16.10. Jagiellonia - Zagłębie 13.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

16.10. Jagiellonia - Zagłębie 13.00

Postprzez Gość 2004-10-11, 1:12 pm

Chyba najwyższy czas rozpocząć przygotowania do kolejnego spotkania :)

Zagłębie - Jagiellonie 2-2.

Obydwie drużyny ostatnion są na fali. Za Jagą przemawia ponadto atut własnego boiska. Zagłębie natomiast po trzech zwycięstwach z rzędu może trochę odpuścić (psychika).

Gdybym obstawiał u buków dałbym na ten mecz X2. Typując dokładny wynik, typuję 2-2.
Gość

Postprzez Wally 2004-10-11, 2:05 pm

Bilans Jagiellonii u siebie 1zw 3rem 1por, bilans Zagłębia na wyjeździe 2zw 1rem 2por.

Wynika z tego, ze Jagiellonia lepiej gra na wyjeździe niż u siebie. A Zagłębie na wyjazdach jest mocne. Porażka z Bełchatowem przypadkowa i pechowa. Zwycięstwo w Radomiu dość pewne, choć lepszy wynik niż gra. Myślę, że jesteśmy w stanie wygrać w Białymstoku. A, że ostatnio gramy bez straty gola to myślę, że 0:1 będzie prawdopodbnym wynikiem. Bardzo dobre spotkanie zagrał wczoraj Pitry, więc myślę, że pokaże się również z dobrej strony i to on strzeli zwycięską bramkę.
Wally

Postprzez j.b 2004-10-11, 2:48 pm

Myśle, że Jagiellonia wygra 1:0 czy 2:1 to dl mnie nie m znacznia. Będzie napewno z Wami ciężko. Jaga będzie grała na "nowym starym" stadionie. Chciałbym byście przyjechali, ale jeb*ny pzn Wam zabronił :evil:
j.b

Postprzez 1 2004-10-11, 3:08 pm

Wally napisał(a):Bilans Jagiellonii u siebie 1zw 3rem 1por, bilans Zagłębia na wyjeździe 2zw 1rem 2por.

Wynika z tego, ze Jagiellonia lepiej gra na wyjeździe niż u siebie.

Statystyka z tego sezonu sprawia pozorne wrazenie ze Jagiellonia gra lepiej na wyjazdach. Jagiellonia to typowa druzyna wlasnego boiska, w poprzednim sezonie utrzymalismy sie dzieki zwyciestwom u siebie. Na wyjezdzie nie wygralismy zadnego meczu poza zwyciestwem w Ostrowcu, pozniej anulowanym. Poczatek tego sezonu byl w naszym wykonaniu fatalny ale teraz druzyna jest w gazie - 6 kolejnych meczow bez porazki i 3 kolejne zwyciestwa w tym dwa na wyjzedzie. Do niedawna pozostawalismy bez zwyciestwa na wyjezdzie w drugiej lidze przez ponad 35 spotkan. Teraz druzyna sie przelamala i wyglada to coraz lepiej.

Mecz z Zaglebiem bedzie pierwszym meczem na wciaz remontowanym stadionie Hetmana. Bylo to miejsce najwiekszych sukcesow naszej druzyny, na Slonecznej gralismy w I lidze. Ostatnio gralismy tam czesc meczow w II lidze trzy sezony temu i polfinal PP z Legia w kwietniu tego roku. Druzyna od jakiegos czasu trenuje na Slonecznej i rozegrala tam kilka sparingow wiec z wprowadzeniem nie powinno byc problemow.
1

Postprzez luckystrike 2004-10-11, 3:23 pm

Mimo trzech zwycięstw z rzędu Zagłębia i coraz lepszej grze mam przeczucie że będzie cięzko więc remis biorę w ciemno. Ale to nie znaczy że nie mamy szans wygrać. Po dobrym meczu z obu stron 0-0 lub 0-1. Najlepiej niech strzeli Ujek bo Lachowski z Pitrym grają trochę za dobrze a nie chciał bym aby ktoś bogatszy ich podkupił.
luckystrike
Żółta kartka

Postprzez eMeR 2004-10-11, 3:33 pm

luckystrike napisał(a):Najlepiej niech strzeli Ujek bo Lachowski z Pitrym grają trochę za dobrze a nie chciał bym aby ktoś bogatszy ich podkupił.

Spodobał mi się ten zarzut :)
eMeR

Postprzez Warson 2004-10-11, 7:15 pm

A ja sądze że wygramy z Jagą chociaż ciężko powiedzieć ile, bo czuje za Zaglebie jest na takej fali że obecnie sa nie do pokonania, Ruch tez podobno wygral 2 czy 3 mecze z zedu i co, Niech sie ciesza ze sie skonczylo 1:0. Wiec ja uwazam ze z taka passa zaglebie wszystkie mecze do konca rundy Jesiennej WYGRA i w najlepszym przypadku bedziemy mieli 4 lub 3 pozycje :)
Warson

Postprzez Rynek 2004-10-11, 7:24 pm

Rozum mi podpowiada ze bedzie 0:0 a serduszko ze 1:2 dla nas :!:
Rynek
Obserwowany

Jagiellonia - Zaglebie

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-10-11, 7:50 pm

Nie biore zadnych danych sttystycznych pod uwage. Aktualna forma i psychika druzyny - ZAGLEBIE wygra z Jagiellonia w Bialymstoku, niewazny jest wynik - wazne sa 3 pkt. - odrabiamy to co stracilismy w Sosnowcu na poczatku rozgrywek.

A co do awansu nie sadze, aby w tym sezonie druzyna walczyla o awans do I Ligi za wszelka cene, brak info a mianowicie:

1.nie jest ustalona PREMIA za awans do I Ligi
2.LUDOWY - w przyszlym roku moze nie spelniac wymogow PZPN
3.Wlasciciel nie ustalil budzetu I ligowego.

Wg moich doswiadczen ww sprawy naleza do zasadniczych, nie mysle w tej chwili o awansie moze Swiety Mikolaj przyniesie wiecej info.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez warchlak 2004-10-11, 8:32 pm

ja tam uważam że Jaga tez łapie forme tak jak my i sądze ze będzie remis 1-1.
warchlak
Prowokator

Postprzez dziejus 2004-10-11, 10:22 pm

Nie wiem co sadzic o tej indolencji strzeleckiej w meczu z Ruchem.Derby rzadza sie swoimi prawami.To byl najwazniejszy dla mnie mecz sezonu.Dla naszych zawodnikow chyba takze.Widac ze Zaglebie jest ''napakowane''.Ruch moglismy zmiazdzyc!Wszystkie niepowodzenia[niewykorzystane 11tki,100%okazje]lezaly w sferze psychiki.Dlatego wydaje mi sie ze w Bialymstoku nasi zagraja na luzaku i wygraja bez zadnych trudnosci.Typuje 2:1 dla NAS.
dziejus

Postprzez PawełK 2004-10-11, 10:36 pm

1 napisał(a):Mecz z Zaglebiem bedzie pierwszym meczem na wciaz remontowanym stadionie Hetmana. Bylo to miejsce najwiekszych sukcesow naszej druzyny, na Slonecznej gralismy w I lidze. Ostatnio gralismy tam czesc meczow w II lidze trzy sezony temu i polfinal PP z Legia w kwietniu tego roku. Druzyna od jakiegos czasu trenuje na Slonecznej i rozegrala tam kilka sparingow wiec z wprowadzeniem nie powinno byc problemow.

Nasza reprezentacja też największe sukcesy odnosiła na Śląskim gigancie a jak jest teraz każdy wie, mniejsza o to, stawiam 1-3 dla Zagłębia :!:
PawełK
pyszałek

Postprzez Warson 2004-10-11, 10:56 pm

Warson

Postprzez 1 2004-10-12, 7:27 am

PAWEŁ ŚRODULA napisał(a):
1 napisał(a):Mecz z Zaglebiem bedzie pierwszym meczem na wciaz remontowanym stadionie Hetmana. Bylo to miejsce najwiekszych sukcesow naszej druzyny, na Slonecznej gralismy w I lidze. Ostatnio gralismy tam czesc meczow w II lidze trzy sezony temu i polfinal PP z Legia w kwietniu tego roku. Druzyna od jakiegos czasu trenuje na Slonecznej i rozegrala tam kilka sparingow wiec z wprowadzeniem nie powinno byc problemow.

Nasza reprezentacja też największe sukcesy odnosiła na Śląskim gigancie a jak jest teraz każdy wie, mniejsza o to, stawiam 1-3 dla Zagłębia :!:

O stadionie nie pisalem w kontekscie naszego atutu w sobotnim meczu...
1

Postprzez kibicjagi 2004-10-12, 11:11 am

Każdy z Was twierdzi że Zagłębie wygra.
BRAWO!!!!
16.10.2004 O 15 ZAPRASZAM NA FORUM I ZWERYFIKUJEMY WSZYSTKIE TYPY!!
Moim skromnym zdaniem Jaga jest na fali wznoszącej .Układ gier ma bardzo dobry bo do końca rundy gra z teoretycznie słabszymi zespołami.
Stadion przy Jurowieckiej pożegnali zwycięstwem 4:1 więc stadion przy Słonecznej trzeba przywitać zwycięstwem (może nie 4:1) ale JA obstawiam 2:0

JEBAĆ PZPN!!!!

JAGA JAGA JAGA JAGIELLONIA!!!
kibicjagi

Następna strona

Powrót do Piłka nożna