W II lidze wszyscy się wzmacniają

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zgredos 2004-08-10, 5:25 pm

Zgadzam się z WOJTKIEM też czytałem ten wywiad. Poza tym kupiliśmy kilku trzydziestolatków i...nic wielkiego nie pokazują
zgredos

nie wiem:Małocha lepszy? Nie wiem też o jaki wywiad chodzi

Postprzez Blajpios 2004-08-10, 5:41 pm

Jak wspomniałem, nie wiem, o jaki wywiad chodzi. Ja z wiosny pamiątam wywiad dany Naszej Legii bodajże. Nie odbieram go wcale tak jednoznacznie. Było tam pytanie ludzi, którzy pamiętali Kubicę i przypomnieli, że powtarzał zawsze, że chciałby kończyć w Zagłębiu. Czyli - już pierwsze zdanie, że nie jest tak, że "nie obchodzi". Dalej: w odpowiedzi na to pytanie nie zaprzecza. Podaje tylko, że stać go na więcej, w trzeciej lidze nie będzie grał, co można zrozumieć. Poprawiony, że już druga - też nie przejawia jeszcze entuzjazmu, ale to nie znaczy, że mówi, iż go klub nie interesuje. Konrakt, negocjacje, to są sprawy związane i z twardą linią negocjacyjną, bywa i tak. Jak widać - Podbeskidzie się nie zlękło. Ale - być może są jakieś dalsze racje, nie znam innych wywiadów. Coś mi to jednak wygląda na to, że te racje mogą być typu "nieporadności marketingowej" i "uwarunkowań psychologicznych" klubu i prezesa, skoro nie przeszkadzają walczyć o Małochę reprezentującego chyba jednak mniejszy poziom i mniejszą gotowość zaangażowania się emocjonalnego w Zagłębie.
Blajpios

Postprzez ARAS1906 2004-08-11, 1:01 pm

Podbeskidzie chce pozyskać Kubicę

Pozyskaniem 32-letniego napastnika Andrzeja Kubicy zainteresowane jest drugoligowe Podbeskidzie Bielsko-Biała - podano w środę na internetowej stronie klubu. Piłkarz obecnie mieszka w Bielsku-Białej. We wtorek pojawił się w bielskim klubie.

Kubica przez kilka lat grał w zagranicznych klubach, między innymi w Zagłębiu Sosnowiec i Legii Warszawa. Wiele lat spędził w klubach zagranicznych: w Austrii, Belgii, Japonii i Izraela. Ostatnie trzy sezony był graczem izraelskich: Ashdod SC, Beitar Jerozolima i Maccabi Tel-Awiw.

Na stronie internetowej klubu poinformowano również, że Podbeskidzie wznowiło starania o 29-letniego napastnika Daniela Dubickiego.

Dubicki w lipcu podpisał już umowę z bielskim zespołem, ale ostatecznie wybrał ofertę cypryjskiego Apoelu Nikozja.

Sytuacja w linii ataku Podbeskidzia jest nieciekawa. Już wcześniej klub szukał napastnika. Dodatkowo w ostatnim meczu z Kujawiakiem Włocławek kontuzje odnieśli Bogdan Prusek i Łukasz Błasiak.
ARAS1906
Środula

Postprzez Puzon 2004-08-11, 2:07 pm

Kubica przez kilka lat grał w zagranicznych klubach, między innymi w Zagłębiu Sosnowiec i Legii Warszawa.

Wiedzałem , że coś szczególnego łączy Sosnowiec z Warszawą, ale do dziś nie byłem pewien co.Teraz już wiem jesteśmy państwem w państwie!!!

:D :D :D
Puzon
Adventure Group

Postprzez ARAS1906 2004-08-11, 2:11 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Powiem Ci że nawet nie zauważyłem :roll: tak tylko "przeleciałem to po łebkach"
:lol: :lol: :lol: :lol:
ARAS1906
Środula

Postprzez WOJTEK 2004-08-11, 6:56 pm

PODBESKIDZIE PRZYPOMINA SZCZOCHOWIANKĘ Z ZESZŁEGO SEZONU. NAKUPOWALI STARYCH ,ZGRANYCH DZIADÓW I MYŚLĄ ,ZE ZAWOJUJĄ POLSKĘ. JAKI BYŁ EFEKT ?? 8:1. POZDRAWIAM DZIAŁACZY Z BIELSKA I PANA KUBICĘ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez barbuk 2004-08-11, 7:21 pm

Wojtek jeśli chodzi o rozgrywki ligowe to zawsze weryfikatorem jest boisko, więc dajmy się wykazać zakupionym graczom. Z tego co ja akurat kojarze to Szczakowianka w tamtym sezonie grała dobrze, ale przez swoje -10 punktów nic nie mogli więcej zrobić...

Pożyjemy zobaczymy.

A co do Kubicy-to chyba dobrze mieć takiego obieżyświata w składzie.

Pozdrawiam.
barbuk

Postprzez Tofik 2004-08-12, 8:43 am

barbuk napisał(a):Wojtek jeśli chodzi o rozgrywki ligowe to zawsze weryfikatorem jest boisko, więc dajmy się wykazać zakupionym graczom. Z tego co ja akurat kojarze to Szczakowianka w tamtym sezonie grała dobrze, ale przez swoje -10 punktów nic nie mogli więcej zrobić...

Pożyjemy zobaczymy.

A co do Kubicy-to chyba dobrze mieć takiego obieżyświata w składzie.

Pozdrawiam.

Co Ty gadasz. Obieżyświatem to był Tony Halik.
A Kubica... był na kilku wycieczkach.
Tofik

"łaska kibica na pstrym koniu jeździ"

Postprzez Blajpios 2004-08-12, 9:19 am

ale to nie znaczy, że kibice muszą mieć pstro w głowie. Kubica na pewno po Urbanie był jedynym z Zagłębia, który jakąś karierę zrobił, król strzelców ligi izraelskiej i puchar Francji to jednak coś więcej niż np. nieudana jedna runda w pierwszoligowym polskim klubie. Wywiad, który był publikowany na stronach Legii moim zdaniem utrzymany jest w tonie rzeczowym, Kubica w nim nie wygląda na człowieka "chorego z gwiazdorstwa" a Zagłębia nie wstydzi się i potwierdza jakieś przywiązanie do niego. Skąd więc to "apodyktyczne kasowanie człowieka", niemal nienawiść bądź zawiść? Co więcej, to kibice Legii wręcz okazują mu życzliwość, choćby tłumacząc, że miejsce w Legii szybko stracił bo za bardzo się zaangażował i wszechwładcy Piszowi wszedł w drogę... Tutaj zaś, na tym forum, "bez opamiętania" jest "kasowany", z tą samą pewnością, z jaką się głosi, że Zagłębie oczywiście wszystkich ogra, zaraz awansuje do pierwszej ligii itd. itp. Trochę więcej uczciwego przyjrzenia faktom by się przydało, a na pewno nic nie da obrażanie czy zrażanie sobie ludzi, jakichkolwiek. Tym bardziej więc - tych, co akurat jak dotąd, przecież nie są zdrajcami swojej sosnowieckiej czy zagłębiowskiej przeszłości.
Blajpios

Postprzez STACH PL 2004-08-12, 9:20 am

WIDZEW SIĘ WZMACNIA :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Już dziś na treningu pojawi się nowy bramkarz Sylwester Wyłupski znany z występów w Stomilu i Wiśle Płock(75 występów w ekstraklasie).Wkrótce na testy do Widzewa przyjadą też piłkarze z zagranicy:Ozegwa Ogoshi (napastnik) oraz Maduka Ogbujah(ofensywny pomocnik) obaj Nigeria. Trwają również rozmowy o sprowadzeniu Michała Probierza z Pogoni.Niewykluczone,że w Łodzi pojawią się też piłkarze z Brazylii :!:
STACH PL

Postprzez Krawiec 2004-08-12, 9:38 am

WOJTEK napisał(a): PODBESKIDZIE PRZYPOMINA SZCZOCHOWIANKĘ Z ZESZŁEGO SEZONU. NAKUPOWALI STARYCH ,ZGRANYCH DZIADÓW I MYŚLĄ ,ZE ZAWOJUJĄ POLSKĘ. JAKI BYŁ EFEKT ?? 8:1. POZDRAWIAM DZIAŁACZY Z BIELSKA I PANA KUBICĘ.

Kubica 32 lata starym zgranym dziadem jest :shock: ?

Wojtek ja wiem ze Ty jesteś młodszy ode mnie ale niewiele. Co ma powiedzieć Maldini czy Costacurta ?

Stare dziady rulez ! 8)
Krawiec

Postprzez STACH PL 2004-08-12, 9:40 am

KORONA KIECE SIĘ WZMACNIA :!: :!: 24-letni defensywny pomocnik GKS Katowice Tomasz Owczarek najpewniej będzie kolejnym nowym po bułgarskim pomocniku(Swetosław Byrkaniczkow)nowym zawodnikiem Korony wystarczy,że przejdzie testy medyczne i może podpisywać umowę :!:
STACH PL

Postprzez WOJTEK 2004-08-12, 9:43 am

KRAWIEC,DOKŁADNIE WIESZ O CO MI CHODZI . :lol: ZOBACZYMY CO POKAŻE PANISKO KUBICA W 2 LIDZE.JA BĘDĘ GWIZDAŁ JAK WYBIEGNIE NA LUDOWYM.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez WAB 2004-08-12, 9:49 am

Nie bedziesz gwizdal, bo ci dam slonecznik. Bedziemy bili brawo, bo tak jest ladnie. A od trzydziestodwuletnich dziadów to dwa kroki w bok. Sami wiecie dlaczego.
WAB

Postprzez STACH PL 2004-08-12, 9:58 am

RUCH CHORZÓW SIĘ WZMACNIA :?: :?: :?: "Nie otrzymaliśmy na razie zgody na zatwierdzenie dwóch nowych piłkarzy Krzysztofa Bizackiego i Dariusza Mrózka"Działacze Ruchu mają nadzieję,że zakaz transferowy zostanie odwieszony już jutro.Chorzowianie zamierzają równierz pozyskać nowych piłkarzy ze Słowacji :!: Jak dla mnie to Ruch i tak poleci z hukiem do 3-ligi :D :D
STACH PL

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna