25.09.2004. godz. 15.30 Zagłębie Sosnowiec vs Szczakowianka

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dominik 2004-09-25, 11:49 am

ja juz za chwilke wyjeżdzam na meczyk i trzymam kciuki....oby bylo jak najlepiej.... :lol:
dominik

Postprzez chaosik 2004-09-25, 3:20 pm

BRAWO..........1:0! :gol: :okrzyk:
chaosik

Postprzez Wuzel 2004-09-25, 4:30 pm

B
R
A
W
O
:lol:
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez musztra 2004-09-25, 4:52 pm

było zajebiście nasi grajkowie narezcie grają na równym poziomie :lol: :lol:
No i jak zwykle nie wykorzystaliśmy karnego(Lacha)
no ale zrehabilitował się bramką :lol: :lol: :okrzyk:
a apropos kibiców z Jaworzna :lol: :lol: to śmiech na sali w jakiej ilośći sie pojawili
musztra

Postprzez dominik 2004-09-25, 5:00 pm

cieszy zwycięstwo ,ale smiesza kibice druzyny przyjezdnej....
dominik

Postprzez pj25 2004-09-25, 5:11 pm

Obstawialem skromne 3:1 ;-) ale 1:0 tez moze byc. Wazne punkty w tabeli a nie rankingu :roll:
pj25

Wspaniale, gratualcje!!! oraz...

Postprzez Blajpios 2004-09-25, 5:11 pm

Oczywiście, że najpierw gratulacje i radość. Potem dopiero - smuci kolejny zmarnowany karny. No i - to zaczęte w tytule słowem oraz pytanie:
Czy my naprawdę inaczej nie możemy? Musimy wyśmiewać zawsze i wszędzie? "Za darmo"? Wyśmiewać, bo słabszy? Bo nam się coś nie podoba, bo nie umiemy sobie poradzić z emocjami, to powyzywamy, by dodać sobie pewności. Także - Sąsiada. Także takiego w dodatku, który coraz bardziej może być z Zagłębiem. Ale niezależnie też i od tego: w ogóle po co poniżać, w dodatku po porażce. Nie stać nas na jakąś klasę?
Cieszmy się wygraną, pokażmy zaś szacunek. Raz jeszcze - wróćmy do zwycięstwa, bo ważne, bo pozwala trzymać się środka tabeli, choć dużo jeszcze walki. Gratulacje.
Blajpios

Postprzez Sir 2004-09-25, 5:12 pm

Cel osiągnięty, czyli trzy punkty. Oczywiscie znowu było nie za dobrze szczególnie w drugiej połowie, gdy już brakowało sił. Akcjie się juz tak nie kleiły jak w pierwszej połowie, aczkolwiek powinnismy zdobyc w drugiej połowiem 2 bramki ( Lachowski i Bugaj ). Chyba to była najlepsza pierwsza polowa u siebie w wykonaniu naszych grajków w tym sezonie. KIilka skladnych akcji....brakowało natmiast wykonczenia. Coz znowu trzeci rzut karny nie wykorzystany....i trzci na tą samą bramke! :twisted:
Wydawoło mi się ze Lachowski to jest zawodnik, który podązy temu zadaniu i wrescie ktos uderzy mocno i celnie z 11 metrów...jednak myliłem się. Cos trzeba z tym zrobić....psycholog :D

Smieszy liczba gości....rozumiem ze to byłoby setki kilometrów...a nie parenaście....Liczę na trzy punkty w Radomniu.
Acha...doping słaby.....mam nadzieję ze na Ruchu będzie o wiele lepiej!!!
Sir

Postprzez rrr 2004-09-25, 6:53 pm

:D :D :D Brawo za trzy punkty. Traktuję to jako początek marszu w górę. Można pogdybać, co by było gdyby były punkty np. z Mławy i Kujawiaka (byłoby 5-6 miejsce, olimpijski spokój i pewnie noga nie drżałaby przy karnych).
Żeby nie było za slodko - bardziej wku......ca od karnego (zdążyłem się przyzwyczaić) była śpiączka Kurdziela w 1 połowie, która o mało nie skończyła się katastrofą.
Mecze z Koroną, Bełchatowem, Szczaką potwierdzają, że umieszczanie Zagłębia w gronie faworytów nie było żadnym głosem serca ani hurraoptymizmem - to do tych , którzy wysmiewali sie z "hurraoptymistów".To że mogą wygrać z każdym nie znaczy że wygrają.
Zaczyna sie 2 połowa jesieni. Wierząc w warsztat trenera (przygotowanie fizyczne) powinno być z górki. Najtrudniejsze mecze są za nami. Różnice punktowe są niewielkie.
Maszynka zaczęła trybić i niech już tak zostanie.
rrr

Postprzez twari 2004-09-25, 7:51 pm

Wygrana BARDZO cieszy! :) Ale doping slaby... liczba przyjezdnych - conajmniej smieszna... no i karny... W sumie strzelony dosc ladnie i przy samym slupku ale bramkarz rzucil sie wczesniej i zdolal obronic... :( Mimo wszystko cieszy mnie to ze pomimo niewykorzystanego karnego potrafilismy przechylic szale zwyciestwa na nasza strone! Wreszcie pierwsza polowa dobrze zagrana no i po raz pierwszy na Ludowym pierwsza bramke strzelili gospodarze!! A nie znowu goscie... :evil:
Jedynie Ujek mial cos slabszy wystep... ale bez wpadek- na szczescie! :)
Bilans spotkan z Jaworznem - 2 zwyciestwa i remis!! :D
twari

Postprzez tomi2509 2004-09-25, 8:40 pm

wzsyscy wiemy ze wygrane przychodza nam trudno wiec jak juz mamy karnego to nalezy go bezwzglednie wykorzystac!!!!!!!!gdyby np . byl gol po karnym z mlawa to bylo by 3 [pkt wiecej a tak to co?!?!?! pisalem juz ze trzeba karne strzelac bardzo mocno i w swiatlo bramki w tedy bramkarz nie ma praktycznie szans na obrone , wtedy zostalem wysmiany ze karne tzreba strzelac technicznie tak jak na swiecie !!!!!!niestety nie mamy swiatowych graczy a karne juz nie tylko nie mozemy ale musimy zaczac strzelac
tomi2509

Postprzez Gigaland 2004-09-25, 9:23 pm

W pierwszej połowie gra się kleiła. Jedyny minus (nie licząc karnego) to gra Dawida Skrzypka. Ten mecz wyraźnie mu nie wyszedł. Kilka dośrodkowań było wręcz spartaczonych. Myślę jednak, że miał słabszy dzień i wróci do równej formy, którą prezentował w tym sezonie. Druga połowa nieco słabsza. Wkradł się chaos w grze obronnej, niepotrzebnie oddaliśmy inicjatywę. Świetny występ zanotował Bledzewski (obroniony karny i co najmniej dwie "setki"). Gdyby nie on mecz oglądalibyśmy na spokojnie już od ok. 60 minuty. Reasumując, udany występ i ważne 3 punkty. Wyraźnie widać poprawę.

PS. Przemek Pitry to prawdziwa perełka. Dziwię się, ze piłkarz z taką techniką, czytaniem gry, przyjęciem, przyspieszeniem pałętał się po boiskach 5 ligi. Dawno nie było tak udanego transferu.
Gigaland

Postprzez warchlak 2004-09-25, 9:59 pm

brawo kolejne zwycięstwo Zagłębia z drużyną z górnej cześci tabeli. gra może nie była jakas imponująca ale co najważniejsze skuteczna.niestety zamiast Siwego do karnego podszedł Lacha i skończyło się jak kazdy widział.dobrze ze Marcin zrehabilitował się i strzelił ta brameczke.czyli ma już 5 brameczek i jest w czołówce strzelców 2 ligi.co do kibiców Szczaxy: dobrze ze chociaz się zjawili.jak na ich warunki to i tak był niezły wyjazd :lol: pozdro dla ekipy z Jaworzna :wink:
warchlak
Prowokator

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-09-25, 10:11 pm

Na dzisiejszym meczu zebralismy 806 zl dziekujemy !!
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Artur 2004-09-25, 10:17 pm

Mecz ogólnie ciekawy, choć nieporadność naszych piłkarzy w drugiej połowie przy konstruowaniu kontrataków była godna pożałowania :cry: Coraz gorzej niestety jest u nas z dopingiem, myslałem, że takie spotkanie jak z Jaworznem sprawi, że młyn bedzie okazały a pokazów pirotechnicznych też nie zabraknie. Wiem, że wszystkie siły szykowane są na Ruch ale Szczaksa to też nie byle kto a i nie gramy z nimi co rok. No i siła głosu młynu jest również godna pożalowania - no ale czego sie spodziewać jak koło mnie stała grupa 13 latków. Odnosiłem wrażenie że tych kilka gardeł z Jaworzna słychać bardziej niż nas. Za 2 tygodnie to sie na bank nie może powtórzyć. I zapewne tak właśnie będzie :lol:
Artur

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna