Projekty flagi ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE !

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez bankier 2003-05-26, 7:02 am

tu zgadzam się z Leytonem - niech wojkowiczanie powalczą o miejsce na fladze! na razie ich nie słychać - a wpisanie sobie nazwy ich miasta ot tak sobie dla zasady będzie chyba zbyt wielkim ukłonem z naszej strony!

tak więc - mojpropozycja to: Sosnowiec, Dabrowa Górnicza, Będzin, Czeladź, Sławków(?), Olkusz, Bukowno!

Sławków też niech powalczy o miejsce na fladze!

pozdro!
bankier

Postprzez Bas 2003-05-26, 9:27 am

Przestańcie z tymi wojkowicami bo w S-c , D.G. czy B. w jednym bloku mieszka więcej "aktywnych" kibiców niż w całych W.
Nie widziałem żadnej flagi z tego miasta , które jeszcze kilka lat temu było Będzinem . Równie dobrze możnaby umieścić na fladze Grodziec , czy Łagisze.

S-c , D.G. , B . Cz. ---tyle wystarczy.
Bas
Żółta kartka

Postprzez Franz 2003-05-26, 1:20 pm

No właśnie w sprawie miast które mają być umieszczone na fladze >ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE<. Znam kilku kolesi ze Sławkowa i Bukowna i dowiedziałem się od nich że w Sławkowie nie ma kibiców Zagłębia a nawet jeżeli śa to jest ich bardzo mało bo tam wszyscy są na GKS Katowice. Natomiast jeżeli chodzi o Bukowno tam już fanów Zagłębie o wiele więcej i do tego mają flagi. Więc ja na fladze prędzej umieścił Olkusz i Bukowno, chociaż nie leżą w ZD niż Sławków. A co do Wojkowic to nie wiem jak tam wygląda sytuacja więc nie będe się wypowiadał.

pozdro...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez grzechu 2003-05-26, 3:03 pm

Wedlug mnei na fladze powinny sie znalesc mista S-c, DG, B., Cz. A pozostale miasta powinny byc uwarunkowane tym czy kibice z dajmy na to Slawkowa czy tam olkusza i innych beda uczestniczyc w zbiorce i przekaza jakas kwote na powstanie tej flagi.
Na nastepnym meczu przekaze sie spikerowi zeby powiedzial ze w przerwie meczu bedzie spotkanie dotyczace powstania flagi Zaglebie Dabrowskie i zeby osoby chcace sie w jakis tam sposob przyczynic do jej powstania spotakly sie w danym miejscu. Wtedy sie okaze kto i z jakich miast. Mowicie ze przykladowo fani Wojkowic sa na razie cicho i nie wypowiadaja sie w tej sprawie? A ja sie pytam czy kazdy ma internet i stale dostep do forum? Mozliwe ze jest wielu chtnych ktorzy by sie dorzucili do tego pomyslu ale po prostu nie wiedza o tym. Z tego co wiem to Wojkowice szykuja swoja flage wiec nie wiem czy by sie dolaczyly do tej zbiorki. To tyle w tym temacie z mojej strony.
grzechu

Postprzez amstat 2003-05-26, 7:03 pm

Ultras aejaaaaaa oooooooo
Wiesz co krawiec zrob flage Zaglebie Dabrowskie i powstawiaj jeszcze miasta typu : Przemysl , TG , Gdynia i wogole Koziewulki to tam gdzie sa kibice Zaglebia

Kij wie skad sie wyloniles i starsz sie poprzez forum zrobic z siebie wielkiego Ai Vai a ja na to krotko CHCWD
amstat
Fanatyk

Postprzez bankier 2003-05-26, 7:16 pm

zgubiłeś coś amstat - to jest piąta klepka, ale chyba jej juz nie znajdziesz! pozostaniesz ograniczony umysłowo do końca swoich dni!

ps. Krawiec nie ma sensu z nim polemizowac! jest taki od początku tego forum - ot taki sposób na życie!

ps. amstat i nie myśl sobie, że zapraszam cie do polemiki!
bankier

Postprzez Franz 2003-05-26, 8:59 pm

a co myslicie o troche zmienionym moim wczesniejszym projekcie :?: :?: :?:

www.thefranz.republika.pl/flaga09.jpg
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

flaga

Postprzez ^m@rcin^ 2003-05-26, 9:04 pm

Franz napisał(a):a co myslicie o troche zmienionym moim wczesniejszym projekcie :?: :?: :?:

Super ja sie pisze na taki wzor tylko zeby byl po 1 herbie kazdego mista nie po 2 !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez amstat 2003-05-26, 9:10 pm

bankier napisał(a):zgubiłeś coś amstat - to jest piąta klepka, ale chyba jej juz nie znajdziesz! pozostaniesz ograniczony umysłowo do końca swoich dni!

ps. Krawiec nie ma sensu z nim polemizowac! jest taki od początku tego forum - ot taki sposób na życie!

ps. amstat i nie myśl sobie, że zapraszam cie do polemiki!

Tez Cie kocham pizdeuszu, a moze spotkamy sie ? wyjasnimy kilka spraw napinajaca sie e-kurwo ?
amstat
Fanatyk

Postprzez fabian 2003-05-26, 9:14 pm

1. S, Cz, B i D.G - inne miasta raczej nie, bo primo flaga jest Zagłębie Dąbrowskie ( ja całą moją podstawówke się wkurzałem, że nie sosnowieckie, ale to taka mała dygresja i Krawiec nie tłumacz mi czemu tak a nie inaczej) a secundo z tego co sie orientuję w tych miastach kibice Zagłebia to pojedyncze przypadki. Z pewnych żródeł wiem, że w Bukownie i Olkuszu kibicują nawet tfu... Wiśle. Jeśli sie mylę czekam na uwagi.
2. Co do projektu pierwszy biały. Te "siekierki" w poprawionym mi się nie podobają.
3. Nie znam się na grafice więc nie będę się wcinal, ale fajnie by było w jakis sposób zaznaczyć, że to flaga zaglebie.sosnowiec.pl
4. Chyba nie dam rady osobiście płacic w sklepiku, więc najwyżej dogadam się z kimś z forum, żeby mu wpłacić na konto. Albo wyslę przekaz na sklep Darka.
5. No i trzymam za słowo z tą gościną na Legii ;) Zresztą jak ktos ma ochotę to stawiam Kureskie przed meczem z ruchem ;)
fabian

Projekt

Postprzez Krawiec 2003-05-26, 11:05 pm

Franz napisał(a):a co myslicie o troche zmienionym moim wczesniejszym projekcie :?: :?: :?:

Witam

1.Jesli mogę mieć uwage do projektu to młotki umieściłbym w srodku a na prawo przesunąłbym herb Zagłebia . Również poprzestałbym na jednym herbie dla każdego z miast. Ogólnie mówiąc bardzo mi się podoba ten nowy projekt Franza (chociaż polecam również nr 3 :roll: )
2. Nie mam zamiaru nikomu tłumaczyc dlaczego nasz region nazywa się tak jeśli tego ten ktoś nie chce. Natomiast powiem Ci Fabian ,że na historię nie ma co się obrażać. Należy z niej czerpać to co najlepsze . Ja jestem sosnowiczaninem z urodzenia i większość życia spedziłem w S-cu a nie Dabrowie G. Równiez kiedys tam wydawało mi się że Sosnowiec powinien wchłonąć pozostałe z miast regionu i stać się półmilionową metropolią . Z perspektywy DG czy Bedzina takie myślenie Sosnowiczan nie jest mile widziane - więc najlepszą drogą do budowy wielkiego Zagłębia jest partnerstwo regionalne pt. ZAGŁĘBIE DĄBROWSKIE .
3. Dalej podtrzymuję konieczność dowartościowania pozostałych miast Zagłębia bez wymieniania ich nazw na fladze.

Miałem zadać pytanie na temat sensu wpisów amstada w tym temacie ale posłucham rady Bankiera.

Pozdrawiam
Krawiec

Postprzez fabian 2003-05-26, 11:14 pm

Krawiec, właśnie dlatego podkreślałem, że to był żart. A historię uwielbiam, chodź muszę przyznać, że w historii regionu przy Tobie wymiękam.
No i prośba do Krawca lub Marcina: Jesteście na miejscu, chwyccie projekt za morde. trzeba wyznaczyc deadline na glosowanie na projekty - moze tydzien? Potem zbieramy kase i wio.
Moj glos - projekt pierwszy.
fabian

Deadline

Postprzez Krawiec 2003-05-26, 11:35 pm

...Marcin już proponował ,że dyskusję nad projektami powinniśmy zakończyć w maju.
Może by tak dać nam wszyskim tydzień na podjęcie decyzji np między
7-14 czerwca? A później ruszyć tak jak mówił grzesiek ze zbiórką kasy na stadionie.
Co do samego projektu to również myśle ,że skoro akcja wyszła z forum to warto zmieścić gdzieś nazwę witryny .
Krawiec

Sorki

Postprzez Krawiec 2003-05-26, 11:37 pm

Chodzi oczywiście o informacje na temat zbiórki na stadionie
Krawiec

Postprzez bankier 2003-05-27, 6:46 am

bardzo fajny projekt - jeszcze lepszy i "dokładniejszy" od wcześniejszych! mam nadzieję, że zyska waszą aprobatę - i będziemy mogli zastanowić się nad wyborem miejsca wykonania (pośrednio kosztami) - no i najważniejszym: zbiórką kasy na ten zbożny cel! :)))

ps. amstat - spotkać się możesz z moją ignorancją na twoj prymitywny sposób bycia! NIE WIEM JAK DŁUGO WYTRZYMAM, ALE BĘDĘ IGNOROWAŁ TWOJE WPISY.
bankier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice