ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC - RKS Radomsko

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MinuZ 2004-07-31, 8:37 pm

moje oceny po tym meczu wygladaly by strasznie wiec nie bede ocenial naszych pilkarzy ale nie mozna nic konkretnego powiedziec po pierwszym meczu dopiero po mniej wiecej trzech kolejkach bedzie mozna rozliczac naszych kpopaczy.widac bylo jeszcze brak zgrania szczegolnie po prawej stronie Antczaka z Bałą mialem wrazenie ze boją sie podawać do siebie piłke.wedlug mnie to byla poprostu pmyłka :lol:
MinuZ

Postprzez twari 2004-07-31, 8:39 pm

Dzis o 5 rano wrocilem z Kolobrzegu aby byc na inauguracji... marzylo mi sie 2-0... po przerwie liczylem na remis... pod koniec chociaz na jedna bramke... a zobaczylem mase nieudanych strzalow, cholernie duzo nonszalancji typu zagrania pietkami ktore konczyly sie tak a nie inaczej, praktycznie 0 strzalow z dystansu (nie wiem co sie stalo z Lachowskim... dlaczego nie uderzal? przeciez jestesmy mocni w te klocki!), ciagle stojacego (w II polowie) na spalony Maloche, brak pilkarza ktory bylby w stanie przetrzymac pilke przed polem karnym (Ujek) i.... kogos kto trafilby do bramki!! A tu albo slupek albo strzaly tuz obok, tuz nad...
Kibicowanie tez slabsze... brak klimatu... (chyba przez upal wiekszosci sie spiewac nie chcialo...)

Ale przelknijmy gorycz porazki i poczekajmy na kolejne mecze!
Na dobre i na zle...

PS. Zgadzam sie ze zdecydowanie za wiele "kurw" padlo ze strony "wodzireja"...

PS2. Sedzia... i wszystko jasne!
twari

Postprzez PARASOL 2004-07-31, 8:45 pm

Przypominam,że podobne błędy w obronie zdarzały się w sparingu z GKS K-ce(z tą różnicą,że Gieksiarze nie potrafili ich wykorzystać).Od tamtej pory mineło trochę czasu,a nasi zawodnicy grali jak wtedy.Na dodatek sprawiali wrażenie,jakby grali ze sobą pierwszy raz,nie mieli za bardzo pomysłu na grę.
To dopiero pierwszy mecz i trudno mi teraz oceniać,jak będzie dalej,ale przyznam,że dziś Zagłębie nieprzyjemnie mnie zaskoczyło.Z tym wiekszą ciekawością pojade do Gliwic zobaczyć,czy chłopaki wyciągną wnioski z dzisiejszej przegranej.
PARASOL

Postprzez WAB 2004-07-31, 8:45 pm

A to chyba bylismy na innych meczach. Mecz byl widowiskowy i emocjonujacy, jak na taka saune. Zaglebie zaprezentowalo sie korzystnie, niestety zabraklo cwaniactwa i szczescia, ale rywal byl swietnie poukladany pilkarsko. Widac, ze kultura pilkarska nas bija na glowe, a takiego presingu jak Radomsko, to lata na Ludowym nie widzialem. U nas widac niepewna obrone, która rzeczywiscie nie ustrzegla sie bledów, oraz prywatnie nie podobala mi sie wspólpraca w srodku Morawski-Lachowski. Ale dzieki chlopakom za zaangazowanie, bo walczyli do konca, a tym co po meczu nie podziekowali pilkarzom za gre *********, czyli krzyz na droge. Pierwsze koty za ploty i glowy do góry.
WAB

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2004-07-31, 8:47 pm

http://www.trybuny.com/categories.php?cat_id=421 fotki z meczu

http://www.trybuny.com/details.php?image_id=3236 kartonioada spoiko tylko ,ze nie widac balonow w barwach po bokch :(
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez twari 2004-07-31, 8:51 pm

aha- chcialem pochwalic tych ktorzy zostali po gwizdku i podziekowali pilkarzom za gre! hehehe- "chodzcie do nas..." :D mysle ze tym gestem pokazalismy ze jestesmy z nimi nawet gdy nie idzie! nie odwracamy sie plecami jak Ci ktorzy zaczeli wychodzic w 80' minucie!

PS. Balem sie gdy zaczelismy skandowac "idzcie do domu..." czy pilkarze nie pomysla ze to do nich! :lol:

A tak powaznie- Ci ktorzy zostali pokazali klase! Jestem pod wrazeniem! Pozdro dla was!!
twari

Postprzez eMeR 2004-07-31, 9:06 pm

Morpheus napisał(a):Ja tylko powiem że pierd... 5000 takich kibiców. Jak tak do gardła drą. Jak Zagłębie straciło bramkę i naszym zawodnikom naprawdę potrzebny był doping to k***a cicho jak na pogrzebie. Jak macie dopingować tylko jak Zagłębie wygrywa to wyp... z Ludowego!!!!

bez k*** przesady - meczy nie wygrywa się tylko dzięki kibicom, można wręcz powiedzieć że dziś kibice dopasowali się do pOziomu gry Zagłebia... a co do wypier... ze stadionu to może skup się bardziej na tej grupie, która w 80 min. wyszła a nie bijesz do wszystkich. Ja tam do wielkich znawców i "fanatyków" się nie zaliczam ale czuje się wyraźnie k*** obrażony. ;)

ps. TERAZ MOŻE BYĆ TYLKO LEPIEJ.
Ostatnio edytowano 2004-07-31, 9:09 pm przez eMeR, łącznie edytowano 1 raz
eMeR

