tomi2509 napisał(a):zawsez twierdzilem ze zawodnicy ktorzy strzelaja lewa noga karnego malo kiedy trafiaja!!!!!!! i niestety tak sie stalo w sobote!!!! mimo prostoty takiego strzalu jak karny jest go bardzo ciezko strzelic i myla sie nawet najlepsi !!!!! moim zdaniem trzeba strzelac barzdo mocno ale to bardzo i nie probowac nic kombinowac ani nie strzelac technicznie!!!!!!!!przy ogromnie mocnym kopnieciu nawet jak bramkarz "wyczuje" egzekutora bedzie mu bardzo ciezko obronic!!!!
Totalna bzdura ! Jeżeli wg. Ciebie o skuteczności strzelania karnych decyduje jedynie siła to już nic i nikt mnie na tym forum nie zdziwi. Jak strzela karne elita światowa ? Wystarczy obejrzeć niekiedy spotkanie LM, ME lub MŚ. Tam rzut karny to przedewszystkim precyzja. Leonidas za swoich czasów karne strzelał w następujący sposób, na charakterystyczne 2 tempa. Robił to tak wspaniale, że strzelał na "pustą" bramkę, bo bramkarze już leżeli ... . Akurat w roczniku 90' zdarza mi się strzelać karne i sam przyznaję, że najlepszy sposób to strzał na wysokości kolan bramkarza. Oczywiście trudność w tym, aby trafić przy słupeczku. Niepotrzebnie się rozpisałem, ale mnie trochę poniosło bo bzdury mnie denerwują.
Zaskoczyło mnie to, iż Moraś nie trafił karnego. Byłem prawie pewny w 100% ... Na miejscu KT powrócił bym do Teresy, a jeżeli on nie chcę wykonywać karnych, to dałbym je Ujowi lub Lachowskiemu. W każdym razie nie róbmy cyrków, aby karne strzelał Grzesiu.