ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - RKS Radomsko

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez krzysztof 2004-08-01, 3:39 pm

Co do kibiców wychodzących wcześniej to mam dwojakie opinie. Z jednej strony należy wziąść pod uwagę, że niektórym może się spieszyć po meczu i nie chcą stać w korkach na Wysokiej (dla tych co zostaną do końca też będzie lepiej jeśli tłok się trochę rozładuje). Z drugiej jednak strony są też tacy "wierni" kibice, którzy jeśli widzą, że drużynie idzie słabiej to w akcie protestu wychodzą ze stadionu - a tych nie popieram(czytaj: mam ich również w dupie). :)
krzysztof

Postprzez Leyton 2004-08-01, 3:57 pm

WAB napisał(a):A to chyba bylismy na innych meczach. Mecz byl widowiskowy i emocjonujacy, jak na taka saune. Zaglebie zaprezentowalo sie korzystnie, niestety zabraklo cwaniactwa i szczescia, ale rywal byl swietnie poukladany pilkarsko. Widac, ze kultura pilkarska nas bija na glowe, a takiego presingu jak Radomsko, to lata na Ludowym nie widzialem. U nas widac niepewna obrone, która rzeczywiscie nie ustrzegla sie bledów, oraz prywatnie nie podobala mi sie wspólpraca w srodku Morawski-Lachowski. Ale dzieki chlopakom za zaangazowanie, bo walczyli do konca, a tym co po meczu nie podziekowali pilkarzom za gre *********, czyli krzyz na droge. Pierwsze koty za ploty i glowy do góry.

Dokładnie tak właśnie to wyglądało. Radomsko zaprezentowało doświadczenie, boiskowe cwaniactwo i zimną krew w sytuacjach podbramkowych. Mecz mógł się potoczyć zupełnie inaczej, gdyby w pierwszych, naprawdę dobrych 20 minutach Zagłębie wykorzystało choć jedną stworzoną sytuację. Brawa za ambicję dla piłkarzy i za doping najwierniejszych kibiców do ostaniej minuty.
Leyton

Postprzez zgredos 2004-08-01, 4:29 pm

rrr- masz wątpliwości czy Kitowicz byłby lepszy od Kurdziela? gorszym być nie można 2 strzały dwie bramki
zgredos

re

Postprzez Qba 2004-08-01, 4:38 pm

wiec moze zaczne od sprawy troszke odbiegajacej od tematu: otoz paru forumowiczow.. z calym szacunkiem, ale piszecie takie pierdoly, ze az glowa boli (np. Wariat) jak mozesz pisac, ze przyjdzie 7k kibicow???? ja tego totalnie nie rozumiem.. moze najpierw pomysl, potem napisz...
aa i jeszcze mysle, ze pare osob powinno popracowac nad swoja ortografia.. nikt nie jest doskonaly, ale takie razace bledy???

co do samego meczu - mnie sie podobal, duzo emocji.. wynik pozostawia wiele do zyczenia, tak jak i skutecznosc... no coz.. swiecie wierze, ze to po prostu "wypadek przy pracy" i teraz bedzie juz tylko lepiej...

kolejna sprawa - oceniacie nowych pilkarzy, krytykujecie itd. nie sadzicie, ze na to jeszcze przyjdzie czas? uwazam, ze nie mozna kogos oceniac po pierwszym meczu... jezeli przybrac takie kryterium, to dla mnie Malocha jest nietrafionym graczem...

powiem to znow, bo mowilem wiele razy.. Tomasz Stolpa - moze i perspektywiczny, ale na 2 lige sie nie nadaje... brak techniki i ogrania nadrabia bieganiem, ale czy to ma sens? chyba nie...

dobry mecz w wykonaniu Berensztajna.. szkoda, ze go nie ma u nas...

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 2004-08-01, 5:21 pm przez Qba, łącznie edytowano 1 raz
Qba

Postprzez WOJTEK 2004-08-01, 5:10 pm

HMMMM.OBYM NIE MUSIAŁ MÓWIĆ " A NIE MÓWIŁEM ??"ATAK U NAS NIE ISTNIAŁ.BO PRZECHADZKI PANA MAŁOCHY PO POLU KARNYM TRUDNO NAZWAĆ GRĄ.WYGLĄDAŁ JAKBY MIAŁ W NOGACH TRUDNY SEZON.A TO DOPIERO PIERWSZY MECZ.ZOBACZYMY DO BEDZIEDALEJ.A TYM CO WYSZLI : PAPAPAP.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ŁOSKI1906 2004-08-01, 5:43 pm

wiec moze zaczne od sprawy troszke odbiegajacej od tematu: otoz paru forumowiczow.. z calym szacunkiem, ale piszecie takie pierdoly, ze az glowa boli (np. Wariat) jak mozesz pisac, ze przyjdzie 7k kibicow???? ja tego totalnie nie rozumiem.. moze najpierw pomysl, potem napisz...

hmm nie wiem za bardzo o co ci chodzi
1-Ładna pogoda
2-Sobota
3-Inauguracja
Jedyny minus to wakacje
PS.ile wogole bylo ludzi wydaje mi sie że ok.5.5tys a więc nie tak daleko
PS Qab szukasz kłótni to na bazar
Pozdro
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez WOJTEK 2004-08-01, 5:52 pm

krzysztof napisał(a):Co do kibiców wychodzących wcześniej to mam dwojakie opinie. Z jednej strony należy wziąść pod uwagę, że niektórym może się spieszyć po meczu i nie chcą stać w korkach na Wysokiej (dla tych co zostaną do końca też będzie lepiej jeśli tłok się trochę rozładuje). Z drugiej jednak strony są też tacy "wierni" kibice, którzy jeśli widzą, że drużynie idzie słabiej to w akcie protestu wychodzą ze stadionu - a tych nie popieram(czytaj: mam ich również w dupie). :)
ROZBAWIŁ MNIE TEKST O KORKACH.JAK KTOŚ ICH NIE LUBI TO NIECH NIE RUSZA Z DOMU. :evil: :evil:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez mati 2004-08-01, 8:31 pm

mecz byl calkiem ciekawy nasi chlopcy sie starali no ale coz czasem nie wychidzi zobaczymy jak bedzie z piastem mam nadzieje ze juz lepiej i wygramy.
mati

Postprzez Blaszany 2004-08-01, 9:03 pm

Meczyk calkiem ciekawy szkoda pierwszych 20 minut zwlascza słupka Lachy. No ale Trzeba miec nadzieje ze bedzie lepiej, z nowych calkiem fajnie Morawski i KŁODA obrona cienka ale z pistem wygramy.
Blaszany

Postprzez CharoN^ 2004-08-01, 9:29 pm

Wypowiem się w dwóch "punktach" :
1. Ogólnie spotkanie stało na przyzwoitym poziomie piłkarskim. Oczywiście szkoda pierwszych minut, w których mogliśmy objąć prowadzenie. Pierwsza bramka zasługą obrony - nie ma co ukrywać. Żelazowski wymaga krótkiego krycia. Trzeba przyznać, że nawet nie musiał się fatygować z szukaniem miejsca na oddanie strzału w polu karnym ... Po straceniu bramki atakowaliśmy, ale brakowało wykończenia (ostatnie podanie, strzał). Podobny scenariusz był w drugiej połowie. Atakowaliśmy, ale bez skutków. Kolejna bramka dla RKSu, ponownie nieupilnowany Żelazowski (pomimo wszystko strzał do obrony - brak szczęścia). W końcówce nie udało się zdobyć honorowej bramki. Zimny prysznic dla chłopaków. Moim zdaniem dobrze, że w I kolejce. Radomsko pokazało poukładany futbol. Widać było brak zgrania w naszej ekipie. Miejmy nadzieję, iż trener Tochel wyciągnie wnioski i umotywuje zawodników do kolejnej konfrontacji w Gliwicach z miejscowym Piastem. Myślę, że będzie dobrze.
2. Na początku młyn był dość obszerny (ponad 2 sektory, o ile się nie myle). Po stracie bramki duża część usiadła i pozostał tylko prawdziwy młyn + schody go otaczające. Doping po stracie bramki słaby, nie ma co ukrywać. Zdzierałem gardło ze wszystkich sił, ale jak widziałem siedzących w młynie to ręce opadały ... Mam nadzieję, że taka sytuacja już nigdy nie zawita na Ludowy. Stosunkowo doping dobry po stracie drugiej bramki. Oczywiście nie można przejść obok zajścia z ok. 80 min, kiedy to "kibice" zacżęli opuszczać stadion - krzyż na drogę. Kartoniada wyszła bardzo fajnie, pomimo, iż znaleźli się pajace, którzy poprzestawiali kartony. Baloników trochę nie było widać, ale ogólnie + za oprawę dla FB. Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do Krzywego (wodzireja) za tę słowa, niech sam wejdzie na "tron" i poprowadzi zdruzgotany młyn. To nie jest takie łatwe zadanie.

Na koniec pozdro dla wszystkich, którzy zostali po gwizdku i podziękowali za wysiłek i ambicje (której nie można było odmówić wczoraj podopiecznym p. Tochela).
CharoN^
Zagłębiak

Re: re

Postprzez xXx_1906 2004-08-01, 9:51 pm

Qba napisał(a): kolejna sprawa - oceniacie nowych pilkarzy, krytykujecie itd. nie sadzicie, ze na to jeszcze przyjdzie czas? uwazam, ze nie mozna kogos oceniac po pierwszym meczu... jezeli przybrac takie kryterium, to dla mnie Malocha jest nietrafionym graczem...

powiem to znow, bo mowilem wiele razy.. Tomasz Stolpa - moze i perspektywiczny, ale na 2 lige sie nie nadaje... brak techniki i ogrania nadrabia bieganiem, ale czy to ma sens? chyba nie...

Sorki Qba ale albo tak albo tak. Jeśli zarzucasz komuś, że krytykuje piłkarzy po pierwszym meczu a poźniej robisz to samo oceniając Tomka Stolpę to chyba sam sobie przeczysz. Trochę to dziwne :roll:
xXx_1906

Postprzez krzysztof 2004-08-01, 10:00 pm

WOJTEK napisał(a):ROZBAWIŁ MNIE TEKST O KORKACH.JAK KTOŚ ICH NIE LUBI TO NIECH NIE RUSZA Z DOMU. :evil: :evil:

WOJTEK czyżbyś znał osoby lubiące korki ;-)
Ostatnio edytowano 2004-08-02, 9:38 am przez krzysztof, łącznie edytowano 1 raz
krzysztof

Re: re

Postprzez Qba 2004-08-01, 10:21 pm

xXx_1906 napisał(a):
Qba napisał(a): kolejna sprawa - oceniacie nowych pilkarzy, krytykujecie itd. nie sadzicie, ze na to jeszcze przyjdzie czas? uwazam, ze nie mozna kogos oceniac po pierwszym meczu... jezeli przybrac takie kryterium, to dla mnie Malocha jest nietrafionym graczem...

Sorki Qba ale albo tak albo tak. Jeśli zarzucasz komuś, że krytykuje piłkarzy po pierwszym meczu a poźniej robisz to samo oceniając Tomka Stolpę to chyba sam sobie przeczysz. Trochę to dziwne :roll:

chyba sie nie rozumiemy... przeczytaj jeszcze raz, tylko ze zrozumieniem.. Stolpa to juz gra u nas hoho i jeszcze troche, wiec mam podstawy, aby go oceniac, natomiast nowych graczy nie bardzo da sie ocenic po pierwszym ligowym meczu...

pozdrawiam
Qba

Postprzez IQ 2004-08-01, 10:23 pm

KAC POWOLI MIJA...........
SZKODA, ŻE MIMO STARAŃ NIE SPROWADZONO BERENSZTAJNA - WTEDY WALKA O COŚ WIĘCEJ NIŻ TO 10 MIEJSCE BYŁABY BARDZIEJ REALNA. NAJBARDZIEJ MARTWI MNIE JEDNAK TO, ŻE RADOMSKO W TRAKCIE PRZYGOTOWAŃ MIAŁO SPORO KŁOPOTÓW ORGANIZACYJNYCH - JAKIEŚ STRAJKI, ZAKAZY TRANSFERÓW ITD. Z TEGO CO MÓWI ICH TRENER PRZYGOTOWYWALI SIĘ TYLKO 18 DNI, A NA BOISKU ROZUMIELI SIĘ DUŻO LEPIEJ NIŻ MY.
IQ

Postprzez CZaRnYY 2004-08-02, 7:40 am

Sporo dzisiaj w Dzienniku Zachodnim poświęcone jest omawianemu meczu (w sumie ponad 1 strona), wiele pochwał odnośnie dopingu (który nie oszukujmy się nie był tego dnia jakiś porywający) i zachowania kibiców (chyba nikt nie słyszał tych narzekań kibiców i autor nie zauważył ile to osób opuściło mecz w 80 min)...

Jednak lepiej chyba niż piszą dobrze trochę na wyrost niż jak oceniają negatywnie na wyrost :) Nawet napisano, że na stadionie było prawie 7000 kibiców (to już w innym artykule) ;) jak na moje oko trochę wyolbrzymiona to liczba...

Poświęcono również troche miejsca akcji zbierania pieniędzy dla Kuby:
Obrazek
Marcin fajne zdjęcie ;) :lol:
CZaRnYY

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna