Walia - POLSKA

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

:)

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2004-10-13, 9:45 pm

Krzynówek Gol :D :!:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Wuzel 2004-10-13, 9:52 pm

eh musieli zjebać na koniec :|
Wuzel
ÅšRODULAK

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-10-13, 10:01 pm

Mam nadzieje ze Franek wybil juz Janasowi z glowy Rasiaka !!!!
SOSNOWIEC*

Postprzez W@llace 2004-10-13, 10:01 pm

Prawda jest taka ,że w naszym wykonianiu było zero gry ... nic nam nie wychodziło...ale piłka polega na tym ,by zdobywać bramki i my to zrobiliśmy ... eh 3 strzały praktycznie 3 bramki..skuteczność piękna !! :wink:
W@llace

Postprzez Sadek 2004-10-13, 10:06 pm

Hajto grał za 3 dla mnie jeden z najlepszych graczy meczu Brawo Polska!
Sadek
dj. transfer

Postprzez dziejus 2004-10-13, 10:11 pm

SZKODA POLSKI! Najsmieszniejszy trener wszechczasow zostaje.
dziejus

Postprzez grzechu 2004-10-13, 10:26 pm

Tego co nasi grali nie dalo sie ogladac. Przeciez praktycznie w pierwszej polowie nie mieli sytuacji a co najgorsze nie bylo tez zadnej gry. Rozpaczliwie sie bronili jakby ich rywalem byla Brazylia albo inna druzyna z najwyzszej pólki.
Podsumowujac: Szczescie wieksze niz umjejetnosci...[/list]
grzechu

Postprzez Tomano 2004-10-13, 10:28 pm

Dla mnie ogromny sukces naszej reprezentacji. Grac w dwoch wyjazdowych meczach taki piach jak oni i zdobyc 6 punktow to duza sztuka. Drugie miejsce raczej pewne!
Tomano
Adventure Group

Postprzez Bas 2004-10-13, 10:33 pm

Wuzel co ty pierdolisz ??
Hajto zagrał zajebisty mecz
Krzynówek mało widoczny ale swoje zrobił

ps.info telefoniczne-po meczu będzie się "coś" działo
Bas
Żółta kartka

Postprzez Wuzel 2004-10-13, 10:41 pm

NIE p***le, bo jakbym pierdoliłto bym dupskiem ruszał :twisted:

JA nie wiem jaki ty mecz oglądałeś ale dla mnie tan zawodnik grał dzisiaj słabo, mieszali go napsatnicy jak chcieli :wink: . Cóż, że czasem coś mu się udało. Dla mnie dno!
Wuzel
ÅšRODULAK

Postprzez Bas 2004-10-13, 10:51 pm

Wuzel napisał(a):NIE p***le, bo jakbym pierdoliłto bym dupskiem ruszał :twisted:

JA nie wiem jaki ty mecz oglądałeś ale dla mnie tan zawodnik grał dzisiaj słabo, mieszali go napsatnicy jak chcieli :wink: . Cóż, że czasem coś mu się udało. Dla mnie dno!

no tak :shock:
na bank oglądaliśmy inny mecz albo ty nie wiesz który to Hajto
Bas
Żółta kartka

Postprzez LucasUSA 2004-10-14, 12:22 am

Wiecie co? Takie typowe narzekanie (niestety nasza polska specjalnosc). Druzyna przywozi z 2 ciezkich wyjazdow 6 punktow, strzela 6 bramek a wy pieprzycie jak stare baby... :? Przepraszam, ale takie jest moje zdanie.
LucasUSA

Postprzez Agianni 2004-10-14, 1:30 am

LucasUSA napisał(a):Wiecie co? Takie typowe narzekanie (niestety nasza polska specjalnosc). Druzyna przywozi z 2 ciezkich wyjazdow 6 punktow, strzela 6 bramek a wy pieprzycie jak stare baby... :?

Popieram przedmówce - jest dokładnie tak jak mówisz :D

LucasUSA napisał(a):Przepraszam, ale takie jest moje zdanie.

NaprawdÄ™ nie masz za co... 8)

BRAWO POLSKA :!: :!: :!:
Agianni
Adventure Group

Postprzez Codino 2004-10-14, 8:04 am

Hajto zagrał dobre spotkanie, był naszym najlepszym obroncą.

Pierwsza polowa zdecydowanie dla wyspiarzy, panowali na boisku, jedyna dogodna sytuacja Polakow miala miejsce w 22 minucie, ale sedzia stwierdzil, ze Wlodarczyk byl na spalonym. Sytuacja byla taka, ze trudno ocenic, czy mial racje, czy nie. Pozatym szalejący Bellamy i Earnshaw, mielismy duzo szczescia, ze wykorzystali tylko jedną sytuacje, przy której błąd popelnil nie tylko Rząsa, ale cała nasza formacja defensywna, która zaspała.
W drugiej połowie, gra nieco się zmieniła, przede wszystkim udało nam się podnieść strefę krycia i opanować środek pola.
Słabo grający Jacek Bąk został zastąpiony Tomaszem Kłosem, który też nie ustrzegł się błędów. Cała defensywa nie popełaniała ich już tyle, lecz pomocnicy nie potrafili dobrze dograć piłki, ani do Włodarczyka, ani do mało widocznego Żurawskiego. Krzynówek chyba rzeczywiście odczuwał skutki choroby, bo mimo iż był widoczny, był cieniem tego, do czego nas przyzwyczaił. Kosowski grał tak jak zwykle, czyli sporo niedokładności, problemy z przyjmowaniem piłki, czasem udało mu się przeprowadzić dobrą indywidualną akcję, jego przydatność w obronie jest zerowa.
Szymkowiakowi rozgrywanie szło średnio, powiedziałbym, że lepiej grał w destrukcji, ale w ofensywie prezentował po prostu swój normalny poziom, lepszego środkowego pomocnika w kadrze Janasa raczej nie znajdziemy. Kałużny jeśli chodzi o akcje ofensywne to przydaje się tylko przy stałych fragmentach gry, duzo lepiej mu idzie odbieranie pilki rywalom, a ze nie wytrzyma kondycyjnie to trzeba bylo sie spodziewac.
Jeśli chodzi o zmiany, to trzeba selekcjonerowi pogratulować trafnych decyzji, na pewno nie były one łatwe. Na ten przyklad, Frankowski mogl wejsc tylko za Włodarczyka, do pary ze slabo grającym Żurawskim, mozna wiec sie bylo zastanawiac, czy nie lepiej wpuscic Jelenia. Mila z Austrią zagrał podobno slabo(podobno, gdyz ja niestety nie mialem okazji ogladac tego spotkania), wiec rowniez ryzykiem bylo wystawianie go. Ale się opłacało, obydwoje wniesli duzo ozywienia w grę zespołu, choc Franusia w 60 minucie poniosła fantazja, uderzanie z przewrotki nie było najlepszym pomysłem.
Pierwsza bramka zaskoczyla mnie tym bardziej, ze padla po schemacie akcji, który krytykowałem w poprzednim poście, ale dobra technika Frankowskiego i nieudolność stoperów walijskich sprawiła, że zakonczyla sie ona sukcesem.
Gol Żurawskiego również był zaskakujący, ale ten pilkarz nieco przebudził się po wejsciu na murawe swojego klubowego partnera z ataku, tutaj trzeba za dobre zagranie pochwalic Milę, Walia się skupiła na odrabianiu strat i skończyło się udanym kontratakiem Polaków.
Trzecia bramka była zupełnie przypadkowa, nie ma się co dziwić, ze Brytyjczycy są od nas w rankingu FIFA nizej o kilkadziesiąt pozycji, bo i w tej sytuacji nie zachowali się najlepiej, trzeba pochwalić Krzynówka, któremu co prawda dzisiaj gra nie szła, ale kiedy przyszło uderzyć, zrobił to świetnie.
W doliczonym czasie gry zupelnie nie potrzebne rozluznienie i gol Hartsona strzelony ramieniem, blÄ…d sedziego, ale byl on daleko od calej sytuacji i akurat rozumiem, ze nie zauwazyl. Polacy zaspali, Hartson nie powinien w ogole do tej pilki dojsc.
Walia jest druzyną grającą tak jak trzy lata temu, teraz rowniez bywaly momenty, ze mialem ochote wyjebać telewizor oknem, zeby nie patrzeć już na ryj Savage'a, który moze i jest niezlym pilkarzem, ale przy okazji wielkim chamem, tak jak i Bellamy, po ktorym spodziewalem sie troche wiecej niz tylko "gnoju" wypadającego z ust. Rozumiem, że na wyspach preferuje się ostry styl gry, ale jeśli jeden zawodnik kopie Kosowskiego butem w głowe(specjalnie oczywiscie), a za chwile podbiega nastepny i mowi mu, aby wstawał i nie symulował, to chyba ja i wyspiarze mamy zupelnie inne wyobrazenie o tym sporcie.

Aha, zapomniałbym, swietnie spisał się Jurek Dudek w bramce, wybronił kilka trydnych strzałów, przy bramkach nie mógł nic zrobić, bardzo dobry występ w jego wykonaniu.
Codino

Postprzez bankier 2004-10-14, 9:39 am

Mam nadzieję, że emocje już opadły... personalne "wrzuty" na prv!

pozdro!

ps. cieszmy się z tego co mamy a kapitałem 6 punktów w dwóch wyjazdowych meczach nikt nie pogardzi! można grać pięknie i wrócić na tarczy...
bankier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników