ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Cygan 2004-11-30, 2:34 am

Nie zakładam nowego tematu, bo i po co...? mam takie male pytanko do głosujacych w ankiecie na stronie głównej: Panowie (Panie), czymżę Wam zaszkodzili piłkarze o nazwisku Kłoda, Bogacz i .... Małocha??!!! Tak. tak Małocha!!! Czy on zagrał ponad połowę meczy w rundzie? Czy pozostali z piłkarzy czymś się wykazali niepoprawnie, ze ich skreślacie? Otóż nie! Bogacz, Kłoda, Małocha mieli, bądż mają kontuzje, które dyskwalifikuja ich z gry! Toteż uszanujcie ich nieobecność w składzie i nie wystawiajcie im negatywnych głosów! NA WIOSNĘ SIĘ PRZEKONAMY ILE JEST WARTY KAŻDY Z NICH!!! Wstrzymajcie się proszę z negatywnymi ocenami! Pozdro

Ps: mnie osobiście gra Jarka Raka się pobała? Dziwne, że ma aż 177 głosów negatywnych? Może nie pokazał pełni swych nieprzeciętnych możliwości, ale... co sie odwlecze to nie ....
Ostatnio edytowano 2004-11-30, 3:14 pm przez Cygan, łącznie edytowano 1 raz
Cygan

Postprzez DaMi 2004-11-30, 5:14 am

DaMi

Postprzez Oko 2004-11-30, 10:54 am

Oby Pitry został z nami
Oko

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-30, 10:59 am

Cisza w Sztabie Zaglebia, otoz zaczynaja sie przyslowiowe schody, Przemek Pitry jedzie do WRONEK sprawa wogole nie brana pod uwage.
Jaki bedzie final nikt nie wie.

Podobno z dniem 1.12.br funkcje trenera w ODRZE przejmie Franciszek Smuda a zatem sprawa Marcina Bebna przesunie sie w czasie albo wogole moze byc nie aktualna, chyba ze juz KWITY sa podpisane a sprawa zalatwiona.

Czarne chmury nadchodza nad LUDOWY.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

...

Postprzez Krawiec 2004-11-30, 11:24 am

Brać (przynajmniej starać się) obronę Motoru Lublin hurtowo i króla strzelców ligi małopolskiej Tomasza Fatygę (r.1980) z Wiernej Małogoszcz !

Oba zespoły nie mają szans na awans a i spadek im nie grozi . Motor ma tylko 11 bramek straconych(najmniej w lidze) przy przyzwoitej liczbie bramek strzelonych - co pozwala sądzić, że nie branią Czestochowy .
Ogólnie grupa małopolska jest silniejsza od innych 3 ligowych - biorąc pod uwagę pozycje Cracovii i Kolpoltera oraz przegraną jesienną rywalizację bogatych i ogranych Tłoków z utalentowanym kopciuszkiem Heko Czermno (tam przede wszystkim szukałbym perełek choć zadanie jest trudniejsze bo zależy im na awansie do 2 ligi).
Ostatnio edytowano 2004-11-30, 4:44 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 1 raz
Krawiec

Postprzez Warson 2004-11-30, 2:21 pm

A ja sadze z tego cio widac ze Sprzedamy Połowe druzyny -- NIE KUPIMY NIKOGO i nie bedzie KIM GRAC w 2 LIDZE :) Hehe i nas nie dopuszcza!!! :twisted:
Warson

Postprzez musztra 2004-11-30, 4:02 pm

Pitry nie odejdzie nie ma szans, ciekawe kogo mają zamiar kupić nasi włodarze,powinni już składać propozycje bo później może być zapóźno :idea:
musztra

...

Postprzez Krawiec 2004-11-30, 4:33 pm

Warson napisał(a):A ja sadze z tego cio widac ze Sprzedamy Połowe druzyny -- NIE KUPIMY NIKOGO i nie bedzie KIM GRAC w 2 LIDZE :) Hehe i nas nie dopuszcza!!! :twisted:

Mytślę, że mają już kilku pewnych gostków do pierwszego składu z kartami na ręku skoro poszła ta informacja o rozwiazaniu kontraktów z 8 zawodniokami .

Tylko czy wśród nich będzie przynajmniej jeden na miarę gry w 1 lidze (Klatt, Piechna) ?
Krawiec

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-30, 4:36 pm

Poczatek okresu ZAKUPOW/SPRZEDAZY nie wyglada najlepiej. Gdyby AMIKA zabrala sila PITRY no to jest znaczace oslabienie sily ataku, nasuwa sie pytanie KTO ZA PRZEMKA ?
Mniejszy problem z bramkarzem nie bedzie Marcin to bedzie Bledzewski.
Ktos z Kol. mowil o Ksiezycu obronca Szczakowianki - 30letni jest na liscie do kupienia.
Ale w dalszym ciagu to nie jest to na co czekamy nie w sensie spektakularnych zakupow w jednym roku, przemyslane, systematyczne zakupyz okreslona mysla na przyszlosc czytaj I liga.
Obym sie mylil a sprawdzila sie mysl ZLY POCZTEK,DOBRY KONIEC.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Wally 2004-11-30, 4:43 pm

Krawiec nie można się podniecać tymi obrońcami Motoru. Zespół stracił 11 bramek, ale zauważ z kim gra Motor w lidze. Stalowa Wola, Sandecja, Polonia Przemyśl czy Hutnik Kraków to ekipy w obecnych latach znane bardziej z kibiców niż fenomenalnej gry piłkarzy. Do tego Lewart Lubartów, Pogoń Staszów, Kmita Zabierzów, Wierna Małogoszcz to są kluby już całkowicie nieznane.
Nasza obrona też była najlepszą w 3 lidze, a w 2 to już się totalnie rozsypała. Jak już sprowadzać to z głową, bo chyba nadal mamy w planach awans do 1 ligi w następnym sezonie, bo nie wierze, że moglibyśmy spaść do 3 :shock:
Wally

Postprzez Krawiec 2004-11-30, 5:25 pm

Z tym Hurtem to przesadziłem ale mają tam dwóch ciekawych zawodników Nowaka (1985) i Zajączkowskiego .

Chodzi mi o to ze na Piechnę nas nie stać, a tacy jak Piechna czy Klatt biegają po boiskach 3 ligi.

Nie zgodze się, że ta grupa jest słąbsza od śląskiej, w której też są śmieszne nieznane zespoły jak np. Czrnowąsy, a jednak Sasin ze Ślaska okazał się najlepszym wg Przeglądu Sportowego zawodnikiem Lecha i kosztuje tylko 3 tys. złotych miesięcznie.

Myślę, że stać nasz klub na eksploracje 3 ligi a nie tylko IV i V.

Chodzi mi o to że wyszukujac talenty warto skoncentrować się na 3 lidze bo pomiędzy nia a 1 ligą nie ma dużej różnicy- co udowodnili np. Sasin i Bania a juz wkrótce Klatt i Piechna o któych już się upominają kluby z ekstraklasy.

Równolegle pan Rudy powinien starać się o pozyskanie 2,3 rutyniarzy (rozgrywający) oczywiści nie na poziomia Bały .
Krawiec

Postprzez Cygan 2004-11-30, 5:33 pm

Cygan napisał(a):Nie zakładam nowego tematu, bo i po co...? mam takie male pytanko do głosujacych w ankiecie na stronie głównej: Panowie (Panie), czymżę Wam zaszkodzili piłkarze o nazwisku Kłoda, Bogacz i .... Małocha??!!! Tak. tak Małocha!!! Czy on zagrał ponad połowę meczy w rundzie? Czy pozostali z piłkarzy czymś się wykazali niepoprawnie, ze ich skreślacie? Otóż nie! Bogacz, Kłoda, Małocha mieli, bądż mają kontuzje, które dyskwalifikuja ich z gry! Toteż uszanujcie ich nieobecność w składzie i nie wystawiajcie im negatywnych głosów! NA WIOSNĘ SIĘ PRZEKONAMY ILE JEST WARTY KAŻDY Z NICH!!! Wstrzymajcie się proszę z negatywnymi ocenami! Pozdro

Ps: mnie osobiście gra Jarka Raka się podobała? Dziwne, że ma aż 177 głosów negatywnych? Może nie pokazał pełni swych nieprzeciętnych możliwości, ale... co sie odwlecze to nie ....
Cygan

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-30, 9:13 pm

To co zamierzam w tej chwili pisac to sie scisle wiaze ze zmianami w druzynie. Otoz przeczytalem wywiad z wlascicielem Groglinu Panem Drzymala, ktory twierdzi ze w chwili obecnej zadna polska druzyna nie zagra w Lidze Mistrzow, a to dla tego ze Budzety naszych klubow sa tak niskie, ze po prostu nie moga kupic zawodnikow ktorzy zagwarantowaliby awans do LM. Padaja takich druzyn jak Manchester Utd. , Liverpool itd. itp
Otoz wydaje mi sie ze facet bladzi w oblokach robiac takie porownania.Panowie budzet MU to jest tak duzy jak cala Polska I Liga razem wzieta wiec o czym my mowimy. To jest po prostu sprawa nie do porowniania. A dlaczego ano footbal to nie tylko pieniadze(one sa bardzo wazne) ale oprocz KASY to jeszcze dzialacze a nadewszystko TRENER tu spiesze z przkladami: ARSENAL - Francuz, Chealse - Portugalczyk. Jedno musze dodac w Ojczyznie footbalu obcokrajowcy robia takie wyniki.
Ale tam oranizacja Footbalu, zasady ktorymi sie kieruja Kluby sa inne.
Dlaczego to pisze i doczego zmierzam otoz od lat footbal angielski i nietylko kocha miec mlodych zawodnikow w swoich szeregach, natomiast my jak najzamorzniejsze Panstwo Swiata preferujemy pilkarzy dojrzalych, gotowych do gry bez klopotow.
Wroce do lat 60 tych - w Polsce bylo podobnie wowczas Kluby za cel najwazniejszy stawialy sobie miec swoich zawodnikow i tak Lubanski, A.Jarosik, Jasiu Leszczynski i wielu innych ktorzy pozniej grali w I lidze i Reprezentacji.
Dlaczego Pan K.Gorski na Mistrzostwach Swiata w 74 osiagnal tak dobry wynik ? Ano dlatego ze w Polsce wowczas takich (na tym poziomie) Reprezentacji mozna bylo zestawic kilka - Polska Liga miala tylu wspanialych zawodnikow a J.Tomaszewski wcale nie byl najlepszym bramkarzem itd.
Do czego zmierzam jest rzecza wazna a moze najwazniejsza praca z mlodymi zawodnikami w Klubie wyniki przychodza bardzo szybko, i tutaj jestem zatym co robi trener KT mam na mysli tych 18 - 19 latkow.
Jak rowniez jestem za Kol. Krawiec ktory powiada ze na KROLA SRODKA POLA w Zaglebiu trzeba zawodnika doswiadczonego. TAK JEST.
Doszly mnie sluchy ze na bramkarza Zarzad szykuje nam Pana Tyrajskiego - czy w Sosnowcu slychac cos w tej sprawie ?
Dlaczego przywolalem osobe Pana Drzymaly i to jego stawierdzenie otoz dlatego ze kluby I ligowe kupujac zawodnikow III ligowych same sie oslabiaja.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

...

Postprzez Krawiec 2004-11-30, 9:30 pm

Panu Drzymale trzeba podać przykład Rossenborga. Natomiat logika budowania składu w Zagłebiu nie powinna polegać na kierowaniu sie wiekiem ale przede wszystkim umijetniosciami na zasadzie młody zdolny zawodnik- długi kontrakt, starszy rutyniarz w dobrej formie - max 2 letni kontrakt.
Krawiec

Postprzez Robson_sc 2004-11-30, 11:39 pm

Gdyby AMIKA zabrala sila PITRY no to jest znaczace oslabienie sily ataku, nasuwa sie pytanie KTO ZA PRZEMKA ?

Uwazam, ze Pitry nie zostanie sprzedany do Amicy. Po raz pierwszy od bardzo dawna wierze Rudemu. Nie po to zostal on sprowadzony kilka miesiecy temu, zeby teraz go oddawac innemu klubowi.

Mysle tez, że Zaglebie ma wariant zastepczy za graczy odchodzacych z zespolu. Bierze sie to stad, ze ciagle mam w pamieci slowa Trenera. Pan Tochel mowil przeciez, ze liczba zmian bedzie uzalezniona od pewnosci wzmocnien. Ja to rozumiem tak. Pewne wzmocnienia to zawodnicy, z ktorymi PODPISANO kontrakt. Mam nadzieje ,ze sie nie myle i niedlugo poznamy nazwiska nowych zawodnikow Zaglebia.
Robson_sc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna