Walka do końca!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Monti 2003-05-21, 12:19 pm

:shock: Ja też nie rozumie sensu tego wpisu. Pewnie chodzi o mecz Polonia - Piast. Byli tam nasi i wcale nie rezerwowi. Sam miałem ochote jechać. Pewnie na innych meczach tez bywają obserwatorzy z Sosnowca ale co wtym nadzwyczajnego?
Monti
Moderator

Postprzez Marek Adamczyk 2003-05-21, 5:21 pm

Moim skromnym zdaniem Zagłębie w najbliższej kolejce pozbawi złudzeń Zieloną Górę (Piast też wygra), a w następnej Piast sam się ich pozbawi i wskoczymy na Fotel Lidera, ktorego nie oddamy do samiuśkiego końca hej !
Pozdro dla wszystkich !!!
Marek Adamczyk

Postprzez Monti 2003-05-22, 7:50 am

Marek Adamczyk napisał(a):.....a w następnej Piast sam się ich pozbawi .....

Nie wiem co masz na myśli, ale mam nadzieje że masz racje :)
Monti
Moderator

Postprzez Gość 2003-05-22, 8:23 pm

Marek Adamczyk napisał(a):Moim skromnym zdaniem Zagłębie w najbliższej kolejce pozbawi złudzeń Zieloną Górę (Piast też wygra), a w następnej Piast sam się ich pozbawi i wskoczymy na Fotel Lidera, ktorego nie oddamy do samiuśkiego końca hej !
Pozdro dla wszystkich !!!

"Wskoczymy"? panie Marku to nie ta grupa i nie ta drużyna, no chyba że wraca pan do zagłębia :)
Gość

Re: Hmmm

Postprzez krzysiu 2003-05-22, 9:34 pm

Qba napisał(a):ciach.... stali jacys panowie w garniakach i rozmawiali miedzy soba (wsrod nich dyr. naszego klubu..) i z ust jednego padly slowa, ze piast ma juz zalatwiona II lige... no coz w sumie nie wierze w to, bo chyba maja jakis limit gotowki...
..... ciach

tez jestem ciekaw kto ma wiekszy limit gotowki piast czy my ;-)
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

re Gosciu

Postprzez Qba 2003-05-22, 9:43 pm

Wiesz co z takimi txtami buraku to sobie gdzie indziej wyjezdzaj, ze Marek powiedzial 'wskoczymy' to zle?? ja jestem kibicem zaglebia, on tez.. to z tego wynika, ze ja nie moge powiedziec wskoczymy?? co pajacyku?? denerwuje mnie takie zachowanie... moze sercem jest za zaglebiem...
Qba

Re: re Gosciu

Postprzez Gość 2003-05-23, 6:56 am

Qba napisał(a):Wiesz co z takimi txtami buraku to sobie gdzie indziej wyjezdzaj, ze Marek powiedzial 'wskoczymy' to zle?? ja jestem kibicem zaglebia, on tez.. to z tego wynika, ze ja nie moge powiedziec wskoczymy?? co pajacyku?? denerwuje mnie takie zachowanie... moze sercem jest za zaglebiem...

A gdzie miał te serce jak w przerwie zimowej trenował w gliwicach ?
A pajaców i buraków to sobie poszukaj na swoim osiedlu.
Gość

Postprzez Monti 2003-05-23, 7:19 am

Anonymous napisał(a):"Wskoczymy"? panie Marku to nie ta grupa i nie ta drużyna, no chyba że wraca pan do zagłębia :)

Zupełnie niepotrzebna i niezasadna uwaga. A Ty jak mówsz gdy Zagłębie wygrywa . "Wygraliśmy , stzreliliśmy , awansowaliśmy." Myślisz że masz do tego większe prawo niż Marek ? Marek pracuje gdzie pracuje , a sercem jest w Sosnowcu , jestem tego pewien . Tu sie wychował , tu uczył grać w piłę i tej drużynie kibicuje . Czy to takie dziwne ?
Monti
Moderator

Marek Adamczyk

Postprzez bbartek 2003-05-23, 7:23 am

Bardzo szanuje Marka Adamczyka, że jest z nami kibicami Zagłębia, że podpisuje się na tym forum pełnym imieniem i nazwiskiem i za to co zrobił dla Zagłębia.
Nie zapominajmy, że historie Zagłębia nie tworzą tylko zawodnicy którzy graja teraz, a sa w druzynie od kilu miesięcy, ale to równiez Marek Adamczyk, Rafał Baczynski, Robert Stanek czy Leszek Baczynski I Andrzej Adamczyk i wielu innych.
Chciałbym aby doszło do wielkiego spotkania wszystkich zawodników , którzy grali w Sosnowcu i którzy czuja się emocjonalnie związani z Zagłębiem.
Jestem przekonany, że tych których wymieniłem, napewno do nich należą.
bbartek

Re: re Gosciu

Postprzez Monti 2003-05-23, 7:26 am

Anonymous napisał(a):
A gdzie miał te serce jak w przerwie zimowej trenował w gliwicach ?
A pajaców i buraków to sobie poszukaj na swoim osiedlu.

Jestem pewien że na forum wpisują sie także inni piłkarze. Ale przez takie właśnie wpisy wszyscy robia to nie przyznając sie do tego robią to pod nikami.
Monti
Moderator

Re: Hmmm

Postprzez Cygan-nie zalogowany 2003-05-23, 9:23 am

Qba napisał(a):wlasnie kiedys juz o tym myslalem... niekorzystny rozklad jazdy dla nas... z lechem by bylo lepiej na koncu, bo teraz walcza o awans, optymistyczny wariant zaklada, ze ich sklepiemy.. pojada do gliwic i dostana tez oklep... a tak to jak by pojechali z piastem, a my potem z nimi byloby super...

I tu sie częściowo mylisz.
Optymistyczny wariant zakłada: naszą wygraną z Lechem i przegrana Piasta z Lechem. (to by było coś!!!)
Pesymistyczny - naszą przegraną z Lechem (Tfu!) i wygrana Piasta z nimi
Najbardziej prawdopodobny: nasza wygraną z Lechem i wygrana Piasta z podłamanym Lechem

Pozdrawiam
Cygan
Cygan-nie zalogowany

A może już jutro???

Postprzez bidzej 2003-05-23, 3:46 pm

A ja tam mam przeczucie, że jutro Odra zremisuje w Gliwicach...
Nie wiem czemu ale takie mam.
A my musimy wygrać!!!!!
I może już jutro będziemy liderem, a później nie oddamy go do samego końca!!! :roll:
bidzej

popieram rozsądnych, więc i tych przeciw nienawiści

Postprzez Blejpios 2003-05-23, 6:18 pm

Jak wspomniałem, dołączam się do tych, co dają odpórnapastliwym krytykom postawy p. Adamczyka jr. w tym temacie i nawet szerzej biorąc. Dodam jeszcze ? że trzeba pamiętać o tych, co tworzyli historię, zahacza to o szerszą mą wypowiedź przy temacie Szczakowianki. Tę historię tworzyli też najwięksi gracze Zagłębia ? i tworzył jako zawodnik ale i tworzy jako trener p. Tochel. Warto myśleć, by chciał tworzyć tu polską legendę na miarę znanego mu na pewno z Francji trenera Auxerre, o ile nie mylę Guya Rouxa.
Niestety natomiast ? jednak miewałem nawet nieraz mieszane uczucia przy napaściach na Gliwiczan, przy pokazach czasem chamstwa, czasem przy przejawach "nawet jakby nienawiści" (bo nie chcę o nią nikogo podejrzewać). Nawet, jeżeli byłoby sądowo stwierdzone przekupywanie meczy przez Piasta: należy kibiców Piasta nienawidzić lub o to oskarżać? Lub dziwić się, że nie podejmują tych oskarżeń entuzjastycznie? Prócz tego ? nienawidzić dlatego tylko, że to Piast? Tymbardziej ? że jednak przecież takiej napastliwości nie prowokują zawsze, na każdym miejscu. Popatrzcie ? na pierwszej stronie ich witryny: odnośnik to stron Zagłębia z określeniem: bardzo dobra strona o polskiej piłce; wcześniej ? nie raz pisali tu o klasie kibiców Zagłębia, o piłkarzach też nie wypowiadali się na jedną modłę (patałachy, chlacze i sprzedawczyki ? to raczej tu się zdarzało). Może warto po prostu uznać coś z tego i konsekwentnie rozwinąć w pozytywne swoje podejście?
Blejpios

Postprzez zbynio 2003-05-23, 8:24 pm

Blejpios, chętnie Ci piwo postawię, bo choć (jako kibice), rywalizujemy ze sobą, to podobnie myślimy, uważam że można dopingowac swój zespół, bez obrażania pozostałych i na dodatek dostrzegać pozytywne cechy u innych.
Pozdrawiam
zbynio

--

Postprzez sUcHy_lEcH_sUlMa 2003-05-23, 8:36 pm

wy myslicieze wejdziecie !! w sobote to my was pozbawimy awansu zostaniemy my i glice
:twisted: :twisted: :twisted: pozdro all
sUcHy_lEcH_sUlMa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna