Zagłębie - ŁKS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zulus 2005-04-10, 9:56 am

WSZYSTKIM KRYTYKOM MÓWIE STANOWCZE NIE !!!!!!!!!! mecz po prostu miodzio!!!fantastyczny, takie widowiska chce sie oglądać !!!...a bramka Tomka....nie zapomne jej nigdy!!

ps. tym niedzielnym kibicom co przy stanie 2-3 wychodzą ze stadionu a tydzień wcześniej krzyczą "na dobre i na złe" KRZYŻ NA DROGE !!!!!!
zulus

Postprzez Sir 2005-04-10, 10:46 am

almot napisał(a):Zgadzam sie w 100% z Karo!! Najłatwiej jest krytykować. Niektórzy potrafią szukać dziury w całym nawet po tak emocjonującym i widowiskowym meczu! Lacha jest obecnie zawodnikiem, który dla Zagłębia zdobył najwięcej bramek (nawet na słabej jesieni- bodajże 7bramek) i na boisku zostawia cale zdrowie! Piękny rzut karny, asysta... A jeśli według niektórych był to dość słaby mecz w jego wykonaniu, to najłatwiej to skwitować jak kolega Sir, że sodówka uderzyła do głowy. Takie żenujące podsumowanie aż wstyd czytać, że wierny kibic Zagłębia tak kwituje, ale cóż... Kto się naprawde zna na futbolu, to wie, że bywają i lepsze i słabsze mecze i zależne to jest od wielu czynników. Pitry przecież także miał być wielką nadzieją wiosny i nie idzie mu tak dobrze jak każdy przypuszczał, więc co Panie Sir jemu także uderzyla sodówka do głowy? A może po prostu miał słabszy mecz, czy to się nie zdarza nawet najlepszym? Po drugie presja jaką przeżywają zawodnicy z pewnością ugina kolana, bo przecież co by było gdyby przegrali? Już widze te posty z wielkimi pretensjami, że gwiazdują itp, a kto zdobył 9pkt w 3 kolejnych meczach? Dla mnie mecz wspaniały! Zubanowic, Hosic, Malina, Lacha na 5 z małym minusikiem :)

Cieszę się, że czytasz wypowiedzi innych forumowiczów....ale jeśli czytasz to czytaj je DOKŁADNIE....i od początku do końca!!!

To tyle pozdrawiam... :D

Ehh....gdyby nie te stracone punkty u sibie z Mlawa Polkowica Radomskiem ..Kujawiakiem...eh..co by to było...
Sir

Postprzez Oko 2005-04-10, 11:02 am

Mecz zajebisty - dawno takiego nie było na Ludowym. Zawodnicy cieszyli się z tej wygranej tak jak nigdy. Widać że wiedzą o co grają i starają się to z całych sił osiągnąć. Stadion też oszalał normalnie.
Przypominam wam wsystkim nie myślcie o barażach o awans - cel to jest utrzymanie się teraz:!: Meczy zostało jeszcze 14 w tej rundzie, wszystkie już będą teraz z mocniejszymi rywalami (poza Mławą i Radomskiem), żeby nasi zawodnicy utrzymali tą forme do końca sezonu to będzie dobrze.
Oko

Postprzez Rynek 2005-04-10, 11:34 am

Oko napisał(a):Mecz zajebisty - dawno takiego nie było na Ludowym. Zawodnicy cieszyli się z tej wygranej tak jak nigdy. Widać że wiedzą o co grają i starają się to z całych sił osiągnąć. Stadion też oszalał normalnie.
Przypominam wam wsystkim nie myślcie o barażach o awans - cel to jest utrzymanie się teraz:!: Meczy zostało jeszcze 14 w tej rundzie, wszystkie już będą teraz z mocniejszymi rywalami (poza Mławą i Radomskiem), żeby nasi zawodnicy utrzymali tą forme do końca sezonu to będzie dobrze.

Jeszcze u siebie Radomiak i Ruch na wyjezdzie :)
Rynek
Obserwowany

re

Postprzez Qba 2005-04-10, 11:37 am

jasne, krytykowac jest latwo.. ale Lacha to jest rozgrywajacy.. wczoraj mecz mu nie do konca wyszedl i kropka. za duzo strat, za duzo nieudanych zagran.. takie moje zdanie, i chwala Im za gre do konca, ale trzeba tez przyznac, ze szczescie bylo po naszej stronie... a jezeli rywal postawilbym poprzeczke ciut wyzej, to bysmy poplyneli..

pozdrawiam

PS. slyszeliscie "k***a mac, Zaglebie grac"???
Qba

Re: re

Postprzez Gość 2005-04-10, 11:40 am

Qba napisał(a):
PS. slyszeliscie "k***a mac, Zaglebie grac"???

Na krytej głośno i wyraźnie. Niestety :(
Gość

Postprzez mike79 2005-04-10, 12:33 pm

SIEMKA!!
JUŻ 3 MECZYKI ZA NAMI A NA KONCIE KOMPLET PUNKTÓW.BRAWO PANOWIE !!! I MIMO ŻE ZWYCIEZCÓW SIĘ NIE SĄDZI TO PARE ZDANEK PODSUMOWANIA.
GRA ZESPOŁU JEST RÓZNĄ,DOBRE MOMENTY PRZEPLATANE GORSZYMI.ALE WIADOMO CAŁKIEM NOWA "11" WIĘC MOŻE JESZCZE POTRZEBA TROSZKI CZASU.W KAŻDYM BĄDĹš RAZIE WIDAĆ PROGRESJĘ FORMY.NAPEWNO POWINNA CIESZYĆ(I TO JEST BARDZO BUDUJĄCE) OGROMNA KONSEKWENCJA W REALIZACJI ZAŁOŻEŃ TAKTYCZNYCH.TAK 3MAĆ !!
PODOBNIE JAK GRA JEST RÓŻNA TAK SAMO Z FORMĄ POSZCZEGÓLNYCH ZAWODNIKÓW.ZADZIWIAĆ MOŻE TYLKO TO ŻE NAJLEPSI JESIENIĄ(PITRY,LACHOWSKI,TREŚCIŃSKI)SĄ W WYRAĹšNIE SŁABSZEJ DYSPOZYCJI.DZIWNYM TRAFEM AKURAT TA "3" "TRENOWAŁA" PRZEZ KILKANAŚCIE DNI Z EKIPĄ AC TORINO(chciałbym widzieć te ich treningi :)))ALE MYŚLĘ (a może bardziej wierzę) ŻE Z KAŻDYM KOLEJNYM MECZEM ICH FORMA BĘDZIE ROSŁA.
ODNOŚNIE NOWYCH ZAWODNIKÓW TO OGÓLNIE NALEŻY SIĘ IM POZYTYWNA OCENA.W WIĘKSZOŚCI SĄ WZMOCNIENIAMI A NIE UZUPEŁNIENIAMI.SZCZEGÓLNIE DOBRE WRAŻENIE ROBI W PRZODU ZUBANOVIC."PRAWDZIWY NAPADZIOR", TAKI LISEK KTÓRY NONSTOP SZUKA GRY A PIŁKA SZUKA JEGO.BĘDZIE Z NIEGO POCIECHA,TYLKO PARTNERA TRZEBA MU ZMIENIĆ NA KOGOŚ BARDZIE KREATYWNEGO,BO WOJCIECH M.(bardzo specyficzny zawodnik) MOŻE I JEST POŻYTECZNY I SIĘ PRZYDA ALE TYLKO W POEJDYŃCZYCH(konkretnych) SPOTKANIACH.
OGÓLNIE - OBY TAK DALEJ !!!
POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez maras 2005-04-10, 12:59 pm

mecz poezja!!!nie moge zrozumiec jak można wychodzic z meczu gdy ten jeszcze trwa!!!w koncowy sukces trzeba wierzyc zawsze i do samego konca a takich meczy jak ten wczorajszy nigdy sie nie zapomina no i ta bramka Maliny CUDO strzał zycia normalnie stadiony świata!!!drużyna pokazała że ma charakter a jeśli chodzi o zawodników to ja osobiscie mam zastrzeżenia do Wojtka Małochy mysle że Przemek Pitry jest bardziej przydatny biega zostawia kupe sił na boisku i walczy o każdą piłke a Wojtek jest zbyt statyczny ale w końcu mamy drużyne która moze powalczyć o tą ekstraklase!!!oby tak dalej!!!
maras

Postprzez Puzon 2005-04-10, 1:20 pm

Zazwyczj sie nie wypowiadam w tematach związanych z grą zespołu. Pozostawiam to innym "expertom". Ale to co pisza niektórzy pajace nie może być nieskomentowane. Jak k***a można sugerowac ,że trener bierze pienądze za to że wystawia Małoche??
Trenerze Tochel ja pragnę zapytać jakim prawem taki imbecyl piłkarski jakim jest Małocha znajduje miejsce w podstawowym składzie. Czyżby to były Pana pewne finansowe układy?

albo ze niektórym zawodnikom po treningach w Turynie odbija palma
PODOBNIE JAK GRA JEST RÓŻNA TAK SAMO Z FORMĄ POSZCZEGÓLNYCH ZAWODNIKÓW.ZADZIWIAĆ MOŻE TYLKO TO ŻE NAJLEPSI JESIENIĄ(PITRY,LACHOWSKI,TREŚCIŃSKI)SĄ W WYRAĹšNIE SŁABSZEJ DYSPOZYCJI.DZIWNYM TRAFEM AKURAT TA "3" "TRENOWAŁA" PRZEZ KILKANAŚCIE DNI Z EKIPĄ AC TORINO(chciałbym widzieć te ich treningi icon_smile.gif)

Jesteście k***a żałosni,
Puzon
Adventure Group

Postprzez emgie 2005-04-10, 3:22 pm

a dla mnie liczy sie wola walki i chec odniesienia zwyciestwa... :wink:
emgie

Postprzez almot 2005-04-10, 4:28 pm

No nie wierzę!! :shock: Przeczytajcie co te patałachy z Łodzi napisali, żenujące, a zarazem śmiechu warte :?
"W przerwie meczu doszło do niecodziennej sytuacji. Porządkowi zablokowali wyjście z trybuny honorowej, a w tym czasie miejscowi działacze rozmawiali ze schodzącym do szatni arbitrem. - Obawiam się o wynik - skomentował tę sytuację Daniel Goszczyński. Miał rację... Już w pierwszej po przerwie akcji gospodarzy sędzia dopatrzył się faulu Mysony na Januszu Wolańskim i podyktował rzut karny. Marcina Lachowski nie dał szans Wyparle. To nie był jednak koniec "popisów" arbitra Artura Radziszewskiego. Za błahe przewinienia karał łodzian kartkami. Na przykład Golańskiego, który nie usłyszał gwizdka i kopnął piłkę. W podobnych sytuacjach sosnowiczanie byli traktowani znacznie łagodniej".

http://miasta.gazeta.pl/lodz/1,35137,2646557.html
almot

Postprzez dynamitek 2005-04-10, 4:59 pm

W zasadzie wszyscy widzieli mecz i wiedzą, co jest do poprawienia, co w grze się układa, a co nie... Ogólnie mecz trzymał w napięciu, a wynik był sprawą otwartą do ostatnich minut, czy nawet sekund. I fajnie! Cieszę się, że Zagłębie zagrało do końca... Byłem bardzo dumny, że wygrała moja drużyna, ale i załamany, kiedy widziałem zachowanie niektórych KRETYNÓW, którzy zamiast kibicować, zajmują się jakimiś prowokacjami! Na c*** powiesiliście tę flagę?! Obyście debile połamali kręgosłupy i już nigdy nie byli w stanie nic nikomu ukraść! Chcecie się bić, chcecie sobie ubliżać, to wyjazd do lasu na jakąś ustawkę i się tam pozabijajcie!!! Będzie spokój... Nie ma to jak poczuć się silnym w grupie, prawda? Zachowanie pseudokibiców ŁKS też było naganne, ale to WY (znaczy ci, którzy powiesili tą flagę) jesteście winni!!! Życzę Wam z całego serca, żebyście już nigdy nie weszli na stadion... Wy i cała banda Wam podobnych! Sam nie wiem, dlaczego "Wy" napisałem z dużej litery... Bo żaden szacunek wam się nie należy... Gratuluję zatem... Zjebaliście piękne widowisko!
A inną sprawą są żule, którzy nażłopią się jabcoków i zaczepiają dziadków, którzy nie machają szalikami i nie śpiewają razem w innymi kibicami... Powiem szczerze, że wolę tych dziadków na stadionie, niż żuli... k***a! Środowisko kibiców zawsze będzie takie zepsute... Bo jedni robią kawał dobrej roboty, szykują oprawę, dbają, żeby był świetny doping itp., a inni jednym gestem, jednym okrzykiem, wszystko zepsują! Banda hipokrytów, którzy ośmielili się profanować pamięć Wielkiego Polaka (chodzi o Papieża - muszę napisać, że o Niego chodzi, bo mimo że brali udział w mszach w jego intencji, to pewnie nie skojarzą). Wytłumaczę jeszcze, kto to taki "hipokryta" w tym kontekście... Otóż to taki ktoś, kto mieni się kibicem, idzie na mszę, modli się (chociaż nie potrafi), pierdoli o pojednaniu, a potem kradnie flagę i wiesza ją do góry nogami na płocie, żeby prowokować burdy... Ja wiem, że uczestnicy tego forum pewnie nie mają z tymi ludźmi nic wspólnego (oni pewnie nie potrafią włączyć komputera, a forumowicze potrafią), ale chciałem to napisać... Chciałem, żebyście wiedzieli, że było mi wstyd, że mam na sobie taki sam szalik, jak ci ww. debile... Ja wiedziałem, że "pojednanie" to jakaś bzdura, utopia... Ale chodziaż szacunek... Czy to tak wiele? Moglibyście przestać profanować pamięć o Papieżu, bo on się teraz w grobie przewraca, widząc z góry, jak "kibice" pojęli jego nauki... Banda pieprzonych hipokrytów... Tylko tyle mam do powiedzenia...
dynamitek

Postprzez CharoN^ 2005-04-10, 6:10 pm

Cieszy bardzo cenne zwycięstwo, a co najważniejsze kolejne w meczu o przysłowiowe sześć punktów. Małe podsumowanie z mojej strony, odnośnie każdej z formacji. Zacznijmy od obrony... Podobnie jak w meczu z Piastem najsilniejszym punktem okazał się Hosić. Widać było jego zapał do gry, nieustępliwość. Nie przypominam sobie jakiegoś kardynalnego błędu z jego strony. Jednakże sam Hosić nieuchroni zespołu od straty bramek. W dalszym ciągu więcej wymagam od Teresy, ponieważ wiem, że stać go conajmniej na dyspozycję, którą reprezentuje Hosić. Skrzydła obrony dość poprawnie, wydaję mi się że pewniejszy Adżem. Odnośnie pomocy, występ dobry, o czym świadczą cztery zdobyte gole. Choć Lacha przyzwyczaił mnie do lepszej gry, to sądzę, iż wszystko zmierza w dobrym kierunku w jego przypadku. Zdarzały mu się błędy, ale nie zapominajmy np. o jego nietuzinkowej asyście przy bramce Wolańsiego... Morawski w moim odczuciu prezentuje się naprawdę dobrze, przerywał wiele ataków pozycyjnych, a także kontrataków ze strony przeciwnika. Wolański naprawdę dobrze, jeszcze ta bramka na 3-3... Chwalibogowski wczoraj w trochę słabszej dyspozycji, choć kilka ciekawych akcji z jego strony. Pora na Maline, podobnie jak niektórzy przy jego wprowadzeniu słyszałem głosy "Co ten Tochel robi? po co pomocnik", "przecież Malina nic nie zrobi..." itp. Po tym uderzeniu niejednemu szczęka opadła. Stadiony świata. Fani Realu powinni wysłać to uderzenie Beckhamowi, jest się czego uczyć. Teraz kolej na napastników. Małocha nie zachwycił, nie ma się co oszukiwać był wczoraj poprostu słaby, mam nadzieję, że to tylko chwilowa niedyspozycja... Pozytywnie zaskoczył mnie Zubanovic, choć niewykorzystał jednej klarownej sytuacji, jego występ trzeba zaliczyć do udanych. W pamięci zapadły mi 2 sytuacje, w których stracił piłkę, a swoim ambitnym ok. 30 metrowym powrotem ponownie ją odzysał, ręce same składały się do oklasków. Pitry również musi trochę popracować nad swoją formą, jego gra była "nierówna". Było kilka dobrych a nawet bardzo dobrych zagrań, natomiast nie ustrzegł się kilku dość prostych błędów. W każdym razie dziękuje mu za to wywalczenie rzutu wolnego w 91 min.

Na końcu trzeba powiedzieć, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Zaraz ktoś mi powie, że znów hurraoptymizm itp., w żadnym wypadku... Ja poprostu wierzę, że są szansę na baraże :D. Pozdrawiam wszystkich, którzy myślą podobnie.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Puzon 2005-04-10, 7:32 pm

Dynamitek- nie znasz tematu, po co piszesz?? Pozatym jest inny dział, a w nim specjalny temat do poruszania kwestii związanych z wydarzeniami poazboiskowymi!!
Puzon
Adventure Group

Postprzez MarcelZS 2005-04-10, 8:57 pm

Mecz godny pod względem emocji ekstraklasy - choć gra nam raczej się w środku pola nie kleiła, a ŁKS chyba był lepszy z gry.
No ale brawa za ambicje i grę do końca. - oby szcześcia w kolejnych meczach nie brakowało.

Co do kibiców - to panowie za flagę i prowokację ŁKS brawa - jesteś bandą ignorantów - przynajmniej ten mecz trzeba było oduścić.
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna