Po_KRes_Życia_KS_RUCH napisał(a):co do szpilu , kartoniady nawet wom fajnie wyszły , doping jak na tako ilosc ludzi dlugimi momentami baaardzo slaby. Szkoda ze Jarczyk zachowol sie jak idiota i spiepszyl szpil. Bo ciezko dopinguje sie swoja druzyna jak przegrywo sie 1 - 0 i do tego w 10 sie gro.
Co do naszej liczby ponad 1200 , jeszcze w takims scisku na sektorze zech niestaloł , miołech problem ze zmeinieniem połozenia stopy :)
hm... a teraz co do naszego niby rasizmu , faszyzmu itd. JAk spiewali my np. zig hai wszyscy sie smiaali , bylo to ino po to zeby wos wkur...
tak samo Aushitz Birkenau. A gdwizdali my na hymn , bo zescie zrobili wiocha. Ale jedna piosenka spiewali my razem !! polska , polska bez ŚLĄSKA !!
I tu niechodzi o zadne niemcy. Bo my sie czujemy Ślązakami a nie niemcami. A spiewki proniemieckie som po to zeyb wos wkur...
A nojbardziej mnie wkurzo jak gorole godajom "to wier... z polski do niemiec" . Jo wom powiem tak , a co GóRny Śląsk to som wasze ziemie ze sie tak rzadzicie ? To jes nosz teren , naszo Ojczyzna i zaden gorol niebedzie mi tak godac !!
Czekomy juz na wos w ChoRzowie.
PozdRo dla noRmalnych !!
Kolego. Ja akurat doskonale rozumiem, ze przyspiewki byly po to zeby wkurzyc kibicow Zaglebia i byly odpowiedzia na ewidentną prowokacje z bialoczerwoną kartoniadę i hymn Polski, ale twoje słowa "Górny Śląsk to som wasze ziemie, że sie tak rządzicie?" wprawiaja mnie w osłupienie.
Jak chciałbyś wiedzieć to są ziemie polskie i raczej mnie mało obchodzi czy wczesniej należały do Niemiec czy też do Kenii. Teraz są Nasze. Po drugie Ślązacy nie jesteście narodem więc żadna "ziemia" się Wam nie należy i całe fasze filozofie nt. Narodowości Śląskiej są pomyłką. Śląsk jest polski i mam nadzieję, że tak zostanie na zawsze. Jeśli ktoś ze Ślązaków czuje się Niemcem to niech będzie serdecznie witanym gościem w Polsce ale niech nie rości sobie żadnych praw a tym bardzie do ziemi.
btw 1. proszę kogoś o wytłumaczenie mi motywów jakimi się kieruje śpiewając "Polska bez Śląska"????? Zawsze mi sie wydawało, że celem ludzkości jest rozwijanie się a nie samobójstwo. Uważam, że akurat ta "przyśpiewka" jest delikatnie mówiąc "chybiona" - zastanówcie się ludzie co wy śpiewacie.
btw 2. Flaga Legii BDTR natchnęła mnie optymizmem - brawo dla ludzi za pomysł i jej wykonanie, super, że zawisła w Sosnowcu - aż dziw bierze, ale chyba jednak o tym jakie się wiesza flagi w Sosnowcu decydują jeszcze inne osoby niż te z Forum.
Aha i teraz zapewne będę musiał zmienić nick'a gdyż na 100% dostanę za całą moją powyższą "twórczość" bana forever - a więc żegnajcie.
R.S.H.A