Postprzez konrad 2004-07-31, 9:09 pm

Głowy do góry! To moja wina.
Przegrali , bo usiadłem na prawo od linii środkowej , zawsze jak tam siadam - to są kolopoty. Dzisiaj pomyślałem , że to przesąd i...następnym razem będe tam , gdzie zawsze i wygrają.
konrad

Postprzez xXx_1906 2004-07-31, 10:03 pm

Dzisiaj specjalnie skróciłem swój wypoczynek wakacyjny, wsiadłem w pociąg tylko po to żeby zobaczyć Zagłębie. Wierzyłem w zwycięstwo, ale okazało sie, że naszym kopaczom brakuje jeszcze dużo zgrania. Nie widziałem tez żadnej koncepcji na strzelenie bramki. Nasi zawodnicy przechodząc do kontrataku nie wiedzieli co się dzieje. Wydaje mi się, że nie mamy w zespole jakiegoś lidera, który w trudnych chwilach wziąłby odpowiedzialność na siebie, przetrzymał trochę piłkę, kiwnął itd. Brakowało mi walczącego Ujka. No cóz poczatki często sa trudne. Miejmy nadzieję, że w następnych meczach będzie lepiej.
xXx_1906

Postprzez tomi2509 2004-07-31, 10:05 pm

coz mozna napisac po takim meczu ?????
uwazam ze chyba tylko skrzypek i morawski zasluguja dzis na pochwale!!!!!
natomiast bala i malocha slabizna !!!!!!reszta tez jakby nie wiedziala za bardzo o co chodzi!!!!
druga rzecz to to ze dzisiaj gra byla bez rzadnego konkretnego pomyslu!!!
i jeszce jedno bardzo ale to bardzo slaba gra obrony!!!!!!!!!!!

miejmy nadzieje ze niektorzy pilkarze wyciagna wnioski z tego meczu( przede wszystkim bala i malocha )jak rowniez cala reszta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bo musza pamietac ze graja w ZAGŁĘBIU SOSNOWIEC

oby dalsze mecze byly juz tylko lepsze!!!!!!!!!!!!!!!!!! czego wam i sobie zycze. pozdro dla prawdziwych kibicow
tomi2509

Postprzez kwachu 2004-07-31, 10:49 pm

Zagłębie atakowało a RKS strzelał bramki... I na dodatek przez cały mecz znów nie strzelaliśmy z dystansu. Był chyba tylko jeden strzał Morawskiego i nic więcej - chcieli wjechać z piłką do bramki. Ten wynik zweryfikuje chyba poglądy optymistów zakładających awans w tym roku. Może to 10 miejsce wcale nie będzie takie złe???
kwachu

Postprzez ma3y 2004-07-31, 11:07 pm

Wierze ze to zle milego poczatki :D

Malocha-bezuzyteczny.

A propo "kibicow" ktorzy nie dotrwali do ostatniego gwizdka ... c*** wam w dupe ( sory ale nie moglem sie powstrzymac )

I jeszcze jedno po co przychodzicie do mlyna jak nie chce wam sie lub nie macie zamiaru spiewac. Przez polowe meczu doping to byla katastrofa!!!
ma3y

Postprzez Zagórze_Fan 2004-07-31, 11:37 pm

Niestety porażka :!:
To dopiero pierwszy mecz, skład musiał się zgrać, żeby wojować na drugoligowych boiskach. Popatrzmy na taką Cracovię: zagrali starym składem (nowi siedzieli na ławie), ale za to jak zagrali, całkiem konkretnie :!:
Myślę że naszej drużynie potrzeba troszkę czasu (nie myślę tu o całym sezonie), aby się lepiej zgrali i nie dawali przeciwnikom żadnych szans :!:
Z drugiej strony myślę, że w następnej rundzie odbijemy wynik z Radomskiem, tak jak to odbiliśmy w tamtym sezonie (Śląsk, Włókniarz).
Mimo dzisiejszego meczu i tak dalej marzy mi się... awans :wink: :!:
Zagórze_Fan

Zagłębie

Postprzez luckystrike 2004-07-31, 11:42 pm

Wystarczy że nie mogłem być na meczu i od razu słaba dyspozycja :) Ale za tydzień do Gliwic się wybieram więc będzie o niebo lepiej. A tak na poważnie to drażnią mnie tacy "niedzielni" kibice co zostają do końca jak Zagłebie wygrywa a jak nie idzie to spie*d*a*ą. To niech już faktycznie przychodzi po 3 tysiaki ale takich "na dobre i na złe" . O meczu się nie będę wypowiadał bo mnie nie było ale myślę że naszym zabrakło trochę drugoligowego doświadczenia a z każdym następnym meczem powinno być lepiej. Głowa do góry :twisted:
luckystrike
Żółta kartka

Postprzez Aneczka 2004-07-31, 11:52 pm

Mecz hmmm :? nie najlepszy :( . Trzeba przyznać iż niezbyt wyszedł naszej drużynie :!: :( A może to przeciwnicy okazali sie dziś lepsi :? Ale widać było po Zagłębiu, że przejeli sie porażką :!: Wielka szkoda że, dzisiejszy inauguracyjny mecz nie zakończył się z wynikiem korzystnym dla nas :!: Ale miejmy nadzieję że, przy odrobinie pracy z następnych meczy będziemy wychodzili ZWYCIĘSKO :!: :wink:
Ostatnio edytowano 2004-08-01, 5:07 pm przez Aneczka, łącznie edytowano 1 raz
Aneczka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna