Zaglebie taktycznie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Zaglebie taktycznie...

Postprzez Qba 2004-08-28, 6:27 pm

witam
zalozylem nowy temat, bo bede pisal tu o caloksztalcie, a nie tylko o dzisiejszym meczu..

oczywiscie uzyje owego meczu jako przykladu: przegrywamy, zero zmian, gramy 4 obroncami.. ja tego totalnie nie rozumiem....

taktyka na ten sezon jest koszmarna, gdzie mamy zdobywac punkty jak nie na Ludowym????? nasz zespol gra cholernie zachowawczo, jak tak dalej bedzie, to trener Tochel szybko poleci... nie zycze mu tego, ale jesli nic nie zmieni w grze Zaglebia, to nawet bedzie wskazane....

pozdrawiam
Qba

Postprzez Fan 2004-08-28, 7:27 pm

To samo. Jak mozna grac ustawieniem 4-5-1 u siebie i jeszcze z druzyna typu Kujawiak?? I jeszcze jedno. Z Mlawa w pewnym momencie nie bylo ani jednego napastnika na murawie. Dzisiaj po czerwonej kartce kiedy wszedl Bugaj - 10 minut przed koncem?? Wiec kto ma nam strzelac te bramki jak gramy bez nominalnego napastnika?? Ciekawe panie trenerze jaka taktyka na Korone lub Belchatow.
Fan
Working Class

Postprzez zgredos 2004-08-28, 7:31 pm

Ja też nie rozumie co robi trener Tochel. Gramy u siebie jednym napastnikiem w 30 min. Ujek schodzi i do 80 min. gramy bez napastnika kto ma strzelać te bramki. Druga sprawa sprzedali Stolpe to dlaczego nie kupili kogoś innego. Czekają i przebierają, ciekawe jak długo Włoch będzie czekał. Jednego nie moge zrozumieć jak można u siebie ze słabymi przeciwnikami grać jednym napastnikiem, to jak przyjedzie ktoś lepszy to będziemy grać chyba 9 obrońcami
zgredos

Postprzez warchlak 2004-08-28, 7:35 pm

taktyka tutaj schodzi na dalszy plan ponieważ naszym grajką wogóle się nie chce grac oraz nie posiadają ambicji.oczywiście gra 1 napastnikiem nie moze przynieść dobry efektów tym bardziej ze Ujo zachował się jak zwierze i nie było kim grac z przodu :( mam nadzieje ze Krzysiu Tochel wie co robi i ze jakoś utrzyma nas zespół i postara się o lepsze ustawienie oraz zakup nowych zawodników :!:
warchlak
Prowokator

Postprzez Monti 2004-08-28, 7:44 pm

warchlak napisał(a):taktyka tutaj schodzi na dalszy plan ponieważ naszym grajką wogóle się nie chce grac oraz nie posiadają ambicji.

Co ty pier... kolego, walczyli dzisiaj i grali bardzo ambitnie, może miałbyś odwage te słowa powiedzieć dzisiaj w oczy Antkowi ? Chłopak z rozwaloną głowa grał i dawał z siebie wszystko nie mówiąc juz o tym że główkował jak by nigdy nic . Nie wiem czego dziś brakło ale napewnoi nie ambicji i woli walki.
Monti
Moderator

Postprzez warchlak 2004-08-28, 7:55 pm

moze niektórzy walczyli ale nie cały zespół. Antka akurat rozumiem dlaczego ostatnio grał słabo.Dawid i Kłoda również zapierdalali az miło.ale reszta :?: już od paru meczy się opierdalają.mozecie mnie krytykowac za moją opiniie ale ja uwarzam ze im chyba brak umiejetności i chęci :!:
warchlak
Prowokator

Postprzez Elijash 2004-08-28, 8:11 pm

Zaglebie gra dopiero od 70 minuty tak jak powinno - nie wiem czy zauwazyliscie. Dlaczego???
Elijash

Postprzez Bongo(zz) 2004-08-28, 8:22 pm

Elijash napisał(a):Zaglebie gra dopiero od 70 minuty tak jak powinno - nie wiem czy zauwazyliscie. Dlaczego???

Zgadzam się. W innym wątku i tu także była mowa o ambicji. Ale właśnie mniej więcej dopiero od tej cześci meczu można było zauważyć że piłkarzom zaczęło zależeć na wyniku. Dziwne. :(
Bongo(zz)

Postprzez ATR 2004-08-28, 8:23 pm

Jak widzą, że grunt pali im się pod nogami to zaczynają rzucać wszystkie siły do ataku i biją głową w mur. Nieskutecznie zresztą :cry:
ATR

Postprzez tomi2509 2004-08-28, 8:58 pm

co tu mozna napisac ?????ja nie uwazam ze dzisiaj gralismy z ambicja !!!!niestety ale dla mnie nikt nie zagral dzisiaj dobrze!!!!w poprzednich meczach mozna jeszce bylo kogos wyroznic ale dzisiaj nie ma chyba takiego pilkarza !!!! i niech nikt nie pisze ze bieganie caly mecz non stop to jest ambicja!!!!bo to mozna i bez ambicji zrobic!!!!

i jeszce jedno poruszona zostala sprawa trenera > uwazam ze po tych spotkaniach mozna juz stwierdzic ze "wzmocnienia" ( moze oprocz morawskiego ) to niestety oslabienia.dziwi mnie ze trener widzac co sie dzieje dalej szuka mlodych zawodnikow zamiast pomyslec o kims starszym i ogranym a przede wszystkim o boiskowym "cwaniaku"

no coz miejmy nadzieje ze juz gorzej byc nie moze!!!!!!!!!
tomi2509

re

Postprzez Qba 2004-08-28, 9:45 pm

ja uwazam, ze trener sie niedlugo pozegna z posada... caly czas uparcie stosuje tylko jedna taktyke.. , Panie Trenerze jeden napastnik to za malo!!! jeszcze u siebie!!!! z takimi zespolami, po prostu kelnerzy... 4 obroncami grac, gdy wynik jest niekorzystny.. cos nie tak...
Qba

Postprzez twari 2004-08-28, 10:11 pm

Qba... prosze Cie... dobrze wiemy ze gdyby na ta chwile Tochel mial do dyspozycji pelny sklad to nie gral by 4-5-1!! Gdy Malocha byl do dyspozycji (i Stolpa) gralismy 4-4-2! Poczekajmy az wroci Malocha i przede wszystkim zaczekajmy na Pitrego! Jestem pewien ze wtedy zagramy 4-4-2! Chwilowo widac klopoty kadrowe... niestety zbiegla sie kontuzja Malochy i sprzedarz Stolpy... a Bugajowi Tochel do konca nie ufa!
twari

re

Postprzez Qba 2004-08-28, 10:29 pm

Twari od poczatku sezonu gramy zachowawczo i tyle!!!! kurde czemu nie gramy caly czas 4-4-2???? nie rozumiem, z takim marnym Kujawiakiem grac 4 obroncami przy niekorzystnym rezultacie, smiech na sali...
Qba

Postprzez twari 2004-08-28, 10:34 pm

Bugaj powinien wejsc zdecydowanie wczesniej ale i tak to byl jedyny napastnik dostepny w tym momencie! Martwmy sie co bedzie z Arka gdy nie ma Stolpy, Malocha ma kontuzje a Ujo pauzuje!! Oj Tochel moze miec duzy problem...
twari

re

Postprzez Qba 2004-08-28, 10:47 pm

ano moze.. ale mnie sie nie rozchodzi o sprawy kadrowe, niewatpliwie maja wplyw na polityke taktyczna, ale dzisiejszy obraz gry, to tragedia.. Lacha sam w ataku sie meczyl, a pol druzyny stalo na pomocy i sie patrzylo, no nikt nie wyszedl.. tu trzeba grac ofensywnie, a nie bronic straconej bramki....
Qba

Następna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack