Czerwone Zagłębie - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Pesto 2004-12-30, 2:37 pm

Foxx : jaka ladna flaga 8)

Greg : niestety masz zupelna slusznosc w ostatniej wypowiedzi. Zostaje nam sie cieszyc , ze nie powstala flaga "Teczowe Zaglebie" :?

czerwona gwiazdka : czekam na odpowiedz , klaunie. ja ci tego tekstu nie daruje.
Pesto
kumaty

Postprzez amstat 2004-12-30, 2:56 pm

wow net kozak znowu grozi heheheh....
amstat
Fanatyk

...

Postprzez Krawiec 2004-12-30, 3:17 pm

Pozwolę sobie przypomnieć ze temat nie jest o fladze CZZ tylko o Czerwonym Zagłebiu w ogóle. Nie zgodze sie z Tobą Greg. Jeszcze parę miesięcy temu może bym się zwahał i rozważył to co mi radzisz ale powtórzę ,że ludzie rozmawiają "na mieście " o CzZ i ku mojemu zdziwieniu i radości mniej wiecej wiedzą o co chodzi.

Jeśli kilku osobom udało sie zarazić większą część populacji to znaczy, że ten temat żyje . Wydaje sie wiec, że wystąpił efekt śnieżnej kuli i za jakiś czas mieszkaniecy Zagłębia nie znający znaczenia tego pojecia albo opowiadający o dzieciach Stalina będą na wymarciu.

Ja bynajmniej nie przestanę prostować historii. Należy się to choćby tym , którzy walczyli o wolną i sprawiedliwą Polskę i nie wrócili z katorgi syberyjskiej . Teraz taki Kutz itp. określają nie tylko nas ale tych co oddali życie 100 lat temu mianem biednych przybyszy z kieleckiego , azjatów i komuchów - jest to drugi powód by nie przestawać -czyli obrona czci i godności.
Krawiec

Re: ...

Postprzez Greg1906 2004-12-30, 5:51 pm

Krawiec napisał(a):ludzie rozmawiają "na mieście " o CzZ i ku mojemu zdziwieniu i radości mniej wiecej wiedzą o co chodzi.

Sorry, ale nawet na tym forum nie wiadomo o co chodzi a co dopiero na miescie. Jedni pisza, ze glupi sa ci co mysla ze ta flaga gloryfikuje okres czerwonej zarazy, inni jak kolega z terrorysta w avatarze pisze o pieknych czasach, ktorych nie powinnismy sie wstydzic (sic!), a jeszcze inni pisza, ze dobrze ze flaga boli kibicow bo o to chodzilo (czytaj prowokacja). Czyli czeski film.

Jeśli kilku osobom udało sie zarazić większą część populacji to znaczy, że ten temat żyje .

Udalo sie zarazic czym? Chyba ostatecznie zrazic a nie zarazic.
W poprzednim poscie nie mialem na mysli jakiejkolwiek proby zniechecania Cie do tego co robisz, bron Boze. Stwierdzilem tylko ze teraz nawet 100 Krawcow nie naprawi tego co zrobilo wywieszenie tej flagi. Po prostu szkoda, ze jedni niwecza to co robia inni. A Tobie zycze wytrwalosci nowym roku.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez quickstarter 2004-12-30, 7:56 pm

"Wydaje sie wiec, że wystąpił efekt śnieżnej kuli i za jakiś czas mieszkaniecy Zagłębia nie znający znaczenia tego pojecia albo opowiadający o dzieciach Stalina będą na wymarciu." - Krawiec - poki co cala Polska smieje sie z Zaglebia przez ta okropna flage. I jest - masz racje - efekt snieznej kuli - juz wszystcy wrzeszcza "komuchy". Cieszysz sie? To ze w przeszlosci pokutowalo w kraju okreslenie "czerwone Zaglebie" to fakt - mam jednak nadzieje ze wszyscy o nim zapomna jak najszybciej - okazuje sie ze znalezli sie "przypominacze" - tragedia. I to niezaleznie od intencji. A do twari - przesadziles chlopie z tym papiezem - tu komuna totalna a tu wyjazd z pielgrzymka... A prawde mowiac ta flaga jest dla wszystkich fanow Zaglebia niczym wiecej jak tylko wielkim wstydem.
quickstarter

Postprzez WOJTEK 2004-12-30, 8:01 pm

quickstarter CHYBA PRZESADZASZ. JA TAM WSTYDU NIE CZUJĘ ZBYTNIO Z POWODU FLAGI. JEŚLI CI TAK WSTYD TO WIESZ CO MOZESZ ZROBIĆ. :lol: A ŻE KTOŚ SIĘ SMIEJE ? JEGO SPRAWA. DO MNIE JAKOS NIE DOCIERAJĄ TE ŻALE POLAKÓW ,KTÓRYCH TA FLAGA WKURZA. ALE CO PORADZIĆ. FLAGA JEST.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez twari 2004-12-30, 8:13 pm

quickstart - z czym przesadzilem? Mam na video nagrane te slowa naszego biskupa! Podkresla on ze to jest CZERWONE ZAGLEBIE! Czerwone z milosci do Boga! - To sa jego slowa! Jesli mi nie wierzysz- jestem sklonny urzyczyc Ci mojej kasety VHS w celach widokowych! :)
twari

Postprzez quickstarter 2004-12-30, 9:51 pm

WOJTEK napisał(a):quickstarter CHYBA PRZESADZASZ. JA TAM WSTYDU NIE CZUJĘ ZBYTNIO Z POWODU FLAGI. JEŚLI CI TAK WSTYD TO WIESZ CO MOZESZ ZROBIĆ. :lol: A ŻE KTOŚ SIĘ SMIEJE ? JEGO SPRAWA. DO MNIE JAKOS NIE DOCIERAJĄ TE ŻALE POLAKÓW ,KTÓRYCH TA FLAGA WKURZA. ALE CO PORADZIĆ. FLAGA JEST.

Wojtku - wiem co masz na mysli, jednak w Polsce i tak wystarczajaco jest wiele osob ktore chcialyby spalic caly plot na Ludowym wiec nie mam zamiaru sie szarpac. uwazam jednak ze ci ktorzy zrobili ta flage postapili nie fair wobec wszystkich tych ktorzy maja skrajnie odmienne zapatrywanie na kwestie ustrojowe. Ta flaga reprezentuje tylko czesc fanow a konsekwencje ponosza wszyscy.
quickstarter

Postprzez twari 2004-12-30, 10:17 pm

Wciaz czekam na wyjasnienie z czym ja przesadzilem??
twari

Postprzez quickstarter 2004-12-30, 10:24 pm

z czym? - temat jest o crvenych a ty wyjezdzasz z biskupem... Nie sadzisz ze to lekka pomylka? Zapytaj Smigielskiego czy podoba mu sie identyfikacja z KC PZPR lub KPP bo fana nawiazuje raczej do nich
quickstarter

Postprzez Greg1906 2004-12-30, 11:11 pm

Wojtek w ktoryms z tematow najezdzales na Lechie i ich flage z rudolfem. Napisz czym rozni sie ta flaga od naszej CzZ. Tylko nie wymieniaj, ze kolorem, to nie bedzie zabawne. Biorac pod uwage motywy tworcow, okolicznosci i komentarze po jej powstaniu, wypisz, wymaluj nasza flaga to ich fana z H. Tylko czemu naszej bronisz a ich Ci nie pasi. Troche konsekwencji.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Pesto 2004-12-30, 11:26 pm

Pesto napisał(a):czerwona gwiazdka : czekam na odpowiedz

no i prosze , dowiedzialem sie , ze jednak nie jestem faszystowskim smieciem :lol: czerwona gwiazdka zmienil zdanie na moj temat :lol:(nawet przeprosil , to mu trzeba przyznac)

w ten sposob nie dojdzie do naszego spotkania , a ja pozostane netowym kozakiem 8)

a w ogole : bardzo zle sie stalo , ze znow bedziemy kojarzeni z komunizmem. bo ten ustroj byl dla Polski jednym wielkim nieszczesciem , zwlaszcza w 1944 - 1956.

koniec mojej godki w tym temacie.
Pesto
kumaty

Postprzez Wally 2004-12-31, 12:56 am

Kiedyś na forum Lechii wyczytałem, że ta flaga będzie celem nr 1 do zdobycia przez inne ekipy :? Wyczuwam jednak, że jakby ją nam skrojono, to niejeden Zagłębiak by się z tego ucieszył :?
Wally

Postprzez musztra 2004-12-31, 10:00 am

Wally napisał(a):Kiedyś na forum Lechii wyczytałem, że ta flaga będzie celem nr 1 do zdobycia przez inne ekipy :? Wyczuwam jednak, że jakby ją nam skrojono, to niejeden Zagłębiak by się z tego ucieszył :?

ciekawe jaką ja chcą skroić skoro wisi pod zegarem, bez mała.
musztra

Postprzez Ader 2004-12-31, 11:32 am

musztra napisał(a):
Wally napisał(a):Kiedyś na forum Lechii wyczytałem, że ta flaga będzie celem nr 1 do zdobycia przez inne ekipy :? Wyczuwam jednak, że jakby ją nam skrojono, to niejeden Zagłębiak by się z tego ucieszył :?

ciekawe jaką ja chcą skroić skoro wisi pod zegarem, bez mała.

:roll: pomyśl....
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice