ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-12-14, 9:55 am

IQ napisał(a):Trener Ryszard Wieczorek podpisał dwuipółletni kontrakt z drugoligową Koroną Kielce. - Muszę się przyjrzeć kadrze Korony. Wiem, że ten zespół posiada dobrych zawodników. Na razie o sprowadzeniu piłkarzy z Odry do Korony nie myślałem - powiedział Wieczorek. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się jednak, że chciałby zabrać ze sobą m.in. bramkarza Marcina Bębna (interesuje się nim także Zagłębie Sosnowiec) i pomocnika Jana Wosia.

gazeta.pl

:? :? :? :? :?
CO RYSZARD WIECZOREK MA WSPÓLNEGO Z NASZYM TEMATEM ??????????????????
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-12-14, 9:58 am

WOJTEK napisał(a):
IQ napisał(a):Trener Ryszard Wieczorek podpisał dwuipółletni kontrakt z drugoligową Koroną Kielce. - Muszę się przyjrzeć kadrze Korony. Wiem, że ten zespół posiada dobrych zawodników. Na razie o sprowadzeniu piłkarzy z Odry do Korony nie myślałem - powiedział Wieczorek. Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się jednak, że chciałby zabrać ze sobą m.in. bramkarza Marcina Bębna (interesuje się nim także Zagłębie Sosnowiec) i pomocnika Jana Wosia.

gazeta.pl

Pewnie chodziło o to że jest zainteresowany sprowadzeniem Marcina do Korony - tak mi się wydaje ale moge się mylić
DaMi

Postprzez zag23 2004-12-14, 10:45 am

Mam pytanie do zarządu klubu i do ludzi na forum. Czemu w Zagłębiu nie gra żaden obcokrajowiec (np:brazylijczycy,argentyńczycy, nigeryjczycy itd).
zag23

Postprzez zgredos 2004-12-14, 11:38 am

zag23 napisał(a):Mam pytanie do zarządu klubu i do ludzi na forum. Czemu w Zagłębiu nie gra żaden obcokrajowiec (np:brazylijczycy,argentyńczycy, nigeryjczycy itd).

Żeby sprowadzić dobrego zawodnika trzeba sporo kasy i grać w wyższej niż II liga polska. A kupować przeciętnych kopaczy nie ma sensu przekonał się o tym Płomień kupując obcokrajowców którzy teraz grzeją ławe
zgredos

Postprzez IQ 2004-12-14, 7:14 pm

WOJTEK napisał(a):

gazeta.pl

Ryszard Wieczorek mało ale M.Bęben miał być na 100% w Zagłębiu a w porównaniu do Korony, jej walki o 1 ligę i pewnie większej kasy nasze szanse na pozyskanie Bębna maleją. To 14 miejsce nie zachęca za bardzo do wiązania się z Zagłębiem - niestety.Pzdr
IQ

Postprzez musztra 2004-12-14, 7:59 pm

co wy wierzycie w jakieś bzdury :?: :?:
.Bęben będzie grał u nas na bank :!: :!:
tak samo jak z Pitrym było że już idzie do Amici
musztra

czyżby pocieszające zainteresowanie "z wyższej półki&qu

Postprzez Blajpios 2004-12-14, 8:31 pm

Albo obawiać się można - że groźne, bo sięgające najlepszych w Zagłębiu. Niemniej pierwszoligowe "z czuba" idące zainteresowanie, to może być jakaś pociecha, jak i M. Drzymont, który ponoć przypadł do gustu F. Smudzie.
Bądźcie cierpliwi, doczytajcie:
http://pilka.interia.pl/news?inf=571968
a jak coś wiecie, dodajcie. (info też powtórzone w Interii)
Blajpios

Postprzez musztra 2004-12-14, 8:34 pm

" W orbicie zainteresowań Legii znajdują się także dwaj zawodnicy Zagłębia Sosnowiec."
Ciekawe kogo mają na myśli
:idea:
musztra

Postprzez Lars 2004-12-14, 8:56 pm

ja zaś na podstawie 90minut.pl mam kolejnego rodzynka ktory jest w kregu zainteresowan naszych działaczy. Jest nim Rafał Jabłoński. Niespełna 20letni pomocnik MOSiR Sparta Zabrze, a więc gracz IV-ligowca. Zwracając uwage na przebieg kariery powyzszego gracza mozna przypuszczac ze jest on równie utalentowany jak Marcin Zając o którym pisałem wcześniej. A jaki był przebieg tej kariery? Otóż zawodnik miał kontakt z pierwszoligową piłką w zabrzańskim Górniku gdzie w zeszłym sezonie rozegrał jeden mecz w lidze. Po tymże sezonie powrócił do Sparty.Przypominam że podobna sytuacja miała miejscie z przytoczonym Zającem (był sprawdzany w Wiśle Płock).
Podsumowując po raz kolejny zwróce sie do zarządu, ludz odpowiedzialnych za polityke transferową: Panowie, fajnie że szukacie po nizszych ligach perełek ktore mozna by doszlifowac w Sosnowcu. Ale na jaką cholere sprawdzać kogoś kto juz był sprawdzany i okazalo sie ze niespelnia oczekiwan, ze tak powiem klasowych polskich druzyn.
Zapewne jest tu jeden argument: a jak w Płocku i Zabrzu sie pomylili i niepoznali sie na tych talentach?
Dobrze zagieliscie mnie.
Tylko żeby nieokazalo sie ze taki błąd jest popelniany dosc zadko przez pierwszoligowe sztaby trenerskie, i takich niedowartosciowanych perełek jest bardzo mało.
My pewnie w koncu znajdziemy jednego moze dwoch takich graczy ale taka liczba dobrych zawodnikow w zespole nieodmienia jego oblicza.
Dlatego proponował był oprócz dziwnie prowadzonych i chyba niezbyt właściwie rozumianych działan mających na celu wyłowienie młodych i zdolnych, także podjecie rywalizacji z konkurencja o tych troszke bardziej znanych i ogranych graczy.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez czeladzianin 2004-12-14, 8:58 pm

w 90 minut, w transferach Bęben jest zaznaczony jako pewny transfer...
czeladzianin

Pitry i Lachowski do Legii?

Postprzez Blajpios 2004-12-14, 9:20 pm

Tych dwóch, wg 90 minut, to byliby Lachowski i Pitry
Blajpios

Postprzez dziejus 2004-12-14, 9:44 pm

Juz to przerabialismy.CWKS jako klub wojskowy zawsze podbieral najlepszych graczy w Polsce pod pretekstem odbycia zas. sluzby wojskowej przez tych zawodnikow. Teraz armie zastapili nowobogaccy spod znaku TVN. Z calym szacunkiem dla prawdziwych kibicow Legii.
dziejus

Postprzez dziejus 2004-12-14, 10:47 pm

Przeczytajcie jeszcze wypowiedz tren.Boreckiego z Piasta G. na 90min. To jest wbrew pozorom a propos tego tematu.
dziejus

Postprzez Oko 2004-12-15, 12:16 pm

Poczytajcie: http://www.90minut.pl/news.php?id=222245

Bez nich 3 liga będzie nasza na 100%
Oko

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-15, 12:42 pm

Te wszystkie doniesienia moga najspokojniejszego wyprowadzic z rownowagi. Zadnych strat po stronie odejscie naszych zawodnikow do Legii Warszawa. Narazie na plusie mamy Marcina bramkarza a co dalej czas pokaze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna