przez CharoN^ 2004-11-10, 6:27 pm
Jako niepoprawny optymista obstawiam 1:2 8) (jeszcze nie pamiętam, żeby kiedykolwiek nie obstawił wygranej Zagłębia, choć niekiedy nieźle na tym tracę ...). Mecz b.ważny, jak każdy w ostatnim czasie. Przyznam, że remis nie będzie negatywnym wynikiem, i to brałbym w tzw. "ciemno", jednakże liczę na zwycięstwo, bo ileż można grać taką "kaszanę" ...
A teraz moje zestawienie na ten mecz : Kitowicz - Rak, Teresa, Malina, Siwy - Skrzypek, Lacha, Moraś, Chwalibogowski - Ujo, Pitry.
Do Kurdziela straciłem trochę zaufania, a szansę Kitowiczowi dać trzeba. O Drzymoncie nie wspomnę, bo ostatnio bodajże Morph (czy Warchlak)gdzieś napisał, że nie dawał sobie rady z zawodnikamy w Lidzę Okręgowej ... pardon ale wystawiłbym Malinę. To były tylko 2 moje małe dylematy, chociaż to nie jedyni, u których forma szwankuje.
Nie ja jestem od ustalania taktyki, ale proszę tylko o jedno, a mianowicie : PRZESTAŃMY GRAĆ BEZNADZIEJNYMI WRZUTKAMI W POLE KARNE !!! Przecież mamy trochę tego potencjału, ukazanego m.in. z Koroną, z Szczakowinką, z Ruchem (o skuteczności nie mówie) ... Trochę wymęczyć rywala "siedzeniem na jego połowie", ciągłym rozgrywaniem piły oraz szukaniem prostopadłych zagrań do napastników lub do wchodzących skrzydłowych. Zresztą ... wszystko w nogach kopaczy. Moc z Wami :D.