Stosunek kibiców Zagłębia do Pogoni Szczecin

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Stosunek kibiców Zagłębia do Pogoni Szczecin

Postprzez Małolat_ultLEGIAras 2003-01-14, 10:36 pm

Jaki jest Wasz stosunek do MKS-u? Dobry/zły? W Październikowym numerze Fan Śląsk(a) jest dział pt. ,,Jak jeżdża inni..." i jest opis meczu Odra Wodzisław - Pogoń Szczecin w którym pisze: ,,...miejscowi próbowali dobrać się do ich flag, ale skończyło się na drobnej bieganinie. Natomiast po meczu zaczili się na nich fanatycy ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. Sosnowiczanie dość agresywnie sobie poczynali i gdyby nie interwencja służb porządkowych, to szczecinanie mogliby się załapać na poważniejszy oklep..." Co to ma znaczyć? Zazdrość?
Małolat_ultLEGIAras

pogon

Postprzez ^m@rcin^ 2003-01-14, 10:44 pm

Ja napisze krotko nie lubie ich. Bylem na meczu Legia - Pogon i ponim mam wiekszy uraz do Pogoni dlatego ,ze koles ze szczecina powiedzial ,ze nie zrobi sobie fotki znami bo ja mam szalik ZAGLEBIA !!!!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez fcm 2003-01-15, 12:27 pm

Małolat , jaka zazdrość? Nie lubimy i tyle.To że i oni i My mamy zgodę z Wami niczego nie zmienia.
fcm

Postprzez WOJTEK 2003-01-15, 1:35 pm

A JA POWIEM WIĘCEJ.PAMIETAM PEWIEN MECZ RAKÓW-POGON.WÓWCZAS ŚLEDZIE ,KTÓRZY BYLI W SOSNOWCU POCHLALI NA POTĘGĘ.PODCZAS DROGI BYLI NASZYMI PRZYJACIÓŁMI(!).ALE JUŻ PODCZAS WCHODZENIA NA SEKTOR STARSZYZNA POGONI KAZAŁA NA M SCHOWAC SZALE.A POTEM PADŁO "ZAGŁĘBIE GOŁĘBIE,SOSNOWIECKIE PSY..."WTEDY SPORO LEGIONISTÓW(N.P.ROUEN)WYSZŁO Z SEKTORA.KOLEJNYM PRZYKŁADEM JEST MECZ POGON-ZAWISZA GDY POTRAKTOWANO CHŁOPAKÓW OD NAS JAK ŚMIECI.NASUWA SIĘ PYTANIE:"CZEGO MY MAMY ŚLEDZIOM ZAZDROŚCIĆ?" :?: :?: :?:
WOJTEK
Adventure Group

Opinia Polaka;)

Postprzez POLAK_sts1906 2003-01-15, 3:00 pm

Ja Pogoni Szczecin nie lubię:( O wiele bardziej podoba mi się inny nadmorski klub - Olimpia Elbląg. Z tego co wiem to w Elblągu też Pogoni nie lubią... Ciekawie będzie za rok jak Zagłębie wejdzie, a Pogoń spadnie. Wzajemne bluzgi na siebie i wzajemne okrzyki pro Legijne. Jak by powiedział Owsiak: "Oj! Będzie się działo..." :wink:

ZAGŁĘBIE__LEGIA__BKS BIELSKO__ATLETICO MADRID

P.s
Jestem ciekaw. Jakby ktos z szalem Olimpii Elbląg wszedł na Ludowy,to chyba nie spotkałoby go nic złego? W Elblągu chodzą na mecze w szalach Zagłębia (gosciu mi jeden z Elbląga tak mówił). Szacunek dla Olimpii.
POLAK_sts1906

Postprzez Puzon 2003-01-15, 4:53 pm

Żadko ostatnio zabieram głos ale taka prowokacja wymaga odpowiedzi.Małolat jaka zazdrość,czego my możemy zazdrościć Pogoni?I ligi- nie bardzo , bo już za długo w niej nie pobędą.Kibicow? Co to za kibice którzyjak była moda na POgoń to na kżdym meczu stawiali się w liczbie 20 tys. a jak klub ma teraz kłopoty to jedynie garstka ludzi walczy o jego egzystencje.
Natomiast co do starych czasów to akurat byłem jedną z osób które zawitały na mecz Pogoń-Zawisza do Szczecina.Takiego przyjęcia jak wtedy nikomu nie życzę.A przecież był to mecz drużyn które w tym czasie miały zgodę.Po tym meczu Pogoń dostała drugą szansę.Po około pół roku znów kilkunasto osobowa grupa pojechała do Szczecina na Pogoń-Legia. No i po tym meczu już zgoda padła.Nie ma jej do dziś i mam nadzieję że w ogóle nie będzie.
Puzon
Adventure Group

odp. POLAK_sts1906

Postprzez bankier 2003-01-15, 8:02 pm

jak dobrze sobie przypominam to kilka razy na Ludowym pojawiali się goście w szalach Olimpii Elbląg i nikt nie robił z tego żadnego problemu:) Jednak nie jestem w stanie sobie przypomnieć jakie to były mecze! Pozdro! PS. ja tez nie lubię szczecińskiej Pogoni!
bankier

Postprzez Kamilsts 2003-01-15, 9:44 pm

Osobiście Pogoń mam w dupie !
Ani nie jestem za nimi ani przeciwko nim.

Legia Bielsko Zagłebie !
Kamilsts

Postprzez IQ 2003-01-16, 10:40 am

Pamiętam taki mecz na Ludowym (chyba IV liga) kiedy zawitali do nas Legioniści i w pewnym momencie zaczęli skandować "Pogoń Szczecin" - po kilku takich okrzykach 90% naszego młyna przeniosło się na sektor obok (zostawaijąc miłujących pogoń legionistów samych) i co prawda wszystko rozeszło się po kościach ale wtedy zgoda chyba wisiała na włosku. Co do Olimpii Elbląg to w II lidze na jakimś meczu wisiała u nas na Ludowym ich flaga - więc chyba jest coś takiego jak niby układ ??? A wracając jeszcze do Pogoni to swego czasu ulubiony okrzyk naszych kiboli wyglądał tak: "nie podam dłoni k... z szczecińskiej pogoni" więc chyba mowa o zgodzie a nawet o jakimś układzie nie jest na miejscu. Na zakończenie to mogę powiedzieć, że Pogoń to ja lubię - ale LWÓW.
IQ

Postprzez Małolat_ultLEGIAras 2003-01-16, 2:04 pm

A My(tj. Legioniści) nie lubimy BKS-u. Czasem na kowce krzyczymy: Je... Je... BKS, bo BKS od tego jest...(ale naprawdę rzadko).
Małolat_ultLEGIAras

Postprzez przemek 2003-01-16, 4:08 pm

małolat daj sobie już spokój i nie przeginaj z bielskiem. chciałeś wiedzieć to już wiesz. trzeba się było spytać starszych kolegów.

LEGIA BIELSKO ZAGŁĘBIE
przemek

Postprzez ems 2003-01-16, 7:07 pm

ROTFL malolat wez juz lepiej skoncz
ems

Postprzez cnm 2003-01-16, 7:34 pm

Te, malolat, kto i gdzie niby tak krzyczy?
cnm

Postprzez Małolat_ultLEGIAras 2003-01-16, 8:47 pm

Dobra dam se spokoj, nie lubicie ich. Do ems-a(czy jakos tak): Dawno juz tak nie krzyczeli, a krzyczeli na koszykowce. Pamietam ze byl to jakis mecz kosza na ktory przyjechalo duzo kibicow Legii z Żywca i oni ta przyspiewke zaproponowali.
Pozdro dla Wszystkich, Zagłębie&Legia Forever!
Małolat_ultLEGIAras

Postprzez Małolat_ultLEGIAras 2003-01-16, 8:50 pm

Sorry to bylo do cnm.
Małolat_ultLEGIAras

Następna strona

Powrót do Kibice