Czas podsumowań, czas rozliczeń!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Czas podsumowań, czas rozliczeń!!

Postprzez Marpic 2004-10-24, 3:10 pm

Do końca rundy jeszcze trzy spotkania ,ale można już teraz zacząć podsumowania. Po tym co się widzi na Ludowym nie można być optymistą. Zostały trzy mecze z drużynami ,które szukają punktów i mecze z nimi będą bardzo ciężkie.Jedni powiedzą ,żę Zagłębie wpadło w dołeka , ja myśle że poprostu brak niektórym zawodnikom umiejętności; strzały w wykonaniu naszych piłkarzy są beznadziejne, Dawid stracił na szybkości, Ujek (wielka nadzieja Zagłębia przed sezonem) poprostu nie jest rasowym napastnikiem.Morawskimiał być rozgrywającym ,a nie jest nim.Można też wymieniać błędy popełnione przy sprowadzeniu Bały, Małochy, Bugaja.

Widzew nic nie grał specjalnego , a My straciiliśmy dwie frajerskie bramki.Panie TOCHEL mówi Pan że jeśli będziemy mieli 5 pkt. straty to się wzmocnimy i zaatakujemy 1 ligę, a jeśli nie to będziemy grali utalentowanymi juniorami , ktorzy są teraz wypożyczeni do IV-ligowych klubów. Jestem teraz już przekonany że o awansie nie ma co marzyć i przy braku "nowej krwi" w zespole lub ponownie sprowadzeniu chybionych zawodników pozostaje nam walka tylko o utrzymanie, czego sobie i nikomuu nie życzę....PS...oooj nie jest dobrze.
Marpic

Postprzez LucasUSA 2004-10-24, 3:26 pm

Mi sie cos wydaje, ze mial byc srodek tabeli i bedzie :twisted: . Obecny spadek formy jest cos na wzor "chlodzenia" ekonomii. Po prostu moze nas nie stac jeszcze na pierwsza lige? Smutne to, ale jak wytlumaczyc swietne pojedynki przeplatane z wpadkami? Moze sie nie znam, ale forma nie rosnie i nie spada tak szybko... Ale pisze to z pozycji dalekiego obserwatora, z relacji z czata nie da sie ocenic zaangazowania i umiejetnosci zawodnikow :(. Wierze, ze Trener wie, gdzie nas prowadzi i mam do niego pelne zaufanie. A z niektorych dzialan trzeba rozliczyc zarzad (ciekawe, czy ktos odpowie za skandal z biletami na Widzew :evil: ).
LucasUSA

Postprzez don corleone 2004-10-24, 5:22 pm

Cyztam ,czytam i musze zadebiutowac :D .Pierwsza liga nie dla nas w tym roku :evil: . Nie mamy stadionu,działki na terenach klubu,nie ma drużyny na 1 lige :cry: . Nie podoba mi sie gra Zagłebia ,dużo walki-zero pomyslu.11 lekkoatletow :evil: Nie chce macić ale to nie to, trener dobiera pod wytrzymalosć i wzrost, a powinien szukać ludzi co umieją grac w piłke :evil: Del pierro, Maradona, Frankowski to kurduple :lol: Gra na przypadek,kop gdzies na 30 m i potem zadyma. Nie widziałem dawno siatki zalożonej bramkarzowi itp. Mam syacunek dla piłkarzy za walke ,ale to tylko za walke :cry: . Powiem coś co może sie skonczyc banem ale ch..... :lol: Gdy Zagłębie awannsuje,właściciele dzialek dostana szalu(gorączka złota),stadion nie jest gotowy na 1 lige :evil: .wybory sie zblżają, 2006 rocznica :D ,awans może skomplikowac trędy polityczne. ZAGLEBIE PRZERASTA WLADZE MIASTA. RÓWNAJMY W DÓL . A MIMO WSZYSKO BYLO JEST I BEDZIE..............[/list]
don corleone

Postprzez mały 2004-10-24, 5:41 pm

Zgadzam się w 100 % z moim przedmówcą. Zbyt duża liczba niewiadomych , niedomówień , i ciągłe iskrzenie na lini klub UM . To wszystko nie sprzyja awansowi . Na pewno nie w tym roku. I jeszcze jedno - potrzebujemy ludzi którzy bedą w stanie realizować załozenia taktyczne trenera , a takich jest w naszym Zagłębiu co najwyżej 3 ( trzech). Reszta to typowi lekkoatleci.

A teraz z innej beczki- " Lachowski zacznij grać na miarę oczekiwań i szumnych zapowiedzi przed sezonem a nie przepraszaj po każdym nieudanym meczu" - nie jesteś w przedszkolu tylok w II lidze piłkarskiej.
mały

Postprzez LTMario 2004-10-24, 9:00 pm

" Lachowski zacznij grać na miarę oczekiwań i szumnych zapowiedzi przed sezonem a nie przepraszaj po każdym nieudanym meczu"
pomyśl sobię ile by Zagłębie miało punktów gdyby nie jego gra dobrze ??

a co do podsumowań to jeszcze są 2 mecze , a jak Bała strzeli w nich 4 bramki to co napiszecie ?? że dobry transfer ?? , jak zdobędą 6 punktów to co wtedy ?? napiszecie ?? , poczekajmy do końca rundy narazie nie jest dobrze ale i nie jest źle
LTMario

Postprzez Gigaland 2004-10-24, 9:08 pm

Dokładnie. Adam Bała zagrał dziś dobrze. Ja bym go tak do końca nie skreślał.
Chciałbym powrócic też do środowej wypowiedzi trenera Tochela na temat Bały. Być może miała to być forma mobilizacji Adama. Ja bym dał mu jeszcze szansę na wiosnę. Jego doświadczenie może się przydać. Poczekajmy jeszcze z ocenami tego zawodnika.
Gigaland

Postprzez mały 2004-10-24, 10:15 pm

LTMario napisał(a):
" Lachowski zacznij grać na miarę oczekiwań i szumnych zapowiedzi przed sezonem a nie przepraszaj po każdym nieudanym meczu"
pomyśl sobię ile by Zagłębie miało punktów gdyby nie jego gra dobrze ??

a co do podsumowań to jeszcze są 2 mecze , a jak Bała strzeli w nich 4 bramki to co napiszecie ?? że dobry transfer ?? , jak zdobędą 6 punktów to co wtedy ?? napiszecie ?? , poczekajmy do końca rundy narazie nie jest dobrze ale i nie jest źle
Jak gra ? Ile ma asyat ? Człowieku to jest pomocnik i od niego mają wychodzić ostatnie podania , aon mota sie i biega wokół własnej osi. Potem leci i przymila sie do takich kibiców jak ty.
mały

Postprzez Karo 2004-10-24, 10:36 pm

maly, piszesz pierdoly po prostu... Lachowskiemu dzis mecz totalnie nie wyszedl, z tym sie zgadzam calkowicie. Ale popatrz na jego poprzednie wystepy... Gosc jest po prostu swietnym graczem, a tacy zawodnicy jak on, po jednym nieudanym meczu szybko sie podnosza...
Karo

Postprzez Cygan 2004-10-24, 11:16 pm

Gigaland napisał(a):Dokładnie. Adam Bała zagrał dziś dobrze. Ja bym go tak do końca nie skreślał.
Chciałbym powrócic też do środowej wypowiedzi trenera Tochela na temat Bały. Być może miała to być forma mobilizacji Adama. Ja bym dał mu jeszcze szansę na wiosnę. Jego doświadczenie może się przydać. Poczekajmy jeszcze z ocenami tego zawodnika.

Podpisuję sie obiema rękami!
Cygan

Postprzez twari 2004-10-24, 11:19 pm

pozatym to nasz najlepszy strzelec wiec czlowieku nie pier*ol glupot! On nie ma asyst - on strzela bramki! :D
twari

Postprzez LucasUSA 2004-10-25, 2:21 am

Ja sobie nie wyobrazam co by bylo bez Lachy... A z Bala pozyjemy, zobaczymy...
LucasUSA

Postprzez Marpic 2004-10-25, 8:15 am

LTMario- pozostało, aż 3 mecze,a nie 2. Zaś 14 rozeranych meczy może już nam przecież coś podpowiadać i niestetyw tych 3 meczach nie rokuję nam dużo punktów. Adaś Bała był już w GKS-ie słaby i u nas to potwierdza.( tu się zgadzam z trenerem co do Bały)
Co do Lachowskiego to niczym specjalnym się nie wyróżnia i nie wiem skąd ten zachwyt nim u niektórych -podobno Lachowski ma bombardowe uderzenie ale jakość tego nie widać.Wogóle cała drużyna strzela z dystansu bardzo mało,sami zawodnicy mówią o tym ,że nie ma skuteczności a przecieżto jest to podstawa, aby strzelać bramki. Zagłębie musi stworzyć sobie 8,9 i więcej okazji ,aby strzeliło bramkę.Zauważyliście żę bramkarze drużyn przeciwnych dostają najwyższe noty jak grają z nami -poprostu wszystkie dośrodkowania są w wyłapywane przez bramkarzy, zaś strzały (jeśli trafiają w światło bramki) są na tyle lekkie, że bez trudu łabie je bramkarz.
Marpic

Postprzez Karo 2004-10-25, 8:53 am

Marpic napisał(a):LTMario- Co do Lachowskiego to niczym specjalnym się nie wyróżnia i nie wiem skąd ten zachwyt nim u niektórych -podobno Lachowski ma bombardowe uderzenie ale jakość tego nie widać.

:shock: Niczym specjalnym sie nie wyroznia?? :shock:
Karo

Postprzez slawojka 2004-10-25, 9:16 am

Temat założony 3 tygodnie za wcześnie. Jeszcze nie czas na rozliczenia... Jeszcz nie tak dawno po trzech kolejnych zwycięstwach, wszyscy byli w euforii i juz widzieli Zagłębie w I lidze (ja też). Po czym dwie wpadki i nastroje odwrócone o 180 stopni. Pomału, jeszcze się wszystko może zdarzyć. Możemy dopisać na koniec jesieni 9 punktów i mieć w tabeli przed sobą 4-5 rywali, a możemy skończyć z aktualnym dorobkiem i mieć za sobą Radomiak i Radomsko. Nie ma co qurwować i fiksować. Cieszmy sie tym co mamy, bo dużo mamy.
Dziś część z nas/was wyzywa, a za tydzień (dajmy na to po zwycięstwie w NDM) odezwie się w tych samych drugie ego i wszystko będzie cacy...
A już najbardziej nie rozumiem tych (mały bodajże) co krytykują Lachowskiego. Widzieliście chyba pierwszy mecz od czasów kiedy Lacha u nas gra, akurat chłopakowi nie wyszło. Odwalcie się od niego, żeby nie powiedzieć odpier... ! To podstawa naszej drużyny, bez niego jak i bez Ujka gralibyśmy dalej ze Skalnikami, Swornicami i innymi badziewiami.
Opanujcie siÄ™ i wstrzymajcie tego typu komentarze na te 3 tygodnie jeszcze.
Pozdrawiam wszystkich
slawojka

Postprzez lukes 2004-10-25, 11:51 am

slawojka napisał(a):Temat założony 3 tygodnie za wcześnie. Jeszcze nie czas na rozliczenia...

dokladnie!
moze by tak zamknac temat i powrocic do niego 14 listopada ?
lukes
no spin

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack