gdyby przynajmniej umieli to ogarnac w jakims stopniu!!
W tym temacie o "pojednaniu" jest jeden konflikt pomiedzy racjonalnym podejsciem a tym co pewnie czesc ludzi chciałaby widziec na stadionach: czyli normalnosc...bez bijatyk ... [nie wpadanie ze skrajnosci w skrajnosc typu "kochajmy sie wszyscy" i zrobmy sobie piknik] , ale poprostu chyba kazdy chcialby miec poczucie ze jak idzie na mecz to nie bedzie burd[ no chyba ze ktos uwielbia jak cos sie "dzieje"], na ktorych traca kibice, ale tez i klub ...! Pozdro
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez gruby 2005-04-14, 8:40 am

Tuż przed rozpoczęciem sobotniego ligowego spotkania Amica Wronki - Lech Poznań przedstawiciel kibiców Amiki oraz młodzi chłopcy ze Szkoły Podstawowej z Lejkowa w geście pojednania wręczyli kwiaty kapitanowi "Kolejorza" Piotrowi Reissowi. - Niech Pan przekaże te piękne kwiaty wspaniałym kibicom Lecha Poznań, aby złożyli je w pięknym miejscu w najpiękniejszym mieście Poznaniu - mówił wychowawca chłopców z Lejkowa.

Nie wszyscy kibice Lecha wzięli sobie te słowa do serca. Już we wtorek - podczas meczu Pucharu Polski - pięciu ogolonych na łyso, potężnie zbudowanych bandytów (na dolnym zdjęciu) chciało ograbić gimnazjalistów z Wronek i okolic tego miasta (na górnym zdjęciu) z flagi Amiki, która wisiała przed ich sektorem. "Mięśniaki" dali pokaz swojego sprytu i odwagi - niemal nie zauważeni pojawili się przed sektorem trzynastoletnich gimnazjalistów i zabrali im flagę. A do tego nie musieli się nawet bić - wróg oddał łup bez walki.

Klub z Wronek prawdopodobnie wystąpi do sądu grodzkiego o ukaranie bandytów.

zródłó.gazeta.pl
gruby

Postprzez zgredos 2005-04-14, 9:30 am

Ostatnio dość aktywnie jednają się włoskie kluby, ciekawe czy to też w geście dla papieża
zgredos

Postprzez Gruby^ 2005-04-14, 11:30 am

zgredos napisał(a):Ostatnio dość aktywnie jednają się włoskie kluby, ciekawe czy to też w geście dla papieża

Szczególnie to było widac na meczu Inter-Milan w lidze mistrzów. :?
Na murawe poleciało chyba wszystko co mieli pod reka -parasole, klucze, monety no i raca, ktora trafila jednego z graczy.
Gruby^

Postprzez DaMi 2005-04-14, 2:49 pm

Gruby^ napisał(a):
zgredos napisał(a):Ostatnio dość aktywnie jednają się włoskie kluby, ciekawe czy to też w geście dla papieża

Szczególnie to było widac na meczu Inter-Milan w lidze mistrzów. :?
Na murawe poleciało chyba wszystko co mieli pod reka -parasole, klucze, monety no i raca, ktora trafila jednego z graczy.

Te race to był zajebisty pokaz ultras :lol:
DaMi

Postprzez Krawiec 2005-04-14, 4:08 pm

CzArNe*KoRoNkOvE napisał(a):Ciekawe jakie to CANAL + wystosuje metody .. chcieć to móc jak sie ma pieniadze.Szkoda tylko ze pseudokibicow jest wielu i bedzie ich wielu zawsze i nawet wielkie pieniadze nie usuna tego problemu w 100% milo byloby gdyby przynajmniej umieli to ogarnac w jakims stopniu!!
W tym temacie o "pojednaniu" jest jeden konflikt pomiedzy racjonalnym podejsciem a tym co pewnie czesc ludzi chciałaby widziec na stadionach: czyli normalnosc...bez bijatyk ... [nie wpadanie ze skrajnosci w skrajnosc typu "kochajmy sie wszyscy" i zrobmy sobie piknik] , ale poprostu chyba kazdy chcialby miec poczucie ze jak idzie na mecz to nie bedzie burd[ no chyba ze ktos uwielbia jak cos sie "dzieje"], na ktorych traca kibice, ale tez i klub ...! Pozdro

Magda czy ktoś mówił żebyśmy sie wszyscy kochali i robili piknik ? Piknik można zrobić we własnym gronie przed meczem :-) . Kibice bedący "za" mówili zazwyczaj o bezpieczenstwie i szacunku.

Ksiądz na mszy krakowskiej nie mógł przecież mówić o tym żeby ustawiki były honorowe i poza stadionem na polance oraz żeby kibice nie bluzgali na siebie. Wiadomo, że nie będzie nigdy pełnego pojednania bo to IDEA - tak jak nigdy nie było pojednania wszystkich narodów czy ras, ani też nie będzie idealnego społeczeństwa ale idea pt "Pojednanie dla Papieza" wyznacza KIERUNEK do którego ludzie powinni zmierzać .

Twoja interpretacja Madziu tego przesłania/idei jest słuszna ale nie przekreślajmy tego przesłania na starcie bo nie o to chodzi.
To dopiero początek przemian i oby to nie były chipy, big brother, pały, gaz, kary i nagrody PZPN itp

tylko oddolny ruch kibiców.
Ostatnio edytowano 2005-04-14, 4:52 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez Tomano 2005-04-14, 4:13 pm

Piszecie ze idac na mecz chcecie sie czuc bezpieczni? A nie czujecie sie tak? Ja czuje sie bezpiecznie i raczej nigdy nic mi sie ma stadionie nie stalo.
Tomano
Adventure Group

Postprzez DaMi 2005-04-14, 4:17 pm

Tomano napisał(a):Piszecie ze idac na mecz chcecie sie czuc bezpieczni? A nie czujecie sie tak? Ja czuje sie bezpiecznie i raczej nigdy nic mi sie ma stadionie nie stalo.

Tomano chyba coś kręcisz :?: :!: :lol:
DaMi

...

Postprzez Krawiec 2005-04-14, 4:33 pm

Na Ludowym jest względnie bezpiecznie ale juz na wyjazdach mozna nawet znajdując się z dala od awantury dostać jakims przedmiotem, pałą wodą, gazem ... i być potraktowany przez policję jak potencjalne zagrożenie - wcele się im nie dziwię bo nikt w czasie kiedy zaczyna sie coś dziać nie ma wypisane na czole swoich zamiarów, a gliniarz z prewencji to też człowiek, który się boi i myli.

Nie chodzi tylko o bezpieczeństwo bo jest tez mowa o bluzgach i akcjach, które nie mają nic wspolnego ze sportem np. palenie szali, flag itp.
Krawiec

Re: ...

Postprzez DaMi 2005-04-14, 4:40 pm

Krawiec napisał(a):Nie chodzi tylko o bezpieczeństwo bo jest tez mowa o bluzgach i akcjach, które nie mają nic wspolnego ze sportem np palenie szali, flag itp.

Krawiec to może zacznij uczęszczać do opery albo teatru tam jest cisza i spokój.
Na całym świecie były są i będą awantury bluzgi i tergo raczej się nie da zmienić. Popatrz na Chorwacje Grecje Jugosłwaie Argentyne - tam jest dopiero niebezpiecznie w porównaniu z naszymi stadionami.
DaMi

...

Postprzez Krawiec 2005-04-14, 5:16 pm

A dlaczego mamy patrzeć tam gdzie jest niebezpiecznie i chamsko ? Ja patrzę na przykłady pozytywne z boisk piłkarskich, a nie ze świata operowego . Przykład pozytywny to od lat kibice irlandzcy , kibice hiszpańscy zazwyczaj dopingują pozytywnie lub kibice wielu klubów europejskich np. Schalke. Kibice Celticu zostali uznani przez fifa najlepszymi kibicami w Europie, a przeciez kiedyś, po upadku przemysłu Glasgow było miastem o bardzo dużej przestępczości.

Co tu daleko szukać były takie mecze na Ludowym zwłaszcza przed awansem w 3 lidze (mimo, że były ekipy), z których byłem dumny jeśli chodzi o doping. M myślałem, że już nigdy nie usłysze tych beznadziajnych przyśpiewek "strzelcie kur... gola" , "jazda z kur..." itp.

Po awansie widzę, że zaczyna to iść w zła stronę.

Jak ktoś szczeka zza płotu to najlepiej go olać, a nie wdawać się w wymianę bluzgów albo pojechać humorystycznie np "Głupich nie trzeba siać". To przecież działa i tym wykazujemy naszą wyższość.

Ps. Wiadomo, że nie przekonam tych których do tej pory nie przekonałem chociaz liczyłem, że ci którzy byli w krakowie wzieli sobie do serca przesłanie Papieża.

Dami znasz mnie juz troche z forum więc nie proponuj mi zebym rezygnował z Zagłębia bo mnie obrażasz w tej chwili.

Uważąsz, że doping powinien byc negatywny, powinna byc jazda z kur..., powinna być nienawiść i zadymy i adrenalina bo to cie kręci i interesuje to powiedz to wprost, a nie wciskaj mi kitu ze wszędzie tak jest.

Ja to zrozumię, że masz taki sposób przeżywania piłki . Niektórzy moi bliscy znajomi też tak maja jak ty i są moimi bliskimi znajomymi, których lubię ale w tym punkcie zawsze będe przekonywał ich do swoich racji.

Deklarujcie siÄ™ wprost, czego tu sie wstydzic ? :roll:
Ostatnio edytowano 2005-04-14, 7:03 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez Tomano 2005-04-14, 5:28 pm

Bez przesady, zgadzam sie zdecydowanie z Damim, pilka to nie teatr, wyzwiska i agresja bedzie zawsze. Popatrz Krawiec na Anglie gdzie niby tak wspaniale poradzono sobie z chuliganstwem. Owszem na stadionach Premiership praktycznie nie ma awantur ale wierz mi ze publicznosc np na Chelsea bluzga zgodnie calym stadionem!
Tomano
Adventure Group

Postprzez regard 2005-04-14, 5:42 pm

regard

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników