Czerwone Zagłębie - Opinie ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Codino 2004-10-28, 9:39 pm

regard napisał(a):
regard napisał(a): Zagłębie to nie tylko wy

Z calym szacunkiem, ale to zdanie to chyba powinno byc skierowane do tworców flagi :roll: .

Codino to zdanie było skierowane właśnie do nich.

Sorry, zle zrozumiałem.
Codino

Postprzez krzysiek srodula 2004-10-29, 8:53 pm

wszystko co mialem do powiedzenia napisalem na kibice.pl!
jedyne co chce dodac to to zebyscie przestali ta flage traktowac jako manifest polityczny kibicow Zaglebia!bo nim nie jest!
po drugie przestancie sie zamartwiac co powiedza inni bo i tak nas zawsze wyzywali od dzieci stalina i dalej beda(choc moze jak teraz ktos zajrzy do historii to zmieni zdanie).
krzysiek srodula

Postprzez regard 2004-10-30, 12:48 am

Dla zainteresowanych dla ułatwienia wklejam:

,,hahah smiac mi sie chce z tych wszytkich internetowych wyzywaczy!
gdzie byliscie przy glosowaniu na prezydenta czy do sejmu?tutaj wielce rzucacie kurwami i szmatami a sami pedzcie na glosowaniu i skreslacie SLD!zapytaj sie matki i ojca na kogo glosowali!hahaha co moze tylko glosy z sosnowca decyduja w wyborach?zal mi was dwulicowi hipokryci.
do tych ktorzy nawiazuja do PRLu i PGRow:napisze ostatni raz ze czerwone zaglebie bylo tak nazywane juz prawie 100 lat temu wiec wsadzcie sobie wasze insynuacje w dupe albo wezcie sie za nauke!
niech mi ktos w tej fladze pokaze jakis motyw ktory jest jak tu niektorzy twierdza anty polski?
a jak kogos az tak bardzo ta flaga wkur.... to tak jak wszytkie inne wisi na plocie... wiec internetowi napinacze do dziela!""

Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2004-10-30, 12:29 pm przez regard, łącznie edytowano 1 raz
regard

Postprzez amstat 2004-10-30, 8:57 am

oj Krzysiu tu taka kultura, a juz na innych forum napinka z wyjasnieniem nie ladnie...
amstat
Fanatyk

Postprzez Monti 2004-10-30, 2:39 pm

amstat napisał(a):Wysłany: Sro Maj 21, 2003 5:49 pm
--------------------------------------------------------------------------------
Ta flaga nie powstanie...

Oczywiście nie musisz sie nikomu tłumaczyć. Ja osobiście jednak spodziewałem sie po Tobie tego że "dotrzymujesz słowa".

krzysiek srodula napisał(a):....jedyne co chce dodac to to zebyscie przestali ta flage traktowac jako manifest polityczny kibicow Zaglebia!bo nim nie jest!.....

Dla nie osobiście pocieszające jest to że otwarcie deklarujecie jakie były intencjie powstania tej flagi stanowczo odrzucając że pada na nią cień Gierka z pierwszego projektu "Czerwonego Zagłębia". Ten cień jednak czy chcecie czy nie bedzie na nią padał. Dlatego ta flaga będzie wzbudzałą kontreowersje i będzie dzieliła mimo waszych dobrych intencji. Dlatego tak wiele osób odbiera ja negatywnie i nie chce jej zaakceptować.

regard napisał(a):a jak kogos az tak bardzo ta flaga wkur.... to tak jak wszytkie inne wisi na plocie... wiec internetowi napinacze do dziela!""

Do tego by ta flaga została przynajmniej "zrozumiana" przez jej przeciwników nie mówiąc juz o jej zaakceptowaniu na pewno nie wpływają takie postawy. Takie postawy jeszce bardzie dzielą i pokazują że są ludzie którzy szanują tylko grono podobnych sobie patrząc na wszystkich pozostałych z pogardą . Szkoda tylko że zupełnie co innego deklaruja te osoby wówczas gdy dochopdzi do zbiórek pieniędzy na cele kibicowskie. Wtedy to wszyscy sa kibicami i wtedy to pasywna postawa nie jest mile widziana.

Na tym kończe moją wpisy w tym temacie bo i tak nie przekonam "przeciwników". Tak jak wiem że sam nie zostane przekonany. Ta flaga przyniesie czy chcecie czy nie wiecej złego niż dobrego. Ja osobiście chyba przejrzałem chyba na oczy, dała mi też do myślenia dyskusja (nie tylko na publicznymforum) wynikła z powstania tej flagi. Z mojej strony juz cicho sza w tym temacie.
Ostatnio edytowano 2004-10-30, 2:51 pm przez Monti, łącznie edytowano 1 raz
Monti
Moderator

Postprzez regard 2004-10-30, 2:50 pm

Monti to nie ja napisałem tylko krzysiek srodula. Jako, że też odpuściłem sobie dyskusję w tym temacie pozwoliłem sobie wyłącznie przekopiować wypowiedż krzyśka srodula z forum kobice.pl.
Pozdrawiam
regard

Postprzez Komenda Główna Policji 2004-10-30, 6:02 pm

Do Misiek1924

Rudolf Hess nie był jedym z największych oprawców Polski - pomyliły ci się zapewne osoby, chodziło ci zapewne o Komendanta KL Auschwitz Rudolfa Hoessa.

Rudolf Hess - zastępca Adolfa Hitlera, żeby uściślić, był człowiekiem, który poświęcił swoje życie na walkę z komunizmem za co mu chwała. Dla dobra zwycięstwa Narodowego Socjalizmu nad komunizmem poświęcił swoje dobre imię lecąc z poselstwem do Wielkiej Brytanii aby przyłączyła się do Rzeszy w walce z komunizmem.

Oddanie czci Rudolfowi Hessowi czy nawet wychwalanie całego NS i jednoczesne śpiewanie polskich tekstów patriotycznych nie musi być ze sobą sprzeczne.

A odnośnie flagi CZ to uważam, że jest totalnym błędem ale na pewno nie zaskoczyło mnie, że powstała - przecież nie spodziewałem się w Sosnowcu flagi z 14 słowami - to nie Gdańsk.
Komenda Główna Policji

Postprzez Foxx 2004-10-30, 7:43 pm

Komenda Główna Policji napisał(a):Dla dobra zwycięstwa Narodowego Socjalizmu nad komunizmem poświęcił swoje dobre imię lecąc z poselstwem do Wielkiej Brytanii aby przyłączyła się do Rzeszy w walce z komunizmem.

Trochę nie rozumiem, co dobrego może wynikać z walki narodowego socjalizmu z internacjonalistycznym (zwłaszcza taktycznej - po początkowym sojuszu), ale dość intrygująco wygląda tekst o tym, że Hess (będąc 2 po Hyclu) nie był oprawcą - przy jednoczesnym pisaniu o ns, jako o czymś wartościowym :roll: . Zwłaszcza w języku polskim...

Ale czy ja muszę wszystko rozumieć? Nie :twisted: .

Obrazek
Foxx
Legia Warszawa

Postprzez Franz 2004-10-30, 9:13 pm

Monti napisał(a):
--------------------------------------------------------------------------------

Oczywiście nie musisz sie nikomu tłumaczyć. Ja osobiście jednak spodziewałem sie po Tobie tego że "dotrzymujesz słowa".

Tylko wtedy chodziło o flagę z podobizną Gierka, wychwalającam czasy jego rządów, a ta flaga co powstała ma przypomnieć o wydarzeniech z 1905 roku, przynajmniej ja tak to rozumiem...
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez Monti 2004-10-30, 9:57 pm

Franz napisał(a):
Monti napisał(a):

Tylko wtedy chodziło o flagę z podobizną Gierka, wychwalającam czasy jego rządów, a ta flaga co powstała ma przypomnieć o wydarzeniech z 1905 roku, przynajmniej ja tak to rozumiem...

nic podobnego, było juz po dyskusji i wykładzie Krawca, wtedy juz pomysłodawcy zrezygnowali z Gierka. Ale nie ważne , to juz zupełnie nie istotne.
Monti
Moderator

Postprzez dziejus 2004-10-30, 10:07 pm

Czerwone Zaglebie to My bedziemy ze wstydu jak tak dalej bedziemy grac
dziejus

Postprzez Shrek 2004-10-31, 11:02 am

Witam forumowiczow... taa i Hess jako przyjaciel Polakow w IX.1939 prosil o pozwolenie na udzial w walkach w PL jako pilot :))
Shrek

Postprzez amstat 2004-10-31, 11:41 am

]:-> masz racje nie bede sie tlumaczyl, a tym bardziej wklejal zapisu rozmowy z tworcami, wykonawcami fany, jak i jej trescia przeslania.... widze, ze fana boli pewne osoby nie tylko na tym forum, ale coz po to ona ma byc....i gratuluje utozsamiania jej z komuna i czerwonym okregiem dabrowskim... pamietajcie zawsze nas kojarzyli z komuna, kojarza i beda kojarzyc, wiec niech ta fana dalej dla nich tak znaczy, jak chca....

z kibicowskim pozdrowieniem....
amstat
Fanatyk

Postprzez Krawiec 2004-10-31, 11:21 pm

Komenda Główna Policji napisał(a):Oddanie czci Rudolfowi Hessowi czy nawet wychwalanie całego NS i jednoczesne śpiewanie polskich tekstów patriotycznych nie musi być ze sobą sprzeczne.

Bardzo "ciekawa" teoria.

Dowiedzieliśmy sie przed chwilą ,że istniają jakieś punkty styczne między patriotyzmem polskim, a ideą anglo-saskiej kolalicji , która miała podstawy teorii rasowej (Chamberlain ) wyznawanej równiez przez nazistów niemieckich, w której to teorii Słowianie mieścili się gdzieś między Cyganami a Żydami.

Czego to ludzie nie wymyślą . Hej komedia , komedia :?
Krawiec

Postprzez Misiek1924 2004-11-02, 7:57 pm

Komenda Główna Policji napisał(a):Do Misiek1924

Rudolf Hess nie był jedym z największych oprawców Polski - pomyliły ci się zapewne osoby, chodziło ci zapewne o Komendanta KL Auschwitz Rudolfa Hoessa.

Rudolf Hess - zastępca Adolfa Hitlera, żeby uściślić, był człowiekiem, który poświęcił swoje życie na walkę z komunizmem za co mu chwała. Dla dobra zwycięstwa Narodowego Socjalizmu nad komunizmem poświęcił swoje dobre imię lecąc z poselstwem do Wielkiej Brytanii aby przyłączyła się do Rzeszy w walce z komunizmem.

Oddanie czci Rudolfowi Hessowi czy nawet wychwalanie całego NS i jednoczesne śpiewanie polskich tekstów patriotycznych nie musi być ze sobą sprzeczne.

A odnośnie flagi CZ to uważam, że jest totalnym błędem ale na pewno nie zaskoczyło mnie, że powstała - przecież nie spodziewałem się w Sosnowcu flagi z 14 słowami - to nie Gdańsk.

"Nowa encyklopedia powszechna PWN © Wydawnictwo Naukowe PWN SA"

HESS RUDOLF (1894–1987), jeden z przywódców hitl. Niemiec; w okresie I wojny ¶wiat. walczył w oddziałach szturmowych piechoty, póÄ˝niej jako lotnik; od 1920 w NSDAP, 1932 przewodn. centr. komisji polit. NSDAP; 1925–32 osobisty sekr. Hitlera, od 1933 jego zastępca jako przywódcy NSDAP, 1939 wyznaczony na drugiego (po H. GĂśringu) następcę Hitlera; jeden z organizatorów terroru na okupowanych terenach; 1941 uciekł do W. Brytanii; internowany przez władze bryt.; s±dzony przez Międzynar. Trybunał Wojsk. w Norymberdze i 1946 skazany na dożywotnie więzienie; popełnił samobójstwo.

KGP jeśli dla ciebie ta krótka biogafia nie jest wystarczająca aby Hessa ( nie Hoessa, który był równie wielkim zbrodniarzem ale pionkiem) nazwać "oprawcą" to trudno. dla mnie sam fakt wspólkierowania NSDAP jest wystarczający. A Hoess nie był oprawcą Polski tylko oświęcimskich więźniów. to tyle.

czy nie nastał czas na zakończenie tematu???
kazdy ma swoje zdanie, poglądy itd, flaga będzie wisieć - ZOSTAŁO WSPÓLNE KIBICOWANIE 8)
Misiek1924

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice