SPOTKANIE Z TRENEREM ZAGŁĘBIA !!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Spotkanie z trenerem Zaglebia KTochel

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-10-22, 8:19 am

Kontynuje moja wypowiedz odnosnie Adama Baly otoz- dzisiejsze wydanie GAZETY WYBORCZEJ - wydanie Katowickie zamieszcza artykul ADAM BALA ODEJDZIE Z ZAGLEBIA Z POWODU MALOMOWNOSCI(czuje w tym stwierdzeniu ironie) Nawiazano kontakt z zawodnikiem i Adam stwierdza dwie rzeczy:

1. nie jest dusza Towarzystwa - bo nie musi
2. kontuzje powoduja iz nie moze grac na takim poziomie aby lapac sie do pierwszej 11.

Ale co jest pocieszajace - iz kontuzje wyleczone a Adam liczy na szanse gry aby udowodnic trenerowi ze jest dobrym lewym pomocnikiem.

A smutne moze byc to, ze moze odejdzie z ZAGLEBIA zawodnik ktory bedzie przekonany iz nie dostal szans aby udowodnic trenerowi iz potrafi grac w pilke.

Jeszcz jedno jesli Gornik i Liczka chcieli Adama miec u siebie to znaczy tylko jedno iz Adam Bala potrafi grac w pilke a nalezy wyzwolic w nim to co Adamowi przeszkadza - ja nie wiem, Koledzy nie wiedza jako ze nie przebywamy z Adamem na codzien.

Dwa slowa na temat ostatniego zdania trenerana spotkaniu z Wami. Jest to normalne stwierdzenie jakie powinniscie uslyszec - tu nie widze nic nadzwyczajnego. Kibice danej druzyne sa jej czescia skladowa na dobre i zle, bez Kibicow nie nie ma druzyn nie ma Footbalu. A Wam nalezy sie cos wiecej niz slowa trenera za to co robicie dla Ukochanego Zaglebia.

I o czym tu mowic - kilka przykladow . Manchester United, Liverpool itd. itp.
A prosze przypomnijcie sobie zachowanie Kibicow Liverpoolu w stosunku do J.Dudka po krotkim okresie gry na Anfiel Road - odspiewali Jurkowi YOU WILL NEVER WALK ALONE - bardzo zadka sprawa w stosunku do zawodnika z zagranicy.
A dlaczego ? a no dlastego ze mieli do niego zaufanie, ze cos w tym footalu znaczy i potrafi.

Reszte zostawiam bez komentarza - moze innym razem

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

4 pytania

Postprzez dziejus 2004-10-22, 10:25 am

Chcialem odniesc sie do 4 pytan Wojtka. O ile 3 pierwsze moge zrozumiec to w 4 pytaniu nie wiem o co chodzi. Czy to jest pytanie retoryczne ? Czy w tym pytaniu slychac grozbe a jezeli tak to dlaczego? Czy to Forum jest spotkaniem ludzi roznych osobowosci,charakterow,pogladow czy li tylko ''jedynie slusznych'' ocen.
dziejus

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2004-10-22, 11:12 am

WOJTEK napisał(a):
quote]PYTANIE NR 1: CO TY WIESZ O KOMUNIE I CENZURZE ?
PYTANIE NR 2: GDZIE TY TU WIDZISZ CENZURĘ ?
PYTANIE NR 3 : GDZIE TY WIDZISZ WOLNĄ POLSKĘ ??
PYTANIE NR 4 : CHCESZ DO WARIATA DOŁĄCZYĆ ??

Pytanie nr 1. Wiem tyle ile porzeba aby sie o nich wypowiedzieć
Pytania nr 2. Widze w tym że kasowano moje osty które nie zgadzały sie z pogladami Wojtka badz były mu nieprzychylne(dostałęm nawet za to zółtą kartke)
Pytanie nr.3 Właśnie nie widze a chcałbym zobaczyć
Pytanie nr 4. Wiem że moge do niego dołąączyc po tym poscie bo znowu powiesz ze obrazam cie w pytaniu numer 2. Tylko pamietaj ze nie jesteś tu jedynym moderatorem
BuBy_MaDnEss_#4

w podobnym tonie, co Tadeusz Wiśniewski - ale nie tylko

Postprzez Blajpios 2004-10-22, 12:41 pm

Co do Bały - dalej sądzę, że warto się zastanowić, jak to punktował p. Tadeusz, jak i też pisałem. W zasadzie nieźle też "wypunktował" niezręczność trenera dziennikarz w dzisiejszym "Mieszadle", czyli Wyborczej, bo trochę nieopatrznie trener opinię puścił dalej; choć - myślę, że trochę po prostu zapomniał się, że różnie bywa słuchany i będzie to upublicznione. Mówił zapewne w duchu "rodzinnych zwierzeń" i dlatego pozwolił sobie przy kibicach. Myślę, że jednak dość szybko sobie to wyjaśnią z zawodnikiem. Może to nawet okaże się "elementem mobilizującym"?
Co do pytań Wojtka i "pytań do pytań" ze strony BuBy_MaDnEss_#4. Oby nie było teraz najeżdżania na tego ostatniego; choćby dlatego, że opinia jego co do Wojtkowego oceniania nosi "co najmniej znamiona prawdy". Mnie się też wydaje, że Wojtek "bardzo, bardzo mocno" naznaczony jest przy swoich reakcjach moderatora "własnym światem spostrzegania"; może nawet za bardzo jest tym naznaczony".
W tym jednak wypadku ma rację podpowiadając, że jest błędem na interwencję spowodowaną troską o godny i odpowiedzialny poziom odpowiedzi - reagować zarzutem o metody niesłusznej i manipulacyjnej cenzury, tak jak to po PRLu odbieramy. To właśnie w zakres pojęcia "wolna Polska" wchodzi pewien odpowiedni poziom moralny i dbanie o to, by nie wdzierały się głosy z poniżej tego poziomu - jest tej wolnej Polski tworzeniem. Szkoda, jeżeli niektórzy tego nie doceniają.
Wracając jeszcze do wątku Tadeusza Wiśniewskiego - i innych. Oczywiste jest, że pewien poziom, kultura sportu i prawdziwego doń podejścia łączy się z tym, co niegdyś było w Polsce też, potem przez działaczyków PRLu zagubione zostało - a co p. Tochel mógł przyswoić sobie we Francji. Chwała Francji za to - i p. Krzysztofowi z kolei za to, że zechciał sobie przyswoić, umiał zrobić z tego istotną drogę życia. Dlatego wciąż powtarzam, mam nadzieję, że będzie mógł, dzięki też rozwojowi swej klasy, stać się kimś w Zagłębiu takim, jak Gye Roux w Auxerre (taka obecność w europejskiej piłce jak Auxerre - też nie byłaby dla Zagłębia zła!). Dobrze więc, że o tym mówi - i ufam, że także zawodnikom wpaja. Takie mówienie upewnia kibiców a także ich pobudza do przyjęcia podobnego stylu. Dobrze też, gdy gdzie indziej te głosy też się pojawiają, bo jest możliwość, że się postawa taka rozszerzy na inne kluby; w pojedynkę, p. Krzysztofie, byłoby trudno. Oby też nas Trener Zagłębia nie zawiódł w tym względzie, oby takie Zagłębie współtworzył. W tym duchu "nagłaśniania", "wzmacniania" tego nurtu uznaję za dobre także owo przypominanie problemu przez Tadeusza Wiśniewskiego, choćby z dodatkiem o J. Dudku.
Blajpios

Postprzez Krawiec 2004-10-22, 5:12 pm

WOJTEK napisał(a):
BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Ostatnie zdanie z relacji na stronie glównej wszystko mówi i jest bardzo trafne.

Jednak na takie spotkania nie opłąca sie chodzić. Wariata zablokowali bo miał włąsne zdanie, do Wallego mieli pretensje bo nie zawsze przychylnie pisze ! Ludzi komuna i cenzura dawno odeszłą !! Obudzcie sie w Wolnej Polsce w której każdy ma prawo do włąsnego zdania !!
PYTANIE NR 1: CO TY WIESZ O KOMUNIE I CENZURZE ?
PYTANIE NR 2: GDZIE TY TU WIDZISZ CENZURĘ ?
PYTANIE NR 3 : GDZIE TY WIDZISZ WOLNĄ POLSKĘ ??
PYTANIE NR 4 : CHCESZ DO WARIATA DOŁĄCZYĆ ??

Jak dla mnie Buby i Wariat równo zasłużyli na zj..kę .

Buby za "łowcy szwedów" i próbę wylansowania siebię na forum poprzez dołączenie się do "kibiców" Ruchu w wyśmiewaniu fotek PK.

Szkoda Buby, że nie byłeś na spotkaniu.
Krawiec

Postprzez rrr 2004-10-22, 5:59 pm

Przyczyny odejścia (ewentualnego) Bały wymieniane przez "wybiórczą" nie świadczą nic ani o trenerze ani o zawodniku. Świadczą tylko i wyłącznie o poziomie autora i jego pracodawcach.
A sam Bała jeśli ma chociaż trochę głowy na karku, niech się uczy i podgląda ile sie da Łuczywka i Chwalibogowskiego i niech to wykorzysta gdzie indziej.
rrr

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2004-10-22, 7:19 pm

[quote="Krawiec

Buby za "łowcy szwedów" i próbę wylansowania siebię na forum poprzez dołączenie się do "kibiców" Ruchu w wyśmiewaniu fotek PK.

Szkoda Buby, że nie byłeś na spotkaniu.[/quote]

Czy spotkanie na ławeczce nadal aktualne :roll: ?? ( nie wiem czy to Ty proponowałeś czy któryś z twoich kolegów z Piknik Klubu"
PS: na jednym z przystankó w Czeladzi jest napis " Sekcje Piaski : Łowcy Szwedów" a "sekcja..." chyba jest za Zagłebiem ......
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Franz 2004-10-22, 8:12 pm

Takie sprawy proponuje załatwiać na priv, ciekawe co sobie Trener pomysli o nas (forumowiczach), przeglądac teraz ten topic, znowu same kłótnie :| .
Franz
Pudzian

Lokalizacja: Sosnowiec- Pogoń Posty: Licznik nieczynny do odwołania

Postprzez gruby 2004-10-22, 8:19 pm

Franz napisał(a):Takie sprawy proponuje załatwiać na priv, ciekawe co sobie Trener pomysli o nas (forumowiczach), przeglądac teraz ten topic, znowu same kłótnie :| .

Jakie ty tu widzisz kłótnie :lol: :lol: ,spokojne dialogi... :roll: :wink:

Pozdrawiam..:mlyn:
gruby

Postprzez CharoN^ 2004-10-22, 8:51 pm

Dobra, widzę, że sobie urządzacie HP, więc powrócę do istoty tematu.
Spotkanie było naprawdę pozytywne. a przede wszystkim takie "na luzie" :D. Oczywiście debatę zaczął Diouf :lol:, przynajmniej dobrze, że wiemy jak przedstawia się sytuacja kadrowa, oraz sprawy związane z wzmocnieniami. Jednak dobrze, że zostałem po treningu, przynajmniej "rozpoznałem" Wojtka, Wallego, Adzima i kilku forumowiczów. Tutaj pozdrawiam sędziego Adzima :lol:, myślę, że mnie sędzia pamięta z meczów rocznika '90 8).

pzdr dla obecnych.
CharoN^
Zagłębiak

re

Postprzez Qba 2004-10-22, 11:00 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):[quote="Krawiec

Szkoda Buby, że nie byłeś na spotkaniu.

Czy spotkanie na ławeczce nadal aktualne :roll: ?? ( nie wiem czy to Ty proponowałeś czy któryś z twoich kolegów z Piknik Klubu"
PS: na jednym z przystankó w Czeladzi jest napis " Sekcje Piaski : Łowcy Szwedów" a "sekcja..." chyba jest za Zagłebiem ......[/quote]

powiem Ci tak kolego: zanim nacisniesz button "Wyślij" to przeczytaj swojego posta ze 3 razy... nie chce napisac tu tego, co mam na mysli, bo nie bede uzywal brzydkich wyrazow, a na to, co Ty tu wyrabiasz nie moge znalezc zadnych synonimow owej laciny.. puknij sie w glowke... widze ogromna analogie w sposobie rozumowania Twoim i Wariata, zycze Ci zebys w najblizszej przyszlosci do niego dolaczyl..

nie pozdrawiam Ciebie, natomiast reszte tak

PS1. Krawiec ustawke na laweczce chciales robic? ;)
PS2. no wkurzylem sie... :evil:
Qba

Postprzez LucasUSA 2004-10-23, 12:32 am

Ustaweczka na laweczce... :lol: Rzeczywiscie Hyde Park sie zrobil. Proponuje wykasowac posty odbiegajace od tematu, bo niewiele znalazlem tu informacji o samym spotkaniu z Trenerem.
LucasUSA

Postprzez CZaRnYY 2004-10-23, 9:38 am

Myślę, że właściwy wątek tematu został wyczerpany, więc należałoby go zamknąć ;)
CZaRnYY

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna