Zaglebie taktycznie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-09-01, 10:19 am

Kolega KRAWIEC - Picknik Klub

Dokladnie tak NIC NIE TRWA WIECZNIE - napewno po rozegranej jesieni zmiany kadrowe beda mialy miejsce to na Bank.

Z wypowiezdzi wlasciciela klubu wynika jasno - AWANS nie w tym sezonie.
Trener KT otrzymal dwa lata na zbudowanie druzyny i awans i starajmy sie pomagac zawodnikom poprze konstruktywny doping.

Nie zapominajmy o jedym ze w ZAGLEBIU mamy jednego ze zdolniejszych TRENEROW mlodego pokolenia. Zaufajmy TRENEROWI.-

To by bylo na tyle.-
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

grupy tramparskie i juniorskie

Postprzez bbartek 2004-09-01, 10:27 am

To jest ważny temat!
Miasto daje ( ?) środki na szkolenie młodzieży.
Chciałbym usłyszec wyjasnienie WR czy miasto tych pieniedzy nie przekazało, czy zostały one przeznaczone na inny cel ? A jeżeli tak to na jaki ?
bbartek

Postprzez slawojka 2004-09-01, 11:40 am

Otóż to, za nami 6 kolejek, a ci panowie kompletnie niczym nie błysnęli, a wręcz przeciwnie całkowiecie zawodzą i odstają od reszty, zupełnie nie pasują. I wg tego co piszecie to mam ich usprawiedliwiać faktem, że nie mają mojego / naszego kredytu zaufania? To jest wytłumaczenie ich słabej postawy na boisku? Przecież to nie dzieci którzy wychodzą na scene i się wstydzą bo mają powiedzieć wierszyk a wszyscy na nich patrzą i czegoś oczekują. To są a przynajmniej powinni być profesjonaliści
Staję po stronie WOJTKA i
BAŁA , MAŁOCHA - TYM PANOM JUŻ DZIĘKUJEMY.
podpisuję się
slawojka

Postprzez Pesto 2004-09-01, 11:52 am

tak sobie przypominam przedsezonowe typowanie , kiedy pół forum było pewne awansu :? no i wychodzi na moje

zdaje się , że II ligi będziemy bronić w barażach (durny pomysł te baraże...) , chociaż przez 28 kolejek wiele może się zmienić

PS tekstów Wariata nie będę komentować , bo nie mam nic kulturalnego na końcu języka
Pesto
kumaty

Postprzez bankier 2004-09-01, 11:56 am

Moim zdaniem jest jeszcze za wcześnie na skreślanie Adama Bały i Wojtka Małochy ze składu Zagłebia. Czas i miejsce na wystawianie ocen poszczeg. zawodnikom bedzie po zakończeniu rundy jesiennej. Do rozegrania pozostało jeszcze 11 kolejek i każdy z zawodników pewnie dostanie szansę od trenara na pokazanie się na boisku. I to w konsekwencji ono zweryfikuje ich przydatnośc dla Zagłębia! Gra i wygrywa (przegrywa bądź remisuje) cała drużyna - a nie tylko Bała czy Małocha!
bankier

Postprzez slawojka 2004-09-01, 12:56 pm

Po zakończeniu rundy może być trochę za późno, za nami już ponad 1/3 rundy i brak oczekiwanych efektów. Można czekać 2 - 3 mecze ale nie całą rundę i dopiero wnioski wyciągać
slawojka

Postprzez Erazmus 2004-09-01, 2:18 pm

Pesto napisał(a):tak sobie przypominam przedsezonowe typowanie , kiedy pół forum było pewne awansu :? no i wychodzi na moje

zdaje się , że II ligi będziemy bronić w barażach (durny pomysł te baraże...) , chociaż przez 28 kolejek wiele może się zmienić

PS tekstów Wariata nie będę komentować , bo nie mam nic kulturalnego na końcu języka

Pesto pomysł baraży jak najbardziej dobry. Lepsza drużyna z III ligi może wywalić z II słabeusza po sportowej walce.
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez ARAS1906 2004-09-01, 2:28 pm

Erazmus napisał(a):Pesto pomysł baraży jak najbardziej dobry. Lepsza drużyna z III ligi może wywalić z II słabeusza po sportowej walce.

No Erazm....... nie chcę Ci przypominać pewnych meczy barażowych z czerwca tego roku :x :P
ARAS1906
Środula

Postprzez Erazmus 2004-09-01, 3:05 pm

ARAS1906 napisał(a):
Erazmus napisał(a):Pesto pomysł baraży jak najbardziej dobry. Lepsza drużyna z III ligi może wywalić z II słabeusza po sportowej walce.

No Erazm....... nie chcę Ci przypominać pewnych meczy barażowych z czerwca tego roku :x :P

Gdyby nie baraże to po meczu w Sosnowcu można byłoby wystawić we Wrocławiu drużynę rezerw a tak mieliśmy przedłużone emocje szkoda że bez happy endu ...
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Pesto 2004-09-01, 3:15 pm

baraże to kolejny wymysł reformatołów z PZPN , którzy udają , że coś robią , zamiast dbać o poziom ligi

w przyszłym sezonie dopiero może być wesoło : 11. drużyna spadnie , 14. zostanie (zgwałcona logika leży i kwiczy) , albo polecą zespoły 11. - 18. , tzn. pół ligi (patrz wyżej)

w naszym pięknym kraju baraże są wybitnie korupcjogenne , spytaj w Jaworznie 8)

a poza tematem : niech jagiellonia do końca sezonu zostanie na obecnym miejscu :D
Pesto
kumaty

Postprzez slawojka 2004-09-01, 3:18 pm

To jest tak, że jak walczysz o baraż premiujący awans to baraże są super (jak wtedy kiedy graliśmy w III lidze). Teraz kiedy grożą baraże "degradujące" to sa one bez sensu. Tak to należy czytać zapewne wg niektórych.
Te baraże to najlepszy o ile nie jedyny dobry wymysł PZPN-u. Walka toczy się do ostatniej kolejki, a nie kończy w połowie rundy wiosennej. Emocje do samego końca
slawojka

Postprzez Gość 2004-09-01, 3:24 pm

Muszę się zgodzić w 100% ze Slawojką.
U niektórych występuje syndrom "Punktu widzenia zależącego od punktu siedzenia".

Chciałbym przypomniejć że jeszcze pół roku temu cieszyliśmy się że są baraże "bo jakbyśmy ze Śląskiem nie wygrali to zawsze zostaje jeszcze jakaś szansa". Tak było wtedy mówione. A teraz baraże są "bee" bo mogą nam zagrozić.

Ja uważam baraże za bardzo dobry pomysł. Byle były rozgrywane czysto i losowanie kto z kim następowało po sezonie a nie w połowie. To do końca wyeliminowałoby kalkulowanie "z kim lepiej zagrać".
Ostatnio edytowano 2004-09-01, 4:00 pm przez Gość, łącznie edytowano 1 raz
Gość

Postprzez Pesto 2004-09-01, 3:26 pm

Sławojka bredzisz. ja na wiosnę pisałem , że baraże to głupota , nawet gdybyśmy mieli z nich skorzystać.

a niektÓrzy powinni zajrzeć do słowników , przecież zaczęła się nauka w gimnazjach 8)
Pesto
kumaty

Postprzez slawojka 2004-09-01, 3:34 pm

Pesto napisał(a):Sławojka bredzisz. ja na wiosnę pisałem , że baraże to głupota , nawet gdybyśmy mieli z nich skorzystać.

a niektÓrzy powinni zajrzeć do słowników , przecież zaczęła się nauka w gimnazjach 8)

Kto bredzi, to bredzi... A chcąc pouczać innych to wiedz, że po kropce się pisze z dużej litery...

P.S. Ten temat jest o taktyce Zagłębia...
slawojka

Postprzez Kamilsts 2004-09-01, 3:37 pm

A przestańcie głupoty pierdolić ...
Kamilsts

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna