przez Blajpios 2004-09-21, 4:33 pm
Tak "przelotem" zaglądam i wpisuję, bo nie jest źle, jeżeli chodzi o podejście. Szczerze pisząc, obawiałem się bluzgów, wulgaryzmów i obrażania, którego nawet czasami nie szczędzi się zagłębiowskim kibicom, klubom czy sprawom. Zajrzałem też na strony Szczakowianki - też nie jest źle, ze strony Zagłębia parę wpisów trochę "za dalekich", ale już nie tak żenujących, jak kiedyś. Ze strony Szczakowianki - też niewiele w stronę Sosnowca. No i wyraźne głosy szacunku a także interwencja moderatorów, by zachować poziom a nawet uczyć się od Zagłębia. Ostrzeżenie dla chamsko i wulgarnie się wyrażających! Dobrze. Patrzę na strony Zagłębie - tak samo. TO NAPRAWDĘ NAPAWA NADZIEJĄ!!! Tak w sprawie ludzkiego odnoszenia się ludzie wzajem do siebie - jak i nawet w moim ulubionym temacie szerszego niż samo kibicowanie patrzenia na Zagłębie: jako region, jako integracja terenów obrzeża. Ale tu na pierwszym miejscu: sprawa podejścia kibiców na poziomie... Co do wyniku - oczywiście, mam nadzieję na zwycięstwo, ale nawet jednobramkowe nie będzie łatwe. Może jednak nawet ciut większe nadzieje mam - na walkę, postawę sportową, mecz uczciwy.