Zagłębie nie wystąpi w Pucharze Polski??!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zagłębie nie wystąpi w Pucharze Polski??!!

Postprzez Tiger 2003-05-15, 10:07 am

Niech ktoś mnie kopnie, jeżeli ten temat już był, ale aż mnie zwaliło z nóg.........

Kompromitacja działaczy sosnowieckiego podokręgu

Zagłębie Sosnowiec, czterokrotny zdobywca Pucharu Polski, w tym sezonie o to trofeum nie zagra. Powód? O klubie zapomnieli działacze Okręgowego Związku Piłki Nożnej
Rozgrywki o Puchar Polski w sezonie 2003/04 w województwie śląskim znajdują się na etapie 1/8 finału. Podokręg sosnowiecki reprezentuje w nich A-klasowa Zapora Przeczyce.

Zagłębie, najlepszy klub z tego regionu, w ogóle nie wzięło udziału w rywalizacji.
- Nie wiem, dlaczego nie gramy. W rozpisce na rundę wiosenną uwzględniłem mecze w Pucharze Polski. Klub nigdy nie miał obowiązku, żeby zgłaszać się do tych rozgrywek. Podokręg zawsze wyznaczał terminy spotkań, losował rywali, a myśmy tylko grali - mówi Krzysztof Tochel, trener drużyny.

Józef Grząba, działacz sosnowieckiego podokręgu piłki nożnej, był zdziwiony pytaniem o brak Zagłębia w rozgrywkach. - Oni jako spadkowicz z drugiej ligi zaczną później... Ale zaraz, zaraz, jako spadkowicz to oni już grali w edycji, która się właśnie skończyła. No, nie wiem, co powiedzieć? Prawdopodobnie członkowie Wydziału Gier nie umieścili ich w "drabince". Pewnie z przyzwyczajania, przecież przez tyle lat grali na szczeblu centralnym. To nasz błąd, ale już nie do naprawienia. Rozgrywki przecież się toczą - wyjaśnia Grząba.
Sosnowieckim kibicom na pucharowe emocje przyjdzie więc poczekać do sezonu 2004/05.
Tiger

Postprzez WOJTEK 2003-05-15, 12:17 pm

DZIĘKUJEMY WAM,WY PATAŁACHY.CO ZA DZIAŁACZE,k***a.A TY GRZĄBA WEĹš SIĘ JEBNIJ W ŁEB.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez bidzej 2003-05-15, 12:57 pm

TO JEST DLA MNIE PARANOJA!!!!
WEJDZCIE SOBIE NA STRONE WYBORCZEJ -KATOWICE SPORT WSZYSTKIE HANYSY SIE CIESZĄ. POWINNI WYPIER........... NA ZBITY PYSK TEGO GRZĄBĘ Z OZPN!!!!!
PRZECIEZ QRWA JEST BEZROBOCIE. JA CHĘTNIE ZAJMĘ JEGO MIEJSCE!
JUZ WYSŁALEM MAILA ZE STRONY OZPN TO WYDZIAŁU ROZGRYWEK I WY ZRÓBCIE TO SAMO MOZE KTOS SIE TYM ZAJMIE.
CO ZA TYDZIEN SKANDAL ZA SKANDALEM....... SAME DEBILE WOKÓŁ!
ZEBY JESZCZE JAKIS CYRKÓW NIE BYŁO NA ROZWOJU A MAM JAKIES DZIWNE PRZECZUCIE JEŚLI CHODZI O SĘDZIOWANIE W TYM MECZU!!!!
bidzej

A NASI DZIAŁACZE?

Postprzez bidzej 2003-05-15, 12:59 pm

Z DRUGIEJ STRONY CO ROBILI DZIAŁACZE NASZEGO KLUBU???
PRZECIEZ ZNOWU WYCHODZI NA TO ZE NIKT SIE NICZYM NIE INTERESUJE W TYM KLUBIE!!!!
bidzej

Re: A NASI DZIAŁACZE?

Postprzez fabian 2003-05-15, 1:56 pm

bidzej napisał(a):Z DRUGIEJ STRONY CO ROBILI DZIAŁACZE NASZEGO KLUBU???
PRZECIEZ ZNOWU WYCHODZI NA TO ZE NIKT SIE NICZYM NIE INTERESUJE W TYM KLUBIE!!!!

mnie sie wydaje, że się interesują... tylko nie chce im sie wydawać kasy na eliminacje jakiegoś śmiesznego pucharu. I wiecie co? Jakbyśmy byli w II lidze to na ch... nam ten puchar z jakimiś smiesznymi zespołami z IV ligi?
fabian

Re: A NASI DZIAŁACZE?

Postprzez WOJTEK 2003-05-15, 2:04 pm

fabian napisał(a):
bidzej napisał(a):Z DRUGIEJ STRONY CO ROBILI DZIAŁACZE NASZEGO KLUBU???

mnie sie wydaje, że się interesują... tylko nie chce im sie wydawać kasy na eliminacje jakiegoś śmiesznego pucharu. I wiecie co? Jakbyśmy byli w II lidze to na ch... nam ten puchar z jakimiś smiesznymi zespołami z IV ligi?
JA CI ODPOWIEM.PO TO BYM MÓGŁ TAM POJECHAĆ. :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez krzysiu 2003-05-15, 4:54 pm

bidzej napisał(a):
ciach
JUZ WYSŁALEM MAILA ZE STRONY OZPN TO WYDZIAŁU ROZGRYWEK
ciach

to ozpn ma strone? mozesz podac adres
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez krzysiu 2003-05-15, 4:58 pm

wielka szkoda ze pozbawili nas hitu wiosny Zapora Przeczyce - Zagłębie Sosnowiec :cry: i wcale nie mozna byc pewnym, ze zaglebie by wygralo
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez bankier 2003-05-15, 5:39 pm

bidziej - bo w ozpeenach siedza starzy działacze - jebani emeryci i sprzedawczyki z "tamtych lat"! Żadna siła ich nie usunie! taka jest Polska piłka! A jaka jest róznica pomiedzy starszymi panami (z jakims tam doswiadczeniem) a młodymi działaczami z pomysłami widac po poznanskim lechu!
bankier

stronka

Postprzez bidzej 2003-05-16, 9:40 am

krzysiu napisał(a):
bidzej napisał(a):
ciach
JUZ WYSŁALEM MAILA ZE STRONY OZPN TO WYDZIAŁU ROZGRYWEK
ciach

to ozpn ma strone? mozesz podac adres

Sorki ale nie na OZPN ale na stronkę pzpn łącze jest na naszej gł. stronie na dole. W mailu wybierasz do kogo - do wydziału rozgrywek i tyle.
bidzej

Postprzez rados 2003-05-16, 9:56 am

Trochę szkoda że przez niudolność niektórych ludzi Zagłębia zabraknie w PP.Takie rozwiązanie pozbawia nasz zespół i nas kibiców możliwośći obejrzenia drużyn z I ligi.(pod warunkiem że do tego etapu Zagłębie by dotarło,bo ostatnio nasi piłkarze za bardzo nie przykładali się do tych rozgrywek.)Najważniejszy jest jednak awans do II ligi i jak to zrobimy to myślę żę niezbyt wielu będzie płakało żę naszego klubu nie ma w rozgrywkach PP.
rados
Zagłębiak

Pucharowego zamieszania cd.

Postprzez bidzej 2003-05-21, 3:34 pm

Nie no teraz to już mnie krew zalała :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Jakiś wieśniak z Przeczyc będzie decydował czy zagra z Zagłębiem czy nie???
Skandal.
Przecież Zagłębie jest zespołem wyżej klasyfikowanym od jakieiś Zapory.
Chociażby różnica lig i jak to oni mają się zgadzać??? Powinny zespoły grać wg. hierarchii na poszczególnych szczeblach od B klasy po 3 ligę (z danego podokręgu np. w naszym przypadku Sosnowiec) i dopiero szczebel centralny!!! Czyli jeśli Zapora z 5 ligi czy którejś dam pokonałą rywali powinna grać z zespołem wyżej klasyfikowanym w rozgrywkacha w tym przypadku w okręgu Sosnowiec najwyżej jest Zagłębie!!!!
Robią sobie z nas jaja czy co???
bidzej

PUCHAR

Postprzez OGÓR 2003-05-22, 1:44 pm

:mrgreen: 18.05 WIEDZIELIŚMY,ŻE GRAMY W PUCHARZE Z TYCHAMI.19.05 OKAZAŁO SIĘ,ŻE Z ZAGŁĘBIEM, A 21.05 NA ZAPORĘ PRZYJECHAŁ RAKÓW I WYGRAŁ Z NAMI 2:1.TO BYŁA DECYZJA PREZESA,MY ZAWODNICY ZAPORY,KTÓRZY W 90% MIESZKAMY W SOSNOWCU CHCIELIŚMY GRAĆ Z ZAGŁĘBIEM,PRZYNAJMNIEJ PUCHAR ZOSTAŁBY W RODZINIE A TAK TO c***.POZDRAWIAM WSZYSTKICH KIBICÓW ZAGŁĘBIA I ZAPORY
OGÓR

Re: PUCHAR

Postprzez bidzej 2003-05-22, 10:18 pm

OGÓR napisał(a)::mrgreen: 18.05 WIEDZIELIŚMY,ŻE GRAMY W PUCHARZE Z TYCHAMI.19.05 OKAZAŁO SIĘ,ŻE Z ZAGŁĘBIEM, A 21.05 NA ZAPORĘ PRZYJECHAŁ RAKÓW I WYGRAŁ Z NAMI 2:1.TO BYŁA DECYZJA PREZESA,MY ZAWODNICY ZAPORY,KTÓRZY W 90% MIESZKAMY W SOSNOWCU CHCIELIŚMY GRAĆ Z ZAGŁĘBIEM,PRZYNAJMNIEJ PUCHAR ZOSTAŁBY W RODZINIE A TAK TO c***.POZDRAWIAM WSZYSTKICH KIBICÓW ZAGŁĘBIA I ZAPORY

Cóż z tego kolego mój drogi .... nie od nas ani od Ciebie niestety zależy kto z kim będzie grał. Na pocieszenie pozostaje fakt, że chłopaki z Sosnowca ale pod egidą Zapory wygrały jednak okręg sosnowiecki. Ale i tak zawsze ZAGŁĘBIE.....................
bidzej

Zapora Przeczyce

Postprzez pafi 2004-01-28, 6:17 pm

Zapora składa się w duzej części zbyłych graczy Zagłębia. My was pucharu nie zabraliśmy, to wszystko przez tych z okręgu. pozdro dla fanów Zapory i Zagłębia
P.S. Może kiedyś zagramy w pucharze :(
http://www.zapora.fan.prv.pl
pafi

Następna strona

Powrót do Piłka nożna