ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dziejus 2004-10-31, 12:10 pm

Pilka nozna jest w sumie b.prosta gra. Na czym polega pokazali nam pilkarze Widzewa. Spryt,skutecznosc,wymiana pozycji,umiejetnosc operowania pilka,przeglad sytuacji boiskowej itd. My z kolei -pilka do przodu ''na pale'', szybkie , bezrozumne pozbywanie sie pilki,ciagle,jednostajne wrzutki gora,brak strzalow z daleka. No ale tak sie gra gdy brakuje umiejetnosci.Brawo Zaglebie-dokopiemy Podbeskidziu bo gra podobnie jak My.
dziejus

Postprzez dziubol 2004-11-01, 11:00 am

Odnośnie Wojtek twojego pytania: czy byłem na meczu?- to odpowiadam, że nie byłem, o ile oczywiście twoje pytanie dotyczyło ostatniego meczu ze Switem. Wyjaśniam, że mój post dotyczy calego kończącego się sezonu, a nie ostatniego spotkania. Wyraziłem w nim osobistą opinię o grze Drzymonta na przestrzeni wszystkich meczów, ktorych byłem widzem, a była to większość w tym sezonie. Myślę, że bycie moderatorem nie polega na tym, aby obrażać osoby przedstawiające swoje poglądy na forum. Dobrze by było Wojtek abyś nabrał więcej dystansu do własnej osoby i uwierzył w to ,że nie ma ludzi nieomylnych. Pozdrawiam.
dziubol

Postprzez Monty Python 2004-11-02, 2:07 pm

Moim zdaniem druzynę powinno wzmocnić 4 nowych zawodników. I to nie w stylu "młody perspektywiczny" tylko z ograniem. Potrzeba jest na gwałt co najmniej dwóch obrońców, jeden pomocnik, z jak to mówił Lacha przeglądem sytuacji i taki co nie będzie sie bał rozegrać piłkę, oraz jeden typowy egzekutor (pamietam jak kiedys grał w Zagłebiu Sączek - ten to umiał zawsze noge przystawić). Co do tego kto ma odejść to licze na doświadczenie trenera, niepokoi mnie tylko jego wypowiedź, że w przypadku zbyt dużej straty punktowej bedziemy grać juniorami, jest to o tyle dziwne, że skoro drużyna, krtóra przez wielu jest uważana za najsilniejszą od czasów "odrodzenia" Zagłębia, nie może sobie poraedzić z grą.
Monty Python

Postprzez Tomano 2004-11-03, 9:48 am

Dzieki bogu trener cos robi, moze to spotkanie nimi wstrzasnie :evil:
Tomano
Adventure Group

Postprzez zgredos 2004-11-03, 12:07 pm

Trenera też czeka trudna rozmowa. Ma się stawić na dywaniku u Prezesa
zgredos

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-11-03, 2:24 pm

WOJTEK nie bron tak Dzymiego!! co prawda w tamtym sezonie byl to koles na ktorego mozna bylo liczyc, spojrz obiektywnie co on teraz reprezentuje??
A przeciez kazda dobra druzyne buduje sie od obrony! i nie moze tak byc ze tracimy bramki po bledach obrony, bo wszyscy wiedza ze zaglebiu gonienie wyniku nie wychodzi!!
SOSNOWIEC*

Postprzez gruby 2004-11-03, 3:32 pm

Tomano napisał(a):Dzieki bogu trener cos robi, moze to spotkanie nimi wstrzasnie :evil:

Miejmy nadzieje,nie powiem że Zagłębie gra żle.Nie oszukujmy się nie mamy składu na zwojowanie 2 ligi,w tej rundzie narazie zawodzi obrona i troche atak,rozchodzi mi się o Ujka ktory strzelił mało bramek(w końcu napastnika rozlicza się ze strzelonych goli)ale warto zaznaczyc że Ujek walczy na boisku często przekraczając przepisy,w ten sposób uzupełnia się z Pitrym który według mnie agresywnośćią troche odstępuje Ujkowi.Co do obrony to wydaje mi się że przydałby się zawodnik doświadczony (wiek 28-32)który by poukładał troche tyły.Pomoc narazie nie zawodzi,ale brakuje nam (chyba jak każdemu klubowi w Polsce)klasowego rozgrywającego...

Pozdrawiam..:mlyn:
gruby

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-03, 3:40 pm

Szkoda tylko ze tak pozno, gdyby do spotkania doszlokilka kolejek wczesniej moze zawodnicy grali by skyteczniej. Bo przeciez chodzi o to aby druzyna grala skutecznie (punkty, bramki).

Jestem przekonany ze zle sie stalo iz przed trenerem postawion konkretne zadanie (2 lata - AWANS) natomiast przed zawodnikami - NIE.

Pamietam te lamenty zawodnikow w ostatnimroku gry w III lidze z jakim stresem, napieciem oni musza grac. A jednak grali jak trzeba.

Szokiem dla mnie jest gra DRZYMONTA - zawodnika ktory mial szanse gry w I lidze (Polonia W-wa, GKS K-ce)

Bede z uporem maniaka twierdzil TA DRUZYNA POSIADA POTENCJAL NA MIARE CZOLOWEJ DRUZYNY W II LIDZE natomiast nie znam przyczyny dla ktorej nasza druzyna uplasowala sie koncowej czesci tabeli II Ligi.

Sprawa wg mnie jest zlozona i nie wystarczy powiedziec wymienic zawodnikow badz zwolnic trenera. To nie jest ta droga zwolnic trenera. Trener podjal zobowiazanie mowiace o awansie w 2 lata.
Ja osobiscie wierze w isote kontraktu i wierze w slowo trenera Tochela potwierdzone podpisem.

Jest rowniez sprawa oczywista, iz zawodnicy bronia swoich rodzin w sensie zabezpieczenia materialnego. Widza co sie dzieje na rynku pracy nie wolno im zabraniac tej obrony.
Ale w koncu sami musza zrozumiec ze gra w II lidze to jest ich zawod i musza go wykonywac z najwyzsza starannoscia (bramki, punkty) nie moga liczyc na sympatie trenera, Prezesa itd itp..

Nie sadze aby dzisiejsze spotkanie przynioslo radykalne zmiany no dobro zawodnikow, to oni maja cos do udowodnienia.

Jednego jestem pewien LEPIEJ POZNO NIZ WCALE

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawojka 2004-11-04, 9:02 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):
Bede z uporem maniaka twierdzil TA DRUZYNA POSIADA POTENCJAL NA MIARE CZOLOWEJ DRUZYNY W II LIDZE natomiast nie znam przyczyny dla ktorej nasza druzyna uplasowala sie koncowej czesci tabeli II Ligi.

Sprawa wg mnie jest zlozona i nie wystarczy powiedziec wymienic zawodnikow badz zwolnic trenera. To nie jest ta droga zwolnic trenera. Trener podjal zobowiazanie mowiace o awansie w 2 lata.
Ja osobiscie wierze w istote kontraktu i wierze w slowo trenera Tochela potwierdzone podpisem.

Zgadzam sią z Tobą w 100%. Podpisuję pod tym również
slawojka

...

Postprzez Krawiec 2004-11-04, 9:46 am

Zmiany są konieczne - co do tego nie ma wątpliwości ale bez przesady. Coż z tego , że wymienimy pół skladu i np. zamiast Łuczywka przyjdzie ktoś z bardziej znanym nazwiskiem. Dlaczego mielibyśmy dziękować Drzymiemu a nie np na jego pozycję poszukać młodego , konkurencyjnego obrońcy, który wprowadzi rywalizację.

Nowego zespołu nie zbuduje się w kilka miesięcy to musi być ewolucja a nie rewolucja.

Każdy zawodnik ma słabsze chwile i warto stawiać na tych, którzy tworzą zespół od lat . Nawet Real, który jest teraz reprezentacją świata ma kłopoty ze zgraniem piłkarzy i zespoły mniej kosztowne ale zgrane np. Valencja, Deportivo leją często królewskich.

Zmiany tak - ale przemyślane i stopniowe. Najbardziej wg mnie potrzeba dwóch dobrych obrońców i plejmejkera oraz kogoś na lewą pomoc, kto wpisze się w pierwotną koncepcję Tochela.
Krawiec

Postprzez Robson_sc 2004-11-04, 10:53 am

Dlaczego mielibyśmy dziękować Drzymiemu a nie np na jego pozycję poszukać młodego , konkurencyjnego obrońcy, który wprowadzi rywalizację.

Poniekad zgadzam sie z Krawcem. Rywalizacja w druzynie jest potrzebna,poniewaz tylko dzieki niej poszczegolni gracze moga podnosic swoje umiejetnosci. Mysle jednak, ze kredyt zaufania w stosunku do Dzimiego juz sie (przynjmniej u mnie)wyczerpal. Facet ,ktory w zeszlym sezonie byl filarem obrony ,w starciu z twardymi ,szybkimi napastnikami w II lidze wyraznie sobie nie radzi. Bylem w tym sezonie na 6 meczach u nas i moge go pochwalic jedynie za Szczakowianke. Jego gra jest bardzo niepewna i wg. mnie nie mozemy sobie pozwolic na podobna sytuacje na wiosne. Nie oczekuje rewolucji ale 3 zawodnikow po jednym do kazdej formacji by nam sie przydalo.
Robson_sc

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-11-04, 11:23 am

Pociagne ten temat zmian jeszcze przez chwile, otoz trener KT w rundzie jesiennej nie mial w skladzie Jacka Berensztajna na ktorego bardzo liczyl i prosze zwrocmy uwage walczy o tego zawodnika po raz wtory. To znaczy ni mniej ni wiecej tylko tyle ze ma pelne zaufanie do Pana Jacka B.
ktory ma byc PLAYMAKEREM w druzynie ZAGLEBIA a pozatym dysponuje mocnym i celnym uderzeniem. O ile pamietam to Kluby nie porozumialy sie w tej kwestii.

Obrona - powiem wprost iz sadzilem ze w chwilach slabych dla Drzymonta trener posadzi go na lawie a wprowadzi do gry w jego miejsce Malinowskiego - zawodnika doswiadczonego gral w Radomsku w swoim czasie, a w opinii trenera byla objawieniem na tej pozycji.

Wczoraj wieczorem ogladalem mecz MU - SPARTA noi co Ferguson kupil napastnika za DUZA KASE - Rooneya ktory nie gra klasycznego napastnika trener probuje innego ustawienia aby wzmocnic sile uderzenia druzyny z Manchesteru, a trzeba powiedziec ze MU przegrywa mecze rowniez.

Kol. KRAWIEC ujal to w sposob bardzo precyzyjny i nie budzacy watpliwosci.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Fan 2004-11-04, 11:38 am

Wedlug mnie troche bezsensowny pomysl by wypozyczac Bebna. Po polowce sezonu wroci do Wodzislawia i znowu bedzie problem z bramkarzem i to juz na poczatku sezonu, w ktorym podobno mamy wywalczyc awans. Moim zdaniem bramkarz na runde wiosenna powinien juz byc pewnym zawodnikiem, zgranym z obrona na przyszly sezon. Poza tym zawodnicy typu Kolendowicz czy Socha wcale moga nie byc lepsi od naszych gwiazd. Moga to byc zawodnicy typu Slupecki no i co wtedy?? Jedyna formacja do wymiany po awansie to byla obrona i nic nie zostalo w tej kwestii zrobione. Dlatego teraz Drzymontowi i Antczakowi dziekujemy za to co zrobili dla Zaglebia i trzeba zakupic 2 ogranych, doswiadczonych defensorow. A gdyby jak pisalem kiedys w ataku pojawil sie Krol to moze mielibysmy wiecej strzelonych bramek i co wazniejsze punktow.
Fan
Working Class

Postprzez musztra 2004-11-04, 11:42 am

Najpierw trzeba się pozbyć tych piłkarzy z których nie ma pożytku.
Oczywiście tak jak moi przedmówcy piszą potrzebnych jest 2 obrońców
Pomoc jest w miare dobra ale potrzeba nam rozgrywajacego z prawdziwego zdarzenia. :!: :!:
co do Napastników: jak dla mnie potrzebny jest jeszcze jeden napastnik(ponieważ panuje za mała konkurencja) praktycznie to w tym sezonie grało tylko dwóch napastników(Pitry,Ujek) nie ma co liczyc dwóch czy trzech meczy Stolpy,Bugaja,Małochy.
Jeśli zakupy to tylko potrzebne i przemyślane
musztra

Postprzez zgredos 2004-11-04, 1:12 pm

Nie można całej winy za porażki zrzucać na Drzymonta. Na boisku gra 11 zawodników i jeśli wygrywają to wszyscy a jeśli przegrywają to też wszyscy
zgredos

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna