Karny ... i co dalej ??

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Karny ... i co dalej ??

Postprzez kondi 2004-09-13, 4:36 pm

Panowie i Panie,

Po sobotnim meczu, tak się zastanawiam ... kto powinien strzelać karne ?? Przed wykonaniem tego strzału widziałem, że Morawski go nie strzeli, był za bardzo spięty (tak mi się wydawało z dalszej odległości) podchodził 3 razy do piłki kilka razy ją poprawiał i wykonał strzał .... bardzo lekko ;-(

Ciekaw jestem Waszych opinii, bo moim zdaniem powinien to być:

Marcin Lachowski (silny strzał i precyzja) lub ... Przemek Pitry (nie obciążony psychicznie ... jak na razie same sukcesy strzeleckie)

pzdr.
kondi

Postprzez Agianni 2004-09-13, 5:11 pm

Gdybanie na zasadzie kto mógł wykonać rzut karny,a kto nie albo kto może lub nie, jest bezsensu. Nasi Kopacze powinni poprostu trenować strzelanie karnych i wyłonić pośród siebie trzech lub czterech liderów w tym elemecie gry.
Druga sprawa to ich psychika. W momencie jak dostają szanse wykonia rzutu karnego to zamiast myśleć jak tu strzelić skutecznie, to zastanawiają sie jak nie zmarnować strzału i tu jest błąd. Oni wtedy boją się i są bardzo spięci, bo spada na nich duża odpowiedzialność. No i mamy skutki takie jakie mamy - wszystko na własne życzenie.
Agianni
Adventure Group

Postprzez warchlak 2004-09-13, 5:27 pm

karne powinien wykonywać Grzesiu Kurdziel :lol: niestety trener musi położyc duży nacisk na treningach na egzekwowanie karnych.w sobote karny nie strzelony przez Morasia to samo w niedziele przez Bugiego na rezerwach.kto nastepny nie strzeli karnego :?: to są kpiny :wink:
warchlak
Prowokator

Re: Karny ... i co dalej ??

Postprzez krzysiu 2004-09-13, 5:29 pm

kondi napisał(a):<ciach>

Marcin Lachowski (silny strzał i precyzja) lub ... Przemek Pitry (nie obciążony psychicznie ... jak na razie same sukcesy strzeleckie)

Przed karnym byłem pewny, ze będzie strzelał Morawski i to był dobry wybór, bo ma dobre technicznie i silne strzały, tyle, że tym razem się chyba zestresował za bardzo

Po karnym pomyślałem, że gdyby strzelał Lachowski lub Pitry to na pewno by była bramka, ale kto wie jak by się dalej się ten mecz potoczył...
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez krzysiu 2004-09-13, 5:32 pm

warchlak napisał(a):karne powinien wykonywać Grzesiu Kurdziel :lol: niestety trener musi położyc duży nacisk na treningach na egzekwowanie karnych.w sobote karny nie strzelony przez Morasia to samo w niedziele przez Bugiego na rezerwach.kto nastepny nie strzeli karnego :?: to są kpiny :wink:

a ja myślę, że powinni zatrudnić do nauki strzelania karnych niejakiego warchlaka :lol: który pokazałby im jak się kopie :wink: piłkę
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-09-13, 5:45 pm

Karne powinien strzelac teresa !!!! strzelil ich kilka a ostatnie nie powodzenie nie powinno go skreslac
SOSNOWIEC*

Postprzez warchlak 2004-09-13, 5:54 pm

krzysiu napisał(a):
warchlak napisał(a):karne powinien wykonywać Grzesiu Kurdziel :lol: niestety trener musi położyc duży nacisk na treningach na egzekwowanie karnych.w sobote karny nie strzelony przez Morasia to samo w niedziele przez Bugiego na rezerwach.kto nastepny nie strzeli karnego :?: to są kpiny :wink:

a ja myślę, że powinni zatrudnić do nauki strzelania karnych niejakiego warchlaka :lol: który pokazałby im jak się kopie :wink: piłkę

jeśli ktoś mi zaproponuje taką posade to od razu zgodze się na nią :D kopa to ja mam silnego 8)
warchlak
Prowokator

Postprzez Gość 2004-09-13, 6:16 pm

Piąty karny z rzędu!! Bugaj potrafiący wykonywać jedenastki tylko w jeden i ten sam sposób!! Trema Morawskiego!! etc. etc.
Rzut karny to podobno najłatwiejszy sposób na strzelenie bramki, a my mamy z tym kłopoty.
Może rzeczywiście karne powinien wykonywać Grzesiu Kurdziel. Zna tą sytuację od drugiej strony, wie jak myśli, co czuje w takich sytuacjach bramkarz więc może przeczuć jak się zachowa, a siły w nogach Grzesiowi też z pewnością nie brakuje.
Gość

Postprzez Pesto 2004-09-13, 11:38 pm

Karnego powinien strzelać Lacha.

Były już nieraz przypadki , że jak bramkarz drużyny A zmarnował karnego, to drużyna B strzelała gola , zanim się wrócił do bramki.

Jesteśmy na 14.miejscu , nie ma co ryzykować.
Pesto
kumaty

Postprzez slawojka 2004-09-14, 8:08 am

Jedno niepowodzenie Teresy nie powinno go przekreślać z roli egzekutora "11". Nie wiem czemu natychmiast po jego nieudanym trafieniu zaczęły się kombinacje, dodajmy bezsensowne. Chyba, że sam Teresa nie czuje sie pewnie, to... zmienia postac rzeczy i sprawdzić naszą nową gwiazdę - Przemka. Chłopak świetnie się wkomponował, pójdzie za ciosem
slawojka

Postprzez tomi2509 2004-09-14, 8:31 am

zawsez twierdzilem ze zawodnicy ktorzy strzelaja lewa noga karnego malo kiedy trafiaja!!!!!!! i niestety tak sie stalo w sobote!!!! mimo prostoty takiego strzalu jak karny jest go bardzo ciezko strzelic i myla sie nawet najlepsi !!!!! moim zdaniem trzeba strzelac barzdo mocno ale to bardzo i nie probowac nic kombinowac ani nie strzelac technicznie!!!!!!!!przy ogromnie mocnym kopnieciu nawet jak bramkarz "wyczuje" egzekutora bedzie mu bardzo ciezko obronic!!!!
tomi2509

Postprzez zgredos 2004-09-14, 8:57 am

Niedawno był taki temat po co zakładacie nowy?
zgredos

Postprzez krzysztof 2004-09-14, 9:31 am

z całym szacunkiem dla Grzegorza Kurdziela to najlepiej spisuje się on w naszym polu bramkowym i tak czasamy za daleko od niego spaceruje ;-)

Jeśli chodzi o naszego egzekutora to proponowałbym Lachę albo Teresę. Nie ma co kombinować i przechytrzać bramkarza. No chyba, że Ujo się przełamie :wink:
krzysztof

Postprzez CharoN^ 2004-09-14, 1:31 pm

tomi2509 napisał(a):zawsez twierdzilem ze zawodnicy ktorzy strzelaja lewa noga karnego malo kiedy trafiaja!!!!!!! i niestety tak sie stalo w sobote!!!! mimo prostoty takiego strzalu jak karny jest go bardzo ciezko strzelic i myla sie nawet najlepsi !!!!! moim zdaniem trzeba strzelac barzdo mocno ale to bardzo i nie probowac nic kombinowac ani nie strzelac technicznie!!!!!!!!przy ogromnie mocnym kopnieciu nawet jak bramkarz "wyczuje" egzekutora bedzie mu bardzo ciezko obronic!!!!

Totalna bzdura ! Jeżeli wg. Ciebie o skuteczności strzelania karnych decyduje jedynie siła to już nic i nikt mnie na tym forum nie zdziwi. Jak strzela karne elita światowa ? Wystarczy obejrzeć niekiedy spotkanie LM, ME lub MŚ. Tam rzut karny to przedewszystkim precyzja. Leonidas za swoich czasów karne strzelał w następujący sposób, na charakterystyczne 2 tempa. Robił to tak wspaniale, że strzelał na "pustą" bramkę, bo bramkarze już leżeli ... . Akurat w roczniku 90' zdarza mi się strzelać karne i sam przyznaję, że najlepszy sposób to strzał na wysokości kolan bramkarza. Oczywiście trudność w tym, aby trafić przy słupeczku. Niepotrzebnie się rozpisałem, ale mnie trochę poniosło bo bzdury mnie denerwują.

Zaskoczyło mnie to, iż Moraś nie trafił karnego. Byłem prawie pewny w 100% ... Na miejscu KT powrócił bym do Teresy, a jeżeli on nie chcę wykonywać karnych, to dałbym je Ujowi lub Lachowskiemu. W każdym razie nie róbmy cyrków, aby karne strzelał Grzesiu.
CharoN^
Zagłębiak

re

Postprzez Qba 2004-09-14, 2:06 pm

jak dostaniemy rzut karny, to trzeba powiedziec sedziemu, ze my nie chcemy, zamiast tego niech rozny da :D:D:D
Qba

Następna strona

Powrót do Piłka nożna