przez Krawiec 2004-09-07, 11:52 am
Popieram postawę Bankiera, Ola 69 i WAB a , tomiego i Gilardino ! O to chodzi !
Jasne, spieprzyła się gra piłkarzy ale czy ktoś z Was nie wpadł na taką myśl, a może oni reprezentują właśnie poziom maksymalnie 10 miejsca w 2 lidze. W tej sytuacji jaka jest czyli bardzo słaba gra i presja kibiców piłkarze są w psychicznej matni – bo po sparingach podświadomie czuli , że zawojują ligę. To było widać na meczach z Radomskiem i Polkowicami – podeszliśmy do nich jak do 3ligowców , a teraz dla odmiany mamy cykora przed każda drużyną .
Ludzie, przerabialiśmy już bluzganie dla piłkarzy i dało to opłakane skutki. Zobaczcie co dał szantaż kibiców zrobiony na GKSie . Klub jest schyłkowy , coraz gorsza forma , coraz większe długi , coraz mniej kibiców.
A teraz druga strona medalu . Za przykład podam wam kibiców Lecha . Pamiętacie jak Lech spadł do 2 ligi . Wówczas wszystkim Poznaniakom marzyły się puchary , nowoczesny stadion i wielki Lech. Zespół po spadku i kiepskiej grze , okupował dolne rejony tabeli . Tym niemniej na mecze przychodziło po kilkanaście tysięcy ludzi.
Oni nie załamali się , nie wygwizdywali piłkarzy , a już w żadnym wypadku nie wbluzgali na nich ( redaktor Mojego Zagłębia może wam powiedzieć co kibice , którzy ochraniali mecz, robili z pojedynczymi przypadkami żultras, jaka tam jest organizacja i jak kibice są za zespołem)
Oni mieli wówczas świadomość tego , że właśnie w momencie kryzysu trzeba piłkarzy zmotywować i wesprzeć psychicznie, a także pokazać całej Polsce klasę. Dzisiaj Lech idzie ku temu, że już niedługo będą mieć stadion marzeń , frekwencje marzeń już maja, stabilność finansową na pierwsza ligę (Lech Biznes Partner) i kwestią czasu jest pojawienie się sponsora, który wymiecie Cupiałów, Drzymałów itp.
U nas nie ma takiej możliwości , żeby zrobić szybkie przetasowania kadrowe i wymienić kilku graczy - trzeba się pogodzić z tym, że nie podskoczymy wyżej własnej d.py. Gramy do końca rundy tymi samymi zawodnikami i musimy im pomóc.
Dlatego mam propozycje do tych , którzy uważają podobnie jak kilka osób tutaj, że trzeba właśnie teraz pokazać wszystkim charakter :
- kibicom na stadionie,
- naszym piłkarzom,
- naszym władzom miejskim, które rozważają dalsze losy Stadionu Ludowego
- całemu środowisku kibicowskiemu w Polsce
- samemu sobie
Jesteśmy na dobre i złe z klubem do końca . A nawet jeśli spadną do tej 3 ligi znowu wstaniemy i będziemy szli do przodu !
Kto zamierza wesprzeć PK i rozruszać prawą stronę tak jak to było na Śląsku , tak by cała trybuna wschodnia była jednym wielkim młynem niech wpisze się w osobnym wątku , który założyłem w dwóch działach.
Ostatnio edytowano 2004-09-07, 12:33 pm przez
Krawiec, łącznie edytowano 3 razy