Pojednanie dla Papieża

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez gruby 2005-04-10, 7:08 pm

Przez ostatni tydzień tak wiele mówiło się na temat "pojedniania dla Papieża". Setki komentarzy na forach internetowych, szumne zapowiedzi, wiązanie szalików - o kant to wszystko potłuc. Po dzisiejszym meczu Legii z Cracovią doszło do regularnej bitwy miejscowych kibiców z Policją. Tak, tak... do niedawna świętych kibiców, którzy bratali się z Wisłą. Nasi wysłannicy i autokar z drużyną Legii mieli spore problemy z wydostaniem się z Krakowa. Bardzo późnym wieczorem zapraszamy do obejrzenia fotoreportażu z meczu.
Różowo nie było już podczas spotkania, gdy fani jednej i drugiej drużyny obrzucali się wyzwiskami. Krakowianie rzucali kamieniami w sektor Legii, warszawianie "odpowiedzieli" racami.

Aktualizacja z 19:40: Nasi wysłannicy donoszą, że kibice Cracovii biją się z Policją pod oknem papieskim na Franciszkańskiej...

Autor: Redakcja

zródło.legialive.pl
gruby

...

Postprzez Krawiec 2005-04-10, 7:27 pm

Nie wrzucaj Gruby wszystkich kibiców Cracovii do jednego wora .

Większości serce dzisiaj pękało, z powodu akcji z policją i z powodu bluzgów.

A tym osobom na pewno mimo wygranej pozostał niesmak :

http://www.kki.pl/cracovia/forum/read.p ... 3&t=221153
Krawiec

Re: ...

Postprzez gruby 2005-04-10, 7:49 pm

Krawiec napisał(a):Nie wrzucaj Gruby wszystkich kibiców Cracovii do jednego wora .

ja ich nie wrzuciłem do jednego wora wkleiłem tylko info ze strony Legii :roll: :roll: 8)
gruby

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2005-04-10, 7:52 pm

Nie chce sie zabardzo wdawać w temat kos,nienawisci na stadionach to nie moja sprawa- mnie to nie interesuje i mnie to niedotyczy bo mam swoje zdanie na ten temat, ale dzis ogladałam sobie TVP1 i nie tylko. Na wszystkich programach informacyjnych był akcent kibicowski, zaciekawiło mnie jedno ujecie kamery ktore pokazywało własnie PSEUDOkibicow Cracovii nie na stadionie, a na miescie !!podobnie było na ŚLĄSK - ARKA kiedy był mecz to PSEUDOkibice sie bili na mieście!!Wiec zawsze było i zawsze ebdzie tak ze prawdziwych kibicow wrzuci sie do jednego wora z pseudokibicami! SĄ KIBICE I PSEUDOKIBICE ! Nie chce nikogo wrzucac do jednego wora... Napewno przyjemniej było by chodzic na mecze wiedzac ze takich DEBILI ktorzy szukaja tylko zaczepki było by mniej !. Ale to czy oni sa czy nie nie zalezy od zadnych "pojednan"...tylko od tego ze "głupich nie trzeba siac..." takich IDIOTÓW BYŁO, JEST I BEDZIE ZAWSZE WIELU ! A co do "pojednań" po co takie hasła po co całe to zamieszanie??Po co w Ostrowcu wniesiono flage " Pojednanie" przed druzynami wchodzacymi na murawe??Jedna wielka popisówka??Moze sobie narobie wrogow tym co napisze ale uwazam ze slowo "POJEDNANIE" najbardziej adekwatne jest do dwoch druzyn WISŁY i CRACOVII ktore sa wielkimi wrogami! Wiadome ze Papiez zawsze kochal Cracovie i mowil o tym otwarcie a Wisła uchyliła czoła wiedzac ze nie jest miloscia Papieza i ja tak wlasnie rozumiemt o "POJEDNANIE" I smieszy mnie to ze nagle cała Polska KIBICOWSKA zaczeła sie JEDNAC!! I wydaje mi sie ze to było zupelnie zbedne!! I jak dla mnie na pokaz! UCZCIC GODNIE PAMIEC PAPIEZA TAK ALE POPISYWAC SIE JAKIMIS PUSTYMI GESTAMI I SLOWAMI O POJEDNANIU TO JUZ PRZESADA! Pozdro
CzArNe*KoRoNkOvE

Re: ...

Postprzez WOJTEK 2005-04-10, 8:03 pm

Krawiec napisał(a):Nie wrzucaj Gruby wszystkich kibiców Cracovii do jednego wora .

A
SKĄD JAŚNIE NAWIEDZONY KOLEGA WIE ?? BYŁEŚ TAM ? WIDZIAŁEŚ AGRESJĘ W ICH MINACH ? WIDZIAŁEŚ RZUCANE PRZEZ NICH BUTELKI I KAMIENIE ? JA WIDZIAŁEM, WIDZIAŁEM TEŻ ROZBITE GŁOWY PO NASZEJ STRONIE. ALE TO PEWNIE BYLI HERETYCY ? JAKIE TO ZABAWNE , ŻE O WOJANCH KIBICÓW MAJĄ DO POWIEDZENIA CI, KTÓRZY NIE RUSZAJĄ SIĘ Z DOMU. POJEDNANIE ?? BZDURA NA RESORACH DLA NAIWNIAKÓW.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez CzArNe*KoRoNkOvE 2005-04-10, 8:08 pm

Nie wiem nie rozumiem Was poprostu poraz kolejny to samo .. To juz czlowiek własnego zdania nie moze miec ?? Ja swoje napisałam ze nie interesuja mnie kosy a co do TEMATU POJEDNANIA MAM SWOJE ZDANIE ...!! I MAM DO NIEGO PRAWO!! A czy Ty WOJTEK sorry wszedzie jestes ALFĄ I OMEGĄ??
CzArNe*KoRoNkOvE

Postprzez WOJTEK 2005-04-10, 8:14 pm

CzArNe*KoRoNkOvE napisał(a):Nie wiem nie rozumiem Was poprostu poraz kolejny to samo .. To juz czlowiek własnego zdania nie moze miec ?? Ja swoje napisałam ze nie interesuja mnie kosy a co do TEMATU POJEDNANIA MAM SWOJE ZDANIE ...!! I MAM DO NIEGO PRAWO!! A czy Ty WOJTEK sorry wszedzie jestes ALFĄ I OMEGĄ??
A CZY KTOŚ CI ODBIERA TWOJE ZDANIE ? NIE ZAUWAŻYŁEM. JA MAM INNE I JUŻ. A JEŚLI TO DLA CIEBIE OZNACZA, ŻE KTOŚ JEST ALFĄ I OMEGĄ TO MASZ PRAWO MNIE TAK NAZYWAĆ.
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2005-04-10, 8:18 pm

Sorry ale dla mnie to nie była popisówa tzn. ta wizyta w Krakowie i widziałem w niej głęboki sens. Samo przebywanie i podanie ręki kibicowi z innego klubu przełamuje bariery i wielu tych z mszy Krakowskiej i Chorzowskiej zastanowi się zanim zrobi jakąś negatywną akcję.

Mimo tych zadym myślę, że kiedyś to zaprocentuje i większa cześć kibiców zorganizuje się wokół wartości, które zostawił nam Papież.

Niestety jak się okazuje się, że część kibiców nie pozwala na to pojednanie (a tak naprawdę szacunek bo w większości komentarzy przewija się potrzeba zwykłego szacunku bez jakiś skrajnie pozytywnych uczuć).

Wizyta tu czy tam tej części kibiców, która miłuje wojnę mogła oznaczać tylko pooglądanie sobie przeciwnika na spokojnie, a nie złożenie hołdu Papieżowi więc Magda wypadałoby pewne sprawy rozróżnić zanim określi się całość mianem pokazówki .
Krawiec

Postprzez Kamil^ 2005-04-10, 8:39 pm

To Pojednanie to wymyśliła sobie telewizja... Teraz będą w TV mówić, że nie dawno było "pojednanie" a teraz znowu się huligaństwo zaczyna... Znowu będzie, że kibice to "MARGINES SPOŁECZNY" :? NIE BYŁO I NIE BĘDZIE NIGDY ŻADNEGO POJEDNANIA :!: :!: :!: :!:
Kamil^

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-04-10, 8:52 pm

19*kAMiL*06 napisał(a):To Pojednanie to wymyśliła sobie telewizja... Teraz będą w TV mówić, że nie dawno było "pojednanie" a teraz znowu się huligaństwo zaczyna... Znowu będzie, że kibice to "MARGINES SPOŁECZNY" :? NIE BYŁO I NIE BĘDZIE NIGDY ŻADNEGO POJEDNANIA :!: :!: :!: :!:

No napewno telewizja wymyslila zeby zrobic msze :?
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

...

Postprzez Krawiec 2005-04-10, 8:52 pm

Wojtek ochłoń i daruj sobie te zaczepne sformułowania po moim adresem . Piszerz tak jakbyś nie zrozumiał totalnie sensu cytowanej wypowiedzi. Nie pisałem o tych, którzy mieli agresję na twarzach tylko o tej czesci kibiców na stadionie, która sobie wzieła do serca przesłanie Papieża. To im serce pękało i palili się ze wstydu widząc relację na TVN i słysząc bluzgi na stadionie.

Właśnie w ten sposób nakręcasz spiralę nienawiści. Dla ciebie Cracovia to ci z szalikami i nienawiścią na twarzach i określasz na podstawie tej części kibiców, że to całe pojednanie to pozerstwo. A co do tego argumentu "nie byłeś nie komentuj" . Ty też nie byłeś na mszy w Krakowie, a komentowałeś więc bez takich chwytów proszę. Nie chcesz mi chyba wmówic, że "kryta" was zaatakowała.

Powiedz lepiej otwarcie i uczciwie, że tobie wojna kibicowska pasuje.
Krawiec

Postprzez WOJTEK 2005-04-10, 8:56 pm

GDYBYŚ NIE SIEDZIAŁ W DOMU TYLKO BYŚ POJECHAŁ TO BYŚ WIDZIAŁ JAK CI MISIOWIE Z KRYTEJ WYLI : " LEGIA TO STARA k***a."
ZRESZTĄ PO CO TA LICYTACJA. ODPUSZCZAM.
WOJTEK
Adventure Group

Re: !!

Postprzez Kamil^ 2005-04-10, 9:03 pm

^m@rcin^ napisał(a):
19*kAMiL*06 napisał(a):To Pojednanie to wymyśliła sobie telewizja... Teraz będą w TV mówić, że nie dawno było "pojednanie" a teraz znowu się huligaństwo zaczyna... Znowu będzie, że kibice to "MARGINES SPOŁECZNY" :? NIE BYŁO I NIE BĘDZIE NIGDY ŻADNEGO POJEDNANIA :!: :!: :!: :!:

No napewno telewizja wymyslila zeby zrobic msze :?

No napewno nie... Ale tylko dzięki nim jest tak jak jest... Teraz wyjdzie na to, ze jednak WSZYSCY są źli... :? I to tylko dzięki telewizji... Pokazują same złe rzeczy... A dobrych jest mało jak nie wcale...
Kamil^

Postprzez misiek1906 2005-04-10, 9:03 pm

w niedzielę doszło do incydentu z udziałem kibiców Legii, którzy jechali pociągiem na mecz z Cracovią do Krakowa. Podczas postoju pociągu na peronie w Kielcach kibice obrzucili kamieniami stojące pod dworcem samochody. W trakcie podróży pociąg dwukrotnie zatrzymywał się, gdyż ktoś pociągnął za hamulec bezpieczeństwa

Jakie pojednanie?? Zadyma w Katowicach, Krakowie, Ostrowcu, próba wjechania na murawe ŁKSu w Sosnowcu, plus jeszcze kilka atrakcji weekendowych...
Tzw. PIC NA WODE- FOTOMONTAŻ...
misiek1906

Postprzez Monti 2005-04-10, 9:03 pm

Sprawa jest trudna i skomplikowana. Z jednej strony trudno mi sie zgodzić z Wojtkiem który mówi że nie mamy prawa mówić o pojednaniu bo nie byliśmy w Cracovvi. A nie zadałeś sobie pytania dlaczego nie byliśmy ... , dlaczego nie bywamy .... . Pojednanie dla papieża to temat ostatniego tygodnia a to nie w tym rzecz. Pojednanie jest w głowach wielu ludzi, niektórzy w zeszłym tygodniu nabrali tylko odwagi by o tym powiedzieć . Wielu ludzi nie chce kibicowskich wojen , wielu chciało by jechac na mecz wyjazdowy mając podstawy sądzić że nic mu nie graozi. Problem w tym o czym juz pisałem . To pojednanie dla Papieża czy nie dla Papieża w minionym tygodniu czy w każdym innym czasie chcą robić ludzie którzy tak naprawde nigdy sie z nikim się nie dzielili. Problem w tym by pojednanie chcieli robić Ci którzy leją sie miedzy soba w imię zasad jakie stały sie ich życiem. I jeśli tak postawimy sprawe to chyba bliżej prawdy jest Wojtek niż Krawiec (pojednanie to fikcja). Ci ludzie nie są zainteresowani pojednaniem . Zawalił by się świat ich wartości a sami "staliby sie niepotrzebni". Myślę sobie jednak ze może jest możliwe by zaistaniała kiedyś sytuacja w której dla ludzi biorących udział w kibicowskich wojnach będzie poprostu wstydem i wyrazem braku honoru atakowanie zwykłych kibiców którzy sa zainteresowani tylko i wyłącznie ogladanie swojej druzyny nie wspomne juz o tym by rozbijać samochody i witryny sklepów czy lać Bogu winnych przypadkowych przechodniów.
Monti
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice