11.09 Zagłębie - Korona Kielce (kibicowsko)

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Gilardino 2004-09-07, 11:31 am

!!!!pozatym jak ktos nie chce dopingowac pilkarzy to niech dopinguje ZAGŁĘBIE .!!!!
- tomi2509

I o to własnie chodzi. ŚWIETNY TEKST !!! Ktoś jest obrażony na poszczególnych zawodników to niech kibicuj innemu lub po prostu Zagłębiu ! BRAWO !

Myslę, że prawa strona trybun bedzie bardzo aktywna na Koronie i tak juz zostanie do końca. (Krawiec - liczę na nas) Jak wszyscy forumowicze bedą śpiewać to reszta sie na bank dołączy.
Gilardino

...

Postprzez Krawiec 2004-09-07, 11:52 am

Popieram postawę Bankiera, Ola 69 i WAB a , tomiego i Gilardino ! O to chodzi !

Jasne, spieprzyła się gra piłkarzy ale czy ktoś z Was nie wpadł na taką myśl, a może oni reprezentują właśnie poziom maksymalnie 10 miejsca w 2 lidze. W tej sytuacji jaka jest czyli bardzo słaba gra i presja kibiców piłkarze są w psychicznej matni – bo po sparingach podświadomie czuli , że zawojują ligę. To było widać na meczach z Radomskiem i Polkowicami – podeszliśmy do nich jak do 3ligowców , a teraz dla odmiany mamy cykora przed każda drużyną .

Ludzie, przerabialiśmy już bluzganie dla piłkarzy i dało to opłakane skutki. Zobaczcie co dał szantaż kibiców zrobiony na GKSie . Klub jest schyłkowy , coraz gorsza forma , coraz większe długi , coraz mniej kibiców.

A teraz druga strona medalu . Za przykład podam wam kibiców Lecha . Pamiętacie jak Lech spadł do 2 ligi . Wówczas wszystkim Poznaniakom marzyły się puchary , nowoczesny stadion i wielki Lech. Zespół po spadku i kiepskiej grze , okupował dolne rejony tabeli . Tym niemniej na mecze przychodziło po kilkanaście tysięcy ludzi.

Oni nie załamali się , nie wygwizdywali piłkarzy , a już w żadnym wypadku nie wbluzgali na nich ( redaktor Mojego Zagłębia może wam powiedzieć co kibice , którzy ochraniali mecz, robili z pojedynczymi przypadkami żultras, jaka tam jest organizacja i jak kibice są za zespołem)

Oni mieli wówczas świadomość tego , że właśnie w momencie kryzysu trzeba piłkarzy zmotywować i wesprzeć psychicznie, a także pokazać całej Polsce klasę. Dzisiaj Lech idzie ku temu, że już niedługo będą mieć stadion marzeń , frekwencje marzeń już maja, stabilność finansową na pierwsza ligę (Lech Biznes Partner) i kwestią czasu jest pojawienie się sponsora, który wymiecie Cupiałów, Drzymałów itp.

U nas nie ma takiej możliwości , żeby zrobić szybkie przetasowania kadrowe i wymienić kilku graczy - trzeba się pogodzić z tym, że nie podskoczymy wyżej własnej d.py. Gramy do końca rundy tymi samymi zawodnikami i musimy im pomóc.

Dlatego mam propozycje do tych , którzy uważają podobnie jak kilka osób tutaj, że trzeba właśnie teraz pokazać wszystkim charakter :

- kibicom na stadionie,
- naszym piłkarzom,
- naszym władzom miejskim, które rozważają dalsze losy Stadionu Ludowego
- całemu środowisku kibicowskiemu w Polsce
- samemu sobie

Jesteśmy na dobre i złe z klubem do końca . A nawet jeśli spadną do tej 3 ligi znowu wstaniemy i będziemy szli do przodu !

Kto zamierza wesprzeć PK i rozruszać prawą stronę tak jak to było na Śląsku , tak by cała trybuna wschodnia była jednym wielkim młynem niech wpisze się w osobnym wątku , który założyłem w dwóch działach.
Ostatnio edytowano 2004-09-07, 12:33 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 3 razy
Krawiec

Postprzez kobialka 2004-09-07, 11:54 am

tomi2509 napisał(a):pozatym jak ktos nie chce dopingowac pilkarzy to niech dopinguje ZAGŁĘBIE .!!!!

dopingujmy ZAGŁĘBIE a nie pilkarzy!!!!niech wszyscy widza ze ZAGŁĘBIE jest slawne dzieki nam a nie dzieki pilkarzom , trnerom czy dzialaczom!!!!!

.
nie wiem czy zauwazyles ale ZAGLEBIE to miedzy innymi pilkarze, to oni przyczyniaja sie od tego ze klub istnieje wiec jak mozna ich pomijac? sory ale czegos tu nie rozumiem
kobialka

Postprzez fabian 2004-09-07, 12:31 pm

Kurde Krawiec, ja nie wiem, co Cię tak podnieca w tym klubiku z Wielkopolski. Ale tym razem nie będę zbijał Twoich argumentów jak podczas każdej naszej "pijackiej" dyskusji :D. Cel uświęca środki, dlatego przyłączam się do apelu i, mam nadzieję, przyłączę się do wykonania :D :D

Dla adwersarzy mam tylko jedną uwagę. W tym sezonie na naszym stadionie nie było praktycznie dobrego dopingu. Dajmy tą szansę piłkarzom, zobaczymy, czy ją wykorzystają.
fabian

Zaglebie - Korona - Kibicowsko

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-09-07, 12:51 pm

W calej rozciaglosci popieram wypowiedzi Kolegow BANKIERA, OLA69, WABa i nade wszystko KRAWCA.

Nie bede nic dodawal Wy to zrobiliscie w stylu godnym Kibica ZAGLEBIA.
Powiem tylko tyle iz takich KIBICOW jak Wy potrzebuje nasze ZAGLEBIE wlasnie w tej chwili.

A po drugie to wielka szkoda iz Warszawa jest jednak daleko od LUDOWEGO.

Serdecznie pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Gilardino 2004-09-07, 1:47 pm

Popieram akcję w całej rozciągłości. Zostawmy do godzin pomeczowych w sobotę rozważania dotyczącej aktualnej formy piłkarzy bo jaka ona jest to wszyscy wiemy. SKUPMY SIE NA TYM BY NA LUDOWYM KAZDY MECZ TO BYŁO ŚWIĘTO, FIESTA, KARNAWAŁ ( okrelślenia do wyboru), BY TEN KTO NIE DOPINGUJE CZU BLUZGA POCZUŁ SIE W ZDECYDOWANEJ MNIEJSZOŚCI I PRZYŁĄCZYŁ SIE DO ROZŚPIEWANEJ RESZTY.

Fajnie bedzie jesli taki żywiołowy doping stanie sie normalką na Ludowym i nie trzeba bedzie co mecz nawoływać do tego. Ale to przyszłość dopiero.

A w tej chwili kto żyw i ma fizyczną możliwość być na Koronie to niech trąbi wokoło nakłania znajomych, kolegów, tych co wiara ich zmalała, sceptyków itd. itp. by wspomóc Zagłębie i zagłuszyć nie tylko kibiców przyjezdnych ale i komunikaty na dworcu głównym. :lol:

AKCJA "Korona" ruszyła !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gilardino

Postprzez slawojka 2004-09-07, 2:16 pm

Gilardino napisał(a):..niech trąbi wokoło...

NIE dla trąbek !!! :wink:
slawojka

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-09-07, 3:11 pm

Kto moze niech zrobi i przyniesie na mecz konfetti !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez musztra 2004-09-07, 3:52 pm

MArcin zrobiłem w weekend jedną siatke konfetii,zrobie jeszcze jedną i namówie kumpli :lol: :lol:
musztra

Postprzez Sadek 2004-09-07, 4:31 pm

Troche to dziwne na meczu u siebie nie którzy wyzywaja naszych kopaczy, a potem jest zdziwienie, że nie dziekuja kibicom w meczu w Gdyni (chodz i tak jestem zaskoczony postawa piłkarzy) ale wychodzi na =.Zróbmy pożądna atmosfere w sobote i trzeba wreszcie się "pogodzić" z piłkarzami, a bedzie napewno lepiej piłkarzom się grało i zwrocą się 12 zł w postaci dumy i zajebistych spędzonych chwil.
Sadek
dj. transfer

Postprzez Koroniarze_ 2004-09-07, 6:00 pm

ilu nas bedzie w sosnowcu, jeszcze nie wiemy zobaczymy jaka bedzie liczba w piatek, ale staramy sie jak najwieksza liczba pojechac :lol: do soboty juz niewiele czasu :D
Koroniarze_

Postprzez WOJTEK 2004-09-07, 7:36 pm

sadomen napisał(a):
Troche to dziwne na meczu u siebie nie którzy wyzywaja naszych kopaczy, a potem jest zdziwienie, że nie dziekuja kibicom w meczu w Gdyni (chodz i tak jestem zaskoczony postawa piłkarzy) ale wychodzi na =.Zróbmy pożądna atmosfere w sobote i trzeba wreszcie się "pogodzić" z piłkarzami, a bedzie napewno lepiej piłkarzom się grało i zwrocą się 12 zł w postaci dumy i zajebistych spędzonych chwil.

CO TY PIEPRZYSZ ? CI CO WYZYWALI PIŁKARZY NIE BYLI W GDYNII. A TY MOŻE BYŁEŚ ?? ZAWSZE NAJWIĘCEJ KOMENTUJĄ CI , KTÓRZY NIE WIDZIELI LUB SŁYSZELI Z OPOWIADAŃ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez DaMi 2004-09-07, 7:41 pm

sadomen napisał(a):

Lepiej jest podejść po każdej porażce i powiedzieć nie martwcie się chłopaki następnym razem wygracie ?? Tylko popatrz na tabele gdzie My jesteśmy. Ty nigdy nie dostałeś zjebki jak coś źle robiłeś ?? A oni właśnie to co robią to robią to kiepsko i każdy ma prawo wypowiedzieć się na temat ich gry bo za to płaci a jak płaci to wymaga. A co do dopingu to jeżeli w młynie będzie dalej domowe przedszkole to na Koronie mamy pozamiatane a więc nie wstydzić się i walić do młyna.
DaMi

Postprzez SoSnOwiCzAniN_BuBy_PoGoN 2004-09-07, 7:47 pm

Każdy !!!!! Zamiast przed meczem wydac 5 zł na nalewke to wrzucić dopuszki i będzie wiekszy pozytek !! po drugie wyjebmy meneli ze Stadionu nie moze być mowy o okrzykach "Zagłębie grać k***a mać" bo wystawiają swiadectwo m.in nam kibicom którzy wspieramy Zaglebie. Na wyjazdy nie jeżdze ale na Ludowym staram sie być na Koronie i na Ruchu jestem 100 %. PK mówi że organizowali doping po prwej stronie w meczu ze Ślaskiem. Nawet 5 latek by go zorganizował bo Wy (z całym szacunkiem) dołaczaliscie do innych coś śpiewali (tak sie złozyło że musiałem tam być bo młyn był przepełniony). Ostatnio przed meczem widizałem 5 kolesi wokółnich 10 nalewek i zastanawiali sie jak wniesc na stadion i doszli do wniosku że lepiej szybko wypic to moz.e jeszcze w łeb ich nie walnie przed meczem. Bezsens
SoSnOwiCzAniN_BuBy_PoGoN

...

Postprzez Krawiec 2004-09-07, 8:09 pm

:shock: to znaczy, że każdy wydaje 5 zł na nalewki przed meczem ?

Kolezko BuGy nie pieprz głupot , jechaliśmy ostro z dopingiem i nie śpiewaliśmy czegośtam ale to co młyn. Każdy dawał z siebie wszystko. Argument, że młyn był przepełniony mnie rozwalił .

To nie jest temat o PK ale o dopingu na Koronie , nie chcesz się włączyć do akcji, to nie rób tego ale po kiego dosrywasz , chcesz się komuś przylizać ?

Nic nie wniosłeś do sprawy tymi argumentami, a przy okazji nadepnąłeś na odcisk paru osobom . Ciekawe czy na Koronie i Ruchu, też młyn będzie przepełniony ? Chcesz krytykować małolat, to oficjalnie pokaż na co cię stać .
Krawiec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice