KOMU PODZIEKUJE KRZYSZTOF TOCHEL

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2004-11-13, 10:07 am

Fragment artykułu w dzisiejszym SPORCIE:

SPORT napisał(a):Zagłębie przegrało cztery kolejne potyczki w lidze, dlatego trener Tochel postanowił aż dziewięciu zawodników z kadry pierwszego zespołu sprawdzić na tle A-klasowego Górnika Piaski. Zagłębie II przegrało 0:2, a kilku zawodników "bawiło się" - jak określił Tochel - podczas tego spotkania w innym świecie. Z dużą dozą prawdopodobieństwa frafią oni na "czarną listę" sosnowieckich działaczy i wiosną nie zobaczymy ich już w Sosnowcu.

Dla przypomnienia w meczu tym z pierwszego składu wystąpili:

1. Kitowicz
2. Stemplewski
3. Kłoda
4. Chwalibogowski
5. Drzymont
6. Broczkowski
7. Bugaj
8. Bała

Nie potrafię doszukać się dziewiątego zawodnika, chyba że chodziło o kogoś z trójki Włosowicz, Pikuta, Kowalski.

Kitowcz i Kłoda powinni zostać bo prezentują się na poziomie.
Bała według wczorajszego SPORTU kontrakt z Zagłębiem już rozwiązał.

Tak więc została nam piątka zawodników. Psypadek?? ;)
Gość

Postprzez zibi 2004-11-13, 11:28 am

Moim skromnym zdaniem powinni odejść:

1. Bała
2. Stemplewski
3. Małocha (tylko jeśli miałby leczyć kontuzję dalej wiosną)
4. Chwalibogowski
5. Drzymont
6. Broczkowski
7. Bugaj
zibi

...

Postprzez Krawiec 2004-11-13, 12:04 pm

Morf, rozwiązanie kontrtaktu z Bałą jest oczywiste od 3 tygodni więc nie łączyłbym tego faktu z meczem na Piaskach . Ok zabawmy się w selekcjonera , tak więc :

1. Kitowicz
2. Stemplewski
3. Kłoda
4. Chwalibogowski
5. Drzymont
6. Broczkowski
7. Bugaj
8. Bała
9. Małocha
10. Antczak
11. Morawski
12. Kurdziel

Nie wiem kto powinien poza Bałą opuścic klub definitywnie natomiast ci panowie powyżej nie powinni na pewno grać w pierwszym składzie

Najprościej jednak weryfikować w inny sposób.

Żelazny skład to : Lachowski, Ujek, Skrzypek, Pitry i do nich należy prędzej czy później dobrać zawodników co najmniej na ich poziomie umiejetności i zaangażowania z zewnątrz oraz spośród wyróżniających się juniorów (żeby dać szanse naszym wychowankom) .
Krawiec

Postprzez Robson_sc 2004-11-13, 12:45 pm

Morf, rozwiązanie kontrtaktu z Bałą jest oczywiste od 3 tygodni więc nie łączyłbym tego faktu z meczem na Piaskach . Ok zabawmy się w selekcjonera , tak więc :

1. Kitowicz
2. Stemplewski
3. Kłoda
4. Chwalibogowski
5. Drzymont
6. Broczkowski
7. Bugaj
8. Bała
9. Małocha
10. Antczak
11. Morawski
12. Kurdziel

Nie wiem kto powinien poza Bałą opuścic klub definitywnie natomiast ci panowie powyżej nie powinni na pewno grać w pierwszym składzie

Nie zgodze sie co do kilku nazwisk.

1. Morawski swoja gra dowiodl, ze jest przydatny druzynie i wg. mnie zasluguje na gre w pierwszym skladzie.
2.Kitowicz powinien dostac swoja szanse wiosna. Jego kontuzja nie pozwolila mu pokazac swoich mozliwosci i dalbym mu okazje do wykazania sie.
3. Kloda to solidy zawodnik i jesli tylko w pelni przepracuje okres przygotowawczy, to bedzie z niego pozytek na wiosne.
4. Chwalibogowski na zmiany ,ale w niektorych meczach pokazal,ze jest w stanie udzwignac ciezar gry w pierwszej jedenastce. Wszystko przed nim.

...reszcie dziekujemy
Robson_sc

Postprzez Marcinek 2004-11-13, 1:14 pm

Po meczu z TSem to nr. 1 do wyrzucenie jest G. Kurdziel(choc nie wiem jaką on postwe prezentował wczesniej ;))
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez zgredos 2004-11-13, 1:56 pm

Do Ostrowca nie pojechali; Kurdziel, Broczkowski, Drzymont, Bugaj Antczak wygląda na to że tych panów już w Zagłębiu nie zobaczymy. Kto do nich dołączy? wydaje mi się że Rak i Chwalibogowski
zgredos

Postprzez twari 2004-11-13, 3:28 pm

zgredos napisał(a):Do Ostrowca nie pojechali; Kurdziel, Broczkowski, Drzymont, Bugaj Antczak wygląda na to że tych panów już w Zagłębiu nie zobaczymy. Kto do nich dołączy? wydaje mi się że Rak i Chwalibogowski

A ja bym Bartka Chwalibogowskiego do nich nie dorzucal! Chlopak jest mlody i nie taki najgorszy! Moim zdaniem jako zmiennik na lewe skrzydlo jest w sam raz! Napewno byl on lepszy na lewej stronie niz Bala...
twari

Postprzez krzysztof 2004-11-13, 3:57 pm

Ja również uważam, że Morawski zostanie w zespole. Zostawia sporo zdrowia na boisku i ma dosyć mocne kopyto.
krzysztof

Postprzez Lars 2004-11-13, 6:16 pm

1. Kitowicz
2. Kurdziel
3. Antczak
4. Drzymont
5. Bała
6. Rak
i niestety w druzynie zostanie Malinowski i Małocha
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

...

Postprzez Krawiec 2004-11-13, 6:24 pm

za dużo tych jeśli Robson

Jasne jest że po tej Rundzie nie wykupimy 5, 6 zawodników na poziomie Pitrego czy Ujka i Morawski pewnie będzie grał w pierwszym składzie z braku laku (Berensztajna). Nie jestem przekonanyt do tego zawodnika mimo ,że dobrze podaje i walczy o piłkę. Ma niestety za dużo strat po których zazywczaj nie jest w stanie odebrać piłki (jest szybki ale na 10-15 metrach później gwałtownie słabnie). Owszem ma mocne z rzutów wolnych (na treningach) ale oprócz tego jednego na Piaście prawie wszystkie spartaczył.

Co do pozostałej trójki za dużo tych jeśli. Żebyśmy się zrozumieli, trzeba wspierać tych któych mamy ale prawdę mówiąc poza Pitrym, Ujkiem , Lachowskim i Skrzypkiem nie widzę pewnych graczy do pierwszego składu na miarę ambicji 1 ligowych. Teresa i Łuczywek są zaraz za tą czwórką ale ze znakiem zapytania, a reszta powinna być prędzej czy później zastąpiona kimś innym lub bardzo ostro zabrać się za treningi.
Krawiec

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-13, 6:48 pm

Kol. KRAWIEC - czy to juz przed rozpoczeciem przerwy juz wiadomo ze rozmowy z Berensztajnem zakonczyly sie fiaskiem? Jesli tak no to jest zla wiadomosc dla nas KIBICOW a dla druzyny przedewszystkim.

Co do ludzi ktorzy maja odejsc a ktorzy zostac nie bede sie wypowiadal
przeciez to jest rola trenera, Dyrektora a nadewszystko wlasciciela ktory daje KASE.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Robson_sc 2004-11-13, 7:28 pm

Masz racje Krawiec.

Rywalizacja w druzynie jest bardzo potrzebna. Wszyscy wymienieni przeze mnie zawodnicy powinni jednak wg. mnie zostac w zespole, bo w starciu z nowymi zawodnikami moga jedynie podnosic swoje umiejetnosci. Dla Chwalibogowskiego czy Morawskiego jest to bardzo wazne. Dzieki rywalizacji nawet wchodzac z lawki moga stanowic mocne ogniwo Zaglebia.Co do zawodnikow kontuzjowanych jesienia to trudno sie jednoznacznie wypowiedziec. Ja bym ich jednak nie skreslal, bo nie mieli szans na pokazanie swoich walorow. Nawet te 5 bramek Kitowicza nie daje pelnego obrazu jego mozliwosci(patrz sparingi przedsezonowe) Kiedy byl w pelni przygotowan gral naprawde bez zarzutu. Nie zmienia to jednak faktu, ze kilku nowych wartosciowych zawodnikow musi dojsc do skladu,by byc dopelnieniem wymienionych przez Ciebie zawodnikow.
Robson_sc

re

Postprzez Qba 2004-11-13, 8:03 pm

ja powiem tak: Krawiec wymienil zelazna czworke, zgadzam sie z nim, dodalbym Terese, co tak sie uczepiliscie Malochy, ze ma wyleciec? nic nie gral, a widzicie go poza Zaglebie.. dziwne.. z pewnoscia szkoda Drzymonta, bo jesli ma mecz, to jest nie do przejscia, zreszta sam trener mowil, ze Dzimi doskonale czyta gre.. szkoda..

na dzien dzisiejszy potrzebny bramkarz, obrona.. reszte bym zostawil
pozdro
Qba

Postprzez kuźnia 2004-11-14, 12:44 pm

ludzie opamiętajcie się trochę , zgadzam się ,że zawodnicy na druga ligę to w tej chwili : Lachowski ,Ujek ,Pitry, Skrzypek. Nie wiemy co gra Małocha , przyszedł z kontuzją , w jednym meczu (chyba Mława ) zagrał na własną odpowiedzialność no i sie leczy. Chwalibogowski daje dobre zmiany i nie ma się go co pozbywać , Morawski musi wypracować swój styl ,bo walka to za mało, ale chodzi mi o co innego : z kąd chcecie wziąć tych zmienników ? Z tego co czytam Berensztajna chce pół 2 ligi , wątpię żeby ktoś z pierwszej ósemki w tabeli pozbywał się wartościowych zawodników , wychodzi na to że w połowie sezonu chcemy zastąpić zawodników słabych- niekoniecznie lepszymi ( a przynajmniej nie ma takiej gwarancji) Na pewno potrzebny jest bramkarz , doświadczony bramkarz, pomocnik który potrafi przytrzymać piłkę a nie tylko latać z nią do przodu no i ktoś do obrony ,może być po 30 tce byle miał zaliczone ze 200 meczów w 1 lidze.
kuźnia

Postprzez warchlak 2004-11-14, 2:27 pm

Antczak,Drzymont,Bała,Malinowski,Rak,Bugaj out
a jeśli się nie sprawdzą to za pół roku bym wywalił:
Treścińskiego,Morawskiego i Małoche oraz jednego z bramkarzy
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna