ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez 1410 2005-01-06, 11:04 am

Puzon -popieram twoje przemyślenia.A chłopcy jak wrócą będą mieli jeszcze większą motywację do dobrej gry,i to nie tylko pitry i lacha.
1410

Postprzez żabomiro 2005-01-06, 1:02 pm

do Zagłębia za Pitrego i Lache przyjdą Vito Casetti i Paolo Cozza
żabomiro
Żółta kartka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-06, 1:25 pm

Na stronie Przeboj WOLBROM wyczytalem, ze druzyna ta istotnie zainteresowana jest Jarkiem Rakiem. Jak wszyscy wiemy to jest Liga Okregowa. I powiem Wam ze zrobilo mi sie smutno i zal, ze nasz zawodnik musial tak nisko upasc i najgorsze zostal sam, nie bylo nikogo kto by podpowiedzial w Czarnych Sosnowiec innej druzynie moze nawet III ligowej, aby mogl grac na przyzwoitym poziomie.

Powiem, ze dobrze jest i wszyscy pamietaja jak sie strzela bramki np. ze Slaskiem Wroclaw - gdzie gralo sie o wszystko, ale jak czlowiek zostaje sam to nie moze liczyc na niczyja pomoc.
Po prostu - smutne to jest, ale takie czasy, tacy ludzie, taka rzeczywistosc.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez WOJTEK 2005-01-06, 2:37 pm

1410 napisał(a):Puzon -popieram twoje przemyślenia.A chłopcy jak wrócą będą mieli jeszcze większą motywację do dobrej gry,i to nie tylko pitry i lacha.

W LAMENTOWANIU BRYLUJE TADEUSZ WIŚNIEWSKI. NIESTETY, PANIE TADEUSZU, TAKIE SĄ REALIA - ZAWODNIK JEST ZA SŁABY DO 2 LIGI I LĄDUJE TAM GDZIE GO CHCĄ. TEGO NIE ZMIENIMY. TRUDNO BY JARKA RAKA CHCIAŁA WISŁA CZY LEGIA.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Fan 2005-01-06, 3:35 pm

Teraz wlasnie widac jakich mamy (mielismy) czesc zawodnikow co to miala niby stanowic o sile druzyny. Albo ich nigdzie nie chca albo potegi typu Przeboj Wolbrom. Teraz mozna sobie odpowiedziec na pytanie czemu nie walczymy o awans a unikniecie barazy. Przypominam ze w przyszlym roku nie bedzie juz awansu 3+1.
Fan
Working Class

Postprzez -Ks-> P-L-A-C-H-O 2005-01-06, 4:26 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Na stronie Przeboj WOLBROM wyczytalem, ze druzyna ta istotnie zainteresowana jest Jarkiem Rakiem. Jak wszyscy wiemy to jest Liga Okregowa. I powiem Wam ze zrobilo mi sie smutno i zal, ze nasz zawodnik musial tak nisko upasc i najgorsze zostal sam, nie bylo nikogo kto by podpowiedzial w Czarnych Sosnowiec innej druzynie moze nawet III ligowej, aby mogl grac na przyzwoitym poziomie.

Powiem, ze dobrze jest i wszyscy pamietaja jak sie strzela bramki np. ze Slaskiem Wroclaw - gdzie gralo sie o wszystko, ale jak czlowiek zostaje sam to nie moze liczyc na niczyja pomoc.
Po prostu - smutne to jest, ale takie czasy, tacy ludzie, taka rzeczywistosc.
Pozdrawiam
Tadeusz

Tak to chyba prawda ze Jarkek Rak zagra u nas w PRZEBOJU WOLBROM!! Jak wiemy dzis mogliśmy przeczytać w gazecie a szczególnie u nas w Wolbromiu chodzą ploteczki o tym!! Wiec nie mam jeszcze 100% informacji z klubu żebym mógł napisać na stronie Oficjalnej www.przebojwolbrom.pl!! Ale mam do was mała spraweczkę czy możecie cos powiedzieć o tym piłkarzu!! A może macie jakieś fotki na którym on włansie jest!! Byłbym bardzo wdzięczny o wiadomości a szczególnie FOTKI!! Tą już posiadam http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/kadra/zdjecia/rak.jpg !!!
-Ks-> P-L-A-C-H-O

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-06, 8:11 pm

Szanowny Panie Wojtku - to nie jest lamentowanie z mojej strony a przyzwoitosc i ludzka postawa, zyczliwosc wobec zawodnika, ktory cos pozytywnego zrobil dla ZAGLEBIA.
To nie ja sugerowalem, ze JR ma grac w Legii czy Wisle.
Moja intencja bylo napisanie kilku slow o bylym zawodniku Zaglebia, okazuje sie ze nie wolno, podobnie bylo w innych sprawach rowniez. A co Pan moze powiedziec o Ex-Kapitanie Zaglebia, ktory bedzie gral w A-klasie. Wszystko jest w porzadku bo takie sa realia.
Panie Wojtku o nic nie chodzi tylko o normalny ludzki odruch, o takie takie postepowanie jakie ma miejsce w cywilizowanej Europie, do diabla w koncu jestesmy w Europie.
J.Rak gral w II lidze bedac zawodnikiem Wlokniarza Kietrz - to jest zawodnik ktory ma doswiadczenie. Prosze mnie zle nie zrozumiec, ze ja bronie JR za wszelka cene - powiem tyle i tylko tyle "kazdy mlody czlowiek moze popelnic blad- byc moze wlasnie Pan Jarek taki blad popelnil.
Ciekaw jestem co Pan Wojtek mowil, myslal po meczu ze Slaskiem kiedy JR byl jednym z tych zawodnikow ktory zdobyl bramke, przyczynil sie do zwyciestwa i awansu.
Jesli sadzicie mlodzi Koledzy ze tak jest w porzadku to na koniec powiem tak "nigdy w Zaglebiu Dabrowskim nie bedzie AKS Niwka, Gornika Wojkowice, CKS Czeladz a Zaglebie Sosnowiec nie bedzie gralo w I lidze bo nie bedzie ZAPLECZA - jesli potrafimy liczyc to liczmy na siebie a dlaczego Marcin wrocil do siebie?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Oko 2005-01-06, 9:12 pm

Ten artykuł może was zainteresuje hehehe

http://www.gks.katowice.pl/ - ale mają wzmocnienia :lol:
Oko

Postprzez Majsin(L) 2005-01-06, 9:24 pm

W poniedziałek Rak ma podpisać kontrakt z moim Przebojem Wolbrom. Co sądzicie o Jarku jak wam się podobał w Zagłębiu i czy myślicie, że pomoże nam w awansie do 4 ligi ?
Majsin(L)

Postprzez LucasUSA 2005-01-07, 2:49 am

Puzon, nie bierz wszystkiego powaznie. Przeciez wiadomo, ze szansa gry naszych gwiazd w przecietnym Torino jest znikoma i nie mam zamiaru z tego wzgledu lamentowac.
Co do Dyrektora zauwaz, ze nie wypowiedzialem sie jeszcze o nim negatywnie - podobnie jak Ty uwazam, ze jeszcze ma czas i licze, ze nas czyms zaskoczy. A nasze forumowe gadania i tak pozostaja tylko nasza rozrywka, bo i tak nikt nimi sie nie bedzie sugerowal przy transferach.

WOJTEK, moze bys sie tak pohamowal? Przeciez po zmianach na forum mialo nie byc personalnych wycieczek w kierunku forumowiczow. Twoja wypowiedz o p. Tadeuszu jest zdecydowanie nie na miejscu. Miej kolego szacunek do starszego i jak mi sie wydaje bardziej doswiadczonego i madrzejszego czlowieka. Wole czytac "lamenty" p. Tadeusza niz Twoje z reguly nic nie wnoszace w dyskusje posty.
LucasUSA

Postprzez Fan 2005-01-07, 6:58 am

Sprawa jest prosta. Byli dobrzy na 3 lige (choc nie uwazam ze i tak wszyscy). Teraz mamy druga i chyba najwyzsza pora by pozegnac paru zwodnikow, w tym wlasnie takich jak Antczak czy Rak. Przeciez golym okiem widac ze sa za slabi by u nas grac. Odzwierciedla to boisko i ich poczynania i ligowa tabela. Zdecydujcie czy chcecie sie bawic w sentymenty i niech graja do konca kariery na przelomie 2 i 3 ligi czy idziemy do przodu i budujemy druzyne z mozliwosciami na awans. Bo moim zdaniem z Rakiem czy Antczakiem takiej szansy na pewno nie ma. Zreszta wszedzie slabi sa wywalani z druzyny bez wzgledu na to czy to wychowankowie czy zawodnicy, ktorzy wprowadzaja zespol z nizszej do wyzszej ligi. Pewnego pulapu sie niestety nie przeskoczy.
Fan
Working Class

Postprzez slawojka 2005-01-07, 9:35 am

Fan napisał(a):Sprawa jest prosta. Byli dobrzy na 3 lige (choc nie uwazam ze i tak wszyscy). Teraz mamy druga i chyba najwyzsza pora by pozegnac paru zwodnikow, w tym wlasnie takich jak Antczak czy Rak. Przeciez golym okiem widac ze sa za slabi by u nas grac. Odzwierciedla to boisko i ich poczynania i ligowa tabela. Zdecydujcie czy chcecie sie bawic w sentymenty i niech graja do konca kariery na przelomie 2 i 3 ligi czy idziemy do przodu i budujemy druzyne z mozliwosciami na awans. Bo moim zdaniem z Rakiem czy Antczakiem takiej szansy na pewno nie ma. Zreszta wszedzie slabi sa wywalani z druzyny bez wzgledu na to czy to wychowankowie czy zawodnicy, ktorzy wprowadzaja zespol z nizszej do wyzszej ligi. Pewnego pulapu sie niestety nie przeskoczy.

Wszystko niby OK! Ale problem w tym, że kogo mamy bądź będziemy mieć w miejsce Antczaka czy Raka? Nastolatków z okręgówki albo weteranów z kartą na ręku! Z tego "materiału" 1 ligi nie zbudujemy
slawojka

Postprzez Tomano 2005-01-07, 10:04 am

Co do sprawy Jarka Raka i wszystkich zawodnikow ktorym obecnie dziekujemy. Szacunek za to co zrobili dla Zaglebia, szacunekn za wywalczony awans. Ale to wszystko, nie mam tu sentymentow, dla mnie liczy sie dobro obecnej druzyny, slabi musza odejsc, i dobrze ze odchodza!
Tomano
Adventure Group

Postprzez zgredos 2005-01-07, 10:24 am

Popieram Fana to samo chciałem napisać. Dużo pisaliśmy o słabej grze w obronie a jak trener chce zmienić obrońców to narzekacie. Gdyby ci zawodnicy dobrze grali to ustawiały by się po nich kolejki, a tak to jest Przebój. Tak jak napisał Fan teraz widać na jakim poziomie są niektórzy zawodnicy
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-07, 11:03 am

Sprawa nie jest taka prosta jak sie wydaje. Pozegnac sie z zawodnikami "PROSZE BARDZO" - tylko to trzeba zrobic z klasa. Kol. FAN - jest Pan osoba spostrzegawcza a dlaczego nie wymieni Pan innych zawodnikow ktorzy nie blyszczeli a pozostali w druzynie, niczego sensownego nie zrobili dla druzyny, punktow ,tabeli - a beda grac w rundzie wiosennej. A moze tych "przewietrzonych" boli,czuja brak rownej oceny a sa przekonani ze sa rowni i rowniejsi.
Stwierdzam w sposob jednoznaczny - ZAGLEBIE nie buduje druzyny mocniejszej a co jest smutne, ze w tych transferach nie ma planu, konkretnej mysli budowy druzyny na miare I ligi.
W moim przekonaniu dwa Kluby zasluguja na uwage, sa to KSZO i BELCHATOW - te dwa Kluby juz dokonaly bardzo sensownych i znaczacych wzmocnien, reszta stoi w miejscu albo sie sypie.
Z mojej strony sprawa zawodnikow - to nie jest kwestia sentymentow a napewno zyczliwego a nie pochopnego spojrzenia na zachodzace zmiany w mojej druzynie.
Trzeba odpowiedziec sobie na pytanie Czy mlodzi ludzie, ktorzy przyjda do ZAGLEBIA beda grali w pierwszej druzynie, grzali lawe badz grali w A -klasie.
Powiadam nie popieram, aby zawodnicy II ligi sposobili sie do boju w druzynie A-klasowej, mielismy przyklady: Kitowicz, Bugaj, Bala etc.
Kitowicz po jednym rozegranym meczu w I druzynie "przewietrzyl sie".
Dawno temu kiedy nasza STAL grala w I lidze obowiazywal system posiadania druzyn REZERW. Rozgrywki prowadzone byly rownolegle z Pierwszymi Druzynami. Druzyne Rezerw to nic innego jak bezposrednie zaplecze dla Pierwszego Skladu. Wlasnie tam mieli szanse gry mlodzi zawodnicy + zawodnicy rezerwowi.
Wowczas Kibice ogladali dwa mecze, wczesnie mecz druzyn REZERW a we wlasciwym czasie Pierwszych druzyn. To byl sposob na doskonalenie swoich umiejetnosci prze mlodych a zdolnych zawodnikow bo mieli szanse gry z doswiadczonymi Kolegami a przeciwnikami byli wystarczajaco mocni zawodnicy druzyny przeciwnej.
To tyle w kwestii podzielenia sie z mlodymi Kolegami historia.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna