ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-01, 9:21 am

Wroce na dwa slowa w sprawie Przemka, dlaczego napisalem sila ano dlatego ze Zaglebie nie wyrazi zgody na odejscie a zawodnik powie tak ja odchodze do Amiki bo I liga, bo wieksza KASA bo lepsze warunki rozwoju - trener pracuje z Reprezentacja etc. i na koniec Amika wypaci wszystkie nalezne sumy za Przemka. W tej sytuacji Zaglebie nie bedzie mialo duzo do powiedzenia. To co slysze to nie ZAGLEBIE sprzedaje Przemka to Przemek + Manager bez zgody Zaglebia jada na testy. Czy mam racje?
Chcialbym w sposob jednoznaczny powiedziec tak, ze jesli nawet Przemek odejdzie to nie ma gwarancji ze bedzie gral w pierwszym skladzie- po prostu bedzie GRZAL LAWE, tak to sie dzialo z wieloma zawodnikami Odry Wodzislaw w Groglinie, GKS K-ce w Groglinie itd.
A zatem nalezy liczyc na rozsadek P.Pitry, a tak juz poza wszystkim to chcialbym aby wyjazd do Wronek zakonczyl sie powrotem do Sosnowca bez przykrych konsekwencji dla ZAGLEBIA.
Napisalem bez zgody majac na mysli wczesniejsze uzgodnienie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Robson_sc 2004-12-01, 3:40 pm

Na testy wyjezdza wielu zawodnikow. Wiadomo, ze dla nich jest to szansa na wypromowanie sie, zapisanie w pamieci dzialaczy trenera mocniejszego klubu. Kazdy zawodnik otrzymujacy oferte testow w pierwszej lidze korzysta wiec z tego. Amica zglosila Zaglebiu chec przetestowania Przemka wiec o ukladach poza klubowych raczej w tym przypadku nie ma mowy. A kasa?? Mysle, ze Pitry jest rozsadny i wybierze mozliwosc gry w Zaglebiu, miast perspektywy lawki rezerwowych we Wronkach. Nawet za mniejsza kase.
Robson_sc

Postprzez Lars 2004-12-01, 5:12 pm

info odnosnie przygotowan do rundy wiosennej: 16 lutego Zagłębie gra sparing z Kszo.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Oko 2004-12-01, 7:39 pm

http://www.odrawodzislaw.net/?page=index&id=434

Przeczytajcie sobie wywiad z Marcinem Bębnem.
Wygląda na to że już jest zdecydowany, wszystko zależy teraz od zarządu naszego.
Oko

Postprzez WOJTEK 2004-12-01, 8:58 pm

SERCE ROŚNIE JAK SIĘ CZYTA TEN WYWIAD. JEDEN Z LEPSZYCH BRAMKARZY I DO TEGO NASZ CZŁOWIEK. :lol:
BRAWO !!!
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2004-12-01, 9:10 pm

Ja mam taki wniosek z tego wywiadu . Zmieniam barwy bo chcę grać , nie mam innych propozycji , a z Bedzina jest blizej do Sosnowca niż do Wodzisławia. Nic o sentymencie do Zagłębia i o checi pomocy w utrzymaniu i awansie. Z drugiej strony wywiad jest zamieszczony na stronie Odry więc rozumię dyplomacje Marcina , gdyby sprawa się nie powiodła hanysy nie wybaczyliby mu słów o sentymencie do Zagłębia itp.

Serce mi nie przyrosło ale najważniejsze jest to żeby Marcin rzeczywiście sprawdził się na wiosnę i bronił jak lew naszej bramy.
Krawiec

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-01, 9:25 pm

Musze wystapic w obronie Marcina otoz nietak dawno no moze tydzien temu czytalem z nim wywiad Przeglad albo Sport - otoz wypowiedz jeszcze bardziej taka nasza Zaglebiowska (Zaglebie jest w moim sercu bo przeciez tam ...itd itp)

Jest tylko sprawa jak podalem wczesniej czy zmiana trenera nie przeszkodzi w tej sprawie.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Cygan 2004-12-02, 2:23 am

Przemek Pitry zostaje w Zagłebiu! http://www.90minut.pl/news.php?id=217160
Cygan

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-02, 8:56 am

Dzisiaj 90 minut podaje ze transfer J.Berensztajna oddala sie i to jest ta zla wiadomosc. Chodzi o to iz Pan Jacek ma dwie lepsze oferty albo Facet gra pokerowo albo tak jest - wydaje mi sie ze to jest malo prawdopodobne aby pozostale Kluby mogly oferowac lepszy Ktr. Sprawa jest oczywista iz nie bede wywolywal tych Klubow do Tablicy.
Jedno jest pewne, iz Facet ryzykuje bo w kazdej chwili te Kluby moga oglosic niewyplacalnosc.
Szkoda by bylo aby drugie podejscie bylo niewypalem.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Transfery

Postprzez zag23 2004-12-02, 12:01 pm

Szkoda, że Jacek Berensztajn nie przejdzie do Zagłębia, napewno byłoby to poważne wzmocnienie, ale jak zwykle kasa zdecydowała. Czemu nie staramy się o Marcina Szałęgę, Piotrka Cetnarowicza, Sławka Chodora (IV liga- MKS Sławków), Sławka Tomara (IV liga-Supraślanka Supraśl),Grześka Gunię (IV liga - Chemik Police), Szymona Hartmana (IV liga- Catrusia Kartuzy), Tomasza Fatygę (III liga- Wierna Małogoszcz 10 bramek w 15 meczach).Lepszych graczy nie znajdziecie niż wyżej wymienieni. Oby Zagłębie nie przegapiło okna transferowego !
zag23

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-02, 3:24 pm

Po przeczytaniu rano informacji o J.Berensztajnie zamyslilem sie dlaczego facet odmawia klubowi ktory jest poukladany punktualnie wypaca KASE i na koniec ktory z Klubow mogl zlozyc lepsza oferte (tak na serio) nie znalazlem.
Przekonsultowalem sprawe z ludzi z branzy i tak jest to poczatek OKNA TRANSFEROWEGO i wszystko jest mozliwe a po drugie to co pisza dziennikarze to trzeba podzielic przez liczbe "n"

Takze Koledzy SPOKO wszystko jest mozliwe.
Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Zielarz 2004-12-02, 4:10 pm

Dla mnie polowa drużyn jest do wymiany . Po pierwsze bramkarz mam nadzieje ze przejdzie Beben.Obrona Dzimi Antczak do wymiany .Pomoc jest nawet ok atak tak samo .Moja wizja drużyny :Beben lewa obona zmana konieczna srodek teresa ,Twardawa,prawa obrona kłoda lewa pomoc luczywek prawa skrzypek srodek lacha defensywny ?? wzmocnienie atak pitry uju
Zielarz

Postprzez Fan 2004-12-02, 7:15 pm

No to widac ze Berensztajn liczy na kase a nie na gre. Krzyzyk na droge w Szczakowej.
Fan
Working Class

Postprzez PIW-OT 2004-12-02, 9:48 pm

Na początku chciałbym przywitac wszystkich Forumowiczów ponieważ jestem tu nowy.
Wracając do tematu wydaje mi się, że nie będzie rewolucji w składzie. Wedlug mnie przyjdzie już ten wymarzony M.Bęben a reszta do pola to będą grajkowie juniorzy bądź rutyniarze boisk 4 i 3 ligowych.
PIW-OT

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-12-03, 9:12 am

Co mnie zmusilo do zabrania glosu otoz ostani wspanialy wystep AMIKI w rozgrywkach pucharowych to jest jedna WIELKA PLAMA. Takie kluby maja odwage rujnowac inny Klub ktory systematycznie zestawic sklad na miare gry w Lidze (sprawa Przemka)

Sprawa druga wlasciwe transfery i wynik druzyny (dzisiejsza wypowiedz wlasciciela WISLY Krakow) w calej rozciaglosci zgadzam sie z facetem ktory daje KASE nie mala i przez dwa lata nie moze doczekac sie aby jego klub gral w LM - co bylo bardzo realne.
Z powodu bledow ktore popelnili pilkarze, trener i Zarzad - facet stracil ogromna KASE i co ma siedziec spokojnie.

Reprezentuje poglad iz ZAGLEBIE powinno sprowadzic dwoch zawodnikow dobrych w tym roku z mysla o przyszlosci. Nie powinno rzucac sie na ilosc z nizszych lig. To jest moja opinia. A w przyszlym roku nastapi ciag dalszy budowania druzyny.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna