ZAGŁĘBIE - Piast

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Socio 2005-03-26, 11:40 pm

Wojtek zle mnie zrozumiales. Ja sie ciesze ze zwyciestwa, wiem ze to pierwszy mecz, w dodatku na fatalnej murawie i ze najwazniejsze 3pkt. Piszac o Ujku chodzilo mi o to, ze to NAPASTNIK. Chwala mu za walke pod naszym polem karnym, tylko ze on nie jest obronca. Uwazam, ze zawodnik na tej pozycji nie moze przez polowe sezonu strzelac 1 bramke- to chyba nie sa wymagania wygorowane jak na 2 polska lige.
Socio

Postprzez Artur 2005-03-28, 10:42 am

nie mogę zgodzić sie ze stwierdzeniem, że piłka nożna polega tylko na zdobywaniu punktów, a styl gry to sprawa nikomu nie potrzebna - tylko, że to właśnie od stylu gry, umiejętności zauważania okazji do koncowego podania zależy wynik meczu i ilość zdobytych punktów. Chwała Zagłębiu za to, że nawet przy takiej mizerii jaką zaprezentowali przed świętami potrafili wygrać.
Kibice chcą oglądać ciekawe spotkania obfitujące w akcje, strzały i parady bramkarskie - bo płacą za to i tego właśnie wymagają, wiec nie dziwcie sie forumowiczą, że kapryszą.
No dobra a teraz czakam na zjebę - szczególnie od Ciebie WOJTEK
:wink:
Artur

Postprzez Karo 2005-03-28, 11:35 am

Zjeby nie dostaniesz bo mądrze piszesz... Ja przynajmniej się z Tobą zgadzam...
Karo

Postprzez WOJTEK 2005-03-28, 11:38 am

ZJEBKA ?? ZA CO?? JA TEZ LUBIE PIEKNĄ GRĘ. ALE MUSIMY ZROZUMIEĆ: TO JEST 2 LIGA POLSKA A NIE BARCELONA. W DZISIEJSZYCH CZASACH KAŻDY MOŻE MIEĆ POLSAT SPORT CZY CANAL+ I PODZIWIAĆ WIRTUOZÓW. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-03-28, 11:40 am

WOJTEK napisał(a):. W DZISIEJSZYCH CZASACH KAŻDY MOŻE MIEĆ POLSAT SPORT CZY CANAL+ I PODZIWIAĆ WIRTUOZÓW. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nie kazdy ja nie mam :( :wink:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Robson_sc 2005-03-28, 12:12 pm

nie mogę zgodzić sie ze stwierdzeniem, że piłka nożna polega tylko na zdobywaniu punktów, a styl gry to sprawa nikomu nie potrzebna

Nikt tu nie twierdzi, ze styl nie jest wazny. Pilka nożna to jednak nie łyżwiarstwo figurowe i na koniec sezonu za wrazenia artystyczne punktów w tabeli nam nie przybedzie. Zagralismy dopiero jeden mecz w lidze w dodatku wygrany a juz leca narzekania. Dajmy chlopakom troche czasu to beda grali lepiej. Osobiscie jednak punkty przedkładam nad wirtuozerię, bo widzialem juz wiele meczów gdzie Zagłębie grało naprawde dobrze a dorobek był zerowy. W drugiej lidze jak to juz pisal Wojtek liczy się przede wszystkim walka, więc nie oczekujmy Bog wie czego, bo na polot jest tu niewiele miejsca.
Robson_sc

Postprzez slawojka 2005-03-28, 7:38 pm

Bramki i obfite sytuacje bramkowe przyjdą z czasem. Grunt to fakt, że wreszcie mamy solidną i pewną obronę. Czyli to, co nas bolało całą jesień. W zasadzie prócz dwóch wolnych "podarowanych" od sędziego, nie było żadnego zagrożenia pod naszą bramką. Wszystko zatrzymywało sie na Hosić'u i Teresie. Widać było tu spokój, opanowanie i pewność. A wśród napastników trener ma wystarczająco duże pole manewru, choć zwycięskiego składu się nie zmenia...
slawojka

...

Postprzez Krawiec 2005-03-28, 7:54 pm

A ja odwróce sytuację i powiem, że nikt nie twierdzi, że nasi nie będa grali z czasem lepiej. Myślę jedna, że wolno mi powiedzieć, że Małocha zanim się odwróci z piłką to już jest po akcji i wg mnie miejsce w piewrwszym składzie powinien mieć Pitry.

Być może to jest strategia trenera Tochela i oszczędzanie Pitrego oraz Skrzypaka na mecze bardziej wyczerpujące, a słabe tempo spotkania wynikało z grząskiego boiska. Ok, w imię wiosennego optymizmu żadnych krytycznych uwag .
Krawiec

Postprzez Gość 2005-03-28, 8:18 pm

Pewnie zaraz dostanę zjebkę że rezerwy to nie to samo co pierwszy zespół ale co mi tam.

W Rogoźniku bardzo dobrze Pitry rozumiał się z Zubanoviciem. Jak dla mnie to ta para powinna tworzyć nasz atak. Obydwaj potrafią się odnaleźć w polu karnym, dobrze strzelić, a na dodatek Zubanović głową grał "z głową". Potrafił mocno strzelić z bliska, daleka. Dawno nie widziałem żeby w naszym zespole ktoś tak dobrze grał głową. A że piłka nie wpadała, no cóż raz się ma szczęście raz nie.
Mam tylko nadzieję że nie był to jednorazowy pokaz i Zuba niedługo zostanie ulubieńcem publiczności.

W pomocy powinien zagrać Madżar. Wg mnie też w sobotę pokazał na co go stać. Umie czytać grę. Dokładnie dograć, a w razie konieczności skutecznie strzelić.

Co do obrony to też nie mam większych zastrzeżeń choć niektóre zagrania z Piastem przyprawiły mnie o mocniejsze bicie serca.

Dlatego też jestem niezmiernie ciekaw jaki skład wybiegnie w Polkowicach.
Gość

Postprzez krzysztof 2005-03-29, 5:45 am

Artur napisał(a):... Chwała Zagłębiu za to, że nawet przy takiej mizerii jaką zaprezentowali przed świętami potrafili wygrać. ...
No dobra a teraz czakam na zjebę - szczególnie od Ciebie WOJTEK
:wink:

No nie nazwałbym tego mizerią. Finezji nie było, bo nie miało być, ale to co zagrało Zagłębie było moim zdaniem z góry zaplanowane. Takiej taktyki mieliśmy się trzymać i tak było. Piast nie pograł sobie, my wygraliśmy i moim zdaniem jet ok.
krzysztof

Postprzez zgredos 2005-03-29, 8:32 am

Tak to jest gdy trener ma nadmiar bogactwa, pewnie po każdym meczu będą dyskusje że mógł grać ten a nie ten. Ale to trener jest z piłkarzami na co dzień i chyba wie lepiej kto w danej chwili jest lepszy
zgredos

Postprzez WOJTEK 2005-03-29, 12:04 pm

NA TEMAT MECZU Z PIASTEM JUŻ NIC NOWEGO SIĘ NIE WYMYŚLI. SKUPMY SIĘ NA POLKOWICACH. ZAMYKAMY.
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna