ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Cygan 2004-12-06, 11:13 pm

Lars napisał(a):na 90minut.pl jest napisane że Zagłębie interesuje sie Marcinem Zającem(...teraz chwila przerwy....marzeń....radości.....błogości....i powrót do rzeczywistosci...),napastnikiem KS Częstochowa, a więc IV-ligowca. Zawodnik ten nie jest prawym pomocnikiem i nie jest reprezentantem Polski. Jest za to 23letnim napastnikiem. Jego sukcesem jest epizot w Płockiej Wiśle, gdzie jednak działacze i trenerzy niepoznali sie na jego talencie, odsyłając go do druzyny rezerw.

A możesz wkleić link? Gdzie to wyczytałeś, bo na 90minut.pl nie znalazłem takowej informacji? Choć wypowiedź Twa jest trafna i zgadzam sie z nią.Mam nadzieję, że nasi działacze w nowym roku będą mogli wykazać się niezłymi transferami...
Cygan

...

Postprzez Krawiec 2004-12-07, 12:01 am

Szukamy pereł ... z lamusa :?

Kiedy w koncu przeczytamy , że ZS interesuje się przynajmniej zawodnikami : Polaru, Pelikana, Tłoków czy np tym Tomaszem Fatygą z Wiernej , królem strzelców grupy małopolskiej ?
Krawiec

Postprzez Lars 2004-12-07, 8:09 am

Cygan napisał(a):
Lars napisał(a):na 90minut.pl jest napisane że Zagłębie interesuje sie Marcinem Zającem(...teraz chwila przerwy....marzeń....radości.....błogości....i powrót do rzeczywistosci...),napastnikiem KS Częstochowa, a więc IV-ligowca. Zawodnik ten nie jest prawym pomocnikiem i nie jest reprezentantem Polski. Jest za to 23letnim napastnikiem. Jego sukcesem jest epizot w Płockiej Wiśle, gdzie jednak działacze i trenerzy niepoznali sie na jego talencie, odsyłając go do druzyny rezerw.

A możesz wkleić link? Gdzie to wyczytałeś, bo na 90minut.pl nie znalazłem takowej informacji? Choć wypowiedź Twa jest trafna i zgadzam sie z nią.Mam nadzieję, że nasi działacze w nowym roku będą mogli wykazać się niezłymi transferami...

90minut.pl , transfery II liga
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Cygan 2004-12-07, 12:26 pm

Lars napisał(a):
Cygan napisał(a):

90minut.pl , transfery II liga

Faktycznie. Ale przegladajac transfery, jest on przymierzany do kilku klubów, min do GKS K-ce.
Cygan

Postprzez Cygan 2004-12-08, 1:20 pm

Ktoś, nie pamiętam kto, napisał we wcześniejszych postach w tym wątku, że ma do nas przejść obrońca szczakowianki - Tomasz Księżyc. Otóż już jest to nieaktualne, ponieważ Księżyc podpisał kontrakt z Podbeskidziem.

Ps: Ciekawe jak bedzie wygladała ta nasza obrona na wiosnę....

Ps2: Czy Wy też macie takie wrażenie, jakby w kwestiach transferowych w naszym klubie nic sie nie działo? Zaczyna mnie to przerażać! Niech jeszcze Smuda powie, że nie chce Drzymonta i nie pozwoli na transfer wiazany z Bębnem, to już będzie katastrofa :evil:
Cygan

Postprzez zag23 2004-12-08, 1:45 pm

Oto moja propozycja na drugiego lub trzeciego bramkarza Zagłębia - Norbert Witkowski - (Drwęca Nowe Miasto Lubawskie-wzrost-190 cm, rocznik 81,stracił 10 bramek w 15 meczach ligowych).Może coś z niego będzie, co wy na to !!!
zag23

Postprzez CZaRnYY 2004-12-08, 2:20 pm

zag23 napisał(a):Oto moja propozycja na drugiego lub trzeciego bramkarza Zagłębia - Norbert Witkowski - (Drwęca Nowe Miasto Lubawskie-wzrost-190 cm, rocznik 81,stracił 10 bramek w 15 meczach ligowych).Może coś z niego będzie, co wy na to !!!

Widziałeś jak on broni osobiście? czy tylko sugerujesz się liczbami, które mogą być mylne (w końcu Drwęca mogła mieć dobrą obrone, a bramkarz niewiele do robotY)...
CZaRnYY

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-08, 2:54 pm

Z wypowiedzi trenera KT dla TYLKO PILKA wyciagam wnioski i moje wlasne mysli, a mianowicie:
1. W sprawach transferowych dzieje sie na tyle na ile jest KASA oraz na tyle na ile wlasciciel pozwoli a to wszystko otoczone jest tajemnica lub nie mowi sie glosno bo konkurent nie spi.
2.Bramkarz bedzie Beben lub Bledzewski plus Tyrajski lus MALOLAT Pas
3.Wyglada mi na to ze bedzie boj o Berensztajna pomiedzy KSZO - Kujawiak i Zaglebie.
4.Obrona bedzie grala w zestawieniu: KLODA - MALINOWSKI- TRESCINSKI - LUCZYWEK
moze jakis obronca przyjdzie ale to na zmiane badz Twardawa, Stemplewski
Nie bedzie zmian ilosciowych natomiast beda zmiany jakosciowe jednak max. 3 zawodnikow
Jednak wypowiadam sie raz jeszcze aby UJEK byl wykorzystany bardziej to w mojej opinii winien grac 3 napastnika cofnietego z Pitrym i Malocha
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Cygan 2004-12-08, 3:55 pm

Zgadzam się z Tadeuszem całkowicie. O ile jednak boczni obrońcy mi pasuja, o tyle o srodek bym sie obawiał. W moim przekonaniu dla Teresy (który jest dla mnie narazie obrońca nr 1) potrzeba byłoby jeszcze conajmniej jednego klasowego obrońcę.Po cichu liczyłem właśnie na Księżyca, ale.... wiadomo. Cóż, może jeszcze doczekamy się jakiegoś? Co do Uja Tadeusz dobrze pisze. Juz kiedyś podkreślałem jego doskonała rolę jako rozgrywajacego. Ma on niesamowity przegląd sytuacji i doskonale dogrywa do partnerów, którymi w ataku wg. mnie powinni być: Lacha i Pitry. Ale trener Tochel o tym doskonale wie!
Z bramkarzem, jeśli się nie pośpieszymy - to może być różnie....

Ps: Wszyscy w 2 lidze sie zbroja. Dziś Arka pozyskała Patalana z Bełchatowa (nie trzeba go przedstawiać). Może jednak Kolendowicza da sie ściągnać? PANOWIE GDZIE TE TRANSFERY!!!!!!!!!!!
Cygan

Postprzez mały 2004-12-08, 7:30 pm

Wszystkich tych , którzy mnie zjechali za opinię na temat Lachowskiego - który nie sprawdził się jako rozgryeający odsyłam do lektury wywiadu z Trenerem Krzysztofem Tochelem.

POZDRO DLA PRWDZIWYCH KIBICÓW !!
mały

Postprzez musztra 2004-12-08, 7:52 pm

mały napisał(a):Wszystkich tych , którzy mnie zjechali za opinię na temat Lachowskiego - który nie sprawdził się jako rozgryeający odsyłam do lektury wywiadu z Trenerem Krzysztofem Tochelem.

POZDRO DLA PRWDZIWYCH KIBICÓW !!

dla mnie on nie jest rozgrywającym nic nowego się nie dowiedziałem, to jest typowy strzelec a że gra w pomocy a nie ataku :idea:
musztra

Postprzez Soyer 2004-12-08, 11:09 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):3.Wyglada mi na to ze bedzie boj o Berensztajna pomiedzy KSZO - Kujawiak i Zaglebie.

Wydaje mi się, że Zagłebie nie ma żadnych szans na pozyskanie Berensztajna. Będzie o niego walka straszna a nas na niego nie będzie stać. Coś około 6-7 drużyn o niego walczy , i nie tylko my czy KSZO i Kujawiak, także Ruch Chorzów ale ich także na niego nie stać.
Soyer
Moderator

Postprzez twari 2004-12-08, 11:48 pm

Mam pytanko- ktos tu wspominal o braciach Korepta z AKSu Niwka jako ewentualne wzmocnienia. Czy teraz to juz nieaktualne? Bo wedlug strony 90minut.pl Ci dwaj panowie sa na liscie zyczen Ruchu Chorzow!! Mysle ze nie byloby ciekawie gdyby rywal zza miedzy ukradl nam tych zawodnikow! Sa mlodzi i perspektywiczni wiec mysle ze przydaliby sie u nas! Skoro dzialacze Ruchu sie nimi interesuja tzn ze cos tam oni potrafia! Szkoda ze u nas zarzad spi... :/
twari

Postprzez Cygan 2004-12-09, 1:47 am

twari napisał(a):Mam pytanko- ktos tu wspominal o braciach Korepta z AKSu Niwka jako ewentualne wzmocnienia. Czy teraz to juz nieaktualne? Bo wedlug strony 90minut.pl Ci dwaj panowie sa na liscie zyczen Ruchu Chorzow!! Mysle ze nie byloby ciekawie gdyby rywal zza miedzy ukradl nam tych zawodnikow! Sa mlodzi i perspektywiczni wiec mysle ze przydaliby sie u nas! Skoro dzialacze Ruchu sie nimi interesuja tzn ze cos tam oni potrafia! Szkoda ze u nas zarzad spi... :/

Sa na liście życzeń, grali w sparingach i z tego co wytczytałem spodobali się trenerowi.
Cygan

Postprzez Soyer 2004-12-09, 8:36 am

twari z tego co wiem to są bardzo złe kontakty na lini AKS - Zagłębie. Może w tym tkwi problem. Nie mogą się dogadać w aprawie współpracy i ewentualnych wymian piłkarzy jak to jest np. z Sarmacją.
Soyer
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna