ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez LokerS-1906 2005-01-18, 11:30 am

Ja osobiscie jestem za Moskalewiczem doswiadczony gracz takich nam potrzeba a nie opierac skład na młodzikach
LokerS-1906
Zagłębiak

Postprzez gruby 2005-01-18, 11:38 am

Siara napisał(a):Tez slyszalem z pewnego zrodla ze Wolanski podpisze kontrakt i bedzie gral :)

Miejmy nadzieje że to prawda byłby naprawdę silnym wzmocnieniem...
gruby

Postprzez CZaRnYY 2005-01-18, 11:43 am

Ja również popieram pomysł ewentualnego angażu Moskalewicza, można by mu dać szansę, ale wzkazane wg mnie by było zawarcie umowy, że gdyby nie spełnił pokładanych w nim nadzieji to wtedy można z nim łatwo rozwiązać kontrakt (tzn. bez znacznego odszkodowania ze strony Zagłębia) - tylko kwestia czy piłkarz się zgodzi na to ;) jeśli NIE, to jestem przeciwko, bo gwiazdorów Zagłębie nie potrzebuje...
CZaRnYY

Postprzez Wembley1981 2005-01-18, 12:31 pm

CZaRnYY napisał(a):Ja również popieram pomysł ewentualnego angażu Moskalewicza, można by mu dać szansę, ale wzkazane wg mnie by było zawarcie umowy, że gdyby nie spełnił pokładanych w nim nadzieji to wtedy można z nim łatwo rozwiązać kontrakt (tzn. bez znacznego odszkodowania ze strony Zagłębia) - tylko kwestia czy piłkarz się zgodzi na to ;) jeśli NIE, to jestem przeciwko, bo gwiazdorów Zagłębie nie potrzebuje...

Nic dodać nic ująć :wink:

KOCHAM TYLKO ZAGŁĘBIE :!: :!: :!:
Wembley1981

Postprzez slawojka 2005-01-18, 12:32 pm

Do pozyskania Moskalewicza - jak czytamy w jego wywiadach - daleka droga. Trudno mi jednoznacznie określić, czy jestem "za" czy "przeciw". Ale kogo to obchodzi... Miał chłop sezon, że był najlepszym zawodnikiem II ligi, a miał sezon, że nie istniał w ogóle. Mam pewne obawy, że zgrywał by w naszej ekipie gwiazdora. Mam takie odczucie, może mylne, że trener Tochel jest "mocny" w znaczeniu "władczy" gdy ma pod sobą młodych zawodników, jak tych których wprowadzał z 5.ligi kilka pięter wyżej. Natomiast boję się że 'taki" Moskalewicz mógłby zbyt dużo podskakiwać... ot takie moje zdanie. Ruch należy do pana Rudego i pan Tochela.
Co do kwestii Wolańskiego i Hosić'a, to jestem jak najbardziej "za'. Śledząc ich występy w poprzednich sezonach mam same pozytywne skojarzenia. Z gorącym powitaniem wstrzymuję się do czasu złożenia konkretnych podpisów.
slawojka

Postprzez zgredos 2005-01-18, 1:24 pm

Nie sądze żeby Moskalewicz przyszedł do Zagłębia, poza tym nam potrzeba rozgrywającego i obrońców, napastników kilku mamy.
zgredos

Postprzez Warson 2005-01-18, 1:33 pm

napastnicy przed wszystkim powinni byc skuteczni, a czy my Takich mamy? Poki co wydaj mi sie ze nie :(
Warson

Postprzez gruby 2005-01-18, 2:03 pm

Zgredos co do tych napastników,to trzeba przynazac szczerze że po za Pitrym który strzelił pare bramek,nie mamy żadnego napastnika.Ujek stracił gdzieś skutecznośc,nie wiadomo w jakiej formie jest Małocha....a taki Moskalewicz byłby rozwiązaniem które napewno by spowodowało rywalizacje wśród napstników.Moskalewicz ze swym 1-ligowym doświadczeniem napewno by dużo wniósł do drużyny....Pamiętam jak w Zagłębiu przez krótki okres grał Kulawik,wtedy pomoc dla mnie grała dużo lepiej z nim w składzie,warto też wspomniec o Adamczyku który jak wchodził na boisko to potrawił poderwać całą drużynę do walki a obrońcy drużyny przeciwnej,nie wiedzieli co robić gdy Adamczyk był przy piłce....A czy Moskalewicz byłby gwiazdorem wątpie w to(ale mogę się mylić)..... :!: :!: :!:
gruby

Postprzez CharoN^ 2005-01-18, 4:08 pm

Ja również obawiałbym się, że Moskalewicz będzie zgrywał gwiazdora w Zagłębiu. Nie podważam jego umiejętności piłkarskich, ale najlepsze lata ma już napewno za sobą... W tej sprawie narazie pozostanę neutralny.

Problem z lewą obroną został już rozwiązany, moim zdaniem w bardzo słuszny sposób. Myślę, że Hosic spełni pokładane w niego nadzieję. Zastanawia mnie tylko fakt, iż Wolański jest przecież prawoskrzydłowym zawodnikiem, a my na prawej flance mamy Dawida... Wcześniej myślałem, że p. Rudy postara się uzupełnić lewą pomoc...

Już niemogę doczekać się sparingu z BKS'em. Trzeba zobaczyć jak zaprezentują się nowi zawodnicy, miejmy nadzieję, że jak najlepiej.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Gość 2005-01-18, 5:17 pm

Dziś w SPORCIE pisze że Hosić będzie grał na pozycji środkowego obrońcy. Kontrakt ma podpisać na dniach. Może w końcu obrona nam się nie będzie rozpadać w najważniejszych momentach.
Gość

Postprzez PTAQ84 2005-01-18, 5:38 pm

Miejmy nadzieje że obrona w jak najkrótszym czasie się zgra, a wtedy może być już tylko lepiej 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez zgredos 2005-01-18, 6:45 pm

Ja uważam, że większe dziury mamy w obronie poza Treścińskim nie mamy wartościowego zawodnika. W ataku jest Ujek, Pitry, Małocha, Kożmiński noi nasza nadzieja Szatan. Musimy zbudować solidną obrone wówczas zawodnikom z przodu będzie się lepiej grało
zgredos

Postprzez Socio 2005-01-18, 6:56 pm

Rowniez uwazam ze nasza bolaczka jest obrona. W poprzedniej rundzie mnostwo straconych bramek na poczatku meczow w glupi sposob ustawialo juz cale spotkanie i podcinalo skrzydla druzynie. Potrzeba nam przedewszystkim stopera (Hosic mam nadzieje bedzie duzym wzmocnieniem) i rozgrywajacego. Napastnikow mamy : Pitry, Lachowski (tak pownien wygladac atak jak bedziemy mielis rozgrywajacego), do tego jest Ujek (moze odzyska skutecznosc jak skoncza sie bezsensowne wrzutki do niego na 16ske i zgrywanie glowa), zobaczymy co z Malocha, no i mlodziez. Podstawa to dla mnie klasowy rozgrywajacy i bedzie dobrze.
Socio

Postprzez Dami_mdc 2005-01-18, 8:07 pm

Uważam iż przejście Moskalewicza w dużym stopniu polepszyło by możliwości Zagłebia.Zawodnik ten ma za sobą dużą ilośc meczów rozegranych w 1 lidze i byłby mocnym punktem zespołu.Jestem za tym aby Moskalewicz zasilił nasz skład lecz wątpie aby tak się stało... :?

Obrazek
Dami_mdc
Mydlice Squad

Postprzez Zibi33 2005-01-18, 8:24 pm

:lol: Zgadzam się,robi się naprawdę ciekawie!!!
Potrzebny jest jeszcze środkowy pomocnik i dobry napastnik i jest skład
z którym można powalczyć jak równy z równym z każdą drużyną w drugiej lidze.
Muszę odszczekać to co wcześniej pisałem na temat transferów dokonywanych przez dyr.Rudego , myliłem się, ale pozostaje niedosyt
dlaczego tak póżno?
Gdyby drużynę wzmocniono tak jak teraz przed rozpoczęciem rozgrywek drugiej ligi może na wiosnę walczylibyśmy o Ekstraklasę,trudno ale
lepiej póżno niż wcalę.
Jeżeli zapowiedzi transferów się potwierdzą to słowa uznania dla Rudego i Tochela.
Zibi33

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna