OTOCZENIE TRENERA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

OTOCZENIE TRENERA

Postprzez Wise 2004-11-10, 12:23 pm

Przyżwamy kolejny głęboki kryzys , sytuacja jest nieciekawa i wszyscy z Motto i Tochelem na czele zastanawiają się co tutaj nie gra ?

Kasa jest, zaległości płtniczych wobec piłkarzy nie ma , kibice przychodzą i wspierają, sponsor zapewnia o ambicjach pierwszoligowych, a większość piłkarzy stać na b.dobrą grę co udowodnili w meczach z czołówką tabeli , kiedy to Zagłębie było prawdziwym zespołem.

Z ostatnich przecieków wiemy , że ktoś wyśledził i doniósł trenerowi o niesportowym trybie życia kilku piłkarzy, lekarz zauważył , że wydolność spada i wszystko by sie zgadzało. Z tym , że wypady do dyskotek i knajpek to nie rewelacja i nowość. Trenerze proszę nie udawać, że pan o tym nie wiedział, raczej w imię dobrej atmosfery w zespole przymykał pan na to oko.

Nie tylko to jest wg mnie największą słaboscią zespołu, że sobie kilku piłkarzy pociąga browar i drinki w knajpkach i nie przykłada na 100% do treningów.

Słabość upatruję w czynnikach, które wpływają na atmosferę i poziom sportowy zespołu .

Wyłączam z tych czynników trenera bo nie ulega żadnych watpliwości, że "stary" to pasjonat, człowiek ambitny, fachowiec i kibic Zagłębia w jednej osobie.

Słabość, o której piszę to otoczenie "starego" , które sprawia wrażenie kolesi nie z tej bajki. Jedyne co trzeba zarzucić trenerowi, to naiwność i słabość wobec swojego otoczenia.

Dworczyk i Juda . Jest to otoczenie, które określiłbym jako kula u nogi. Są to ludzie , którym zależy na grze Zagłębia w dolnych partiach tabeli 2 ligi. Zero profesjonalizmu tylko udzielające się otoczeniu cwaniactwo i lenistwo. Fajne chłopaki do flaszki ale nie do pomocy w prowadzeniu klubu mającego ambicje 1 ligowe.

Nistety wchodzi w ten klimat Ryngier , który jest dobrym wujkiem dla piłkarzy jakby w opozycji do trenera . To dobry fachowiec, który przysłuży się jeszcze swoją wiedzą i zaangażowaniem ale powinien przemyśleć kilka spraw.

Włosowicz jest raczej nieszkodliwy , no moze z tymi getrami w barwach gks tychy się wygłupił ale to gość, który raczej stoi za Tochelem i interesem klubu.

Zagłebiu potrzebny jest ktoś w rodzaju Sochy . Fachowiec od wyszukiwania talentów i profesjonalista z wizją , która sprzęga się z wizją Tochela czyli budowania zespołu a'la Ferguson.

Zagłębiu nie potrzebni są kolesie od stwarzania pozorów, puszczania oka do naszych gwiazd i rady drużyny, nie mający pojęcia o tym jak powinna funkcjonować profesjonalna drużyna.

:idea:
Wise

Postprzez Robson_sc 2004-11-10, 3:10 pm

Skoro juz w swoim poscie opisales konkretnych ludzi pod wzgledem przydatnosci dla druzyny to ja bym tu dodal Rudego. Koles jest zatrudniony w klubie na umowie zlecenie, robi walki jak moze a wszystkie jego wypowiedzi to taka swoista kielbasa wyborcza - obiecuje, obiecuje a nic z tego nigdy nie ma.Rudy jest zorientowany tylko na wlasna korzysc i wg. mnie takich ludzi w strukturach klubu jest wiecej. Jakby dodac do tego jeszcze ludzi z MOSIR-u ,ktorzy odpowiadaja ze "remont" i sprawy zwiazane ze stadionem to widzimy,ze na Zaglebiu zalezy tylko kibicom, czesci dzialaczy oraz Trenerowi i wiekszosci pilkarzy...niestety
Robson_sc

Postprzez WOJTEK 2004-11-10, 3:54 pm

Robson_sc napisał(a):Skoro juz w swoim poscie opisales konkretnych ludzi pod wzgledem przydatnosci dla druzyny to ja bym tu dodal Rudego. Koles jest zatrudniony w klubie na umowie zlecenie, robi walki jak moze a wszystkie jego wypowiedzi to taka swoista kielbasa wyborcza - obiecuje, obiecuje a nic z tego nigdy nie ma.Rudy jest zorientowany tylko na wlasna korzysc i wg. mnie takich ludzi w strukturach klubu jest wiecej. Jakby dodac do tego jeszcze ludzi z MOSIR-u ,ktorzy odpowiadaja ze "remont" i sprawy zwiazane ze stadionem to widzimy,ze na Zaglebiu zalezy tylko kibicom, czesci dzialaczy oraz Trenerowi i wiekszosci pilkarzy...niestety

:shock: :shock: :shock:
A MASZ NA TO DOWODY ?? BO NA RAZIE TO TYLKO STEK BZDUR .
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Robson_sc 2004-11-10, 5:45 pm

To, ze jest zatrudniony na umowe zlecenie Rudy powiedzial sam w wywiadzie w "DZ" Pamietajac jeszcze jego wypowiedzi zwiazane z kasa z klubu na oprawe meczow i obiecywanie gruszek na wierzbie jesli chodzi o stadion i wspolprace z MOSIR-em (o tym sam czytalem przed sezonem) stwierdzam,ze bardzo niewielka czesc z zapowiedzi zostala zrealizowana.Faktycznie moze za ostro skrytykowalem R. ale jest to moja subiektywna ocena i mozesz sie z nia nie zgadzac.

Mowiac o innych osobach zorientowanych na wlasna korzysc mialem na mysli ostatnie zawirowania w klubie. Ciagle mam wrazenie,ze nie wszystkim zalezy tak na klubie jak kibicom. Ostatni walek z zegarem jest tego przykladem. Pozdro WOJTEK
Robson_sc

Postprzez WOJTEK 2004-11-10, 5:54 pm

"robi wałki jak może"

JAK MASZ DOWÓD JAKIŚ NA WAŁKI TO IDĹš Z TYM NA POLICJĘ A NIE PISZ BZDUR NA FORUM. JEŚLI CHCESZ TO JAK BĘDZIEMY SZLI DO KLUBU DAM CI ZNAĆ I WTEDY POWIESZ W OCZY RUDEMU TO CO TU NAPISAŁEŚ. OK ? TYLKO , ŻE PEWNIE WTEDY CI BRAKNIE ODWAGI.
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2004-11-10, 5:57 pm

Po co Robson piszesz tu o Rudym i zegarze . Temat o Rudym był już wałkowany , a "zegargate" ma swój osobny wątek. Ciekawe to co pisze wise więc może nie rozmywajmy .
Krawiec

Postprzez Robson_sc 2004-11-10, 6:59 pm

Piszac, ze Rudy robi walki nie mialem na mysli czynow karalnych. Chodzilo mi o skladanie obietnic a nastepnie nie wywiazywanie sie z nich. Tyle o Rudym ode mnie. Pozdro
Robson_sc

Postprzez kuźnia 2004-11-10, 7:13 pm

Wise - piszesz ,że piłkarze prowadzą niesportowy tryb życia , trener o tym wie i przymyka oko , wiesz o tym , że oskarżasz trenera o sabotaż ?
To nie jest jakaś C klasa myślę że gdyby trener dowiedział się o jakichś ekscesach alkoholowych to przyłożyłby jednemu z drugim kary finansowe
i koniec.Wyobraź sobie teraz jak wkur...ny może być któryś z zawodników który siedział z panienką w srodę wieczór w kanajpie i cały czas sączył colę z mineralną którą jakiś pismak z DZ zakwalifikował jako drinka na peryferyjnej dzielnicy Sosnowca.To jest jakieś nieporozumienie,
budujecie morale naszych przeciwników ,pomyślą , że przyjeżdża do nich banda pijaków w otoczeniu przekręciarzy. Nie wolno opisywać faktów bez dowodów. Oreszcie otoczenia się nie wypowiadam .Temat wg mnie OK, może parę spraw się wyjaśni.
kuźnia

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-11-10, 7:19 pm

Kuznia co ty sie z choinki urwales czy z innego swiata?! nikt nie powiedzial ze pija wszyscy, ale sa tacy co od alkocholu nie stronia, kiedys bylo to w "studio", a teraz to nie mam pojecia gdzie sie nasze gwiazdy przeniosly, w kazdym razie gdzies w bardziej ustronne miejsce
SOSNOWIEC*

Postprzez kuźnia 2004-11-10, 7:32 pm

Jak nikt nie powiedział , że wszyscy to może ktoś powie kto ? i gdzie ?
bo kilku to jest od 2 do 10 czyli jak 10 to nie baluje kto? Nikt sie z choinki nie urwał i wiadomo że kopacze czasami lubią dać czadu , chodziło mi o uogólnianie.
kuźnia

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-11-10, 7:38 pm

Ale to jest ich zawod!!! Sa zawodowymi pilkarzami sie trzeba czegos od nich wymagac, a picie przed meczami nie wplywa jako dobrze na ich frome. a jesli chodzi o nazwiska to ci ktorzy wiedza to wiedza!!
SOSNOWIEC*

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-10, 9:11 pm

Nie moge zostawic tej sprawy bez komentarza a to z bardzo prostych powodow a mianowicie: dobre imie ZAGLEBIA jest dla mnie sprawa najwazniejsza, jestem kibicem doswiadczonym a moim kolega z chlopiecego boiska byl Andrzej Jarosik a pozatym nalezy sie szacunek dla wlasciciela klubu.

To co pisze WISE to sa pomowienia bez dowodow to jest robienie zlej opinii naszemu Klubowi a pozatym jest to material na nastepna Komisje Sledcza tak modne w naszej rzeczywistosci.

Chce jasno okreslic moja postawe otoz - jestem przeciwnikiem laczenia/tolerowania alkoholu w sporcie.
Ale jestem w pelni swiadom, iz pilkarze to ludzie i maja prawo pojsc do kawiarni, restauracji i maja prawo wypic kieliszek WINA DO OBIADU.

To co tutaj sugerujecie moi ZAGLEBIOWSCY KOLEDZY nie wiem komu i czemu ma sluzyc. PROSZE PISZCIE OPERUJAC FAKTAMI.

Jesli moge WAS o cos prosic zaprzestancie szargac dobre imie ZAGLEBIA SOSNOWIEC o jesli chcecie cos oczywiscie w tym stylu pisac to sie 5X zastanowcie.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Cygan 2004-11-11, 1:44 pm

kuźnia napisał(a):Jak nikt nie powiedział , że wszyscy to może ktoś powie kto ? i gdzie ?
bo kilku to jest od 2 do 10 czyli jak 10 to nie baluje kto? Nikt sie z choinki nie urwał i wiadomo że kopacze czasami lubią dać czadu , chodziło mi o uogólnianie.

Odpowiem jak sosnowiec*: Czy Ty sie z choinki urwałeś!!! Przecież oni zawsze pili! chcesz faktów, proszę: kiedys tradycja było ich przesiadywanie w Rodeo na os Piastów po meczu. Widziano ich nieraz w Zakreconej, a niektórzy (bez nazwisk) wracajac wpadali jeszcze do Mirage.Może jestes za młody, po knajpach sie nie włóczysz i nie widziales? A na marginesie dodam od siebie: nie widze nic zlego w tym aby pili, imprezowali! To tez sa ludzie. Wiadomo, człowiek nie wielbład, napić sie musi. Ale nie wyobrażam sobie, aby to miało rzutować na ich poczynania na boisku!!! Kiedys pilkarze tez pili, ale potem gryźli trawę na boisku!

Ps: Kolwalczyka ponoć cucili zimna woda pod prysznicem przed meczem z Sampdorią, a jak potem zagrał???
Cygan

Postprzez DaMi 2004-11-11, 3:59 pm

SOSNOWIEC* napisał(a):Kuznia co ty sie z choinki urwales czy z innego swiata?! nikt nie powiedzial ze pija wszyscy, ale sa tacy co od alkocholu nie stronia, kiedys bylo to w "studio", a teraz to nie mam pojecia gdzie sie nasze gwiazdy przeniosly, w kazdym razie gdzies w bardziej ustronne miejsce

Ja ostatnio słyszałem o barze w okolicach lodowiska :wink:
DaMi

Postprzez BrzydaL 2004-11-11, 5:42 pm

DaMi napisał(a):
SOSNOWIEC* napisał(a):Kuznia co ty sie z choinki urwales czy z innego swiata?! nikt nie powiedzial ze pija wszyscy, ale sa tacy co od alkocholu nie stronia, kiedys bylo to w "studio", a teraz to nie mam pojecia gdzie sie nasze gwiazdy przeniosly, w kazdym razie gdzies w bardziej ustronne miejsce

Ja ostatnio słyszałem o barze w okolicach lodowiska :wink:

Bar w okolicach lodowiska to chyba juz przeszlosc bo ostatnio niektorzy bawili sie w Grancie z Pszczynie... widocznie mysleli ze tam ich nikt niezauwazy :!:
BrzydaL

Następna strona

Powrót do Piłka nożna